icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

blackrose
1. sep 2011

ahojte tehulky 🙂 ja sa po dlhsej dobe hlasim 🙂 boli sme na predlzenom vikende v tatrach, ale pred tym som si pobehala riadne po lekaroch ☹ stravila som 3 hodiny cakanim na Kramaroch... no hroza, bola som vystresovana, nervozna a unavena a potom este 5 hodinova cesta. To bol riadny zaberak.
Dr. na Kramaroch ma vystrasila, ze by nikam nechodila, lebo mam malu velmi nizko, ale moj dr. povedal, ze ked mam krcek v norme a neotvaram sa, tak ze by nestresoval. Lucka je o tyzden vacsia a vazila 1240g 🙂

inak mam na vas otazocku... aj vas pri nejakej namahe (aj mensej) boli brusko? Mna tak zvykne potahovat zo stran, alebo spodok bruska. Obcas ma v nom aj picha. Manzel mi nic nechce radsej dovolit robit a to prave maluje ☹ vsetko robi on, aj okna chce umyt on. A ja len sedim a kukam...

stellamiapiccola
1. sep 2011

@karap neboj aj ja idem cisárskym a malá bola v brušku otočená tak , že mi nohami kopala do mechuru tak uvidím čo bude 8.9 mám poradňu , ale to sa môže ešte pootáčať hore dole 😉 neboj
@blackrose ahoj áno aj mňa bolieva , keď dvíham malého alebo dačo.

monculik5
1. sep 2011

@milek ahoj 🙂 pozeram že aj ty si z Trenčína tak možno sa stretneme v porodnici 😀

zvedava17p
1. sep 2011

@blackrose aj ja to mavam, chvilku chodim a hned zblednem a vydesim spoluchodiacich, ked si aspon na chvilku sadnem prejde to.....ale bolest v podbrusku pride po ozaj kratkom chodeni

blackrose
1. sep 2011

@zvedava17p juj a schody ani nespominam 😒 si pripadam ako 100 rocna babicka... jednou rukou sa drzim steny a druhou si drzim brucho aby nahodou nepadlo 😀

mackoxxx
1. sep 2011

@karap Jeej tebe jeden drobec ubudol a mne pribudol. Prišiel synovec tak bude veselo. Práve skladajú lego. Už sa teším ako to budem po kolenách zberať ☹ . Ale aspoň sa moja princezná nenudí.

zvedava17p
1. sep 2011

@blackrose a to este 3 mesiace a uz teraz si pripadam ako velryba 😀...ale co by sme pre tych nasich drobcekov neurobili

blackrose
1. sep 2011

@zvedava17p no ved ja si to ani neviem predstavit, ze ako sa budem hybat v 9. mesiaci 😕
ale inak si tehu uzivam a vobec mi nevadi, ze si pripadam ako balon 🙂

zvedava17p
1. sep 2011

@blackrose ved to, ked uz teraz som taka nemotorna, co bude neskor, mna to, ze som taka nemozna teda dost stresuje a tie bolesti mi stale pripominaju, ze co vsetko sa moze stat...tak som v strehu....inak je vsetko ok 😉

mackoxxx
1. sep 2011

@blackrose Ak si dobre spomínam, tak v 9 mesiaci som už nepribrala ale čo to schudla. Bruško Ti trošku klesne (drobček sa usalaší v pôrodných cestách). Skôr bude problém v chôdzi, bude ťa to trosku tlačiť v bokoch. Ale pre mňa bol najhorší 7 a 8 mesiac kedy drobec rástol a moje telo sa napínalo ako balón 🙂 ale zase mi hu mm pekne krémoval a to sa mi pááááčilo. 🙂 🙂 🙂

blackrose
1. sep 2011

@mackoxxx mne ani nevadi, ze brusko rastie, ale to, ze som neobratna a fucim... najlepsie mi je ked sedim s vylozenymi nohami 😀

blackrose
1. sep 2011

@zvedava17p hej aj ja som na tom tak... radsej sa setrim, ale potom si poviem, ako chcem zvladnut porod, ked sa teraz setrim?!

mackoxxx
1. sep 2011

@blackrose , @zvedava17p Oj joooj zvládnete ho v pohode. To by ste neverili koľko sily budete mať. 🙂 🙂 🙂 .

palinkova87
1. sep 2011

baby aký idete kúpit detský teplomer? ja by som chcela ten chicco ušný..

blackrose
1. sep 2011

@palinkova87 ja som si pozerala aj testy teplomerov a aj zo skusenosti kamosiek viem, ze najlepsie su tie obycajne digitalne, ale s ohybatelnou spickou (lepsie sa zavadzaju do zadocku), lebo su najpresnejsie. Tieto usne, celove a neviem ake su velmi nepresne, ja som tiez nad takym rozmyslala.
Kupila som si nakoniec obycajny za 5 Eur.

anjelici
1. sep 2011

cawko maminky popisete trochu sa nudim sama doma muz siel s malou na vylet

dominika_sk
1. sep 2011

@gee99
@kaia ja som to myslela v takom zmysle, že je to tam popisane strašne zložito a keď by som sa z toho mala vysomariť sama tak asi nevybavim nič a pritom su to uplne jednoduche veci, len to pisal nejaky "laik taktiež pre laikov " 😀

stellamiapiccola
1. sep 2011

@palinkova87 ja mám digitálny a používam ho do konečníku najpresnejšie meraná teplota

stellamiapiccola
1. sep 2011

@palinkova87 ale v konečníku je teplota vždy o - 0.5Cmenej , tak ak nameriaš 38,5 má 38

trinka
1. sep 2011

Ahojte guličky, zase som tu dlhšie nebola- ked u nas je blázinec... ani sa nevyjadrujem radšej...
mne sa podarilo dnes upratať detsku izbičku (fotočky som dala do albumu),. este tam chyba komodka, pre Izzinkine veci, ale už sme nakupení a vybavení 😉 😉 😉 hurááá... rozobrali sme manželsku postel, ostala tam len jedna (v prípade potreby rozdelíme spanie) a my budeme spinkať na gauči, ktorý konečne prišiel. ...
Inak ja neviem vôbec v noci spať... vôbec sa neviem uložiť a ešte som sa z niečoho vysypala na krku a v hlave- predpokladam, že zo šampona... 😀 😀 😀 tak sa škrabem ako besna... grrr 😠
ale zajtra ideme na ultrazvuk a snad sa mi konečne podarí isť aj cvičiť... 😉 tak sa potichučky vytešujem a snaď sa nič nepokazí...
@palinkova87 ja mam dudlikovy, na celo, a digi do dupky- najlepší je aj tak klasicky ortuťový.... ale musim povedať, na prekvapenie, že ten dudlikovy je najpresnejší... z tých troch čo máme...

evulka.v
1. sep 2011

Ahojte babulky!
Ako sa mi máte, dlhšie som tu nebola...

Dnes oficiálne, aj keď dovolenkou, začínam posledný mesiac v práci... 🙂
...ale to ubehlo...
...v pondelok ma čaká veľký UZV /30tt/... 😵

kaia
1. sep 2011

My sme tiez kupili rozne teplomery a najpresnejsi je digitalny do ritky 😉. Tie na celo stoja za figu, ukazuju vzdy inu teplotu, zavisi kam ho prilozite 😒

janap24
1. sep 2011

@evulka.v Jeeej super..
Aj mna caka presne v pondelok velky ultrazvuk..som zvedava ake budu miery. 🙂

karap
1. sep 2011

baby poradte co na palenie zahy.Ze by som zajtra zbehla do lekarne.Strasne ma pali po kazdom najedeni 😠 az mi v hrdle zblnka....Doteraz som mala pokoj,no Simuska je uz asi velmi velka a tlaci mi na zaludok a ja trpim,fuj....

janap24
1. sep 2011

@karap Ja mam kupeny tums..lebo tiez mavam problemy hlavne vecer...pri prvom tehu mi pomahali obycajne tortove oblatky alebo arasidy 🙂 no teraz akosi nepomahaju.

evulka.v
1. sep 2011

@janap24 ..jej, super...tak si potom napiseme, ci vas chlapcek je rovnako velky, ako nasa babulka.. 😉
@karp ...mna tiež hrozne páli záha, hlavne, ked zjem ovocie..zatial to akosi vzdy pretrpim, nedavam si ziadne tabletky...

kiribaby
1. sep 2011

Ahojte, super, že ste spomenuli teplomer...hneď ho píšem na zoznam, vždy ho totiž zabudnem kúpiť, keď idem okolo lekárne 😝 Tiež som počula najviac chvály na digitálne s ohybnou špičkou, takže plánujem kúpiť taký 🙂
Aktuálne miery - obvod bruška 92cm a pribrala som už 10kg 😀

gab
1. sep 2011

@karap, tak to bude vlasate babo 🙂

janap24
1. sep 2011

@gab Pri malej ma palila zaha skoro 4 mes. a nemala ziadne vlasky 😀

luppita
1. sep 2011

pre nas je tiez naj ten digitalny do ritky, rychlo a pohodlne meria (aj v noci ked babo spinak) a hlavne super presne. Dudlikovy nam nesmakoval, mali sme niaky velky.... a pod pazuskou normalny udrzat, no amen tma. 🙂