Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@eskymacik17 no ja tiez uz nevladzem🙂a vy to mate ako teraz?meni sa ta cysta?zvacsuje ci stale rovnaka?mam aj kusa strach ale aj tesim🙂
ahojte, dnes som bola na poradni a krcok skrateny na polovicu, ale dr. ma na pn nevypisal, vraj sa mam setrit....mam sa bat?
@deny19 no ved to ja sa tiez vzdy bojim co mi povedia .. no ale stale to je tak viacmenej rovnake .. aspon ej super ze sa mu to nezvacsuje .. pytali sa ta na porod ,? aky odporucaju ci cisarsky alebo normalnym ??? mna este nie ale teraz v 34 tyzdni by som sa mala uz snim ivraj dohodnut tak neviem sa aj bojim co mi tam povedia
Dobre ranko vsetkym 🙂
dnesna noc, hotova katastrofa 😒 z celej noci som spala cca 3 hodky ☹
ahojte kočky, tak ja sa pridávam k tým čo spia nafigu, už ani neviem čo to je sa poriadne vyspať, ako som tehotná tak som dobre nespala a tento týždeň trhám rekordy, pravidlne sa budím okoli 1:30, potom horkoťažko zaspím okolo 4, 4:30 a o 5:30 som už vyspatá, potom som celý deň jak bez duše a hocičo ma vytočí do nepríčetna. ked ma nezobudí cikanie tak sú to kŕče v nohách a ked ani jedno ani druhé, tak ma zobúdí princezná ako sa mi krzví v brušku, neviem čo tam robí ale za posledné dni mám pocit že jej tam nie je dobre, asi nemá moc miesta...a ešte k tomu sa mi začínajú robiť kŕčové žily na slabinách a dokonca aj na stehne a pri pupku, to už len čo má byť, som dáka iná či čo??? 😨 no a ešte aj kr´čne nemávam v lýtkach ale v priehlavku a až do prstov, hrôza
a ešte aby tho nebolo málo, neviem či ma neobchádza nejaká viróza, mám divné grulenie v črevách, chytá ma zimica a je mi na grc 😖
ahoj baby. ja som sa dnes konecne vyspala.vcera som nejedla od obeda tak ma v noci zaha netrapila.joj taka som vysmiata. teraz bezim na nechty potom na cvicenie do nemocnice, potom na kafe s kamoskami a potom na tehotensku jogu.tesim sa ze nebudem sediet cely den na zadku 😉 prajem vam pekny den 😉
@henrieta44 no Heni, coze a to s tebou robi?...tak sa pekne liec draha, e nech ta vsetky virozy obchadzaju....s tym spanim some na tom asi rovnako, od tretej, stvrtej nespavam, este, ze uz nechodim do prace, dospim cez den...mna trapia opuchy noh a ruk, viac prava strana a taktiez vytoky brrrrrrrr...nech to uz mame za sebou 😉 , drobec sa tiez mrvi den , noc, hlavne ked sa chystam spinkat a v noci....no, nezebednik jeden.. 🙂 ...drzkajte sa... 😉
ahojky tehulky..dnes som mala kontrolu na tehu cukrovku, dnešné výsledky výborné a to som posledný týždeň hrešila so sladkým 😉 , opäť ma čaká kontrola až o mesiac...Dnes na obed ešte riziková poradňa, snáď tiež dopadne super, len sa obávam prírastku na váhe 😠
Inak včera som stretla známu, ktorá rodila na konci siedmeho mesiaca, (to tu mnohé sme) a mimi bolo ledva teraz po 3 mesiacoch veľké ako donosené detičky 😒 ,,inak zlatá kočka z nej 😅 ...Tak nech tie naše ešte pekne rastú v brušku
Ahojte kočky, vcera som bola u svokry a ta mi povedala, ze jedna zena u nas porodila 30.8. a to mala termin az 2.11. 😨 je pravda, ze som ju uz dlhsie nevidela, ona byvala v cinziaku vedla vo vchode. Som sa normalne zlakla, kokso o dva mesiace kor, ale ze sa maju dobre aj ona aj babo....pani moji, ja este ani pomysliet na porod.
Vcera bola u mna kamoska s malym syncekom (ma dvoch synov), tak mi hovorila, ze mi nachystala po chalanoch nejake veci, ze aby som dnes prisla sa na ne pozriet, ze ma aj zavinovacky modre a kopec veciciek po chlapcoch. Tak sa tesim...aspon si mozem zase zoskrtat, co nemusim kupovat... 😀
@harper deti chodia spat tak okolo 20,30-21,00.No to uz syn ledva hladi a zaspia okamzite.Samozrejme ja s nimi...
Dnes rano som sa zobudila na kopance malej.No nechapem ako je ulozena,lebo ma stuchala do praveho boku a pod lave rebra 😖 Ale totalne,az ma to bolelo.Uz nech idem na poradnu...No to je este tak daleko[az za 2 tyzdne] ☹
Baby, chcem sa spytat, je tu medzi nami niekto, kto si planuje dat porod vyvolat? Resp. ma s tym uz niektora skusenosti??
@veronika1417 jaj nevsimla som si 😉 tak vy ste aky velky 🙂 babo sa ma dobre v brusku,tak to ma byt...mne este doktor povedal ze mam placentu v zadu tak nemam lezat ani spat na chrbte.dnes nad ranom som sa zobudila ze som na chrbte.normalne som mala vycitky svedomia ☹
krasny den prajem 🙂
@zvedava17p kamoska zhruba v tomto case ako sme my mala tiez krcok skrateny na polovicu a musela lezat az do porodu. Dokonca ju chceli dat aj do nemocnice, ale nakoniec jej povedali, ze ked naozaj nebude nic robit, tak doma jej bude lepsie. Davaj si velky pozor a ak v praci sedis, tak lepsie by bolo, keby si uz nerobila do mateskej a setrila sa.
Baby inak ja stale spim vyborne, len co sa 1-3 x za noc zobudim na wc. Ked mam aj vecer kyselinu, ci krce v nohavach, viem, ze ked zaspim, tak bude dobre. Mna nic nezobudi 😅 niekedy sa dokonca zobudim aj na wc-ko az nad ranom s takym plnym mocakom, az ma to boli...
Vrrr co poviete na toto - pred 7tyzdnami som si z internetoveho obchodu objednala kocik a zimny fusak. Kocik bol bez problemov dodany do 2 tyzdnov, fusak vtedy nebol na sklade. Pred 3tyzdnami som na otazku ohladom fusaku dostala odpoved, ze cakaju na naskladnenie fusakov a hned po naskladneni ho poslu...3tyzdne presli ako voda a fusak nikde 😠 Jedine moje stastie, ze vsetko kupujem/objednavam v predstihu a nie mesiac pred porodom, to by som sa asi zblaznila 😠
@mysti svetkocikov.sk, este by som dodala, ze vo stvrtok ma telefonicky informovali o prichode kuriera s kocikom - mam ho ocakavat v pondelok dopoludnia, avsak v piatok o 6.30 rano mi prisla sms od kuriera, ze mam v dopoludnajsich hodinach cakat jeho prichod. ooops trochu sa v tych terminoch sekli 😝
@kiribaby ja budem mať sekciu tak rada by som sa dohodla na termíne , ale prečo by si si ho mala dávať vyvolať to len v prípade že budeš prenášať dlhšie ako je zdravé alebo by si mala problémy
@stellamiapiccola pri sekcii je to normalne, mala som na mysli prirodzeny porod. V podstate len uvazujem nad moznymi alternativami, kedze som este nemala moznost hovorit o tom s Dr., chcela by som vediet, kolko dni pred ocakavanim TP sa standardne robi vyvolavacka. Vies, som v trochu zlozitej situacii, coskoro sa stahujeme do zahranicia, ale rodit planujem na SK, a kedze mm pracuje v zahranici, bez naplanovania terminu by nemohol byt ani pri porode ani pocas prvych dni zivota babatka,,,
Ahojte kočky, tak som doma z poradne, rano som bola dat este baby do skolky prvykrat, doteraz nesli, este boli chore. A potom som nestihala ist busom, tak tatko moj isiel somnou. Zobrala som si ho dnu na ultrazvuk a veelmi sa mu to pacilo. Dr vsetko pomeral, krpec vazi 1450g, vsetko je ok. Bude to tatinove ôsme vnuca, ale na ultrazvuku este nebol a ja som stastna, ze som ho zavolala. Malinky ma krasnu tvaricku a horenos po mne 🙂
@kiribaby Ahoj mne pri dcerke porod vyvolavali. tabletkou. rano o 9 mi ju dr. zaviedol a uz o hodinku som citila take slabe bolesti ako pri menstruacii.. postupne sa to zosilnovalo. asi okolo 14.00 som to uz nevedela vydrzat na posteli tak ma odviezli na cakatelsku izbu k porodnej sale.. vysetrili ma asi okolo 15.00 ze to na porod nevyzera ze dnes to asi nebude ..a ja uz som mala hrozne bolesti. tak mi manzel masiroval krize a striedala som to zo sprchou a skakala som na fit lopte..to mi velmi pomahalo. tym ze som som poskakolavaa a sedela na fit lopte som to znasala v celku dobre..a ziadne tlaky som necitila. asi okolo 16.30 ma vysetrila por. asistentka a uz mi len oznamila ze ideme rodit.. ledva som dosla na prodnu salu. mala prisla na svet o 17.20 mala som problemy s tlacenim lebo nebola zostupena v porodnych cestach. Celkovy dojem posledne hodiny strasne izntenzivne bolesti a rychle otvaraneie..podla ak to ide prirodzenie bez vyvolavania ni eje to take intenzivne.. toto je moja skusenost, 😒
@kiribaby mne vyvolali cipkom na rannej vizite o 9-9,30 hod.. A mala bola na svete o 12:14 🙂
Prenasala som ju 11 den, preto mi porod vyvolavali.
A neeeskutocne bolesti som mala, oproti prvemu prirodzenemu porodu, Tie bolesti niesu vobec rozlozene od najmensej po najsilnejsiu, ale pridu naraz a hned velmi silne. A ked sa narodila, bola som tak vysilena, ze sa mi hned zavreli oci od unavy a musela som sa premoct, aby som ich otvorila a malinku si obzrela.
Ahojte holky🙂 tak dneska máme o 15tej poradnu, dúfam že všetko bude v poriadku 🙂
juj babule aj vás už boli dakedy ked sa drobec pomrví??? juj..
@palinkova87 hej ja to citim poslednych par dni, ako keby ma koza na bruchu bolela od toho natahovania a obcas ma potlaci do rebra, ale to neboli, skor len tlaci
@kiribaby ja som mala druhy porod vyvolavany.No preto,ze sa malemu nechcelo[prenasala som ho uz 9dni]No planovane vyvolavanie?To neviem ci Ti urobia bez dovodu.A neboj sa.Je to uplne rovnake ako pri ,,klasickom,, porode,len je vsetko zrychlene,tak mas pocit,ze to viac boli.No zase,rychlejsie to mas za sebou 😀 Mne dali tabletu o 11,15 o hodinu zacali bolesti a maly sa narodil o 15,35.A len posledna hodina bola brutalna.Takze celkom pohoda.
@palinkova87 aj mna obcas boli brucho a to riadne, hlavne ako je mechur, tam to boli najviac

@veronika1417
BPD – biparientálny priemer hlavičky (vzdialenosť medzi dvoma stranami hlavičky po šírke).
AC – obvod bruška, používa sa v kombinácii s BPD na určenie možnej disproporcie plodu, neskôr v tehotenstve má význam pre stanovenie celkovej veľkosti a hmotnosti plodu.
FL – dĺžka stehennej kosti. Meranie najdlhšej kosti v tele podáva správu o kontinuálnom raste plodu. Jeho použitie je podobné ako u BPD. Tento parameter sa zvyšuje z 1,5cm v 14. t. t. na približne 7,8 cm na konci tehotenstva