icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lucka33
11. sep 2011

@zvedava17p a my máme skoro rovnaký termín a ešte aj Filipkov budeme mať! 😀

zvedava17p
11. sep 2011

@lucka33 🙂))...tak sa v nemocke mozno stretneme 🙂

zlamal.i
11. sep 2011

@niki_lv uprimnu sustrat,zelam vela sil aby ste to zvladli.davajte na seba pozor...

zlamal.i
11. sep 2011

@micicka ahojky chcela som sa opytat kedze nemam skusenosti,na co je dobry ten krem na bradavky ? 😉

micicka
11. sep 2011

@lucka33 ahoj 🙂 tak nech len Kozár zostane taký milý, si tuším prvá ktorá to o ňom hovorí. ale každý sme iný a každému vyhovuje iná povaha 😉
čo sa týka tých mladých - áno väčšinou sú milý, ale.... darmo sú milý, keď jeden "zabudne" v pacientke kus placenty, keď doktorka odflákne pôrod. tiež si kamošky pochvaľovali, ale potom pridali ešte tú inú skúsenosť - vždy to teda dopadlo dobre, takže nemajú prečo nadávať, ale to mohlo byť šťastie a len na to sa spoliehať. no nič, uvidím, predebatujem s dokim a potom uvidíme 😉

micicka
11. sep 2011

@zlamal.i ani ja nemám skúsenosť 😀 ale na popraskané, zničené bradavky, na regeneráciu 😉

lucka33
11. sep 2011

@micicka jasné, vždy sa niečo môže stať, ale ja som toho názoru, že tak starému ako aj mladému... Možno mladí sú viac roztržití, nemajú toľko skúseností... Hovorím, ja som mala veľmi dobrú skúsenosť s mladým doktorom. Dokonca mi pri cs objavil cystu na vaječníku, o ktorej som netušila, a vybral mi ju... Nemusela som absolvovať neskôr ďalšiu operáciu. Ja už totiť jednu laparku za sebou mám...
Najlepšie bude, ak to so svojím dr. preberieš do detailov, ja by som sa pýtala hlavne na riziká, ktoré by mohli vzniknúť pri prirodzenom aj pri cs v tvojom konkrétnom prípade...

Inak čo sa týka krému na bradavky, ja si tiež beriem do nemocky Avent, ten sa nemusí umývať, ale vraj je aj tak najlepšie vlastné materské mlieko, potrieť si s ním bradavky po každom dojčení. Ja som dojčila veľmi krátko, používala som jeden aj druhý spôsob. Ale pokiaľ je správne prisatie a technika dojčenia, tak by vraj bradavky nemali bolieť ani praskať.... Uvidím, ako dopadneme teraz s tým kojením...

lucka33
11. sep 2011

@zvedava17p no možno tam skončíme všetky na jednej kope 😀 😀

micicka
11. sep 2011

@lucka33 ja som kúpila iný krém na bradavky, ževraj sa tiež nemusí zmývať, tak dúfam, že naozaj!
aká je správna technika dojčenia? a ako sa bábatko môže zle prisať? mne to príde, že to sa nedá pokaziť, ale už som to počula viac krát 😕

k tým doktorom - jeden čas počúvam len samé chvály na každého jedného, potom nastane nejaká zmena a zase len samé zlé skúsenosti ☹ a potom kto sa v tom má vyznať?! budem si teraz dva týždne písať otázky a pokecáme s dokim, aj keď predpokladám, že to bude "nerozhodne"

micicka
11. sep 2011

@lucka33 @zvedava17p - aj ja by som tam chcela byť na tej kope. ale tak ja pôjdem určite skôr, termín mám 8.11. a keďže cukrovkárky nenechávajú prenášať, nedočkám sa vás 😀

kaia
11. sep 2011

@zlamal.i, ja som mala krem od Avent a bol perfektny, sice stoji vela, ale urcite stoji zato. Kupim si ho aj teraz 😉

lenkalienka25
11. sep 2011

@kaia kde sa da ten krem kupit a kolko stoji ak sa smiem opytat,dakujem pekne

lucka33
11. sep 2011

@micicka no ešte uvidíme, kedy mne naplánujú sekciu a či sa Nerada by som porodila predčasne, ale sa mi zdá, že toto dieťa sa vypýta na svet rýchlejšie ako dcérka, no uvidíme...
čo sa týka toho dojčenia, tak tieto dve veci väčšinou bývajú najväčší problém, ja som si tiež myslela, že je to automatické a hotovo, kojíme sa. Ale nie je a naše kojenie zrejme stroskotalo na týchto dvoch problémoch, ktoré som bohužiaľ neriešila s laktačnou poradkyňou.... 😔 Mne malá hneď zaspávala na prsníku, takže mala slabý tok mlieka, ktorý som mohla zlepšiť možno inými polohami alebo prisávaním...

kukina79
11. sep 2011

ahojte dievcata, tak ako sa mame? 🙂 ja som v piatok bola posledny den v robotke, ani som si to moc nevychutnala bo po 2 hodinach som bezala domov, co som dostala tlaky do podbruska a nasla si maly fliacik krvy na nohavickach 😨 nevedela som to identifikovat, ci to islo s konecnika, tym, ze uz dlhsiu dobu trpim na hemoroidy, alebo z posvy...tak som dala vyckavaciu taktiku. prisla domov dala magnezium a lahla a vylozila nohy.nastastie tlaky povolili a uz ziadna krv... 🙂
Vsimla som si, ze rozobrate temu vaha...takze u mna je +11kg, povodna vaha 49kg a teraz 60kg 😠 tym, ze meriam len 156cm mam pocitm ze sa uz len kotulam a tak sa aj pohybujem 😝 moje rozmery su tiez zaujimave, keby to bolo opacne tak sa ani nenahnevam.... 😀
prsia - 94cm
brucho - 95 cm
zadok - 102cm

idem si vas pocitat troska co noveho u vas.... 😉
a pridavam aj aktualne foto mojho bruska 😉

kaia
11. sep 2011

@lenkalienka25, http://www.mojalekaren.sk/avent-nipple-cream-kr...
(nakoniec ta cena nie je az taka zla, ale krem je fakt vyborny). Maju ho v internetovych obchodoch, ale aj v predajnach pre deticky 😎

micicka
11. sep 2011

mne predali v lekárni krém na bradavky PureLan od Medeli, s tým že sa nemusí zotierať. Nemáte skúsenosti? Snáď ma neošmekli, nebol nalacnejší 😕 😕

abutkova
11. sep 2011

@zlamal.i mozem doporucit bepathen mast.Je to vyborna klasika.Teraz je vely boom stzmi lanolinovymi mastami,ale su posla mna predrazene.okrem toho bepathen sa da pouzit aj drobcekovi na zadocek.Som lekarnik.

veronika1417
11. sep 2011

@abutkova aj moja mala mala v 30tt 1800gramov 😕 takze mozem cakat, ze pri porode bude velikaaa??? 😅

abutkova
11. sep 2011

@veronika1417 No mne Dr.iba povedal,ze pokial sa narodi na termin-tak maly urcite nebude 🙂

veronika1417
11. sep 2011

@abutkova fuuu no prave ma zacali obchadzat velkeee strachy 😀 😀 😀

abutkova
11. sep 2011

Ja som pri prvom synovi vobec necitila strach-z cirej nevedomosti do coho idem 🙂 Ale aj ked bol velky,atk sme to zvladli super.Intenzivne bolesti som mala az na porod. kresle.ked mi pripichli oxytocin,lebo maly bol moc vysoko a nemohla som tlacit.ale to bola mozno psledna polhodka.Uvidime ako to pojde tentokrat 😝 .

ajvetka
11. sep 2011

ja som si na bradavky nedavala nic, nemala som s nimi problemy, ale na vsetky male ranky, postipania hmyzom a podobne mam mast Cicaderma, je to homeopatikum. Ked som brala pred rokom a pol take lieky, z ktorych som mala total vysusenu kozu, aj kutiky, tak som sa s tym natierala, takze sa moze pomaly aj jest 🙂 Mne skor velmi tvrdli prsia a mala som ich horuce, takze na to studene obklady, kapustove listy a nastruhany zemiak 😉

mackoxxx
11. sep 2011

@zlamal.i Ja som používala len vytlačené mliečko. Žiaden krém som nepotrebovala a kojila som 2 roky. Tiež som mliečko používala do nošteka na soplíky. Teda pri náznakoch. Vydržalo nám to do 2.5 roka (mala som mrazené mliečko). Prvé lieky dcérka bral až pri nástupe do škôlky cca 3 roky. Aj tentoraz to tak plánujem. Žiadna kozmetika (chcela som používať vzorky z kufríka - nivea, no použili sme ju len raz a nikdy viac!!!) kúpanie v harmančeku a v prevarenej vode. Kúpe sa aj teraz len v čistej vode bez mydla a sprchovacích gélov. Žiaden lieh. Jediná masť čo sme mali bola jecorisová na zapareniny. Ani tú sme celú nespotrebovali. Mali sme známu lekárku (vtedy už mala skoro 90 rokov) a tá povedala, že ak si babatko naučím na krémy a premastňovanie pokožky tak to už bude robiť celý život. Nech si telíčko vytvára čo potrebuje samé.

lenkalienka25
11. sep 2011

@kaia dakujem a cena je ok,ved co je dnes lacne 🙂

lucka33
11. sep 2011

@mackoxxx ja som na bradavky tiež používala spomenutý bepanthen a aj cicadermu - s tou som si natierala aj rez. Tiež som malú dlho kúpala len v čistej vode, neskôr, keď začala loziť a viac sa potila, tak sme pridali detské mydlo, s kt. sa kúpe stále. Nenatieram ju ničím, len v zime mala veľmi vysušenú pokožku až lišaje, tak som jej dávala olivový olej, ten nepomáhal, tak sme použili excipial. Keď sa pokožka zregenerovala, prestali sme natierať a dodnes ju nenatieram ničím. V mrazoch som jej tváričku pretrela modrou indulonou a teraz premýšľam, čo v zime, keď bude mrznúť, čím ju mám natierať... Predsa len taká jemná pokožka a mráz 😒

zlamal.i
11. sep 2011

@mackoxxx a co sa stalo po nivee.a kupat som aj tak mala v plane len v cistej vode 😉 a co kremik na tvar proti mrazu.ten asi treba.ci?

zrzulienka
11. sep 2011

@henrieta44 @dianka3 no baby normálne ste ma naplašili, tiež chcem rodiť v Martine, ( bývam asi 10 km odtiaľ) ale nie na chodbe 😒 , ja som tam bola na začiatku a naozaj chodba pri sálach no krása, aj izby a o poschodie vyššie, no hnus, ako pre čerstvú maminu čistá depresia 😖

denis006
11. sep 2011

ahojte dievčatá...idem sa podeliť o dnešnú skúsenosť....včera som sa cítila na figu, boleli kríže a cítila som sa ako pred menzesom....dnešná noc bola v porovnaní s inou super - len 1x WC, aj cez deň som sa cítila oki, kým neprišla 16-tá hodina, boli sme v tescu na drobný nákup, už som pociťovala stvrdnutie bruška a do toho prišla silná kontrakcia, trvajúca cca 10 min...Až mi slzy do očí vošli, manžel nechápajúc na mňa hľadel...baby ja som sa od bolesti ani pohnúť nemohla,... 😲 . Teraz som už doma a ležím, brucho stále tvrdne ale bolesť už nie je žiadná....snáď už ani nepríde....

abutkova
11. sep 2011

@zlamal.i Pre uplne novorodeniatko cca do troch mesiacov by som kozmetiku okrem cisteho oliveho oleja nepouzivala ziadnu,kupat v cistej vode,harmancek sa uz tak moc neodporuca-je vela alergickych reakcii nan.Na zadocek je dobra stara dobra klasika jecoris mast alebo spomenuty bepanthen-ten moze ist aj na bradavky.Ja este dokupim lieh na pupcek a to je vsetko co potrebujes z lekarne-plus teplomer a mozes doprdeu kupit odsavacku na sopliky-ale ja kupim len hadickovu cena cca1 euro-podla mna to staci,pokial babo nebude mat casto nadchy a po kazdom infekte som ju vymenila.

nela1122
11. sep 2011

@zlamal.i mne priamo na oddelení odporučili sestričky krém Multi - Mam Lanolin (www.multi-mam.com) - používa sa po každom dojčení ako prevencia, nemusí sa zotierať a k tomu je ešte pena - slúži na hygienu prsníkov aj novorodencov a gélové náplaste, ale tie sa používajú až v prípade komplikácií (bolestivé, popraskané bradavky).
Ja som si kúpila penu a krém a stálo to 16 eur. Dosť drahé, ale vraj toho stačí strašne málo. Krém sa má začať aplikovať od 35. tt. Údajne si to mamičky veľmi chvália. Kupovali si ho aj baby z kurzu. Uvidíme ... 😉.