Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@kaia ...keď je dom ,aj ja by som to tak riešila....my sme v bytovke,ale je to skoro ako rodinný dom,tak naša má šancu behať aj po dvore...tiež sme v štádiu prerábania..meníme izby a robili sme šatník...všetko neplánovane..chceli sme robiť postupne,mali objednaný zájazd do Škótska a zrazu prišlo prekvapenie a plány sa zmenili 🙂 ...tiež dúfam,že to do októbra zvládneme a budem mať čas chystať pre malého 🙂
spíte? 😀 ako vám je dobre.. 😀 😀 😀
@palinkova87 a ty co buntosis??? 😀
Ahojte kočky,tak ja som sa po týždni konečne vyspala...síce malý začal o tretej buntošiť,kopkať,štuchať, ale nejako sme sa dohodli a vstali sme až o siedmej-jaaaaj,hneď je deň krajší...
Dobre ranko dievcata, len tak na rychlo....dnes som sa celkom fajn vyspala, ale zobudil ma hnusny cigaretovy dym od susedov ako som mala vyklopene okno v spalni, takze bolo po peknej noci.... 😠 dnes ma caka behacka po doktoroch....najprv pre vysledky z hematologie a potom poradna po 2 tyzdnoch, tak dufam, ze krcok sa neskratil za ten cas....no o tych pocitoch, ze to uz chcete mat za sebou ste neni same. ja sa tak isto citim a este aj to pocasie ma niciiii, vsetko mi vadi a gulam sa gulam a mam pocit, ze sa uz zacinam zavodnovat.... ☹ prajem vam pekny den a drzte mi palce, aby moja doki ma zase nezacala strasit s nemocnicou,sice mi nakazala kludovy rezim, ale ja som to nejak nedodrzala a teraz mam zle vedomie voci drobcovi.... ☹
ahojte tehulky 🙂
tak my mame konecne postielkuuuuuuuuuuuuu 😵 😵 😵
vcera sme ju aj vybrali, kupili aj zmontovali 🙂 je krasna, nadhrena a veeeeelmi sa tesim 🙂
dnes mam poradnu, tak dufam, ze bude vsetko ok, lebo od vcera od tych nakupov ma boli podbrusko ako pred menzesom a obcas aj krize ☹
Ahojte, no tak medzi 19. a 22. sa narodia chlapci 🙂 Aspoň teda ten náš 😉 Aby neboli baby v prevahe 😀
Inak mne sa dnes tak zle a ťažko dýcha... Už aby sa ochladilo, nech je čerstvejší vzduch, lepšie potom môžem aspoň ako-tak dýchať. TAkto mám pocit, že sa už každú chvíľu nenadýchnem a zadusím... A to pritom musím stále behať za malou, lebo sa naučila vyliezať na gauč 😖
@hori no mne sa to tiež pletie, čo som vybavovala k MD a čo po narodení malej... Ale myslím, že tak ako si to napísala, by to malo byť... Veď uvidíme, ako nás popreháňajú 😝
...ahojte baby, ktora ste z okolia ZA a idete rodit v ZA?...chystate sa na predporodnu pripravu v ZA? 😉 ..mate niektora skusenosti s touto pripravou?dik...
@monculik5 našla som adresu baby boom ul. Harcerska 7, 34-400 Nowy Targ.
@lianka7 Ty si tam už všeličo nakúpila...Bola si aj na trhoch aj v baby boom? Kde je lacnejšie? Čítala som, že na trhu je drahšie ale nechce sa mi tomu veriť? Prosím ťa ešte sme v Targu nikdy neboli, a chceme ísť najskôr na trhy. Ako sa tam dostaneme?
@denis006 No neviem ktorou cestou tam pridete...my prichadzame smerom od Popradu,cez Podspady-a je to hned na zaciatku,prejde sa taky most a pod nim su trhy. Na trhoch som kupila jedine prebalovaciu podlozku a bola lacnejsia ako v BabyBoo, sestra si tam kupila zavinovacku a potom este overalik do autosedacky....Ostatne veci ako pestunku,cumliky,flase,oblecenie,supravicku do postielky,tampony do podprsenky,vanicku-to sme kupili v BabyBoo-na trhu nie je velky vyber takychto veci-aspon ja som natrafila len na par stankov s detskymi potrebami a malo co sa mi pacilo...Urcite tam je ovela vacsi vyber...len my ked sme boli,nemali zavinovacky-neviem ci ich nedrzia,alebo boli vypredane.
@hori no tak zo začiatku to bola pre mňa hororová predstava 😀 SAmozrejme, že ma chytajú obavy, či a ako to zvládnem, ale riešim to tak, že si nepripúšťam, že to nezvládnem... A má mi kto pomôcť, bude sem chodiť mamina, pomáhala mi aj s malou, tak bude aj teraz, našťastie... No najhoršie budú asi tie prvé týždne, kým nabehneme na nejaký ten režim a kým si zosúladím obidve deti a zas bude veľa závisieť aj od bábätka, aké bude. Dcérka bola ako bábo veľmi náročná, nespokojná, ona zamestnávala mňa, maminu aj sestru, teraz je to s ňou o 180 stupňov lepšie, len uvidím, aký bude malý. Modlím sa, aby to bolo také kľudné spokojné dieťa, ktoré bude veľa spinkať, nebude mu vadiť hluk... Toto som pri malej nepoznala... 😒 Ale zas si hovorím, že prinajhoršom to bude ťažké ten prvý polrok, možno rok a čo je to oproti celému životu, kedy budeme mať radosť zo zdravých detí, nie? 🙂 Tých pár mesiacov to musíme vydržať 🙂
A ty kupuješ súrod.kočík? Ja som dlho nad tým uvažovala, aj som skoro kúpila, ale nakoniec som sa rozhodla kúpiť športový Zopa Fusion - tam bude malý vo fusakotaške a staršiu dám do buggypodu. Ona mi v kočíku nespáva, tak len na prechádzky to využijem, lebo všade chodím autom...
@lucka33 jaaaj, veru, tu maminu ti zavidim... 😉 ja budem na obe deti uplne sama, ked bude manzel v robote, tak to bude ina sranda... a presne ako pises, mam s malou take iste skusenosti... strasne narcne babatko bola, nemohla som od nej ani na wecko odskocit ani nic... hned vrieskala, ked spi, doteraz musime okolo nej chodit po spickach a telka ide vecer bez zvuku a tak... najhorsie, ze ked spi, tak vyzaduje, aby som bola cely cas pri nej. akonahle sa chcem potichucky vyparit, uz je hore... takze mam zabite cele predpoludnie, popoludnie aj vecer... neviem si predstavit, ze ked ma bude babo prave vtedy potrebovat (co ako ze urcite aj bude), ze ako to vyriesim...
surodenecky kociik nekupujem, kedze byvam v panelaku na 7. poschodi, nevodsiel by sa mi ani do vytahu, ani do vchodovych dveri... trochu to aj lutujem, lebo mala este sama nechodi a ani to nevyzera, ze by do dvoch mesiacov zacala... tak budem musiet chodit na prechadzky jedine vecer s manzelom a dvomi kocikmi... alebo uvazujem aj o skejtiku alebo o tom buggy pode, ale musim zistit, ci sa to da namontovat na nas kocik a este mam dilemu, ci mi don mala vojde v oteplovackach a vetrovke, zdalo sa mi to sedatko dost uzke, co myslis ty?
@lolllka ahoj, ja som z okolia Ziliny a tiez sa tam chystam rodit.
ahojte babulky,
chcem sa opýtať, nakoľko sa to už kráti... aký prací prášok je pre bábo najlepší? Uvažujem o lovele, ale je dosť drahá 😒 .
ja som používala tide sensitive a aj teraz ho mám 🙂
ahojte vidim ze riesite praci prasok ja som dnes nad tym akurat rozmyslala aky kupit chcem kupit Dreft baby sensitive mate niektora s nim skusenost?
Persil Sensitive - gel pouzivam stale na bezne pranie pre nas a budem aj pre malinku v tom prat ....

@henrieta44 tak to mas fajn,si taky tyzden ako ja a krcok sa ti neskracuje,cize nemas sa nicoho bat ,ale co ja? mne sa skracuje + tvrdne brucho,magnezko uzivam 6 kraat denne a neviem ako to zvladnem nemozem si popri detoch dovolit lezat a aj ked sa stane ze vetsinou cely den prelezim mam velke bolesti chrbta.A kedy to mas termin ja 12,11 ale to urcite nebude, ja to z mojim krckom tak daleko nedotiahnem a budem rada ked to dotiahnem aspon do 36tt a ratam ze v polke oktobra porodim cize sa asi nestretneme ☹ boze,co by som dala za to keby sa mi aspon raz v zivote podarilo donosit dieta do termina ☹