Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dianka3 no môj dr. vždy operuje s váhou, lebo ja som pri obidvoch tehotenstvách gro váhy pribrala za jeden mesiac, okolo toho 20tt. Aj teraz som za mesiac vybehla o 5kg, jemu som však priznala len 3,5 a aj to sa mu zdalo príliš! Ale keď som bola hladná, čo som mala umrieť od hladu? 😕
No cisársky je teda fakt horší, ja som mala a teraz ma čaká zas 😖 Vieš čo, moja malá bola ešte v 36tt priečne a pár dní na to sa sama pretočila dolu hlavičkou, aj si omotala šnúru dvakrát okolo krku 😒 Teraz neviem, ako je malý otočený, poradňu mám až o týždeň, tak potomm uvidím... Ale čo tak cítim, keď má štikutku, tak by mal byť už viac-menej dole hlavičkou...
@dianka3 pozerám že si z Martina, ideš rodiť do martinskej nemocnice? ja bvam kúsom od martina a chcela by som ísť rodiť tam, no mám aj trošku obavy lebo akosi je teraz veľa pôrodov a aj maminy po pôrode dávajú hore na 6.3 lebo na 6.2 ( popôrodne odd) nemajú miesto. a to si neviem predstaviť, predsa len na tej 6.2 sú sprchy na každej izbe a je taam trošku lepší konfort než na 6.3 kde je len jedna a aj to hrozná spracha na celú chodbu...dúfam že v novembri tam toľko pôrodov nebudee...možno sa tam stretneme....ja mám tiež rizikové tehu, už teraz mi hrozí predčasný pôrod, kedže mi malá od 24 tt tlačí na krčok, ale snád vydržíme čo najdlhšie
@niki_lv to mi je strašne ľúto, budte silní všetci aby ste túto ťažku situáciu zvládli 😢
caute baby, dnes som bola s muzom v obchodnom centre, mala som taku chut si spravit radost a nieco si kupit, ale ked som si namiesto mojej povodnej velkosti S vyskusala XL a bolo mi akurat tak ma presla chut 🙂 🙂
baby tak ja uz nevladzem .. minuly vikend sme balili vsetky veci a nastahovali ich ku mame do garaze .. a od dnes sme to zacali stahovat do domu ... fuuu dnes som bola umyvat len kuchynsku linku .. .. doumyvala som a sli sme do tesca na nakup a trvalo mi hodinu mojim smotlavym chodom kym sme kupili zopar veci ... ale poviem vam ze ledva sedim nevladzem sa uz ani pohnut .. a to sa chystam uz hodinu do sprchy 😀
@lucka33 ahoj,chcela by som sa ta popytat,pises ze si isla na cisarsky,lebo mala mala aj obtocenu snuru,ja som bola vcera tiez v poradni a dr mi povedala ze aj nas maly to ma,ale je uz otoceny dole hlavou,myslis ze pojdem aj ja na cisarsky?akasi som s toho od vcera nervozna,dakujem pekne...
@anicka87 😀 ale ved to sa strati... si si mala radsej kupit coko... 😉
@eskymacik17 ale ved idete do vlastneho, ci... 😵 joj, ale zas sa nepresiluj... ono sa to nejako spravi... 😉
@lenkalienka25 nechcem ta strasit, ale jednej mojej kamoske sa pri porode obmotala snura malemu a museli jej cisarak spravit urychlene... takze treba sa pytat doc... radsej naplanovat ako to riesit na poslednu chvilu... ked teda doc bude tomu nakloneny... kamoska ma brutal jazvu kvoli tomu... 😔
@lenkalienka25 no omotaná šnúra nebol dôvod cisárskeho, lebo ja som ani nevedela, že ju malá má omotanú, zistili to, až keď ju vybrali. Tak ale keď tebe to povedali dopredu, tak by bolo vhodné opýtať sa doktora, že čo s tým, aj keď viem, že aj takéto deti sa rodia prirodzene, ono sa akútne robí cisársky vtedy, keď tá šnúra dieťatko dusí, to zistia pri ozvách, že klesajú alebo sa strácajú... Môj muž napr. sa narodil KP a šnúrou okolo krku prirodzene!!! To by dnes doktori hneď urobili cisársky, aby neriskovali...
ahojte.... ako sa dnes máte?? mna nejako boli celé telo ☹ asi na mna niečo lezie ☹ malý čoraz viac a silnejšie kope... stále sa krúti že som sa už aj pýtala Dr. či je to normálne... tak sa len zasmial....
@lenica81 no ved to ze prave ze nejdeme do vlastneho .. vlastne mame na slovensku .. a my sme v irsku ☹ .. ovela lepsie by sa mi vybalovalo keby sme boli uz doma a tam by sme si prerabali podla svojho a nie takto ☹
@lenica81
@veronika1417
@mysti
@henrieta44
dakujem dievcata za povzbudive slova, no bohuzial ocko to nezvladol a dnes rano svoj boj prehral...smutok je velky ale musim sa drzat koli malemu... ☹ ☹
ahojte dievčatá, prajem vám krásny week 😉
@lenica81 no tak to urcite budem riesit,v utorok idem k lekarke na poradnu,tak sa urcite popytam,dakujem pekne🙂
@lucka33 dakujem za radu,urcite sa popytam lekarky🙂
@niki_lv úprimnú sústrasť 😔 Dievčatá majú pravdu, musíš sa držať kvôli bábätku... Aj keď to bude ťažké, ale prajem ti, aby ťa táto myšlienka hnala dopredu.... 😔
@lenkalienka25 nie je zač 😉 Najlepšie je opýtať sa priamo svojho doktora, čo na to on povie, aspoň si je potom človek na istom 😉
Ja som dnes v noci mala niečo ako kontrakcie, teda presnejšie povedané bolesti presne ako pri kontrakciách, 3x som cítila ako prichádzajú, bolesť podbruška a hlavne krížov, ale slabšie ako ozajstné kontr., ibaže mi pritom netvrdlo bruško... Už som to mala pred asi 2 mesiacmi podobné, bolo to ako ms kŕče a dr. mi povedal, že to preto, lebo malý je nízko. Tak sa chlácholím, že keďže mi pritom netvrdne brucho, tak to bude len tým.... Ešte musíme vydržať, ešte toho máme dosť pred sebou 😨
ahoj mamičky tak aj ja budem rodiť v novembri ale na cisarák a to v 37týždni tehotenstva ak bude maličká dosť veľká a všetko bude ok. Chcem sa vás opýtať koľko vážili vaše mimča v 26týždni + 6 dní moja má skoro 800g nieje to málo ďakujem za odpovede to viete mám obavy či je všetko ok a doktorka bola v nemocnici nervná tak mi nič nepovedala len nadiktovala sestre parametre to bolo všetko to je to naše super zdravotníctvo a obetavý personál nemocníc
baby ja som bola dnes v lekárni, pokúpiť veci do pôrodnice, nejaké krémiky a podobne a nechala som tam 46,- EUR 🙄

@lucka33 no vydis, a ten moj by chcel aby som bola buchta, spucol ma ze vazim len tak malo,no co mam robit? uff bojim sa vies nechcem ist cisarskym ☹ to je hrozne nevies do kedy sa moze babo otocit? ved vsade uz pisu ze uz je najvissi cas a ozaj tvoj maly uz je dole hlavkou?