icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

harper
9. sep 2011

baby mali ste uz niektore falosne kontrakcie, viete ich opisat? Lebo neviem co to je ale mne to teraz pripada ako keby sa mlada niekde zaprela a vystrcila zadok - na bruchu mi vznikne hrca a dost to boli az ma vystiera.

veronika1417
9. sep 2011

@harper mme sa mala taktzo vypuca stale 😀 az tak, ze mi akokeby strpne brucho a zacne aj trosku tvrdnut asi moc drazdi maternicu. Myslim, ze je to oki, uz su babulky velike a natahuju sa 😉

dena
9. sep 2011

@kiribaby ked sa rozhodnes tam rodit, tak sa tam pravdepodobne stretneme 🙂 mame rovnaky termin 😉

kaia
9. sep 2011

@dena, ides si tam niekoho zazmluvnovat? Ja by som chcela...

lucka33
9. sep 2011

@harper mne sa tiež tak malý niekedy vytláča, že mám napnuté celé brucho, cítim jeho telíčko. Robila to aj dcérka, presne takto isto a ja mám brucho vydutejšie viac na pravej strane, moje deti sa usalašia vždy len na pravom boku 😀 Ľavý totálne ignorujú 😀

kaia
9. sep 2011

@lucka33, aj moji su taki praviciari 🙂

harper
9. sep 2011

@lucka33 praveze si to pri malej nepamatam. ale tuto citim tiez len na pravej strane.

lucka33
9. sep 2011

@kaia áno? 🙂 No ja mám už dokopaný celý pravý bok, ľavá strana je totál nedotknutá, sem-tam niečo vľavo dole zacítim, keď sa asi nejak priečne otočí, ale inak len vpravo 😀 Chodím s takým krivým bruchom 😀

lucka33
9. sep 2011

Ozaj baby a aké kočíky máte vybraté? Ja zvažujem buď súrodenecký alebo športový + buggypod, vzhľadom k vekovému rozdielu mojich detí 😉

dena
9. sep 2011

@kaia rozmyslala som, ale asi nie...kedze tam nepoznam osobne nikoho...a jedna kočka co tam pracuje mi povedala, ze ak nechodim tam k nikomu tak si ani nemam nikoho zazmluvnovat...a to co tam pojdem len do poradne tak to je skoro nic...

blackrose
9. sep 2011

juj baby to uz su riadne vahy 🙂 ze 1500, 1800, ... o chvilu to bude 2500, 3000 😅 😀
aaaale to leti, este pred nedavnom sme boli radi, ked sme sa vysplhali na 200 g 😀

dominka757
9. sep 2011

ahojte baby 🙂 dnesna poradna dalsia katastrofa... maleho som ani len nevidela takze absolutne neviem kolko vazime ani meriame uz druhy mesiac...posledna vaha ktoru o malom viem je 275 g - to bolo este na zaciatku jula... ☹ ked som sa ho spytala ci nebudeme robit ani ultrazvuk povedal ze nabuduce takze az 7. 10. , mate tu niektora takuto skusenost? tak som sa tesila a teraz mam akurat tak naladu na ...

mysti
9. sep 2011

Ahojte baby, ja som bola vcera v poradni, mam +16kg od začiatku, co je fakt dost, ale doki povedal, ze je to v pohode, ze zle by bolo keby to bolo +30...musims a uz do konca kus obmedzit-hlavne sladke a tak, aj ked toho zase tak vela nejem 😒 bola by so velmi rada, keby to bolo len do tych +20, viacej uz nie. Najlepsie ale je, ze ja vobec nevie, kde tie kila su, akoze iste zadok a stehna, to ano a brusko, le zase ziadna tragedia, obleciem velkost nohavic c.42. Mam kupene len jedny tehu rifle na tieto posledne mesiace ked sa ochladi, inak nemam ani jednu tehu vec kupenu. Snad to pojde po porode vsetko rychlo dole... ☹

stellamiapiccola
9. sep 2011

@kiribaby ja si zamlúvať nebudem , budem si musieť naplánovať sekciu, tak čo som počula sú tam šikovný Dr.cena sa do konca roku meniť nemá ! a pôrodný plán nie nie netreba.pri prvom som mala zamluvenú lekárku, ale to bolo preto, že som rodila v Ružinove.tak dievčatá som zvedavá kto sa tam stretneme
🙂 🙂

lenica81
9. sep 2011

ahojte... ja som sa tu riadne dlho neukazala... som bola mimo, tyzden u svokrovcov a potom 2 u nasich, tak nebolo casu... chceli sme s malym vselico postihat, a pocko bolo tiez nadherne, tak sme boli vonku cele dni...

ja som mala poradnu v pondelok + vcera morfo 30tt... maly ma cca 1600 g, vyzera, ze vsetko je ok... 😵 inak riadne vahy davate, mali budu ini valibukovia... 😎

@mysti ja som zatial +10 kg, ale chcela som max 12, no do mojho limitu asi nevojdem... tak hadam do 15 sa mi podari... ja zato jem dost sladkeho a niekedy aj dost neskoro... ale s tym musim seknut, lebo sa mi potom zle spi... ale vcul budz mudry, ked si neviem povedat... 😅 ja mam tiez len jedny rifle, aj letne 3/4 mam iba pozicane... 😨 tak to zvladneme... 😉
@dominka757 ja sice maleho vidim kazdu poradnu, ale si aj zaplatim... 😒 tak na jednej strane je to super, ale tie prachy co do toho idu, nie su male... ale uz posledne dieta... 😀
@lucka33 ze krive brusko... 😉 ty mas fakt maly rozdiel, to budes musiet asi nad surodeneckym rozmyslat, lebo moj uz cupka dost... ale zas ho trenujem... ale tvoja kocka je este malinka... a v zime to nebude lahke chodit, ak bude sneh a lad pre nu... ja rozmyslam nad stupienkom...

mysti
9. sep 2011

@lenica81 leni, ja som tiez chcela, ze max +15kg, no snad pri druhom sa mi to podari 😀 veru veru-chudnut uz budeme potom, co uz narobime 😒

dominka757
9. sep 2011

@lenica81 ja som si musela zapaltit akurat 50 eur rocny poplatok a plus 30 € za poradnu - doplatok k rocnemu poplatku... a nic moc ☹

lenica81
9. sep 2011

@harper mna v nedelu tak silene kopal maly, ze som sedela, az ma vystrelo... 🙄 😉

solinkarka
9. sep 2011

😀 😀
Dievča: Som tehotná!
Chlapec: Díki Broňa...
Dievča: Čo urobia Vaši?
Chlapec: Alebo nás vyhodia alebo to rozchodia... Príde chlapec domov a hovorí rodičom:
Chlapec: Otec, mama, budete mať vnúča!
... Oco: Ako sa ti to podarilo?
Chlapec: To vieš skúsenosti...
Oco: Sánka dolu šéfe...
😀

solinkarka
9. sep 2011

hups pardon to nemalo byt tu

veronika1417
9. sep 2011

@mysti srdco moja znama je v takom istom tyzdni ako ja a ma plus 19kg!!! Na nej to vobec nie je videt 😕 oki je vidiet ze je tehu ma normalne brusko na 31tt ale inac ziadna gulicka. Ked sa opytala mna kolko som pribrala ja tak len pretocila ocami, ze coooo? Ja mojich 6-7kg proti jej kilam... avsak na mne je vidiet kazde jedno kilo ktore priberam... zvacsuje sa mi zadok, stehna a na nej nic ☹ tkze ak si primerane k postave "nabalena" je to oki 😉 aj ked mas kileckov viac ako ine holky.

niki_lv
9. sep 2011

ahojte, rozoberate tu vahu no ja som teda pribrala dost, pred tehu som mala 49 kg, teraz 64, takze +15kg, no neviem kde su tie kila, akoby isli len do bruska..

psychicky som na tom hrozne, dnes som prisla z nemocnice, otcovi davaju maximalne 2-3 tyzdne, uplne som sa tam pri nom zlozila, neviem ako sa mam tesit z tehotenstva, z babetka, tak by som chcela aby sa dozil vnucika....od vcera mi tak tvrdne brusko a pocity ako pred mrchou, mam strach ze sa maly vypyta skor, a kazdy ze treba byt hlavne v klude, ale ako..... ☹

lenica81
9. sep 2011

@niki_lv joj bozinku, to mi je strasne luto... tazko sa radi, treba byt v klude, i ked to isto je pre teba tazke... aj celu rodinku... 😢

lucka33
9. sep 2011

@lenica81 no tá zima nešťastná 😖 Zas sa to bude vliecť, ja nemám rada zimu... No aj som uvažovala nad súrodeneckým, ale malá už moc v kočíku nechce byť a keď začne sama behať, asi ju tam ani nejak dlho neudržím... TAk rozmýšľam nad buggypodom, tým prídavným sedátkom. Je to prakticky to isté ako súrodenecký, akurát, že má výhľad každé dieťa a nie je schované niekde vzadu. Napr. Phil and Teds vyzerá super, ale neviem si predstaviť, ktoré z mojich detí by tam dolu vzadu obsedelo, Sabi iste nie a nespoľahnem sa, že malý tam vydrží. A keď mi nebude treba buggypod, jednoducho ho zmontujem z kočíka a ostane mi len kočík pre jedno dieťa a vybavená vec. Veľmi veľa a dlho som nad tým všetkým rozmýšľala a nakoniec som sa rozhodla takto...

No keď riešite kilá, mne po prvom tehu zostalo 5kg navyše, ktoré som nestihla zhodiť a teraz mám +5-6kg, ale tiež je to na mne dosť vidno, mám strašné boky, obávam sa, či to vôbec pôjde ešte niekedy dolu ☹ Ale ja sa zas obmedzujem v jedení, snažím sa nejesť večer a ani nejem veľa, aby som moc nepribrala. Jednak ma dr. potom zvozí a jednak nechcem moc pribrať, nech nemám potom moc roboty 😝

lucytao
9. sep 2011

ahoj mamičky tak aj ja budem rodiť v novembri ale na cisarák a to v 37týždni tehotenstva ak bude maličká dosť veľká a všetko bude ok. Chcem sa vás opýtať koľko vážili vaše mimča v 26týždni + 6 dní moja má skoro 800g nieje to málo 😕 😒 ďakujem za odpovede to viete mám obavy či je všetko ok a doktorka bola v nemocnici nervná tak mi nič nepovedala len nadiktovala sestre parametre to bolo všetko ☹ to je to naše super zdravotníctvo 😠 a obetavý personál nemocníc 😠 😠 😠

veronika1417
9. sep 2011

@niki_lv veru tazko sa radi ostat v klude ked clovek preziva nieco tak hrozne smutne ☹ ked Ti bude najtachsie skus pomysliet na to, ze Ty musis bojovat za seba a miminko tak ako otecko bojuje za seba. Vela sil prajem Tebe, babatku a aj ceje rodine... viem ake je to tazke 😢

mysti
9. sep 2011

@veronika1417 vidis, tak to ma potom super, ja dufam, ze to potom vsetko rychlo zhodim, ze budem kojit... 😒
@niki_lv moja, bud silna, je to strasne... ☹ neviem co viac by som Ti povedala, drz sa 🙂)))) aj ocko sa iste bude drzat, aby uvidel vnucatko 😵

veronika1417
9. sep 2011

@mysti aj ja dufam, ze to potom zhodime 😉 no ona je taka strelena, stale drzala nejake diety a brala aj lieky na chudnutie co lekar predpisoval jej mame aby schudla 😒 pritom ona ma siroku panvu tak preto nema idealnu postavu ale nejako extra silna nebola podla mna. Ostal z nej po tyych dietach taky vyserok ale bolo vidiet ze nie zdravo schudla. teraz je taka nornalna no zr by sa na nu nlepilo 19kg by som nepovedala dala by som jej tolko kolko mam ja 😉

dianka3
9. sep 2011

@nela1122 avoj nelly, no praveze ma zjazdil 😒 ze ked vazim tak malo tak je dieta malo zivene,ale co mam robit? jem tak ako kedy,niekedy viac a niekedy menej a vydis 😖

dianka3
9. sep 2011

@janulkan no vydis a moj dr ma spucoval ze nema dostatocny vyvin ale na sone mi nic nepovedali. tak teraz neviem hadam to vydrzim do 36tt a nedostanem zas kontrakcie v 33 tt ako minule ochh ☹ a ano to fakt teda nelezim od rana od 7 som hore a zalahnem okolo 22,00 cize katastrofa 😒 a to musim zvladat aj chod domacnosti a pod