icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

luci66
16. sep 2011

@jaruska7 To je strasny pristup v tych nasich nemocniciach :(, stale to beru ako rutinu a vobec nie zo zenskeho pohladu...

jaruska7
16. sep 2011

@luci66 chceli by štrajkovať a dostať viac peňazí, ale nevedia ako sa majú správať k žene - budúcej matke a svojmu budúcemu pacientovi. jasné že sú aj dobrý lekári a personál, ale zatieňujú to takýto blbci. ale aj tak mi to nepokazilo radosť z môjho dieťatka, to ma vie vždy kopančekom do rebra ihneď priviesť k lepším myšlienkam. 🙂 🙂 🙂

liat
16. sep 2011

@luci66 ja idem na kontrolu v utorok-po tyzdni

luci66
16. sep 2011

@liat No ja som sa aj cudovala,ze ma doktor nedal na kontrolu skor, ale az na dalsiu poradnu. Drzim palce nech mas dobre vysledky, potom daj vediet ako si dopadla. Inak myslis,ze by sme to tam "dole" citili keby sa nieco zhorsovalo alebo sa krcok este viac skracoval?

woman04
16. sep 2011

@denis006 my chceme matrac pohánka - molitan-kokos a tam je písané,že kokos prvé 3 mesiace a pohánka otočiť neskôr,tak asi aj u tvojho tak 🙂
@kaia ..tak super..mala by som sa prjsť..bývam 1 zastávku od Baby marketu 🙂))
@zlamal.i skús kloktať slanú vodu,ak máš striekačku,je dobré slanou vodou aj nos vystriekať...pomáha a hlavne dezinfikuje...na hlavu je dobré vytlačiť citrón do vody...a 2 týždne doma varím cibuľový čaj mužovi,tiež bol na tom tak isto...povarím cibuľu asi 10 minút,potom odstavím,dám normálny čaj pre chuť...citrón a med...med ,až keď je čaj nie horúci,inak sa ničí to ,čo je v ňom dobré-v tom mede 🙂

woman04
16. sep 2011

@miriamapeter ...pravdepodobne budem rodiť v Ružinove ,ale na prednášky asi nie...neviem,či to má význam pre mňa...jeden pôrod už mám za sebou ,síce pred 22 rokmi a v bojových podmienkach,tak to hádam aj teraz nejak zvládnem 🙂

adikad
16. sep 2011

@denis006 Ja mam kokos v strede, ale asi kokosovou str. na rost. Jeej, tak paradne ste nakupili, presne taku deku som chcela, ale v babyboo som taku nevidela. Kupili ste ju na trhoch? Je mi luto, ze uz neboli tie trhy, chcela som este par veci. No a tu je ta postielka.

kaia
16. sep 2011

@woman04, vcera som tak skonstatovala, ze lepsie vybaveny obchod som este nevidela 😉. Rozhodne odporucam navstivit, ale s plnou penazenkou 😀 😀 😀

blackrose
16. sep 2011

ahojte 🙂
tak a zacina moje lenosenie doma... ziadna praca, ziadne stresy... a uz dnes strasna nudaaaa 😀 co si ja pocnem este 2 mesiace doma sama?!
@lenica81 aha, tak ja mam na letaciku napisane, ze sa uziva po jedle, nic viac, tak ako sa najem, tak si ho dam... asi zalezi od konkretneho lieku... ja mam nejaky s kys. listovou a B12. Vraj nejaka novinka, ktora by nemala ani zapchu sposobovat... tak som zvedava.
@luci66 zalezi od toho ako velmi sa skratil. Povedal alebo aspon napisal dlzku do knizky?? Lebo mne sa skratil na 3 cm, co je vraj limit a ak sa mi bude dalej skracovat, tak uz musim lezat. Tak sa snazim aspon setrit.
Podla mna ti mal lekar povedat ako je to vazne a co mas robit. 😒 Kamoska musela lezat ked ho mala o polovicu skrateny az do porodu. Stale sa jej skracoval ale nie tak rychlo a nakoniec porodila v termine.

veronika1417
16. sep 2011

@tun1ska ja kym som sa dostla k mojej gyne uz bolo dobre lebo mala vtedy dovolenku a zastupoval ju doktor ktory ma povest v NR uplne hroznu ☹ lezala som cele tri dni s magnezkom, nohami hore a preslo to len ked som prechadzala na WC tak som citila teda tlaky poriadne vtedy som sa velmi bala ale nastastie preslo. Odvtedy sa mi to sme tam stane, ze nastane den kedy mi zacne trvdnut brucho ale uz to nie je az take silne, ze sa mi podlmia nohy a ostanem ako obarena alebo, ze by som si musela cupnut. Myslim, ze toto co mavam je normelne a len telo ,,nacvicuje "

woman04
16. sep 2011

@kaia ..my máme dilemu,bola som pevne rozhodnutá pre kočík ABC designe Cobra,ale po navštívení Semwy na Tomášikovej sme nalomení na I´coo Peak air ...síce ťažší,drahší,ale super sa s ním ide,stabilný a hlavne vysoký...keďže ja som žirafa.. 🙂

mysti
16. sep 2011

Ahojte baby, tak ja dnes zachvilu odchadzam do Skalice, zajtra su tie trhy, tak tam pobeham, a aj po obchodoch, tak hadam uz kupim vsetko, co mi treba.
Buduci tyzden by som chcela aby sme uz konecne vymalovali malemu detsku izbu, ale mojmu manzelovi sa do toho nechce, nechapem ho, niekedy mam pocit, ze to, ze sa pomaly ale isto blizi moj porod je mu sum a fuk...on ma na vsetko cas a stale mi povie, ze ho nemam do toho nutit, ani tlacit, sme sa dnes pohadali ako psi...nechapem jeho pristup, viem ze ma toho vela aj v praci, maju tam drsno, nemaju peniaze na vyplaty, tak je z toho nervozny, ale darmo sa mu ja snazim vysvetlit, ze ja za ich problemy nemozem a ze nech sa doma sprava normalne...
Tak uz vidim ako to dopadne-buduci tyzden pojdem kupit farbu, najprv si vypracem detsku a budem asi malovat sama. Ale su to len dve steny, tak snad to zvladnem, nebudem sa mu prosit!!!!

Som taka nastvata, ze si to neviete ani predstavit 😠 😠 😠
By som ho aj prizabila. Keby som to bola vedela, tak iste by som necakala az doteraz a uz by som si to davno vymalovala. Zavolam este moju mamku, slubila, ze mi pomoze poriadit a umyt okna, tak dve to hadam zvladneme 😒 A bude on odo mna nieco chceit a potrebovat, tak ma jednoducho smolu...co sa s nim deje, nechapem...... 😢

veronika1417
16. sep 2011

@denis006 kraaasne si pokupila 🙂 malinka bude aka kocka 😉 normalne mam chut vyhadzat co som nakupila a ist nakupovat znovu do Polska 😀 len kto ma zalozi??? 😀

veronika1417
16. sep 2011

@mysti no vies nasi chlapi a ich praca to je ako ich milenka ☹ ked neslape tak ako ma su schopny sa aj zrutit 😠 tiez mi lezie na nervy manzel ked riesi ,,zasadne" veci co sa deju v ich praci - mimochodom uplne prkotiny a rozplyva sa akokeby islo o zivot a to ze ma na ceste prve dietatko je akoze uplne normalna vec lebo to nepreziva tak ako rozhodnutia sefovcov a to aky su vsetci v praci ... 😠 to ale asi nezmenime, aspon u toho mojho nie ☹ najradsej by som ho kopla a inokedy mam tolko trpezlivosti, ze len s usmevom cakam kedy sa ma opyta ako mi je a ja mu len poviem vsetko oki 😉

mysti
16. sep 2011

@veronika1417 joj, som normalne rada, ze nie som sama, kto ma takyto "problem" s manzelom, lebo ostatne baby, ked tu citam, tak pisu ako sa im manzelia venuju, tesia sa, hyckaju ich az mi je niekedy zo toho velmi smutno. Aj ten moj sa tesi, aj ked to tak mozno neda na javo, ale na vsetko ma cas a to ma neskutocne zoziera....aby som ho chudacika nahodou nenutila.... 😠 😠

luci66
16. sep 2011

@blackrose No praveze nepovedal, povedal akurat,ze zatial ok, ale lezat, magnezium a ziadny stres...A ked som sa ho pytala ako je to vazne, povedal mi,ze na porod to neni...No a ja,ze no to si myslim,ze mam este cas. A on,ze keby to bolo velmi vazne tak ma posle do nemocnice lezat. tak teraz neviem co si mam z toho zobrat. Ako by to malo byt oznacene v knizke, ma to nejaku skratku? O kolko sa skracuje nepovedal...mam pocit,ze na 1strane ma nechcel plasit, ale na 2.strane jeho pristupom teraz neviem na com som....

blackrose
16. sep 2011

@luci66 ja to mam napisane vzdy z kazdej poradne v poznamkach s oznacenim cervix alebo nieco tomu podobne a v milimetroch 😉 ja velmi po svojom dr. neviem precitat, ale tie cisla tam vidim 😀
tak ak to podla neho nie je vazne, tak lez, ale nemusis stale, nenamahaj sa, min. chod po schodoch... no a sexu sa radsej vyhni... my sme ho teraz tiez radsej stopli a uvidim ako sa to bude dalej vyvijat ked som uz v klude

veronika1417
16. sep 2011

@mysti ja ked Ti mam pravdu povedat som trosku sklamana z mojho manzela 😒 sice ma nenecha doma nic robit, vsetko stiha on sam celu domacnost ja len navarim, operiem a sem tam umyjem riad... ostatne robi on este aj zehli lebo to sa mi nechce. Co sa vsak tyka nejakych cittovych prejavov tam je to horsie. Myslela som si, ze on bude ten typ, ze akonahle ostanem tehotna neodtrhne ruky od mojho brucha a ked zacne kopkat tak bude stale na mne nalepeny ale nie je to tak ☹ cez den mu poviem juj ale kope tak sa na mna usmeje a pokracuje v tom co robi, neuteka hned ku mne a ja by som tak chcela ☹ nepohladka malu - teda brucho hocikedy len tak sam od seba len ked mu vecer v posteli vytknem, ze cely den ju ani nepohladkal. Ked som citala, ze iny tatinkovia spievaju a rozpravaju babatku ... ☹ ta moja si bude mysliet, ze jej otec je sused lebo ten s nou keca viac 😒 je mi to luto lebo ked je cez den v praci volava mi kazde tri hodky a hovori ako nas miluje ale ked je doma... 😖 tvrdi, ze sa tesi a ze ju miluje uz teraz ale podla mna este nevnima, ze je to realna vec. Mozno az ked bude mala na svete tak prejavi city naplno - teda dufam.

mackoxxx
16. sep 2011

@mysti Hlavne kľud. Každý chlap má svoje "horšie dni". Daj mu čas, možno ťa prekvapí. Čo ak to chce riešiť keď budeš v pôrodnici? Hlavne nech ťa nenapadne maľovať. Aj keď sa to nezdá je to náročné. Aby si si neublížila a alebo malému. Držím prsty. 🙂

luci66
16. sep 2011

@veronika1417 Moj manzel je taky isty, tiez ma malokedy hladka za brucho, niekedy mam pocit akoby sa bal alebo co, a tiez mu to vytykam. On povie potom,ze on sa bude babu venovat ked sa narodi, viem,ze sa tesi, proste niektori chlapi su taki...Pre nich je dolezite doslova az to "hmatatelne" myslim, ked babo uvidia a budu ho moct chytit, proste my zeny sme dokonalejsie 🙂

lenka1108
16. sep 2011

@adikad aj ten baldachun si kupila v polsku???? kolko ta vysiel? ta zelena je nadhernaaaaa

liat
16. sep 2011

@luci66 tam dole nie, ja citim skor bolest v podbrusku, ako ked mas dostat kramy. Vtedy si lahnem, dam nohy vyssie a som v klude. Je mozne ze su to tzv. "poslickovia" a telo sa pripravuje pomaly na porod

mysti
16. sep 2011

@veronika1417
@luci66 veronika, presne to co pises sedi aj na toho mojho...az na to, ze aj to zehlenie je na mne. On mi stale tvrdi, ze je rad, ze namem ziadne problemy, ze si to ani neviem predstavit, ako ho to tesi...ale maleho si tiez nepohladka, teda aj ano, ale fakt malokedy. A tiez som si myslela, ze bude stale ma hladkat, ked som ostala tehotna, ale som rychlo vytriezvela....no co uz, snad sa to po porode zmeni...dufam, lebo inak ma hegne. Mam pocit, ze mu je stale nieco ine prednejsie ako ja a maly, my sme niekde na poslednom mieste... 😢
@mackoxxx a povedz mi, kto vymaluje? ja na prekvapenia od neho neverim, ze by to chcel robit, ked budem v porodnici, na to sa vobec nespolieham, lebo by ma asi trafil slak, ked pridem domov z porodnice a vsetko bude v takom stave ako ked som odisla, alebo este v horsom...asi by som skolabovala...
a s mamkou to malovanie zvladneme-ona namaluje vrch a ja len spodok, nebudem liezt na stolicku...vies, som typ, ktory sa nevyprosuje, ked raz da druha strana na javo, ze o to nema zaujem to spravit...iste sa mu nebudem prosit, dnes po jeho rannej reakcii som sa zaprisahala, ze od neho uz nic chciet nebudem, ale rovnako sa budem spravat aj ja, ked on bude chciet nieco odo mna alebo ma o nieco porposi...smoooola 🙄 😖 😠 😠

mysti
16. sep 2011

Idem ja baby pomaly koncit, lebo zachvilu odchadzame, tak sa majte, ozvem sa v pondelok, ze co nove...a drzte palce.... ☹

adikad
16. sep 2011

@lenka1108 Dakujem, nie, nie ten som si objednala na nete http://www.postielky.com/7d-suprava-srdiecka-ze...

veronika1417
16. sep 2011

@luci66 no to sa mi priznal aj moj, ze sa boji ☹ my sme na mimi cakali tri roky a na zaciatku sa to neobislo bez problemov tak to beriem ale niekedy aspon to pohladknie bruska by ich nezabilo!!! 😀 a my by sme boli stastne ako take trdla 😉 😀

veronika1417
16. sep 2011

@mysti tak sa drz, poznam to dufanie a tiez to uz nerobim zbytocne by som bola sklamana a navyse toho mojho by to ani nenapadlo. V minulosti ked som tak vyckavala ,dufala a potom bola sklamana tak mi povedal, ze mu mam na rovinu povedat, ze nevie citat myslienky a v tom mal pravdu lebo som na nom videla, ze je sklamany ze sklamal mna ale si to neuvedomoval. Teraz dost riesime veci na rovinu a pochopila som jeho prejav lasky : chodi somnou na vsetky vysetrenia, upratuje, nakupuje, vybavuje, beha hore dole, stara sa o mna, boji sa o mna,... to je jeho prejav lasky a este to, ze mu to nemusim ani pripominat hned si terminy pise do kalendara pracu si zariadi. V tomto som mu vdacna no ked si predstavim ako malo by mi stacilo k dokonalej radosti... sme tam pohladkat malinku 😉

luci66
16. sep 2011

@veronika1417 To ano, ja som videla tu zmenu na chvilu ked som bola na rizikovom 4dni v 6.mesiaci, vtedy bol jak na spickach, stale lietal hore dole, jak mi je atd...ale teraz zase pohodka, oni vedia,ze ich sa to zacne tykat hlavne potom, co uz...

kaia
16. sep 2011

@woman04, podla mna je najdolezitejsie pri kupe kocika si ho vyskusat. Obrazok znesie vela a potom s nim budes musiet manipulovat Ty 😒. Od I´COO mame buginu a ta je fajn 😉

luci66
16. sep 2011

@blackrose Nemam nic take v knizke napisane, co to znamena,ked je krcok skrateny na 2cm? to som si nasla v sprave z nemocnice z jula a nikto mi nic nepovedal vtedy na to...