icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

mackoxxx
5. sep 2011

@blackrose Ja som mala aj pri prvom aj teraz len také, čo sa dajú hore rozopnúť, poslúžia rovnako ako tie "originál" na kojenie. Nechcela som veľa investovať, lebo doma mám radšej nohavicové pyžamo. Pekne ma 8 rokov čakali v skrini pre ďalšie použitie. 🙂 🙂 .

henrieta44
5. sep 2011

@dominika_sk ja mám pre malú prichystané tiež dve látkové plienky, potom jednorázové plienočky a oblečenie na domov , inak nič iné neberiem kozmetiku u nás v nemocke netreba, pretože dieťatko si aj tak sama kúpeš až doma a aj oblečenie dávajú detičkám nemocničné a do vlastného si dieťatko obliekaš až ked odchádzaš domov, ale to je v Martinskej nemocnici, neviem ako je to inde..ja mám nachystanú cestovnú tašku takej strednej veľkosti a postačuje na všetky tie veci a už tam dám len župan, ale to až ked už pôjdem rodiť....bože baby že už len dva mesiace a mám detičky na svete, ale to rýchlo ubehlo že???? pred nedávno sme boli len na začiatku a teraz sme len kúsok od vytúženého cieľa 😵

mysti
5. sep 2011

@dominika_sk tak to mas super s tou velkostou-ja som pribrala na zadok a stehna, takze ja som musela kupit vacsie, ale tiez nie tehotenske, len vacsiu velkost, ako som nosila-aj koli brusku-kupila som si v Taku dvojo tristvrtovych nohavic, v Gate som si kupila tenke biele nohavice na gumu a kupila som si jedny tehotenske rifle-ale vacsie, tie budem mat uz az do porodu, uz si viac nebudem kupovat -takze to bola jedina "tehotenska" vec, co som si kupila. Tricka ziadne, lebo ja som aj predtym nosila take predlzene a do ramien som nepribrala nic a su mi akurat na brusko... 🙂 a Ty si ani nic nepribrala?

kaia
5. sep 2011

@dena, urcite budes spokojna. Budete mat Spirit alebo tu svorkolku?
My sme kupili Maxi Cosi Mura, je to stvorkolka s nafukovacimi kolieskami. U nas je zly teren, nemame asfaltku, len taku prasnu cestu. Pri Artasovi sme vela kocikovali v snehu a myslim, ze tieto kolieska budu lepsie, ajked sa na Teutonku stazovat nemozem 😉

dominika_sk
5. sep 2011

@mysti praveže pribrala, asi 7 alebo 9 kil, neviem presne, lebo neviem či som važila 50 alebo 52 kg na začiatku.ale zda sa mi že mi to všetko ide do bruška, nezda sa mi že by sa mi zvačšil zadok alebo stehna... 😉 iba brucho a prsia. dneska rano mi priatel hovori : "daj mi tie cicky a to pandero a ty choď za mňa do roboty...však ja aj upracem" (som si predstavila to jeho upratanie, že ja by som po ňom musela upratať dvakrat tolko 😠 🙄 , tak vravim že aj keď to mam teraz dosť naročne, tak nie,diky 😀 )

dena
5. sep 2011

@kaia my sme si vybrali stvorkolku. aj po tomto vasom som pokukovala, ale odradili ma prave tie nafukovacie kolesa. predsa hrozi defekt a to nie je bohvieco, ked ho dostanes niekde na prechadzke a to este ked si daleko od auta nic moc 😎 zazili sme to 😒 takze aj preto vyhrala teutonka 🙂

mysti
5. sep 2011

@dominika_sk tak to mas super, ja som pribrala uz 15 kg, vyzeram ako slon...ale po porode nastupuje cvicenie a po kojeni aj dieta... 😠 musim zhodit aspon na nejakych 65, to pri mojej vyske bude tak akurat...dufam, ze aj starostlivost a stres okolo maleho urobia svoje a kilecka pojdu dole... 😕 ja som 52 kil mala na strednej, mam 171 cm, takze tych 65 bude tak akurat, snad... ☹

blackrose
5. sep 2011

@henrieta44 hej presne tak, ved aj ja som pozerala okolo 40 Eur a to je na nervy, ked to vyuzijem len v nemocnici a mozno potom este chvilu doma...
@majoslava to je mi luto ☹ ale tak hadam to zvladnes len s dietou a bude dobre, na nervy je ta krv, ze ta budu stale kontorlovat 😒
@palinkova87 ja som sa merala vcera a ja mam boky 100 cm a pas 93 cm 😅 ja som nechapala z tych bokov!!

dominika_sk
5. sep 2011

@mysti ja mam tiež 171cm a teraz 59kg 🙄

trinka
5. sep 2011

@adikad ahoj moja, no klasika- Surgent bol, takže mi nepovedal nič, len si mrmlal po pod nos ako vždy... ☹ takže len to čo som vytušila z toho čo diktoval sestričke...

ajvetka
5. sep 2011

@dominika_sk tak to mas stastie, ja mam dost tehu veci, este z predchadzajucich tehotenstiev, plus sesternice, svagrina a sestra boli tehotne, tak to koluje po rodine. Ja som uz taka bravcova, ze sa mi gatky roluju 🙂 Ale tiez nekupujem tehu oblecko, je strasne drahe a straaasne skarede, teda az na par vynimiek. Inak dnes je v BA zase extra teplo, v tieni 29 stupnov 😠 skapiname aj s malinkym

adikad
5. sep 2011

@trinka No ja som zvedava na koho natrafim v pondelok, urcite zase na neho.

trinka
5. sep 2011

@adikad odbornik je sice dobrý, ale ta komunikacia.... 😀

mysti
5. sep 2011

@dominika_sk tak to Ti naozaj v dobrom zavidim... 😢 vsetka cest (ale z coho preboha zijes? zo vzduchu??????) 😀
@ajvetka no aspon sa necitim sama tak "blbo" z nabratych kil... 😕

dominika_sk
5. sep 2011

@mysti neni čo 😖 je jedno ako vyzeraš, vždy maš s niečim problem 🙄 napr. ja mam taky slaby chrbtovy korzet-to svalstvo okolo chrbtice, že 10 minut nevydržim stať ani keby neviem čo! a to si zober ake to mam teraz ešte s bruškom 😢 a labu mam č.41 😎 topanky sa mi podari kupiť tak dvakrat do roka a to s plačom, lebo aj tak to vyzera jk lyža obuta na tyčke do fazule 🙄 takže tak 😔

kukina79
5. sep 2011

@lacikagr 😀 tak ten isty problem sme mali aj my....tak drahy poskusal kocar vyzvedal paramtre a technicke veci a nakoniec, ked povedal ok moze byt, tak nastal dalsi problem, ze farba.... 😅 tak sme tam tiez asi 3 hodiny stravili, co sme skonstatovali, ze to je ako auto kupovat 😀 boli sme tam cez week asi 3 tyzdne dozadu a mali co robit, chudak kocka obsluhovala viacero ludi naraz, ale v pohode nikde sme sa neponahlali,len drahy mal akurat tazku noc po flame s kolegami, takze bol troska mimo provozu... 😀 ale tiez sme si pochvalovali aka ochota super poradenstvo, ze to sa malokedy vidi...hartman sme si tiez obzerali a skusali, ale nakoniec sme sa rozhodli pre teutoniu.

ajvetka
5. sep 2011

@mysti Velice sa zrkadlu vyhybam teraz, ako na brusko sa kuknem, len ta rit a stehna 😒 A prsia mi narastli dost, to som rada, na to som sa kazde tehotenstvo tesila 🙂
ja som vazila 52 kg minuly rok. A prestala som fajcit, to som pribrala 7 kg do februara. To som zistila ze som tehotna a za tehotenstvo som pribrala 9kg. Takze mam hnusnych 68KG!!! ble. Ale Pri prvej som vazila pri porode 74 kg, pri druhej 70 kg a vzdy to islo rychlo dole. Aj to kojenie pomaha a dieta ti nedovoli moc oddychovat, ani jest, takze to pojde samo dole. A teraz pri tretom to pojde podla mna extra rychlo prec tie kilecka a este som sa aj zbavila hnusneho fajcenia.

kukina79
5. sep 2011

@dena no my sme ho objednali 12.8., den po tebe 😉 no nam povedali, ze dodacia lehota je do 12 tyzdnov,no vychadza to akurat na ten tyzden, ked mam termin porodu, tak dufam, ze ho dodaju skor, bo asi sa maly chysta von skor....pytala som sa aj na to, ze co potom, keby sa narodil skor a kocar este neni. Tak, ze to neni problem maju na zapozicanie kociky a aj vajicka 🙂

abutkova
5. sep 2011

@lenka1108 ahoj,ja bysom sa pripojila,ale az koncm septembra,lebo na poslednej poradni mo Dr.povedal,ze so otvorena na spicku prsta,tak mam pockat s dalsim cvicenim do 35.t.t,,ale potom by som isla rada

luci66
5. sep 2011

@blackrose A ako prebieha to vysetrenie prietokov? ja idem bud.yzden na 3.utz tak asi aj mne ich budu robit, som zvedava...

jaruska7
5. sep 2011

ahojte. ako vidim už máte niektoré aj kočíky doma alebo poobjednávane. Môj manžel nechce o kočiku ani postieľke ešte ani počuť, stále odkladá nákup. Tak som mu povedala, že ja sa už starať nebudem, nech si kupuje sám a všetko si aj prichystá keď mi prídeme s maličkým domov. Svokra ma stále odhovára aj od prania detských vecičiek, že mám stále čas. Tak moje rozhodnutie znie tak, že ja si v posledných týždňoch vyložím pekne nožičky a budem ich buzerovať, že chodte zožente toto, vybavte tamto, ale hlavne nech je všetko nachystané na príchod nášho maličkého generála.

dena
5. sep 2011

@kukina79 ved aj nam to povedali, ze dodacia lehota je az 12 tyzdnov 😒 ale aj povedali ze to nebyva tak dlho vacsinou je to tak 8 az 10. Asi tie dalsie dva tyzdne to maju taku rezervu 😉 tak uvidime

blackrose
5. sep 2011

@luci66 ja som ani nevedela, ze prietoky robia, az na konci povedali, ze prietoky su na dany tt v poriadku. Je to ako klasicky uzv.

blackrose
5. sep 2011

@jaruska7 a kedy to chcu kupovat??? 😕 ja som si takmer vsetko pokupovala radsej skor, lebo mam kamosky, ktore od 23tt alebo od 30tt museli lezat a fakt si neviem predstavit, ako by som to vsetko pokupovala! Kasli na svokru, vecicky si v klude vyper, vyzehli, budes sa z toho tesit a ked budes mat tesne pred porodom, tak budes mat pokoj... ich to nestresuje, lebo ty si v konecnom dosledku zodpovedna 😉 a mm prehovor, ze kocik aj postielku uz treba 😉 ty nebudes potom vladat behat po obchodoch... ja uz teraz nevladzem. A to nie je len tak vybrat kocik, ktory ti vyhovuje.
A na niektore kociky a postielky mas aj dlhe dodacie lehoty, treba so vsetkym pocitat.

karap
5. sep 2011

@palinkova87 ja mam pas rovnych 110cm cez pupok 😀
A baby,ked tak citam tie vaze vahy,musim sa smiat.Ja som z vas asi najtlstejsia.Vazim rovnych 90kg 😲 😲 Zacala som na 83kg a zatial mam +7.Takze take cifri,ze 70kg 🙄 z ktorymi sa stazujete,su mi na smiech 🙂

mackoxxx
5. sep 2011

@luci66 Je to obyčajný ultrazvuk. Dr. si nájde pupočník (budeš počuť aj srdiečko) a odmeria hornú a dolnú sinusoidu. Rozdiel je prietok, teda číslo platné pre daný týždeň Ak je v norme drobec má dosť živín.
Tabuľka čo som našla:
tt interval
28 0,701 – 0,943
30 0,657 – 0,882
32 0,637 – 0,791
34 0,623 – 0,963
36 0,545 – 0,628
38 0,539 – 0,653
40 0,497 – 0,572

Smerodajna odchylka vsak moze byt od 0.17 do 0.10

dena
5. sep 2011

@karap mozem ta ubezpecit nie si najtlstejsia, ja vazim 95 kg a pas cez pupok 120 cm 😎 som poriadna velryba 😀 len dufam ze neprekrocim 100 😕

andrejkag
5. sep 2011

ahojte ja som si objednala takúto nočnú košelu http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=11669400&tab=0
a už teraz ju nosím super široká 😉 jediná čo je mi voľná 🙂

karap
5. sep 2011

@dena si ma potesila 😀 No,chvalabohu,vsetky tie kila mi idu do brucha,nic ine sa mi nezvatsilo.Teda okrem prs,tie mam obrovske 😀

kaia
5. sep 2011

@luci66, prietoky sa robia normalnym ultrazvukom, lekar zaznamena ako babatku prudia od Teba potrebne ziviny 😉