icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lenka1108
10. sep 2011

@micicka kokso ze 46e. napis mi prosim co si kupila aby som vedela aj ja.lebo tie zoznamy na kazdej stranke su rozdielne a netusim co sa tu na sk nosi do porodnice...

@niki_lv uprimnu sustrast... ☹
nam tu v pb dnes zobrela dobra doktorka.ked som bola mala bola to moja pediatricka... ☹

zvedava17p
10. sep 2011

@niki_lv uprimnu sustrast ☹

micicka
10. sep 2011

@lenka1108 ja som si asi vybrala najdrahšiu lekáreň alebo čo 😠
no kúpila som: vložky dva druhy, podložky - 1ks z PVC a 5ks také papierové ako sa používajú aj pre detičky, odsávačku soplíkov na vysavač, nožničky, 1ks sklená fľaša, kefa na fľašu, 1ks dudel, krém na bradavky - mini balenie a skoro najdrahšie, sudokrém, lieh + tampóny, vatové tyčinky pre bábätká, krém do nepriaznivého počasia, tampóny do podprsenky, lyžička, olivový olej- myslím, že to bolo asi všetko 🙄

lucytao
10. sep 2011

@micicka ahoj tak mi to povedal pôrodník na plánovaný cisarak sa vždy ide skôr aby bábo nebolo veľmi veľké potom je ťažšie ho dostať z bruška 🙂

micicka
10. sep 2011

@lucytao aha, sa mi to zdalo o dosť skôr, som myslela, že sa chodí tak o týždeň skôr.
a prečo ideš cisárskym? ja sa rozhodujem ako budem rodiť, lebo z medicínskeho hľadiska mám nárok - kvôli veku + tehu cukrovke, ale veru neviem čo urobím 😒

lucytao
10. sep 2011

@micicka ja musím mám roztrúsenú sklerozu to je neurologické ochorenie a tiež veľmi úzku pánvu tiež musím ležať a to už 2mesiac mala mi nalieha dosť na krčok neviem prečo sa rozhodol pre 37tt vačšinou sa robí na 38tt čo ja viem ale bude ako povie lekár snad vie čo robí a u teba no neviem dala by som na lekára aby neboli zbytočné komplikácie a po pôrode si si mohla užít maličké ved je to jedno ci tak alebo tak hlavne zže budu detičky a aj my zdravé 🙂 🙂 🙂

micicka
10. sep 2011

@lucytao veď o to ide - aby boli detičky zdravé, to je samozrejme najdôležitejšie. no a lekár mi nevie jednoznačne povedať, čo je lepšie, lebo povedal, že môžem vyskúšať aj prirodzene. na jednej strane ho chápem, ale na druhej ako sa ja ako laik mám rozhodnúť. určite má jedno aj výhody, aj nevýhody, no som z toho trošku nervózna. najviac by mi pomohla malinká, ak by sa neotočila - teraz je riťulkou.
a samozrejme, že treba dôverovať dokimu, keď ti povedal v 37tt tak vie prečo, my to nedokážeme posúdiť a preto sa musíme spoľahnúť na nich - teda ak máme takých, ktorým dôverujeme 😉 lebo nájdu sa aj riadny somári!!!

lucka33
10. sep 2011

@micicka ak ti môžem povedať svoj názor, ja by som na tvojom mieste skúsila prirodzene... Ja som strašne chcela rodiť prirodzene, no skončili sme cisárskym, mala som aj kontrakcie, takže viem, o čo ide 😉 Aj napriek tomu, by som cs viac nechcela. Teraz ma to čaká znova... Strašne dlho sa zotavuješ po cs, ženy po normálnom pôrode išli z pôrodnice domov už v pohode (samozrejme, pokiaľ nemali nejaké problémy), my po cs sme vyzerali katastrofálne, zle sa mi chodilo, nemohla som malú toľko pestovať na rukách, nemala som ju hneď pri sebe... Podľa mňa oveľa viac nevýhod, navyše je to veľká brušná operácia,pri kt. sú isté riziká....
Je to na tebe, ale ja si nemyslim, že vek a tehu cukrovka sú dôvod na cs. Aj ja som mala pri prvom tehu cukrovku...
Inak pozerám, že si z NR - aj ja 🙂 Budeš tu aj rodiť?

zvedava17p
10. sep 2011

@micicka veru aj mna sa dr. pytal ci prirodzene alebo sekcia, mam na vyber...ale ja chcem, pokial nebudu komplikacie prirodzene....to co bude pre drobca naj 🙂
ale ani neviem ci sa mam rozhodnut ist na matersku 8 alebo 6 tyzdnov vopred

micicka
10. sep 2011

@lucka33 ďakujem za názor, samozrejme, každá skúsenosť a rada mi pomôžu. ale ide o to - ak nebudú komplikácie! a ak budú?! ja nevravím, že tehu cukrovka je nejaký veľký problém, ale ak niekto posúdi a rozhodne, že z medicínskeho hľadiska má na to rodička právo, tak sú asi skutočnosti, z ktorých vyšiel tento záver.
a áno, chystám sa rodiť v Nitre - to je ďalšia vec, že počujem aj veľmi pozitívne reakcie na našu nemocku, ale aj dosť nepríjemné infošky na lekárov - až by som povedala, neodborné prešľapy. tak neviem ako postupovať, či si nejakého dr mám dohodnúť....

micicka
10. sep 2011

@zvedava17p ja idem na materskú už 8tt pred termínom, môj doki tak posiela, keďže som bola celý čas na PN na rizikovom.
ty máš prečo na výber medzi sekciou a prirodzeným? keby som vedela, čo je pre malinkú najlepšie, tak sa rozhodnem jednoznačne pre to, ale kto mi to povie 😨

zvedava17p
10. sep 2011

@micicka vraj tiez mam na to narok, vek a diagnozy...a ja na pn sice nie som, ale skracuje sa mi krcok

zvedava17p
10. sep 2011

@micicka a mas aj info, ze ked dohodnut dr., tak ktoreho?

micicka
10. sep 2011

@zvedava17p no čo ti poviem koho - jedna mi odporučí Kozára a iná mi ne neho povie také veci, že nikdy. Ja by som najradšej rodila u Oberta, ale k prirodzeným sa s ním nedá dohodnúť. Potom je vo výbere ešte Uharček. O iných veru neviem. Hlavne sa bojím tých mladých, ani starší doktori im nedôverujú, a čo potom ja ☹

zvedava17p
10. sep 2011

@micicka a preco sa obert neda dohodnut?...nad tym som rozmyslala aj ja...a kozar, mozno ked k nemu chodim by bola dobra volba...vobec neviem....

micicka
10. sep 2011

@zvedava17p ak s ním máš dobré styky, tak sa dá. ja chodím k nemu, som sa ho na to pýtala a vysvetlil mi to tak, že nemá šancu stíhať - doobeda v nemocke, poobede ambulancia a k tomu služby. ak by mal byť ešte v pohotovosti a dobehnúť na zavolanie, tak to nie je šanca. ale že určite pár veľmi dobrým známym vyhovie.
neviem ako by to bolo, ak by sa zazmluvnil oficiálnou cestou. to by šlo asi len ak by bol práve v nemocke, a ak by neprišiel, tak vráti prachy.... no jednoducho neviem.
ty sa s ním poznáš?

zvedava17p
10. sep 2011

@micicka vobec a ani k nemu nechodim, ale pocula som o nom len chvalu...myslis, ze ten poplatok funguje tak, ze ked ma sluzbu?...to by naco bolo...

micicka
10. sep 2011

@zvedava17p nemyslím, že to funguje tak. myšlienka je tá, že príde kedykoľvek. ale môže neprísť - z hociakého dôvodu. a ževraj potom prachy vrátia. ale ako to je v skutočnosti neviem.
možno sú to len moje nepravdivé info, fakt neviem ako sa dr zachová...
ja som na Oberta tiež len dobré počula. a ak by som šla sekciou, tak to by sa skôr dalo dohodnúť - predsa len sekciu plánujú. asi len ak by to na mňa prišlo skôr by som musela brať takého čo tam je... viem, že toto je dosť blbý dôvod na sekciu, ale dosť sa bojím, aby niečo nepokafrali ☹

zvedava17p
10. sep 2011

@micicka sak uvidis, ja dufam, ze bude tak ako ma byt a nase drobatka budu v poriadku....treba verit 🙂

micicka
10. sep 2011

@zvedava17p bude tak ako má byť, len aby to bolo dobré. už som sa poučila, že nedokážem všetko naplánovať a pripraviť, ale zase nechať všetko na náhodu sa mi veľmi nepáči ☹
no neva, poradňu mám o 2 týždne, prichystám si otázky a potom uvidíme 🙂
idem pomaličky off, lebo aj net už nejako štrajkuje, asi som ho prehriala 😀

zvedava17p
10. sep 2011

@micicka dobru noc...aj ja uz idem a z vlastnej skusenosti viem, ze ked verim, podari sa...len ani to sa neda nasilu 🙂

dianka3
10. sep 2011

@lucka33 ou to mi je luto ☹ ,preco si mala prvy cisarak? sak vravis ze sa mala nakoniec otocila dole hlavickou.ja to podla stikutky neviem odhadnut vobec 😒 ale tak hadam sa este otoci dufam, sak moji chlapci boli uz obaja v 30 tt dole hlavickami a tato nic,zadockom dole. a tak ty budes mat chlapceka? juuuj aj ja by som este chcela ☹ ale zial vypada to na babu

dianka3
10. sep 2011

@henrieta44 ahoj heni, no ja niesom priamo z martina ale z tur,klacian vies kde to je? a aty si odkial? ano pojdem do martina rodit,uz ma tam poznaju 😀 A ozaj odkial vies ze je tam tak plno?a ze zeny davaju na tu hnusnu 6,3? to je najhorsia cast,fujj tam to je hnus, ved nsom tam lezala 3 tt na udrziavani a bolo to peklo 😠 dakedy ani zachod nefungoval a sprcha jedna na celej chodbe a furt tam bola potopa ked sa tam kupaju aj babky,furt vela vody to aby tehotna sa tam smykla a prizabila,no hrozne. a ku akemu dr chodis? tiez sa ti otvara krcok?

dianka3
10. sep 2011

@slimme jaj,cize ono moze byt aj ten tyzden aky sme len moze byt mensie oproti normovym tabulkam? tak teraz mam normalne ratat ze som v tom 30 aj 6 dni? ajtak do doktori inac rataju 😖 oni volako tt dozadu ji jako nie?

harper
11. sep 2011

dobre rano dievcata, ako sa mate? Ja som od pol osmej na nohach. mm vcera robil kupelnu a vsaaade je strasne vela prachu, tak od rana utieram prach, vysavam a umyvam a to som este nezacala varit 😒 Tecie zo mna ako keby ma niekto oblial vedrom vody 😠 A ani poobede si neodpociniem, lebo ideme blahozelat neteri k narodeninam. Tak som zvedava v akom stave budem vecer.

henrieta44
11. sep 2011

@dianka3 ja som z Turč.Teplíc a Turč.Klačian je moja spolužiačka zo strednej takže viem kde to je, mne teraz v martinskej nemocke rodilo niekoľko kamarátok, naposledy mali za 4 dni 34 pôrodov, takže maminy po pôrode dobre že nedávali na chodbu, no hrôza, dúfam že takýto bojový stav nebude aj v novembri lebo ma dr...e 😠 tá 6.3 je otras, je som tam bola minulý rok 4 dni ked som potratila bábo a poviem ti že mi stačilo, bolo mi zle, nevedela som či idem vracať alebo sa posr.ť a nešla voda, stačí ti 😠 , no hrôza a to si neviem predstaviť že by som tam mala byť po pôrode, ked sa človek potrebuje stále sprchovať...a tam len jedna sprcha ktorá funguje na heslo, už teraz mám z toho obavy, možno sa tam stretneme ale dúfam že na 6.2 kde to fajn

henrieta44
11. sep 2011

@niki_lv bože Niki úprimnú sústrasť, to je strašne, je mi to hrozne ľúto, držkajte sa , chce to strašne veľa síl.....a neboj ocko sa bude na malé pozerať z nebíčka a bude jeho anjelikom strážnym 😢 😢 😢 😢

henrieta44
11. sep 2011

inak baby normálne mám depku a strach čo ste tu popísali, nie som nejak poverčivá ale normálne mám strach, že ked mám prísť na svet nový človiečik, tak mu niekto z rodiny uvolní miesto, a po tom čo tu čítam, že koľko úmrtí ste tu už mali v rodinách mám teraz normálne strach aby sa niečo také nečné nestalo aj u nás, neviem si to ani predstaviť 😖 😢

mysti
11. sep 2011

@niki_lv Niku, uprimnu sustrast.... ☹ 😢 a vela sil

lucka33
11. sep 2011

@micicka jasné je na tebe ako sa rozhodneš, najlepšie je prebrať to s doktorom. Len ja si myslím, že nie je na škodu veci začať prirodzene, ak by nastali komplikácie, do 5min. si na sále a režú ťa. Vtedy sa koná veľmi rýchlo. A ja tiež chodím ku KOzárovi 😉 Tiež naňho počúvam samé negatívne veci, ale ja s ním nemám jednu zlú skúsenosť... Takže uňho naďalej ostávam, je milý.
A veľmi dobrý je aj dr. Urban, fakt veľmi milý a priateľský 😉 Je to mladý dr., ale je fajn. A mňa rodil dr. Lajtman, tiež mladý, ale super. Takže asi by som nepovedala, že všetci mladí, čo sú tam, sú neskúsení.... Aj tie doktorky mladučké, čo sú tam, sú fakt super, strašne milé,priateľské 🙂 Z mojich skúseností, čo som ich tam mala možnosť "spoznať", resp. prísť s nimi do kontaktu, sú tí mladí veľmi zlatí a baby, ktoré ich mali pri pôrodoch, si pochvaľovali 😉
@dianka3 Prečo prvý cs? Ja som mala tehu cukrovku, musela som porodiť do termínu, ale prirodzene to neprišlo, tak vyvolávačka, lenže pôrod nepostupoval, tak urobili cs... No čo už, nechcela som to, ale človek si nevyberie...