Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte 😉 stazujete sa na zlu noc,no ja som spala ako babatko.Len som obcas kontrolovala dceru,lebo spala vedla mna na ,,tatovej,, kedze on nieje doma a bala som sa,aby nespadla z postele.
No uz od rana ma boli podbrusko ako tesne pred mrchou a to som doposial nezazila.Tak snad je vsetko ok.
Prave sa ,,psychicky,, pripravujem na umyvanie podlahy,lebo viem,ze mi potom bude nahovno,kedze sa budem zohybat a tlacit malu....No umyt to tu musim.Tak zatial ahojte 🙂
@lianka7 ako prosim ťa sa vybavuje pediatrička? len sa prideš opytať, alebo treba doniesť aj nejake doklady? či?
@lianka7 @blackrose my mame posledne 2 tyzdne stikutku velmi casto, cca kazdy druhy den ak nie kazdy den... kedze tie pravidele trhave pohyby zacali byt az prilis silne, trochu ma to znepokojilo a zapochybovala som, ci to vobec je stikutka, ale pytala som sa lekarky a potvrdila, ze to stikutka urcite je a je to uplne v poriadku, takze pohoda, babatkam to nesposobuje ziadne problemy 🙂
ahojte babulky, tak sa hlásim aj ja, nič nemám nachystané ani ožehlené, ani opraté.... 🙂 Cítim sa každým dňom horšie, ale nejako to dobojujeme. Moja aktuálna váha je 54kg, obvod brucha 93. Strie našťastie nemám. Kočiarik ešte zháname... Bábenko mi kope do rebier tak silno, až to počuť 😨 Dcérka je hrdá prváčka, do práce už nechodím. Som zvedavá, či mám nárok na materský príspevok a koľko mi to vypočítajú. ach jaj... 😎 .
@dominika_sk Nič som jej nemusela nosiť,len som sa bola spýtať,ona si ma poznačila,moju adresu,kde ma navštívi po príchode z pôrodnice.Dala mi na seba kontakt,že keď prídem s nemocky domov,mám je zavolať.Povedala mi,ako to u nich chodí a to bolo všetko.
@trinka Nerada chodím po dr.,ale som rada,že ma poslal,aspoň viem,že všetko je ok a zajtra poradňa 🙂
@blackrose Ja som to také intenzívne na sebe doteraz nepozorovala. Ale vraj to je tým,že detičky nacvičujú dýchanie a to je spúšťačom štikútky 😕
@lianka7 nie štikútka nevadí , aj keď sa narodí ju bude mať dosť často, ale si nelám hlavu to mi maminy ťažko znášame a máme pocit, že im to vadí 🙂
@dominika_sk len zavolaj tam kam chceš chodiťči ťa vezme a ona ti povie, keď sa narodí babo tak tam treba odniesť spravu z nemocky a sa dohodneš či dojde ku tebe alebo dojdeš ty. 😉
@mymimi 54kg!!!!!!!!!!! wow nedycham, som ohromena 😀 😀 premyslam, kedy mne naposledy vaha ukazovala toto ciselko....no..pred 7 mesiacmi 😅 Inak ani ja som este vecicky neprala, mam ich len pekne poukladane naskladane v taskach, asi si to necham na poslednu chvilu, kedze sa budeme pred porodom este raz stahovat...
Gratulujem k prvacke!!!! ako sa jej pacil prvy skolsky den?
@stellamiapiccola No presne,zamýšľame sa,či je to ok....ja keď si predstavím v akej polohe je a ešte sa mu aj štikúta,tak mám dosť 😲 Ale som spokojnejšia po tom,čo ste napísali 😉
@kiribaby Ja som 54 kg vážila asi pred 2 mesiacmi a pevne dúfam,že budem vážiť po pôrode 😀 Si dobráááááááá 😀
Pekne rano dievcata, radostne hlasim, ze nase dievcatko je uz hlavickou dolu 😎 a podla lekarky nehrozi, ze by tuto polohu este zmenila, takze sa tesim, i ked na druhej strane, tie kopance pod rebrami nie su prave najprijemnejsie...Pohybovo je aktivna az moc, su dni, ked normalne pochybujem, ze si pocas dna zdriemne 😀 Mamina mi vravi, ze som bola rovnaka, tiez hyperaktivne babatko v brusku, ale po narodeni anjelik, prespala som cele dni aj noci, tak zbozne dufam, ze toto male sidlo bude rovnake 🙂
ahojte babulky 🙂 tak moja dnesšna noc, katastrofa ... zobudila som sa o 3.00 nto že som vspata a čerstva ako rybyčka , hladná ako vlk, tak som si dala hrozno, pozerala TV a behala na Wecko staale, už som to potom vzdala a ani nesla spat, este ma chytili také neznesitelne krče do lýtka, že som myslela že sa zbláznim od bolesti ..... takže toto je dnešná noc moja .... ale dosť bolo sťažovania, vy sa máte ako ? spávate dobre ? babulkyyyy za necelé dva mesiace máme naše zlatíčka pri sebe 🙂
ahojte kočky 🙂 dlho som tu nebola, stále niečo riešim a tak sa mi ani na net nechce...
pozerám že riešite váhu, ja ale veď to je jedno kto koľko váži, aj tak máme každá iné "zloženie", mne napr. každý hovoril aká som štíhla a keď som povedala váhu 65-67kg pri 175cm, tak sa všetci čudovali. takže váha nezodpovedá postave 😀 😀 a teraz vážim 68,5kg...
@lianka7 a preco sa mi zdalo, ze mas nad 170?? 😕
ja som mala kedysi 49 a rok pred otehu sa mi to podarilo konecne trosku zdvihnut 🙂
@eviiinka juj tak toto si ani neviem predstavit ☹ to ja na stastie sa zobudim len na wc-ko a hned zase zaspim... a niektore az za necele tri mesiace ☹ ale ved to ubehne ako voda, ani sa nenazadame 🙂
@eviiinka no moje noci sú tiež o ničom, ale už to ani neriešim. samozrejme WC to tak 2-4krát, ako mám šťastie. mám pocit, že stále som hore, že len tak driemem, niekdy po návšteve WC o 3,00 neviem zaspať aj hodinu 😒 ležanie len na ľavom boku ma už tiež dosť nervuje, lebo niekedy ma tak začne bolieť kĺb, až to prechádza do celej nohy, tak sa prevalím na pravý bok a dávam pozor, aby som tak neležali príliš dlho.... 😠 no strach a hrúza!
ráno keď sa zobudím a prevalím sa na chrbát, tak moje telo má potrebu sa trošku natiahnuť a v tom strašné krče, tak vyskočím z postele, aby som sa na tú nohu mohla postaviť.... no a tak je to skoro každú noc ☹ ale to je asi predpríprava na prebdené noci, ktoré nás čakajú 😀
Uz to mame za 70 baby 🙂 Rychlo prerobit bytik a uz sa len tesit na Matka 🙂 Uz aby to bolo, som strasne nedockava 😒
@lianka7 Babule, ja som stikutku este u Nelky nepostrehla, je to ok? Teda aspon som necitila take silne pravidelne pohyby ako to tu opisujete. Inak ako hovorite o spanku tak mne sa takeeee blbosti snivaju, tuto noc bol koniec sveta mimmochodom, teda v mojom sne a uspesne sme vsetky prezili...proste katastrofa a to som sa ani vecer nijak extra nenapchavala, akurat cernice som papala
juchuuuuuuuuuu akurát som mala telefonát, že mi došla skriňa pre malú a nabudúci pondelok mi ju dovezu a zmontuju, akurát ten monter je kreten náladový 🙂

@lianka7 niekde som citala, ze babatku to vobec nevadi tak ako dospelemu cloveku, tak snad sa netrapilo