icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
12. sep 2011

@blackrose joooj baby tu Ba vam zavidim ☹ sme dobre ohlasy su na tie vase nemocnice - porodnice, to preto, ze tam rodite ako ne beziacom pase 😉 a lekari maju skvele zrucnosti 😉

ninka23
12. sep 2011

Dnes poradňa a malé pri počúvaní oziev kopalo 🙂 Od doktrorky sme dostali kufrík re mamičky. 30 tt - za celé tehu sme pribrali len 4 kg 😉 Všetko v pohode. V stredu sono. ....a posledný mesiac v práci ... tak to rýchlo ubehlo. 😒 Sme perfektný kolektív, všetci mi budú veľmi chýbať.

lenica81
12. sep 2011

@woman04 no, bojove podmienky si mala... 😉
@broskilinka ja este nemam do porodky nic zbalene, ale chystam sa na to do konca mesiaca...

broskilinka
12. sep 2011

@lenica81 super....tak to som rada ze nie som jedina...tiez by som to chcela do konca mesiaca poriesit a potom uz len prat a pripravovat vecicky 🙂

kaia
12. sep 2011

@broskilinka, aj na mna je spolahnutie, nemam zbalene nic 😉. Termin mam o viac ako dva mesiace, takze balit este neplanujem a rodit tiez este nie 😉

broskilinka
12. sep 2011

mam taku otazku..... od kolkych mesiacov nosia deti pancusky??? take hrubsie, tie klasicke....lebo videla som aj uplne mini, velkost 56, mate s tym niekto skusenosti???
je to prakticke? kvoli prebalovaniu asi ani nie, ale napiste mi prosim nazor....dakujem 🙂

kaia
12. sep 2011

@broskilinka, podla mna to prakticke nie je. Ja som pri synovi nakupila plno nepraktickeho oblecenia, ktore nikdy nemal pretoze sa zle obliekali. Najlepsie su body, teplaciky a ponozky. Tiez sa mi dobre nosil v perinke a jemu tam bolo prijemne 😉.
Ale zavisi od babatka. Nas bol velmi nespokojny a nic so sebou nechcel nechat robit. Susedka ma dceru v rovnakom veku ako my Artasa a mohla ju prezliekat cely den a ani sa nepohla 😒

stellamiapiccola
12. sep 2011

@broskilinka môj názor, dieťatko je ešte moc krehučké po narodení na pančušky .ja som mala veľa body a davala som mu na tie malinkate nôžky ponožky a potom body, no ako píše kaia zaleží na dieťatku môj spalstále len sa každe 3hod. napapal 🙂

Tak už máme doma skriňuuuuuuuuuuuuuuuuuu, a malá tlačí , kope úplne strašne 🙂

dena
12. sep 2011

@broskilinka kedze som mala obidve deti letne, tak veru neviem...ale ja som pre istotu dvoje kupila 🙂 snad ich malemu obleciem...

kaia
12. sep 2011

@stellamiapiccola, jeej, mila skrina 🙂. Ja som malej cez vikend objednala snad poslednu vec a to zimny fusak do kocika 😉. Tak sa tesim, kedy doraziiiiii 😎

dena
12. sep 2011

@kaia poslednu? 🙂 takze koliska je uz doma? 😉

kaia
12. sep 2011

@dena, jasne, v stredu bude mat tyzden 😉

dena
12. sep 2011

@kaia tak to je perfektne 🙂 a ani si sa nepochvalila, ze uz je doma 😀 urcite sa bude malinkej v nej krasne spinkat 😉 a potom ked bude koliska nachystana hod sem foto

kaia
12. sep 2011

@dena, dufam, ze tam bude spinkat 😉. Stale sa spolieham na to, ze dvaja aktivisti a nespavci sa v jednej rodine nenarodia 😀. Ked ju pripravim, tak zverejnim foto 😎. Zatial som to vsetko vnutro oprala, ale este ho nepripravim, zbytocne by na to sadal prach 😝

mackoxxx
12. sep 2011

@stellamiapiccola Krásna skriňa. 🙂 🙂 🙂

henrieta44
13. sep 2011

dobré ráno tehuľky, ja dnes straším po dome od 3,45, des a hrôza, ani včera som veľmi dobre nespala a ešte som aj celý deň mala brucho ako kameň, ani magnezko nepomohlo, inak ja beriem magnerot, ten mi odporučil dr. .....rozoberali ste tu lehátka pre bábo, no ja mám ešte po synovi, on mi v ňom bol celý spokojný že všetko vidí, tak uvidíme čo princezná či sa jej tam bude páčiť 😀 , mám aj vysielačku po malom, tak asi ju aj budem využívať, no verím tomu že aj tak budem neustále malú kontrolovať či je ok..

...zajtra nás čaká prietokový utz, tak sa véééééľmi tešíme aj s mm že opäť uvidíme našu princeznú ( dúfam, že nám dr. nepovie že tam vidí pinďúra, lebo by ma porazilo)

dena
13. sep 2011

@kaia neboj, malinka bude dobrucka ako anjelik, necha mamiku pospat 😉 aj my uz mame postielku nachystanu, ale este cakam na supravu, ktoru som objednala 🙂 tiez si myslim, ze by na to zbytocne sadal prach. na navliekanie je este casu dost 🙂

dena
13. sep 2011

pekne rano vsetkym 🙂

@henrieta44 ja uz celkom dobre spavam 🙂 zistila som, ze nemozem tak max. po siedmej jest 😒 akonahle sa najem, celu noc buntosim...

dominika_sk
13. sep 2011

čaute baby, dlhšie som tu nebola. v nedelu sme boli v BA u krstnej, ktora mi dala veci po malej. som "bohatšia" o stoličku na krmenie, vysielačky, ohrievač fliaš, kopu hračiek, oblečenia...ešte pribudne hojdačka 🙂 a mama mi dala plne vreco plienok aj klasickych,aj takych pratelnych pampersiek-su to gaťky ako pampersky, take hrubšie a dovnutra sa dava vložka. už som si dokupila aj rybaciu mastičku, odsavačku na mlieko pošlem kupiť priatela ak bude treba, monitor dychu si požičiame v porodnici a ešte si dokupim na nete tie poporodne nohavičky, lebo v lekarni sa to zohnať neda 🙄 -teda aspon u nas a som hotova 😉 už aj tašku mam zbalenu 😉

lianka7
13. sep 2011

Ahojte kočky,všetkým vám moc ďakujem za podporu!Máme už najhoršie za sebou,len totálne fyzicky a psychicky unavená. Do včera som bola pri starej mame,lebo ostala sama vo veľkom dome vo veľkou záhradou a najhoršie je,že veľa nie je schopná chodiť-má choré,boľavé nohy.Takže som to všetko robila do včera ja-záhrada,poriadok v dome po pohrebe,varenie,pranie,žehlenie...a teraz ma to čaká doma. Starú mamu sme zobrali k rodičom,aby ešte nebola sama-potrebuje sa nejako spamätať a nevieme,ako budeme riešiť túto situáciu.
Môžem vám povedať,že čo-to som aj schudla 😒 ,ale verím,že sa všetko vráti do starých koľají. Napísali sme toho nenormálne veľa...snáď to raz dočítam...Môj Paťko strašne cíti moju nepohodu,strašne ma kope,keď žialim,ale už som mu sľúbila,že nebudem.Všetky vás pozdravujem a prajem krásny slniečkový deň! 😵

lianka7
13. sep 2011

@dominika_sk Tie nohavičky popôrodné majú v zdravotníckych potrebách..fúú,ja ani zďaleka takú výbavičku ešte nemám 😒

lenica81
13. sep 2011

@broskilinka radsej bodynka a overaliky na spanie... tie su fakt supis... 😉
@kaia presne tak, zavisi od baba, kamoska ma maleho a prezliekala ho ako babiku aj 3x do dna... comu som sa ja vyhybala... iba ked sa stala nehoda... 😀
@stellamiapiccola kraaaaaaaaaaaaasa... 😵
@dena veru, niet dost miesta pre babo v brusku, nieto pre vela jedla... ja som tak skoncila v sobotu a nedelu na obed... som fucala jak lokomotiva... 😅 sme museli von na zdravotnu prechadzku...
@dominika_sk jaka sikovnica... dobre usetrene... 😉
@lianka7 drz sa a setri sa... netreba vsetko dnes urobit... 😉

lenica81
13. sep 2011

a ahojte som zabudla...

dominika_sk
13. sep 2011

@lianka7 ja som prešla lekarne v ZA križom-kražom a nič som nenašla,len teraz neviem kde su nejake zdrav. potreby 😕 najjednoduchšie bude asi ke´d si ich objednam na nete 😉 ale diky

zlamal.i
13. sep 2011

@stellamiapiccola jej aka nadherna skrina 🙂

lucka33
13. sep 2011

@broskilinka pančušky podľa mňa nevyužiješ skôr ako nejak okolo 4 mesiacov. Ja som malej až tak dávala pančušky (aj to len preto, že som mala podedené, inak by som asi nekupovala), skôr nosila dupačky a na to tepláčky, v zime overal. Mne sa tiež najlepšie na obliekanie osvedčili body+dupačky alebo tie bavlnené overalíky, tie sú super 😉 To sa mi zdá najpraktickejšie. Aj teraz som kupovala malému pančušky až nejaké 62 alebo 68, už si nepamätám... Ešte sú celkom praktické polodupačky, ale tie väčšinou musíš vyzliecť celé pri prebaľovaní, nemajú cvoky medzi nožičkami.
@dominika_sk tak to si podedila super výbavu! 🙂
@lianka7 my sme minulý rok stratili dedka a odvtedy je babka s našimi, naši si teraz prerábajú rodičovský dom a budú tam spolu s babkou bývať, ale babka sa strašne zmenila, skoro vôbec s nikým nehovorí, len také najnutnejšie, stále je zavretá v izbe, mamine hovorí veci, akoby bola malé decko - napr. obleč si sveter, keď ideš k susede, choď privítať malú - keď tam prídeme. No proste hrúza, akoby mamina vo svojom veku nevedela, čo má robiť... A babka ani nikam nechodí, pritom by mohla aspoň na prechádzky, ale nie, ona bude radšej zavretá v izbe a keď niekto príde zvonka, tak sa ho opýta, aké počasie je vonku 😒 Je to veľmi ťažké pre moju maminu, lebo na jednej strane je jej mama a na druhej jej muž a mladšia dcéra... Mamina musí napr. aj babku volať, aby sa došla najesť, lebo inak z tej izby nevyjde.... No absolútne iná situácia, nikto nepredpokladal, že sa to takto zmení, mamina si myslela, ako budú s babkou dobre gazdovať a vidíš, situácia je úplne ale úplne iná... BAbka sa nechce zmieriť s novým životom, a myslí si, že ako jej bolo hrozne ublížené, pričom ju mamina doslova a do písmena obskakuje ako kráľovnú....

palinkova87
13. sep 2011

Ahojte babule.. tak včera sme boli na vyšetrení v Nijmegene, lebo tu zistili, že Nico má nepravidelný pulz srdiečka, ale v Nijmegene povedali, že tam velmi velká odchylka nieje, ale pre istotu ked sa už takéto niečo zistilo tak to dala tu vo Veghel kontrolovat 2x do týždna, ak sa to ešte viac zhorší tak idem zase do Nijmegenu a tam už rozhodnú čo teda spravit. Inakšie je všetko v poriadku termín nám stále ostáva na 8.novembra 🙂 ževraj keby sa narodil skor tak by bol malý, že toho 8meho je to najidealnejšie 😉 a na konci sóna nam pani doktorka urobila 4D fotečku 🙂

andrejkag
13. sep 2011

ahojte žienky, ak hľadáte tehu kabátik na jeseň ja predávam z bon prixu kabát veľ. 42, kúpila som si iný 🙂
pôvodna cena je 25 eur ja ho predám za 20 eur už aj z poštovným, nemala som aho ani raz oblečený, nebolo kedy 🙂

kiribaby
13. sep 2011

@broskilinka ahoj, ja mam termin presne o 2 mesiace, ale o porode ani len nesnivam, takze zatial ziadne pripravy a nakupy do porodnice. Este mame casu dost!!!!! A co sa tyka vybavicky pre babatko, garderoba je finalne pripravena uz nejaky ten mesiac, povedala som si staci, ved uz ma viac veci ako jej rodicia dokopy, ale aj tak sa v obchode pravidelne zamilujem do nejakej vecicky a nakoniec ju kupim 😀 Kocik, autosedacka, deky, uteraciky, vybavenie postielky..v podstate mi uz chyba iba postielka, ale ta nebude problem - jedna navsteva v Ikea. Nejaka ta zakladna kozmetika + flasky, cumliky, kefa, hrebienok, hryzatko... su doma, pred chystanim tasky do porodnice kupim posledne drobnosti z lekarne. Ked tak nad tym uvazujem, ak by sa babatko vypytalo na svet v tychto dnoch, urcite by mu nic nechybalo 🙂

kiribaby
13. sep 2011

@dena ja by som celu noc buntosila, ak by som sa vecer este poriadne nenajedla. Takze u nas sa veceria okolo 20.30 - 21.00 a teraz v tehotenstve mi to max. vyhovuje. Aj tak okolo 6 rano moj zaludok vysiela signaly a bezim po banany, aby som sa na chvilu zasytila a potom si uzila ranajky s mm 🙂