Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417 no ja tiez nchcem kupovat veci dopredu,ked neviem ci to budem vobec potrebovat...tu elektronicku pestunku myslim, ze urcite vyuzijes, pretoze, ked bude mala v zavretej izbe spat a tym sa budes po byte, ci dome pohybovat, tak nebudes nic inac pocut...teda, ked uz asi bude na plne pluca kricat 😀 ☹ ja som sa pre tuto rozhodla, bo ju clovek aj neskor vyuzije, da sa obojsmerne vyuzit, cize nie len ty pocujes babatko, ale mozes aj ty na neho hovorit 😉 a ma tam par funkcii, ktore us celkom dobre, ako svetielko, hudba a volila som digitalnu preto, ze byvame v novostavbe, kde je vela bytov a nebudu kanaly tak rusene. inac monitor dychu povazujem za zbytocny.ani jedna kamoska ho nemala a to uz maju aj po 2 deti a vsetky mi povedali, ze to je uplne zbytocne.viem, ze asi viacere so mnou nebudu zdielat tento nazor, ale co urobis, ked to zacne pipat a ty zisti, ze babatko nedycha...? zial ked prestane dychat uz mu nepomozes a kym pride sanitka uz je neskoro ☹ viem znie to kruto, ale je to tak....v nemocnici, ked to mas je to ine (tam tusim mi nieco kamoska spominala, ze to pouzivaju), tam su hned ludia co vedia ako take male dietatko ozivit, ale co mi laici... 😖
no ten suflik na postielke sa mi zdal dost prakticky, tym, ze priestoru momentalne neni az tak vela, tak sa snazim vytazit funkcnost nabytku co najviac 😀
Ahojte baby. Clovek by ani neveril, co vsetko moze tehotenstvo priniest, aj ked sa snazite o kvalitnu stravu, malo sladkeho, kofeinu, ziadny alkohol, prirodne kremy atd.... Ja mam najnovsie tehotensku dermatitidu a podla prestudovanych clankov to mizne az po porode. Nemate s tym niektora skusenosti? 😒
@kukina79 dobre si to vymyslela a aj premyslela 🙂 my mame dom tak ale nepohnem sa od malej aj ked bude spinkat ako sa poznam 🙂 urcite budem sediet vedla v izbe a v ruke stiskat vysielacku ci nahodou neplace 😀 ale chcela by som aj tak tu pestunku lebo je to fajn ked bude leto a mala bude spat vonku na terase a ja budem napr varit aby som ju pocula,... su to dobry pomocnici ved uvidim ako sa dokazem zariadit a dokupim. Ty mas super, ze uz mas skusenosti mne veru chybaju a nema mi kto poriadne poradit a reci ako je vsetko zbytocne ma dohanaju k zurivosti. Ved sme v modernej dobe tak preco to nevyuzit? Ved keby sa nepohyname vpred tak byvame este v jaskyniach, lovime dinosaurov ktory uz vymreli tak by ani nas zrejem uz nebolo 😀 kupila som si sterilizator aj ohrievac na flase a jedlo a to setri kopec casu a ten sa mi veru zide 😉
@lucka33 ahoj, ja som mavala bolesti a aj krce v nohach v noci, tak som si kupila magnezium v sumivich tabletach, davam si raz za den a veru odvtedy mi je lepsie, krce uz neboli a celkovo mi je lepsie.
inak kocky bola som na poradni, a babo je Ok, len je malinke, teda ona je od zaciatku o vyse tyzdna mensia....takze si z toho taku hlavu nerobim, ale asi bube moja malinka posledna co na svet pride v nasej skupine, bo Dr mi posunul termin az na december, ze kludne az na mikulasa 😀 jaj a stale je herecka nozkami dole ulozena, ma tam este kopu miesta na pretocenie a Dr vravel, ze je to uplne vpohode a vraj aj keby sa neotocila, tak ako 2rodicka by som ju mala vediet vytlacit aj tak.... no som zvedava, ci pod noz nakoniec nepojdeme, moj drobec v tomto case bol uz davno otoceny dole hlavkpou a pripraveny 🙂
@veronika1417 no ked mam pravdu povedat, tak vela veci sa zda , ze su prakticke a nakoniec ich ani nevyuzijes....vies je to sranda, ze v nemecku som vobec sterilizator nevyuzivala ani nechybal, proste sme to vyvarili a ked clovek koji, tak tak skoro flasticky nebudes potrebovat a potom neskor uz to nebudes az tak vyuzivat, bo staci len vriacou vodou tie veci povymyvat (ked uz je dietatko stasie uz neni take nachylne a moc sterilne zase to dieta neni dobre drzat). no mam statsie, ze mam priatela, ktory ma uz 2 deti z prveho manzelstva, tak mam ako taku podporu v tom, ze aj on vie co a ako a heh je sranda, ked ma clovek deti skoro v 18-20r., tak neni taky uskostlivy a dava skor na pocity, teda ako ktori.... a my uz starsi (po 30tke 😝 ) sme uzkostlivejsi a vidime vsade len hrozby a nastrahy...sa snazim odkedy som tehotna, jednoducho tie vsetky informacie, ktore si clovek vie na nete najst a je nimi zaplaveny ignorovat, popr. len ako "aha ok, ale ja sa zariadim podla pocitu"....doteraz to fungovalo...a sama som si to pred 8 rokmi odskusala, ked som ako au-pairka 1x drzala 1mesacne babatko v rukach a staraj sa...tak som dala na svoj instinkt a islo to 😉 dufam, ze to bude aj pri mojom vlastnom po tych par rockoch...
@veronika1417 a ozaj ta elektonicka pestunka je ta vysielacka, len s par funkciami navyse....takze ak uz mas tu vysielacku, tak uz nic navyse nepotrebujes...teraz to volaju po novom, ze "elektronicka pestunka"...som sama nevedel, ze co tym myslia... 😉
@zvedava17p no mne netvrdne, tak ja by som asi len jednu tabletku denne brala...
@veronika1417 no ja som bola v NR spokojná, ležala som tam 4 dni pred pôrodom a potom 4 dni po pôrode a fakt nemôžem nič povedať. Niektorí sú lepší niektorí sa nejdú pretrhnúť... Na pooperačke som mala úplne najlepšie sestričky, fakt super, až som sama neverila, že niekto tak úžasný môže existovať 🙂 A kvôli čomu máš mať sekciu, ak sa môžem opýtať? Lebo ja som mala prvý cs a teraz bude automaticky znova. Takže viem, do čoho idem 😖 No ale čo už narobím...
@denis006 vďaka za tip 😉
ja som lehátko nekupovala, ani by som ho nebola využila, lebo malá sa chcela len pestovať, nikde nevydržala a to ešte aj na rukách plakala... A druhé by som tam ani nemohla dať, lebo by mi ho zas dcérka vykotila odtiaľ 😀 A vysielačky som tiež nekupovala, lebo ten krik som počula aj z diaľky 😀 Takže lepšie než vysielačka 😀 Ale uvažujem teraz nad tými vysielačkami, že napr. jeden bude spať vnútri a ja budem s druhým vonku, aby som ho počula... Ale to kúpim, až keď budem vedieť, aký budeme mať režim...
@lucka33 ja som si tiez zvykla davat zatial jednu pred spanim, tiez mam nizky tlak... a niekde som citala, ze magnezko by sa nemalo uzivat s mliekom, ze znizuje jeho ucinok
ahojte 😒 Neviem co sa so mnou dneska deje,no som strasidelne unavena,uz od rana.Ledva som sa doplazila do skolky...A o 3 hodky zase pre malu 😖 A to som v noci celkom dobre spala.Dufam,ze na mna nieco nelezie....Idem dat syna spinkat a lahnem si tiez.Snad mi to pomoze....
P.S.:Uz ma tehotenstvo vooobec nebavi 😒
Ja veru nebudem kupovat lehatko, mame vajicko, ktore sa da aj hojdat, na rukovat sa zavesia hracky a je 🙂 Vysielacky mam, ale nepouzivala som ich ani pri drobcovi (akurat raz na dovolenke, ked on spal v apartmane a mi sme sedeli vonku s kamosmi, alebo u niekoho na apartmane), kedze mame len 2izbak a veru ten plac je pocut az von 🙂 ani monitor dychu nekupim, mala som pri synovy pozicany, pouzivala som ho len par mesiacov, lebo akonahle sa maly zacal hybat, zdvyhat na rukach, ta hovadina zacala hned hulakat.... aj v noci, kedze drobec cestoval po postielke, viac skody nam to narobilo, ako uzitku. takze som to zrusila, zbalila a bolo, naozaj taku drahu vec kupovat na par mesiacov, to veru nie. 🙂
@karap ja sa tak citim kazdy den, rano sa neviem vykopat z postele, v noci sa prevalujem, strasne som unavena, keby som si rano kavu nedala, tak ani nezijem. niekto mi minule vravel, ze ako je to mozne, ze prave teraz by som mala mat najviac energie a bla bla bla, Obdivujem ta mamina, mne staci jeden sarkan doma a ty mas doma dvoch. Drzim palce aby si chora nebola, ja sa tiez teraz obavam, bo maly uz nieco chytil, kasle a sopli, aj mm sopli, ked sa to aj na mna nalepi, tak amen tma. to uz budem uplne nepouzitelna. ☹ ja by som si s drobcom tiez lahla (zase sa rozhodol, ze bude na obed spavat, som happy, ze to trvalo len tyz a ze je z neho zase moj spachtosko), ale mne to urobi este horsie ako ked nejdem spat, ta hodina ci dve co si pospim cez den ma tak rozhadze, ze dalsie 2 hod som uplne mimo, radsej budem len vegetit na gauci 🙂
Ahojte kočky 🙂 dnes idmee kupovať postielku so všetkým čo kto mu patrí 🙂
@mysti no ja mám presne tieto bolesti už pekných pár týždňov, mesiacov. Hlavne v noci, keď sa prevaľujem je to najciteľnejšie, aj cez deň, ked dlhšie sedím mi to akoby stuhne a kým to rozchodím... Len mňa to bolí rovnako na oboch stranách, vlastne akoby zvnútra stehná, kosti aj svalstvo. proste všetko! 😕 😀
@karap ja to pociťujem rovnako - ani mňa už to tehu nebaví, doslova ma to obťažuje... Už by som prijala koniec, ale ešte nemôžeme 😖
@mysti mna nenormalne boli bedro lave... hlavne ked nejako blbo dlhsie sedim alebo vela chodim, tak je to na nevydrzanie... pytala som sa doc, ze ci rozcvicit, a on, ze to je normalne roztahovanie pavny, aby sa ulahcilo porodu a radsej nepresilovat... no ale dakedy jak dvojca de peyracove sa citim... 🙄
@dadda02 veru nemam, v com spociva... ale urobila sa mi pigmentova maska, sice len okolo oci, ale dost mi to vadi... esteze existuje makeup... 😅
@karap aj ja mam niekedy pocit, ze nech je to uz za mnou, hlavne ked sa nadrapujem s malym... a nemozem sa s nim salit ani vonku ani dnu... 🙄 😔
@luppita ja si teda veru rada pospim... 😀
@luci66, my mame nieco podobne: http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9546255&tab=14
Je na "manualny pohon", takze ho hojdas sama. Ale uvidime, Artur ho nepouzival, takze caka na malu 😉.
Inak, vysielacky (mame Avent s hudbou) pouzivame stale. Je to super vec. Ajked sme niekde doma alebo mimo, Artur si zvykol pri uspavanke zaspat a my ho mame na dosah 😉. Rozhodne odporucam 😉
tak som si popisala, dorobila obed a idem si lahnut na chvilku... ja to moc rada... 😅
Baby, ja sa stale citim super 🙂. Ako vas tak citam, tak si mozem gratulovat! Nic ma neboli, nic neopucha, brucho netvrdne, asi je moje telo zvyknute fachcit cely den bez zastavenia 😀. Duuuuufam, ze mi to vydrzi az do konca 😎. Zajtra mam poradnu, tak som zvedava, ake ma mala miery 🙂. Tie moje su cez brucho 100 😀
@nela1122
@lenica81
to povedal aj mne doktor, vraj je to normalne, ale ked pre mojho dokiho je vsetko normalne, ale ako to priserne boli, ked sa clovek nevie ani na nohu postavit a pichne ma v boku a v noci, kym si najdem polohu na spanie, a potom som rano ako zbity pes, unavena, vsetko ma boli, a to mi kamosky (stastne to zeny) hovorili, ake krasne obdobie, ako si to uzivali, ziadne problemy, cele tehu, sex, no nadhera 🙂 , u mna je ta nadhera asi to, ze som vobec rada, ze sa zgulam z postele a to ze funim po schodoch a musim to prejst na 2x uz ani nehovorim, 😀, esteze existuje tato stranka a mozeme sa vyzalovat, lebo komu to budeme hovorit, tie co problemy nemali,to nepochopia a tie co rodili pred x rokmi uz zabudli, ake to je a ake to bolo........ 😅
boze a to este dva mesiace vydrzat, 😝 , ale hlavne, ze je drobec v poriadku

@denis006 to je dobre, ze mas suseda gynekologa 😀 brala by som 😉 no poucena aj z toho dovodu, ze si rizikova ale podla mna tak ako pisala @blackrose je lepsie skor ako neskoro aby to vedeli este riesit. Ty ale vies najlepsie ako sa citis a hlavne uz mas jednu krasnu slecnu doma tak to hadam vies posudit 😉