Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Moj manzel mi vcera vitazoslavne oznamil aky je skvely a uzasny muz lebo mi spravil dieta 😀 to aj vasi su taky hrdi sami na seba??? Ja sa na tom musim smiat lebo to bola zrejme pre neho riadna drina 🙂 ale to, ze ja teraz musim prevratit cely zivot hore nohami a aj organizmus tak to je nic 😀 😀 😀
Ahojte
@denis006 no ked ti napisem, ze aj my sme vcera skoncili v Polsku, tak mi neuveris 😀 , mm prisiel okolo obeda z prace a, ze ci nejdeme dnes do Polska. Chcela som ist hlavne do babyboo, tak sme sli. Aj ked trhy uz koncili, tak v babyboo som nakupila skoro vsetko co som chcela. Postielaka safari- 59€, matrac kokos molitan 12,80€, prebalovacia podlozka-tvrda 11€, vanicka 3,80€, odsavacka Avent-rucna 21€, odsavacka na sopliky(na vysavac )11€, kefka, hreben 1,40€, cumlik-teplomer 5,80€ a pampersky new baby 94ks 9,50€
Poobede hodim foto postielky, lebo uz sme ju museli zmontovat 😀
@adikad tak ste tiež skvele pochodili 🙂 my sme z baby boo odchádzali okolo druhej popoludní...No teraz si mi pripomenula, že som chcela ešte jednorázové plienky a na tie som zabudla..nenapísala som si ich do zoznamu 😒 ...Inak matrac máme aj my kokos- molitan...len mám otázku, že ktorou stranou ho dáš do postielky...lebo mi máme taký čo nie je kokos v strede ale z jednej strany, ale asi tým kokosom na rošt...čo myslíš?
@veronika1417 tak na to si treba dávať pozor, mne tvrdlo od 6. mesiaca, to som sa otvárala, pobudla 10 dní v nemocke na infúzkach a odvtedy len nohy hore 😉
@blackrose mne v lekarni povedala, ze najlepsie hodinu pred alebo 2 hodiny po jedle... no, uff, pre mna tazko zvladnutelne, kedze jedavam nepravidelne, teda okrem ranajok... pri malom dietati je to take, ze sa najes, ked ti da prilezitost... 😅 a ked pijem kavu s mliekom, alebo si dam jogurt, tak zas hof prd z toho... 😨
@denis006, krasne ulovky 😉. My sme vcera tiez kupili snad poslednu vec a to fusak. Povodne som ho objednala cez internet, ale prisiel uplne otrasny, takho musim vratit 😝 a zaroven som si povedala, ze ziadne internetove nakupy uz robit nebudem, ale veci chcem vidiet, tak sme skocili do Baby Marketu a tam bol uplne perfektny vyber 😉.
Ahojte tehulky, myslim,ze sa to tu uz riesilo, ale klasika to nemozem najst. Doktor mi povedal na poradni,ze sa mi skracuje krcok maternice, kazal mi lezat a dal mi Magne B6. Pytala som sa ho,ze ako je to vazne a povedal,ze zatial tak normal,ze inak by som isla lezat do nemocnice. No a ja mam na vas otazku, ktorym sa skracuje krcok, co preto robia, aby to nepokracovalo? Som sice teraz doma az do porodu, do prace pojdem mozno 2-3krat, ale neviem si predstavit,ze mam cele dni lezat v postely a nikam nechodit. Ako to riesite? A sex vobec nemoze byt alebo len raz za cas? dakujem
@denis006 jej a my sme kupili eneto len fialovy.no my sme hodostali ku kociku len sme doplatili 4eur,lebo zadarmo bol fusak do 27 a tento bol 31.to je s ovcim runom?ja mam s ovcim runom a som spokojna.len sa chcem opytat ci ho budes prat,lebo na mojom je iba rucne pranie tak neviem ako to mam urobit. 😉
Ahojte, chystá sa prosím niekto na predpôrodné prednášky v Ružinovskej nemocnici? 🙂
Ďakujem
@janap24 ahojky cca pred troma tyzdnami som bola u rodicoch na par dni a mala som bolesti tak som utekala na pohotovost do monobloku.na ambulancii nekto nebol.tak moja sestra isla na oddelenie ze potrebue niekoh na ambulanciu.sestricky si tam pili kavicku a povedali ze mame pockat.cakali sme dalsich 15min.tak mi to nedalo a zvonila som.prisla sestra asi v mojom veku.povedala ze kde som skoncila 28tyzden mam zvonit na porodne saly.ani sa ma nespytala co mi je.otocila sa na pete a zahlasila "zbytocne ste ma poplasili "tak som jej vysvetlila ze je to jej praca.no take nervy som dostala.ja som tiez zdravotna sestra.pracovala som v prahe a volndyne ale poviem ti ze pristup sestier tu u nas je strasny.peto stale radim vsetkym ze ak je sestra drza tnetreba si to nechat.ked sa viem ja kontrolovat a nevibijat si zlost na pacientoch tak mozu aj ostatne.takze v monobloku by som rodit v zivote nechcela.t.j moja skusenost z presova,v bardejove som lezala dvakrta na gynde a bola som velmi spokojna.az na jedneho doktora ale ten uz v auguste odisiel inam.takze somkludna 🙂
@zlamal.i včera som na živo videla veľa fusakov aj s ovčím runom a aj s nejakou antialergénnou výplňou a musím konštatovať , že ani jeden s tých materialov mi nebol príjemný na dotyk...preto som sa rozhodla pre fleec....ten bol príjemný na dotyk a prať sa smie na 40 stupňov v práčke, to je ďalšia výhoda
ahojte babenky.tak dnes som sa zobudila z bolavym krkom,upchatym nosom a hlava mi ide prasknut.boli ma cele telo.lekaren tu nemame kedze byvame mimo mesta.som sama doma a je mi hrozne.viete mi nieco poradit ako sa vyliecit ☹
baby dobrá správa!! 😀 😀 😀 čítajte http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
@luci66 ahoj, mne povedal to iste, som v 30 tt. Uplne bez sexu, poleziavat, ale nemusis ze cely den /mna osobne by boleli krize i hlava z toho/, nenamahat sa, nezdvihat tazke veci, nechodit vela po schodoch a hlavne byt v psychickej pohode a zbytocne sa nerozculovat.
Vela stastia aj tebe luci 66
ahoj dievčatá , tak dnešná noc bola moja prvá bez malého ☹ a musím vydržať do nedele , tak som aspoň hajala v s jeho pyžamkom 😀 .od včera rána som sama doma snažím sa vychutnať si to , ale neni to ľahké 🙂
@zlamal.i no aj ja mám stále plný nos , ale chorá som neni a mám pocit ako by som rubala celu noc drevo cela dolámaná.
@denis006 naaaaaaaaaaadherné vecičky 😀 juj.. tu som zvedava,kde niečo pekné zoženiem.. mne sa tu nič nepači až som v ritkarovciach z toho vrrrrrrrrrrrrrrrrrr 😠 😠 😠 😠
vedela by mi niektora z vas povedat že ked vas bolela panva kolko vas to bolelo a ake asi bolesti? lebo mna boli podbruškom ale iba ked chodim a pride mi to ako svalovica alebo take niečo a neviem či mam ist k dr. alebo nie 😒
@stellamiapiccola Ahoj, mozem sa opytat, ci chodis na Kramare ku gynekologovi, ci si tam od zaciatku, alebo si tam presla od ineho doktora? Aj na ultrazvuk tam chodis? Ja chodim Do Ruzinovskej polikliniky, ale to pojdem uz len raz a potom mam ist na Kramare, len neviem ako to mam riesit
@zlamal.i Mne sa to stalo včera. Všetko ma začalo dole páliť. Tak som si povedala, veď tehotné majú vždy utekať na pohotovosť.Tak som išla. Zvoním, poviem že mám ukončený 32tt. Tak mám ísť cez pôrodnú sálu. tak som išla. Tam jedna dosť nepríjemná sestrička, že čo chcem. Tak vravím aký problém. Ona na mňa zhrkla, že kvôli takej somarine ma nemuseli posielať hore a prečo nejdem k môjmu. Vravím, je 6 hodín tak môj lekár neordinuje a ani piatky a do pondelka sa asi zbláznim. Nakoniec ma vzala dnu (myslím, že len kvôli mm ktorý už chcel vybuchnúť). Vyšetrili ma (našťastie žiaden pôrod nehrozí), dali recept a išla som domov. No prístup jedna hotová katastrofa!!! Nabudúce si sakra rozmyslím či tam pôjdem.
@ denis006 krásne vecičky
@denis006 možno je to šiesty zmysel. cítim to tak od začiatku. ja som bola v stredu na prehliadke u mojej gynekologičky a aj na ultrazvuku v nemocnici. Prišla som taká sklamaná, nepovedali mi ani koľko meria maličke, ani koľko váži, ako je otočené. Skrátka ultrzvuk za 3 minuty vybavený. a to mal byť posledný. A keď som sa doktora spýtala, čo to asi bude tak sa škaredo na mňa pozrel, že čo ho zdržiavam. Mam taky pocit, že tí doktori chcú keď existujú 3D a 4 D ultrazvuky, aby sme si za všetko platili sami. Sklamaná som ozaj zo starostlivosti ktorú dostávame. ☹
@denis006 je velmi zaujimave ako menia ceny v Polsku na trhoch, my sme boli v july, matrac pena kokos 10 EUR, prebalovacia podlozka vystuzena 10 EUR, kupili sme aj overal so spojenymi nozickami 20 EUR, ale napr za fusak chceli vtedy 30 EUR a to za obycajny, nie 3v1. Clovek aby mal fakt prehlad ked ide na trhy :(
myslim, ze v Baby boo sa to cenove velmi nemeni 🙂
@monculik5 to ta už teraz cele telo bude boliet.. .-)))) na to treba len zvyknut... 🙂))))))))))))

@perlaoceanu @tun1ska jaaaj mne tvrdne uz dlho a to nie som ani zdaleka este v 34tt 😒 treba si ale lahnut, vylozit nohy, papat magnezium a presne ko pise tun1ska oddychovat ak sa da 😉 a este aj to veru, ze nesmu byt bolestive! Mne s raz stalo, ze mi tak stvrdlo brucho a pocitila som taky tlak, ze som si az sadla na nohy - na zem uplne som sa zvalila a to ma doktorka dodzubala, ze som mala hned prist.