Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@luci66 tak treba brat do uvahy, ze teraz sme aj trosku precitlivejsie 🙂 sme doma zatvorene, miminka kopku v bruskach a nemyslime na nic ine len sa vytesujeme, zhaname, kupujeme,... vsetko sa toci okolo nasich miminiek. Nasi muzi su vsak v praci a tam nikoho nezaujima, ze ich zeny su tehotne treba makat, sustredit sa na pracu,... vtedy jednoducho nemaju cas mysliet na nas a to im dava tu moznost byt nad vecou. Niekedy je to mozno aj lespie, su v niektorich veciach objektivnejsi ako my ... len by jednoducho mohli byt vsimavejsi aj k nam 😉
@palinkova87 no tak to ma boli nemožem sa skoro ani pohnut 😒
@luci66 presne aj mne doki povedal, ze sa mi skratil na polovicu a ze sa mam setrit a ze ked sa to zhorsi, necha ma na pn...a ked som si kukla v knizke, dal mi pri hodnote skratenie krcka 2, co tam znamenalo, ze skratenie viac ako 50 % a ze to znaci riziko predcasneho porodu, dost som sa vydesila....a ako ti ho kontroloval, na utz, alebo klasicke vysetrenie???, lebo mne klasicke vysetrenie a vraj presnejsie je to utz, ze pri klasickom vysetreni dr. vidi iba vonkajsiu stranu a to moze riadne skreslovat
@mysti mozno si mysli, ze sak to staci urobit kym budes v porodnici, ved ma min 4 dni cas 😀
@zvedava17p Mne tiez len klasicky, ale tvaril sa potom uplne normalne, napisal mi datum dalsej poradne na 5.10 a ze mam odpocivat..proste,ze trochu skrateny, ale na porod to nie je, to asi mal byt vtip, ale moc som to nepochopila..Teraz sa stale pozorujem a neviem co mozem a co nie...A stve ma,ze musim brat zelezo aj magnezuium a este aj polku tabletky na stitnu zlazu. A este aj bioparox na zapal.hrdlo....A to do 6.mesiaca som mala maximalny klud. Bojim sa, aby som neublizila babatku, asi ako kazda z nas...
@luci66 aj ja beriem tabletky na stitku a mna prekvapil aj tym, ze magnezko mi nepredpisal, ale povedal mi, ze si ho mam kupit, keby mi tvrdlo brucho castejsie a poradnu mi dal klasicky o mesiac...tiez 5.10. 🙂 ....tiez som sa riadne naplasila, ale uz som kludna, totizto bola som este sukromne na sone a tam som to spomenula a ten doktor mi ho skontroloval na utz a povedal mi, ze krcok mam ok, pekne zavrety a este mi ho odfotil, ze pre doktora....ale mozem mu ten utz doniest, ved sa urazi 🙂 a ten dr. mi vysvetlil, ze klasicke vysetrenie moze skreslovat, ze sono je presnejsie, lebo ho kukne cely a pekne presne pomeria...a odkial si a ku komu chodis?
@luci66 @veronika1417 @mysti to je ako keby citam o mojom manzelovi 😀 aj ked je pravda, ze brusko mi natiera kazdy vecer, ale to je skor o mne ako o babatku 🙂 pre niekorych chlapov je to asi normalne, tehotenstvo vnimaju proste inak. Ale napriek vsetkemu moj mm chce od zaciatku byt pri porode, tak uvidime 😉
@janulkan v baby boo mali nalepené cenovky na každom výrobku, tak iste často nepreceňujú a na trhu sú vyrábači a kšeftári, ktorú chcú zarobiť...tak skúšajú...mna ak sa cena nepáčila, tak som ani nezjednávala, škoda emnergie... 😕 . A ako budeš dávať matrac do postielky? Kokosovou stranou na rošt?
@zvedava17p Ja som z Trnavy, s doktorom som bola vzdy spokojna, len neviem, co si mam o tom myslet, lebo bud to zlahcuje alebo ma len nechce naplasit, chodim Strbovi, ale to ti asi nic nepovie ked nie si odtialto. Ale na matersku idem od 1.10 🙂 cize 7tyzdnov pred, uz sa mi nechcelo v praci zacinat novy mesiac.
@adikad krásna je!!! Aj hniezdo ste tam kupovali? Janemám baldachýn a ani obliečky som nekupovala, lebo mám po prvej a tak som kúpila froté hniezdo, keď mám aj froté plachtu...Áno deku som kúpila na trhu ale videla som ju len v jednom stánku - pod schodami pod cestou, ak by niekto potreboval vedieť....
@luci66 ja som z NR, tak nic 🙂)))...a tiez si mam vybrat kedy pojdem na matersku, ci 6 alebo 8 pred terminom, som bola rozhodnuta ze 8, ale uvidim, sa bojim, ze sa budem doma nudit 😀
@luci66 http://www.postielky.com/7d-suprava-srdiecka-ze... to som nekupovala v PL, ale tu
@luci66 neboj, ja uz beriem asi 5 rokov Euthyrox (na stit. zlazu), teraz mame 1,5 tbl/rano, zelezo mam od 3mes a magnezium od 5mes, nic z toho babatku neuskodi 🙂 a napr magnezium zabranuje aj tvrdnutiu bruska, proti stresu a nerovzite 😀 , koriguje tlak...
predposledna poradna: krcok 2cm a polotuhy krcok (uz nie 2,5cm a tuhy) a nikto mi ani nic nepovedal ze by som sa mala setrit alebo nejake lieky, po dvoch tyzdnoch krcok uz zase OK 😉
ja zijem v tom, ze pokial sa drobcek hybe a mna nic neboli, nic sa nedeje 😀
toto musíte vidieť..takto si naši drobci kopkajú v brušku 🙂
@kaia ..však toto...to ABC sa mi páčilo,že je ľahký a veľké gumené kolesá..ale nepéruje vôbec a nedá sa šporťák dať do úplného ľahu...neviem ,či tá ľahkosť nebude skôr v zime na škodu,že nebude stabilný...na I ´coo je výhoda,že je vanička dosť veľká,aj péruje,ale dá sa to bloknúť ..kolesá má nafukovacie...jediná nevýhoda je váha,ale nemám ani auto,bývame na prízemí,tak to snáď nie je až tak na závadu...
vy, ktoré ste už zbalené do nemocky, koľko ste nachystali pampersiek? A vložky koľko balíkov? Nejako si už nespomínam 😝 ...
Ahojte 🙂
Ja som sa dnes cítila celkom dobre, nemala som konečne problémy s dýchaním a asi mi zaťažuje žalúdok mlieko, každé ráno pijem Caro s mliekom a vždy keď to vypijem, tak ledva fučím.Dnes som vynechala a bolo mi oooveľa lepšie, tak si to už nebudem ani dávať, radšej si urobím čaj.
Babulky, netrápte sa, že manželia okolo vás neskáču a nehladkajú vám brušká (jasné, každej tehulke by to padlo dobre), ale pre chlapov je to stále niečo "fiktívne", nič reálne, nevedia, ako sa cítime, čo cítime, ako nám je ťažko, čo stvára bábo v brušku atď... Po pôrode sa to môže zmeniť, môj muž tiež neskáče okolo mňa a keď sa malá narodila, tak tiež mu to malé bábo moc nehovorilo, ale čím viac bola ohybnejšia, vnímavejšia, tým si boli blížší a teraz by bez seba nemohli byť jediný deň, muž sa jej veľmi venuje vždy, keď môže, malá na ňom visí, je to úúúúplne o inom ako keď som bola tehu. A teraz pri druhom tehu je to zas takisto, tiež mi nehladká brucho, len keď mu poviem, že ma malý kope. Ale keď sa mu narodí syn a trošku podrastie, tak budú všetci traja jedna skvelá partia 🙂 Chlapi potrebujú niečo hmotné, niečo reálne, aby si k tomu dokázali vytvoriť vzťah. Dieťatko v brušku je niečo, na čo sa čaká, čo nevidno, s čím sa nedá "porozprávať" 🙂 Tak sa naozaj netrápte a hlavne od nich nič neočakávajte 😉 Počkajte, kým sa bábätká narodia a uvidíte, ako im tí drobci prirastú k srdcu 😵
@mysti ahoj.... čo chceš maľovať... neblázni!!! ja som pomáhala sestre umývať okná a som sa strepala... do dnes ma boli noha ☹ je to smutné že sa tak chová ☹ si nevedia ani predstaviť čo my všetko prežívame počas tehotenstva... a čo všetko si musíme vytrpieť.... 😠
môj muž sa teší... poskladal už aj postieľku... kočík stále obzerá...som ho postrašila že ked sa nebude zaujímať o malého že ho nebude poznať ked sa narodí 😀 tak teraz na nete číta kadejaké články o vývoji plodu ...každý večer si dá ucho na moje bruško a počúva čo malý robí... stále ho hladká a rozpráva sa s ním 😀 😀
Ahojte, tak konecne zase doma, dnes som mala dovolenku a mierne rozlietany den. Mimo ineho sme boli u jednej znamej, ktora dokaze z fotky cloveka povedat ze ma nejaku chorobu, jednoducho to vidi. No a mne povedala ze mala je uz velmi nizko a podla nej to bude mat rychly koniec a vidi to tak do dvoch - troch tyzdnov, ze ci to mam spravne vyratane. Tak ma trochu vystrasila, som si davala na cas, ved prvu som tyzden prenasala, tak zajtra zacinam preberat vsetky male veci a prat, balit tasku a tak.
@veronika1417 ano, beriem vitaminy a teraz aj magnezium na krce v nohach a zelezo.... myslis ze s vitaminov babo rastie??

@mysti Tak si aspoň dávaj pozor!!! Snáď toho tvojho hrkne keď ťa uvidí takto sa namáhať. 🙂 😉