Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ja idem na kontrolu az buduci utorok, som zvedava na drobca, lebo sa mi zda, ze posledny tyzden nenormalne podrastol a ja sa citim ako buldozer a nohy mam ako egypske stlpy v case ich najväcsej slavy 😀
@veronika1417 ja som ešte na sono nebola, idem vo štvrtok, už sa neviem dočkaaaať 😀 ale myslím, že tvoja malinká bude ok, oni sa môžu v tej váhe aj trošku seknúť, keby nie, tak ti to určite povedia....
@veronika1417 a kolko ma tvoje?ja som dnes prvy den 30tyzdna.a na konci 29 je priemer 1150 🙂
@karap Aj my sa chystame na jarmok, mali by sme ist aj pit s kamosmi ( samoska ja sofer 🙂 ), ale kedze je pred vyplatou, je to bieda a bude mi stacit gofryyyyy, taaaaak moc to lubim a tesim na to najviac z celeho jarmoku. Dufam,ze nebude prsat. Aj ked sa v tom dave ludi asi dlho nezdrzim.
baby susedka mi poslala dve krabice vecičiek pre malého!!! ešte dobre že som nekúpila toho veľa... sú krásne tak mi spravila radosť... aj ked veľa som jej toho vrátila lebo tam boli aj také väčšie na ročné bábo a to by som nemala kam dať... a perinky, zavinovačky a deky som dostala nové tak som jej ich vrátila lebo toľko nepotrebujem 😀 tak sa mám s čím zabávať.... 😝
@veronika1417 ahoj my sme boli vcer ana uSg sme v 29tt a nas ma 1226g +- 178g vsetko sedi podla datumu porodu akurat je vraj dlhsi.🙂
baby kamaratka predava quinny buzz 3 taky ako mam ja v krasne modrej farbe.je po jednom dietati super stav. komplet aj s autosedackou, sportova cast a vanicky plus doplnky .ak by ste niektora mali zaujem...
@luppita ja mam drobcov dvoch[3,5 a 2 roky]a poobedny spanok od nich vyzadujem.Ked je doma muz,tak starsia protestuje a obcas sa zatne,ze nejde spat,no ked sme doma sami,nepovolim.Proste sa naobeduju,vycikaju,mladsi dostane plienku,zalahnu a bude ticho!Lezim pri nich ako ,,dozor,, 😀 a veru vzdy zaspia.Syn behom 5-8 minut a dcera,aj ked hovori,ze jej sa nechce spinkat,tak do 15 minut zaspi.Ved co som stroj,aby som kmitala nonstop cely den okolo deciek?Aj ja si chcem oddychnut.Takze obedny spanok je u nas povinny 😀
@veronika1417 ja som mala tiez super rychlu poradnu, ani nebol cas spytat sa na vahu, skoda ☹ Ale pre porovnanie ti mozem napisat nase rozmery: BPDxFOCD 76,2= 30+3 TADxAPD 243= 29+3 FL 57=30+2
My sme boli oficialne podla PM 30tt, ale podla usg zodpoveda 31tt 🙂 Ak ti Dr. na ten rozmer hlavicky nic nepovedal, asi je to ok... to, ze zodpoveda 34tt si si sama vycitala z tabuliek, ci ti to napisal tak ako mne?
@zlamal.i som pisala, ze kilo osemdesiat mi vcera zahlasila sestricka na sone 😀 asi si si nevsimla 😉 sa mi to zdal nejako vela 😀
@kiribaby to som vycitala z tabulky ☹ vo stvrtok idem ku gyne tak sa jej na to radsej opytam ☹
@kiribaby ja som z toho debil ☹ mam ine skratky ☹ BPP/AD 82, FL 55 ine nic nenapisal ☹ len ze pohyby su a aj akcia srdiecka. Placenta vpredu a ze je hlavkou dolu. ja mam obavy hlavne z tho prveho ukazovatela to BPP/AD 82 neviem co to je ale typla som to na hlavicku ☹ babulky poradte
@karap a kedy idu spat potom vecer. Pri nasej to bolo tak, ze ked poobede spala a aj to som ju nutila presne tak ako Ty - lezala som pri nej pokial nezaspala, resp. pokial som ja nezaspala 😀 tak potom isla vecer spat aj o desiatej a to som chcela mat uz aj ja klud, pozriet nejaky film, serial, tak potom som to vzdala a mala mozno od dvoch rokov poobede nespi ale ide spat vecer okolo tej pol osmej. Teraz v piatich rokoch ide o tej tristvrte na osem ked ide na druhy den do skolky, ale cez vikend ju nechavam hore aj do pol desiatej vecer aby rano uz o pol siedmej nebola u nas v spalni so slovami, mama pustis mi rozpravku? Samozrejme ze cez tyzden ju musim budit 🙂
inak baby, normalne sa hanbim, ale ja mam v pase 115 cm. A to som pribrala zatial "len" 10 kg.
@veronika1417 ja som tie udaje opisala z poslednej strany tehu knizky - kde su zaznamy z usg... nemyslim, ze by boli tie rozmery abnormalne, Dr. by ti hned povedal, ak by sa mu nieco nezdalo. Ziaden stres, dolezite je, ze je babatko hlavkou dolu, mas pohyby a placenta je v poriadku 🙂 Netreba sa prilis pozorovat a sledovat tabulky, ved ani my nie sme tabulkove typy 😀 Staci porovnat povodnu vahu k vyske a pribytok..kazda sme ina, aj nase babatka su jedinecne 😵
@harper Ja mám v páse 103 cm a pribrala som 12 kg no hroooooza ale čo už.Chcela som sa spýtat mám trvalý príkaz na dnp k 4 mi to každý mesiac stahuju z uctu, pocas poberania materskej sa to neplatí to si mám zrušit príkaz k oktobru teda aby mi to 4.10. už nestrhli alebo až ku 4.11. nevieš a ty to máš ako?
@majoslava Mne nepovedali nejest nic sladke,ziadne kolace,zakusky,ziadne sladke vody.Co sa snazim dodrziavat,Cukor moze zvysovat aj biele pecivo.Co sa moze je zelenina,maso,biele jogurty.ja som mala nastastie po tej kontrole dobre vysledky.Ale niektore baby co maju cukrovku maju doma pristroj a tak si meraju.
"Ale kedze ty nejes sladke,tak by si mala mat cukor dobry.A hlavne jest pravidelne castejsie a v mensich davkach.Tak prijemne dietovanie 🙂
@kiribaby viem, viem... len pri babatkach sme asi citlivejsie ako ked sa jedna "len" o nas 😉 len mam obavy aby bola zdravucka
@harper to je vela??? 😲 ja mam cez pupok 94cm a nizsie kde som najsirsia 104cm a to sa mi nemeni uz niekolko tyzdnov a aj sa mi zda, ze brusko extra nerastie 😉 podla mna nemame tak moc,ci??? Jaaaj to mse my zenske za vsetko sa hned trapime 😉
@milek
@veronika1417 ja som sa teda merala v tom najsirsom mieste. ja by som mala ist na matersku 7.10. a prikaz mam na 6. a chystam sa este v oktobri zaplatit, potom tam zajdem zistim ako a tom som a ked budem mat preplatok dam ziadost o vratenie preplatku.
@veronika1417 kuk komentare k tomuto statusu, v podstate je to odpoved aj na tvoju otazku, isto ta to potesi 🙂
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/januska555/?...
Ahojte, po dlksej dobe som tu... Pridavam aj foto bruska 31+4tt, obvod 102 cm, zatial som pribrala 5,7 kg od zac. tehu. Inak tak trochu nechapem, ze tu riesite take veci akoze mate vela cm v pase, podla mna je to uplne normalne, ja som tiez nepocitala s tym, ze budem mat v pase 60 cm ked som otehotnela🙂
No babenky len Vás obdivovať. Nestíham čítať. Normálne Vám závidím koľko stíhate, práca, nákupy, detičky..... .
Ja len polihujem, spím a nútim sa jesť.

@zlamal.i tvoje malinke ma 1450??? Joooj tak moja je velikaaa 😲