Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ja uz mam vsetko pobalene do porodnice aj pre maleho vsetko pripravene
@dena všetko najlepšie k narodeninám aj tebeeeeeeeeeee 😉
babenky ja som dnes ak mechom ovalená.... ☹ ☹ všetko ma boli.. a mám zaležanú ruku... ☹ celý den som sa len motala...nič nevládzem robiť...
@dena @dominika_sk všetúčko len to najlepšie prajem 😀
dievcata dakujem velmi pekne 🙂
@abutkova no tak super, že tu máme odborníčku 😉 Ja to beriem len preventívne kvôli tomu, že z času na čas mávam v noci také bolesti ako pri kontrakciách, samozrejme slabé, ale brucho mi netvrdne. Niekedy aj cez deň mám pocit ťažkého brucha, akoby proste bolo z olova, že ma ťahá dolu, ale len na chvíľku. A ako beriem to magnézium, tak je to lepšie... ale nesmiem sa namáhať, to je samozrejmé. Nad tou magnéziou som už aj uvažovala, tak si ju už aj kúpim. A to je pravda, že v príbalovom letáku som čítala, že až tak moc pre tehotné to nie je, no ale tak keď mi už nevedia normálne poradiť v lekárni 😖 To nie je bohviečo.. A pritom to nebola mladá žena, mohla mať skúsenosti...
@anjelici moja malá bola ešte v 36tt priečne a o pár dní sa otočila hlavou dolu 😉 Takže ešte má čas 😉
@lucka33 To mas ako v kazdom povolani-u nas je to o tom,ze sa naozaj treba neustale ucit,lebo ponka liekov a hlavne vyzivovych doplnkov je naozaj velkA-rastie priam geometrickym radom 🙂 a clovek by musel mat hlavu ako computer,aby vedel vsetko,ale u nas v lekarni by ti magne b6 ako pre tehotnu ziadna kolegyna neodpporucila ako prvu volbu.
aj ja som v prvom tehu brala magne B6 a potom ma primar na oddeleni pri porode zdrbal, ze to nie je vhodna volba a pritom mi to vrele odporucal moj byvaly /vtedy aktualny/ gyndos.. tiez mi povedal ten primar ze tam to robi problemy prave to b6... teraz mam magnezium zakazane, beriem len ten buscopan, ale poviem vam, kupila som si uz aj magnezium sumivy s C-ckom... pijem ho sice len sporadicky, ked mi uz ozaj velmi tvrdne bruho, teda popri busc.., ale pomaha mi..len som som si vsimla, ze nemozem viac ako jednu denne lebo sa mi toci hlava potom a som malatna, predpokladam ze kvoli tmu nizkemu tlaku..
@stefie ahoj stefi 🙂 pametas sa ked sme si este pisali zhruba ked som bola v 19 tt aj ja aj ty? vtedy som sa pytala ci spavate este na brusku,lebo mne volako nie a nie rast. Aha a dnes sme uz taky vysoky tt 🙂 A inac aj mne tvrdne brucho a uzivam magnezko 6 krat denne, lebo sa mi uz zase skracuje krcok ☹ a zase asi skoncim cochvilka v nemocke a porodim zase predcasne no hadam to do toho 36 tt nejako vydrzim. A ty si ako natom? ako sa drzis? preco vlastne uzivas buscopan? koli comu? 😒
@stellamiapiccola ja stale upratujem tiež, keď som v pohode...ja som MONK, ak to poznaš, ten serial...chorobne pedantny človek. tak si viešpredstaviť v akom stave som ,keď ani upratovať sa mi neda, ake mam nervy 😀
ahojte, aj u Vas to dnes vyzera na teply den? ja sa straaasne tesim, vcera som zacala prat veci pre slecnu a dnes by som to mala vsetko pozehlit 😒
@dominika_sk @dena vsetko najlepsie k narodeninam 🙂
@dianka3 ahoj moja.. jasne ze pamatam... no ja ho preto uzivam, lebo mam velmi nizky tlak a kedze magnezium tlak este znizuje, tak mi doki povedal, ze by som mohla este viac odpadavat a to mi netreba, a ten buscopan vlastne robi presne to iste co magnezium, cize uvolnuje svalstvo, ale len na bruchu a v nom...cize keby som mala krce v nohach nie je nijako prospesny, ale tie nastastie /klop klop/ nemam.. krcok sa skratil aj mne, na 2cm, ale zatial sa neotvaram, takze je dobre..
inak baby, aj vy mate ten pocit ze vam teraz nejako brucho vyraznejsie nerastie? mne sa za posledny mesiac zvacsilo len o 2 cm..ani nemam pocit ze by som nejako priberala...a to vsetko od vtedy co som v nemocke bola.. vtedy som schudla kilo, ale zatial som ani to jedno naspat nepribrala..teda podla maminej vahy, uvidim vo stvrtook v poradni.. a predvcerom sa mi mala nejako divne zvrtla, aj je nepokojnejsia kope uplne na opacnej strane doteraz som ju citila napravo, teraz je vlavo, ale mam pocit, akoby sa aj otocila zadockom dole, lebo ked aj kopkala do rebier tak to boli male hrcky a teraz mi taka velka hrca napuchne vlavo pod rebrami a okamzite zacinam zvracat..vobec mi nechuti jest, jem o polovicu menej ako moja stvorrocna dcera a vidi sa mi to divne..
ozaj a este ma napadlo... baby, ktore ste uz rodili a robili vam nastrih, nestava sa vam, ze vam to akoby "praska"? 😲 lebo mne posledny tyzden, ako sa utriem mam stale krv na papieri po malej potrebe...ked sa mi to stalo prvykrat zacala som jacat na draheho, nech ma pozrie ze odkial to ide a ked ma pozrel povedal, ze mi to krvaca odtial, kde som bola zasita, ze akoby sa mi otvoril jeden steh...
ahojte babule, už máte všetko nakúpene pre babulo? 😉 my ideme teraz o dva týždne na nakup.. 🙂 včera sme boli kupit madrac do postielky a flašky na čajík 🙂
@palinkova87 Ja este nemam vela veciciek, ale hygien.veci celkom dost...Este vanicku a nejake oblecko. Ale kamoska mi slubila,ze ma kopu veci po malej rocnej,niektore este s vysackou tak si tam idem vybrat a dla toho dokupim. Inak mam dilemu, ci umelu alebo sklennu flasu na mlieko...Inak jak tu pocuvam debatu o magne b6, mne ho dal doki kvoli tomu,ze sa mi skracuje krcok, ale tusim to vysadim ako vas pocuvam a kupim si ine magnezium...
@palinkova87 myslim, ze tie zakladne veci urcite mam 🙂 a ked nam nahodou nieco chyba, tak sa dokupi 😉
@palinkova87 mne uz chyba asi len kocik, i ked v pripade nudze by som mohla pouzit ten co som mala pri prvej. Ale dufam ze sa nam podari kupit novy. Este musim niekde najst zoznam co zbalit do porodnice a uvidim, ci som na nic nezabudla.
@harper ahoj, ja som sice z oktobroviek ale zbadala som ze aj tu uz zacinate riesit tasku do porodnice - my sme to riesili prednedavnom, ja som sa riadila podla tohto zoznamu z mojho predporodneho kurzu:
http://www.dietaaja.sk/taska-do-porodnice.php
Je to dost obsirne ale prave vdaka tomu si v tom asi kazda najde vsetko co potrebuje...
@stefie jaj cize buskopan je vlastne ako magnesko? a to ako casto beries? to ked ti tvrdne brusko tak si ho das a je klud? 😕 mne sa bohuzial skracuje ☹ a neviem do kedy to vydrzim, ale dufam ze co najviac.
Inac som pred tyzdnom bola na sone a moja mala je dole zadockom, cize aj ja pevne dufam ze sa este otoci lebo cs nechcem 😢
@palinkova87 mne toho tiež ešte dosť chýba 😒 kočík je objednaný, ale príde len tak tak. postieľku si požičiame, dnes by sme ju mohli doviesť, aby som vedela aký matrac mám objednať. no a návlečky na perinku nemám, ešte dumám nad komodou s prebaľovacím pultom. jedine asi vecičky mám všetky (si aspoň myslím), tie "už len" oprať a ožehliť. kozmetiku asi nemám ešte všetku, ešte nejaké plienky, no sú to maličkosti, ale je ich ešte veľa 😨
@luci66 prepac, ze az teraz odpisujem, ale ak si mala v july na 2 cm, tak sa mi to zda velmi malo... mne dr. povedal, ze 3 cm je limit a uz by sa skracovat nemal. Takze na tvojom mieste by som naozaj vela lezala, nechodila po schodoch, necestovala, nenamahala sa a uz vobec nesexovala...
ako mi povedal doktor, este musime mesiac vydrzat pokope
drz sa a oddychuj
ahojte. Dnes rano som sa zobudila na bolest hrdla. Mate nejake skusenosti, cim by sa dala bolest liecit. Nemam v plane pchat do seba teraz nejake lieky, najskor by som radsej skusila nieco na prirodnej baze, aby som neublizila malickej. Mockrat vdaka za rady.
@dianka3 no je to na uvolnenie svalstva, na skatulke je napisane na boletsi zaludka, criev, svalove krce v bruchu a pod. mala by som ho brat 3x denne, ale beriem len rano a vecer, a ked mi cez den stvrdne brucho tak si niekedy dam sumive magnezko s vitaminom C.. co sa mojho krcku tyka tak na pslednej poradni ked ma doki kukal tak povedal "drzi ako drzi, dajme tomu"..mesiac predtym povedal skrateny lebo ze mi mala tlaci tvarou.. uvidim co bude teraz...
@perlaoceanu kloktaj slanu vodu 😉 alebo skus homeopatika
@perlaoceanu pre tehotne je bezpecny Septisan tbl na cmulanie alebo Anginal,z homeopatik Homeogene,treba sa vyvarovat salvii a salviovym extraktom.

@dominika_sk Všetko najlepšie k narodeninkám 😉
neboj aj ja mávam stavy , že bruško by som odložila 😉ja zase len upratujem , no ale to je asi moja choroba 🙂