icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lenica81
18. sep 2011

@dena ani ja este nemam poprane, cakam na policky do skrine... 😅 to je na dlho, preco nemame policky, ale myslim, ze v oktobri nebude take pekne pocko ako je teraz, tak mam casu... 😎

dianka3
18. sep 2011

@stefie aha, no tak a pomaha ten buscopan? fakt ti to svalstvo uvolnuje? vies co ,mne okrem magneska predpsial aj prothazin ,ten je vraj na to ukludnenie svalstva tak neviem, som po nom spavejsia a tiez rano a vecer + este berem aj zelezo. No uvydime ako bude mne,stvrtok idem na poradnu a neviem ci ma bude kukat,ale moj gynekolkog vzdy tvrdi citujem ,,Ja vas teraz mozem pozriet ci sa neotvarate a do pol hodinky sa mozete otvorit aj na 5 cm ,,. Cize aj keby ma kukol a budem zatvorena tak doma sa mozem otvorit aj na neviem kolko cm. Ved pri poslednom tehu som v 33 tt bola otvorena na 3,5 cm ☹ a to mi nastastie udrzali a zaciatkom 36tt som porodila .Tak hadam aj tu vydrzim, Ozaj a co ti povedali na sone? mala je dole hlavickou abo zadockom?

lenica81
18. sep 2011

@dominika_sk @dena vsetko najlepsie aj ked uz po funuse... hlavne vela zdravia a nech vsetko dobre dopadne... 😉

dominka757
18. sep 2011

ahojte baby, prosim vas neviete mi poradit, vyhodil sa mi herpes v nose, pred tehu som ho uz tiez mala a pouzivala som masticky vectavir aj herpesin, ale neviem ci si to mozem natriet, je tam napisane ze v tehu sa treba poradit s lekarom 😖

denis006
18. sep 2011

@dominika_sk som tu až dnes od piatka..Tak všetko naj k včerajšiemu sviatku 😵

ninka23
18. sep 2011

V Stredu som bola na sono a myóm narástol na 7,5 cm ☹ ( 2 roky sa držal na 1,3 cm) a od začiatku tehu až do 5 mesiaca nerástol(1,6 cm) a teraz za 2 mesiace taký skok ☹ Mám obavy, že to skomplikuje posledné mesiace a pôrod. A celý víkend mi veľmi tuhne brucho. Už ani MG nezaberá. 😒
...snažím sa na to nemyslieť a vyberáme nábytok a kočík pre mimi.
Ozaj, odporučte dobrý kočík. Chcela by som 4 kolesový s pevnými čiernymi kolesami( keďže mimi bude zimné bábo 😉 ), kombinovaný + škrupinku.

lolinkamaminka
18. sep 2011

ahojte kočky 🙂 už máte bábätká dolu hlavou? tá moja nezbednica je stále priečne a dosť mi to už vadí, a mám trochu strach že teraz keď sa jej tam priestor zmenšuje sa nebude už vedieť otočiť 😒 je tu niekto čo je na tom podobne? 😕

janulkan
18. sep 2011

@dominka757 mne v lekarni odporucila alpu alebo nejaky alkohol a tym zasusat + pripadne b-komplex, ale mala som ho na ustach. Povedali mi, ze ak nechcem chemiu do tela, nemam si tie masticky kupovat. Ale to nie je nazor lekara, len lekarnika 😉
Dr mi povedala, ze herpes na ustach babatku neublizi, ale o liecbe mastami sme sa nebavili

deny19
18. sep 2011

@lolinkamaminka ahoj no my sme tiez v 34tt a niesme otoceny 😒

dena
18. sep 2011

@lolinkamaminka je nas tu viac co babatka nemame otocene 😉 moj nezbednik si tak pekne sedka 🙂

lenka1108
18. sep 2011

ani moj neni otoceny.citim jeho hlavicku na pravej strane a ritku na lavej.sranda ked sa natahuje. 😉
kuk ake torty som dnes urobila...

abutkova
18. sep 2011

@dominka757 vectavir ani herpesin nie su vhodne na pouzitie v tehotenstve,ale ja so len lekarnik 😉 co my uz len mozme vediet o liekoch,ze 🙂a mas to vnutri na sliznici nosa alebo zvonka?Alkohol urcite na sliznicu nepatri,ja by som dala klasicku zinkovu mast alebo tea tree olej:Ony tie masti ako Herpesin alebo Vectavir obsahuje ucinnu latku,ktora zastavuje mnozenie virusu-ludovo povedane- a su najucinnejsie v zaciatocnych stadiach-ked to este len svrbi.Ked je uz herpes na svete-je tam pluzgier,tak uz nie su take ucinne,a vravim pokial ta to nejako moc neobtazuje-vyhni sa im skus to len dosusit a doliecit.ak by si to mala z v stadiu chrasticky,ktora by pripadne krvacala a praskala,tak len premasti bud oliv.olejom alebo mastickou infadolan v tenkej vrstve na noc

lolinkamaminka
18. sep 2011

@deny19 vraj si z toho nemame robit tazku hlavu, ale ja by som bola aj tak najradsej keby uz bolo babo v tej spravnej polohe, citila by som sa o cosi bezpecnejsie keby sa nahodou poponahlala na svet 😔 verim ze sa nam to upravi vcas 😉

dianka3
18. sep 2011

@lolinkamaminka ahoj, ta tvoja je iba priecne? lebo mojje je dole zadockom otocena 😒 a tak hadam ze sa dole tou makovickou otoci lebo nechcem cisarsky ☹ ale nasa sestricka mi vravela ze pokial je dieta priecne tak ti ho lekari mozu otocit este v brusku, ze s tym sa da manipulovat ale ked je zadockom tak nie ☹

lolinkamaminka
18. sep 2011

@dianka3 no doktor mi na ultazvuku napisal ze poloha je pozdlzna, ale ja citim ze mala je sikmo, podla toho ako mam brusko a podla pohybov.. 😒 ale netusim ktoru cast ma viac dole a ktoru viac hore, dufam ze sa otoci 😕 ja som citala o tom otacani babatka rukami, ze to robia v zahranici, aj som videla kdesi video, dokonca viem ze tam bolo babo dolu zadkom a doktor ho pretocil komplet, takze bolo potom dolu hlavou, ale ci sa to robi tak uz aj u nas to netusim... drzim ti palce nech sa babo prehupne do spravnej polohy 😉

lianka7
19. sep 2011

Ahojte kočky,tak vidím,že väčšina z nás bude mať možno trošku väčšie bábätká....ja som s tým viacmenej rátala,lebo mm je vysoký a narodil sa 4 a pol kilový----gény sú gény.Aj naposledy v poradni mi dr.povedal,že je o týždeň väčší... 😉

veronika1417
19. sep 2011

@lianka7 Ahojcek, uz si domka? 🙂 no manzel pekny bucko ale Paťko by mohol byt trosicku mensi a ked bude vonku nech dobieha aby setril maminku 😀

veronika1417
19. sep 2011

@dianka3 nam na poradni hovorili, ze toto otacanie je velmi nebezpecne a lekari u nas to uz nerobia ☹ drzim paste nech sa mimi otoci prirodzene.

veronika1417
19. sep 2011

@lolinkamaminka mne bola mala prvykrat otocena dole hlavickou v 30tt inak vzdy sedkala 😉 a ked som doktorke tvrdila ako vyvadza a ze podla mna sa este parkrat zvrtne tak mi tvrdila, ze uz nie lebo ze uz nema tolko miesta ale ja ked vidim, ze sa mi kruti cele brucho, vyduva a hocikedy sa priecne natahuje neverim, ze sa netoci ako len chce. Podla mna sa Vam miminka este otocia, ted drzim palce aby to tak bolo 😉

lianka7
19. sep 2011

@veronika1417ahoj moja, uz som doma 🙂 No mm bol riadny macko,ved vysoky je 1,82 m,takze sa mam pri porode na co tesit 😒 Ale to je jedno,hlavne nech je Paťko zdravučky.... 🙂 Tiež je pekne otočeny a zakliesneny hlavickou dole,ale vykopava poriadne a tiez sa mi cele brusko naduva 🙂

veronika1417
19. sep 2011

@lianka7 hlavne, ze uz az tak neboli... aj podla vahy vyzera, ze bude Paťko veliky???

lianka7
19. sep 2011

@veronika1417 Vahu mi dr.nepovedal,ale ked ho meral,tak podla merani na vsetko o tyzden posunute 🙂 Je to zazrak,ale tie jeho kopanceky su silne,ale nebolia-asi sa naucil,kde ma kopkat,aby to maminku nebolelo.Vcera som jedla tie cukriky-kysle žížalky-nenormalne zacal kopkat-asi mu to velmi nesmakovalo-chudacik,ale ja som mala na ne strasnu chut 😀

veronika1417
19. sep 2011

@lianka7 tie lubim aj ja 🙂 mozno ho to kyselilo 😀 mne tiez vahu nepovedali len ked som odchadzala tak som sa opytala a sestricka to nejako vyratala z velkosti tej kosticky alebo co 😲 no ale Melli je bucina! 😉

lianka7
19. sep 2011

@veronika1417 Mojko a ty ides rodit cisarskym?Takze to budu dvaja "velkaci"? 😉

zvedava17p
19. sep 2011

Ahojte, prave som nadabila na clanok, ci monitor dychu ano alebo nie a je tam napisane, ze ktore deti syndrom najviac postihuje:Koho SIDS ohrozuje najviac?
- deti narodené v zimnom období (november až marec)
- tie, ktorých matky sú fajčiarky či drogovo závislé
- častejšie sú ohrození viac chlapci ako dievčatá
- deti, ktorých mamy mali počas tehotenstva anémiu (nedostatok železa)
- predčasne narodené deti
- bábätká, ktoré spávajú na brušku
- novorodenci, ktorých matky mali nedostatočnú výživu a prenatálnu starostlivosť počas tehotenstva
- deti, ktoré spia s rodičmi v jednej posteli

link, keby ste mali zaujem o cely clanok: http://ozene.zoznam.sk/cl/100284/258160/Monitor...

veronika1417
19. sep 2011

@lianka7 veru veru budeme mat velkacov 😉 ked uz teraz v brusku su veliky 🙂 bola som na kontrole v Ba a lekar mi povedal, ze najblizsie sa na moju navstevu pripravi tak, ze to cele preberieme, vsetky rizika a definitivne sa rozhodneme ☹ ja som od zaciatku vedela, ze u mna to bude n sekciu skor ma teraz prekvapil, ze trosku vaha tak uvidime.

luci66
19. sep 2011

@blackrose No vidis a mne v tom juli ani nic nepovedali,az teraz som to nahodou v sprave zbadala, no otras...Snazim sa spomalit, len obcas do mesta este nieco pokupit, chyba mi este vela veciciek a inak doma...dakujem

lianka7
19. sep 2011

@veronika1417 A ako by si radsej chcela?Prirodzene?Ja sa bojim velkosti babatka...nie pre bolesti,ale ze nebudem mat tolko sily porodit ho,ked bude velky-a ja taka utla 😒 fakt sa trosku obavam...
@zvedava17p Ja si idem poziadat o zapozicanie tak ci tak...aby som mala dusu na mieste 😉

veronika1417
19. sep 2011

@lianka7 joj moje ani neviem nejako ma chyta strach ☹ ale asi radsej cisarsky aj ked neviem ci to na mna prirodzene nepride skor lebo neviem na ktory tyzden robia a planuju cisarske. Ja sa ani tak nebojim samotneho porodu le ja nemozem predychavat napr. bolesti, nemozu mi len tk podat nejake lieky alebo injekcie,... to je dost na figu navyse ja som prezila aj panicke uzkostne stavy a toho sa bojim aby to na mna neprislo a potom to cele nezvladnem ☹ vsetci pisu, ze najdolezitejsie je pri porode nespanikarit a spolupracovat s lekarmi vtedy je vraj vsetko oki ale ked mamicka zacne panikarit moze ohrozit miminko aj seba.

veronika1417
19. sep 2011

@zvedava17p @lianka7 baby ja tiez si planujem zapozict z porodnice. Ako som predpokladala moj manzel sa prepoistit neda a tak nam poistovna neda monitor 😠 nechapem preco je taky tvrdohlavy a naco sa tolko drzi VZP ked ma stale nejake problemy, ved su toho plne spravy ☹