Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dominka757 ja idem tiez na antolsku. rodili mi tam kamaratky a boli spokojne. ja som tam lezala na pooperacnom, stravila som tam skoro dva tyzdne a nemozem sa na nic stazovat. takze z mojej strany odporucam antolsku.
@kaia mohol byt s tebou manzel od zaciatku az dokonca porodu?
ahoj 🙂 no ja som chcela ist povodne tiez rodit na kramare...bez zazmluvnenia... minuly tyzden som sa vsak rozpravala s mojou obvodnou lekarkou a ta mi povedala ze mi moze jedine antolsku odporucit lebo jedine tam pozna doktorov, tam by bolo aj vhodne si zazmluvnit dr... a co pocuvam tam su velmi dobri lekari..nakolko na kramaroch ona ani ja ziadnych dr nepozname, bolo by zbytocne si niekoho zazmluvnovat...
@kaciatko81 ja som tam tiez lezala, tiez sa nemozem stazovat, aj super varili 😀 ale mam taky pocit ze to tam bude v novembri preplnene 😀
@nela1122 ja pouzivam pre nas stale persil sensitive - vsetko ostatne mi momentalne smrdi a kupila som na skusku lovelu balsam... mamicky ktore maju problem s detickami s ekzemami mi hovorili, ze najlepsie su Baby mydlove vlocky Buby, je to prirodne mydlo a vraj najlepsie pre citlive pokozky.. dostat to v Dm drogerii, je to prirodne mydlo
@dominka757 no snad sa nam nejake miesto ujde, no nie? 🙂
@kaciatko81 snad ano 🙂
Ahojte, tak sme doma z posledneho ultrazvuku (teda ak pojde vsetko tak ako ma a nenastanu komplikacie), Slecna ma 1650g co sme podla tyzdna v norme. Podla sona je asi o pat dni vacsia ako podla pm. Lekar skontroloval aj to moje krvacanie, zistil ze v predu je vsetko ciste tak ma upokojil. Dalsiu poradnu mam 3.10, kde mi vypise obidva papiere na matersku a zaroven sa dohodneme zase na odberoch. Dnes sme boli s malou aj v dm nakupit veci pre babatko, tak uz nam chybaju uz len nejake drobnosti, ktore kupime v lekarni.
@dominka757 Ahoj, ja idem rodit na Kramare, uz som tam rodila dvakrat.. A tiez som z Devinskej 🙂
@ajvetka a ako? mala si aj nadstandard alebo nie? 🙂
@harper
@dominka757 pri prvej nadstandard nebol, pri druhej uz ano, aj bolo volne, tak som isla tam. Ja som bola velmi spokojna, aj so sestrickami zo sestonedelia, aj z novorodeneckeho. A ked pojdes rodit, dones nejaku bonbonieru, alebo kavu, ja nesiem oboje, nech mas pri porode klud.
Ahojte baby, ste tu rozoberali pracie prasky, ja som dnes kupila Lovelu balsam 4,5l za 10€, takze myslim, ze celkom dobra kupa...ani ja nechcem maleho rozmaznavat, ale az bude mat pokozku pri manzelovi, tak mi tu Lovelu bude treba, lebo manzel ma velmi citlivu pokozku. Az bude mat po mne, tak nebude ziadny problem 😀 ale zdala sa mi celkom fajn cena, tak som jeden do zasoby kupila... 🙂
@hori ja si myslím, že ten buggypod je riešený tak, že sa tam vojde aj naobliekaný dieťa... Vyzerá to úzko, ale podľa mňa sa tam zmestia 😉
Vidím, že ste riešili prášky na pranie, ja používam pre malú Lovelu od narodenia, periem jej stále zvlášť, nie s našimi vecami a už by som jej aj prala s našimi s normálnym práškom, ale keďže sa nám narodí druhé bábo, tak im budem veci asi prať spolu, možno len také špinavajšie budem prať s našimi...
Jaj tak ma silno malý kope do pravého boku až ma to bolí 😒 Neviem, či je to lakeť alebo koleno, ale takého špicáka cítim teda 😝
Baby tak uz aj ja som v stave kedy by som kludne brala aby sme to uz mali za sebou ☹ brusko nejako moc nabehlo - teda zvacsilo sa, tvrdne, pobolieva, je tazke, v noci sa nevyspim... zacina byt na ostaru a zacinam citit hocikedy unavu 😒 aj ked viem, ze Meli este potrebuje zopar tyzdnov. No ked pred tyzdnom mala kilo osemdesiat kolko moze mat teraz? Uz preslo vyse tyzdna tak uz asi nosim hadam aj dvojkilove mimco 😀
@lucka33 uz Ti dava spicaky??? 😀 ja mam placentu v predu tak asi kope tam lebo mna to az tak neboli skor len tak kopka 🙂
@veronika1417 ja sa cítim úúúplne rovnako, keby sa to dalo, kľudne by som išla už zajtra na stôl 😝 Nevládzem, bolí ma tá lonová kosť, sem-tam kríže sa k tomu pridajú, dýchavičnosť a som vyradená... Mne našťastie brucho netvrdne, tak aspoň z toho som kľudná. Ale keby sa malý vypýta okolo 37.tt, tak nie som proti 😅
No tieto posledné dni začal s tými špicákmi 😀 Aj malá mi toto robila a je to fakt nepríjemné, ona si navyše nohy opierala o moje rebrá a to ma teda fakt vytláčala... 😀
@lucka33 fuuu to toto nas vsetko este caka??? ja som citala, ze uz by sa malo mimi ukludnovat trosku - teda intenzita kopancov a stuchancov, nakolko tam ma malo miesta ale ako citam tak zrejme ked sa bude natahovat tak nam da este poriadne zabrat 😀
@lucka33 ozaj a nemavas ani tie falosne kontrakcie??? 😲
@harper waaaaaau, to dobre, že 17 eur, u nas je dobra porodnica v čadci a tam si za nadštandard pytaju 35 eur na noc 🙄 a tkto to tam vyzera- http://www.porodnicacadca.sk/54/fotogaleria/
@veronika1417 no to si píš, že to bude čoraz nepríjemnejšie 😀 Aj bolestivé, lebo už bude veľké a bude mať aj silu hlavne v nôžkach 😉 Nie nemávam kontrakcie, ja mávam práveže bolesti ako pri kontrakciách ibaže bez tvrdnutia brucha... Ale to bude asi tým, že malý je nízko a tlačí asi na krčok alebo čo...
@lucka33 no mna moja na mechur, musi behat ked aj len cvrk ked sedim a dvihnem sa tak sa az chytim za spodok brucha a mam ho uplne tvrdy ale je citii aj malu, ze je tam schulena tak hadam to nevadi, som sa normalne parkrat zlakla aby mi nevypadla a to doslova 😉
@dominika_sk jeej to je super, ze si to takto mozes mrknut no cena nenormalna 😕 sa zblaznili??? 😠
ozaj baby, včera večer sa mi stalo niečo divne. večer normalne ležim a zrazu ma oblial pot a zacitila som take pulzovanie v pošve, ako keď rychlo stlačate loptičku v ruke,trvalo to asi minutu, ale vobec to nebolelo, ani brucho som nemala tvrde a potom to samo prešlo. čo to bolo? 😕
@dominika_sk a nezatlacil Ti Alexko na nejaku cievu??? Ak by si lezala na chrbte tak vraj miminko svojou vahou a vahou maternice, plod vody,... moze zatlacit na hlavne cievy a zily v tele preto by sa nemalo lezat na chrbte
@veronika1417 ta cena je otrasna !!! a včea som ležala na boku, tak neviem 😔
@dominika_sk lavy, pravy??? ma sa lezat vraj na lavom. tak ale ked to same preslo hadam je to oki, ved uvidime co napisu baby. Ja ked tak rozmyslam mam pocit, ze sa to stalo aj mne.
@kaciatko81, manzel bol so mnou odkedy som isla na porodny box. Predtym som bola v pripravnej miestnosti a on zatial cestoval za mnou a potom platil poplatok za pritomnost pri porode, takze sme boli spolu odkedy prisiel az pokym ma neodviezli na sestonedelie 😎
baby kto nas odrodi v porodnici ked vsetci LEKARI davaju vypovede??? 😕 😀
baby, chcem sa spytat, mate tu niektora skusenost s balonikom EPI NO?

@dominka757 cauko, ja sa rozhodujem medzi kramarami a antolskou a zatial vyhravaju u mna kramare...kamoska rodi v oktobri a nad inym ako nad antolskou ani nerozmysla..tie kramare urcite nadstandart-a dopracovat sa nan podari vacsinou az po porode, na antolskej sa to vraj da vpohode aj na standarde.. rozmyslate si zazmluvnit aj lekara???