icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

stellamiapiccola
19. sep 2011

@veronika1417 no moja ja som musela mať sekciu kôli očkám a budem ju mať znovu a určite ak sa bude dať sa dávam uspať, pri prvej mi dali spinal do chrbta a nezabral a rok som trapela na chrpticu a tie bolesti po sekcii nie su moc závidenia hodné.môj názor tu sme hrdinky všetky lebo každá to zvládnuť musí .. ako sa vraví otehotnieť nemusíš, ale porodiť áno!!!

drobcek801
19. sep 2011

ahojte
ja som tu uz strasne dlho neprispela,ale sem-tam si vas precitam,no nestihan na nic reagovat a priznam sa som aj trosku leniva 🙂
mam na vas teraz otazocku,ak mate niektora podobny problem,v stredu mam poradnu,ale snad to nebudem musiet vesat dr na hlavu,nema rad ak sa mu stazujem,potom si utahuje 😒
a uz raz som na to doplatila aj tak sa mu nerada stazujem 😒
male ma strasne tlaci dolu,niekedy mam pocit,ako by sa az vonku tlacilo a je to dost bolestive,hlavne ak to prezeniem s robotou,alebo ponosim malu,su to skor take tlaky ako pre porodom,nesprevadzaju to ziadne ine bolesti,maximalne tak tvrdnutie brucha,co myslite moze to byt skracovanei krcka alebo otvaranie?
v predchadzajucich tehu som taketo problemi nemala,preto sa pytam,alebo este ma napadlo,zeby oslabena maternica?
nic ine ma netrapi,tak sa mu stazovat nechem
pri dcerke som uz v 8 mesiaci bola otvorena na 4 cm,ale zistili to az v nemocnici na prijme,prijimali ma kvoli patologickym prietokom,ale nepamatam sa aby som mala takyto problem,ani neviem ako som sa otvorila
preberate tu porody
ja by som uz najradsej rodila prirodzene,kedze oba som mala vyvolavane a samozrejme ziadna sekcia,ale kto vie co nas este caka,snad len vsetko dobre dopadne a budeme hlavne zdravi 😉
inac uz mi zacina stopkat pred porodom 😉 bojim,co sa skomplikuje,snad do tretice nic 😉

veronika1417
19. sep 2011

@stellamiapiccola ved to 😀 von to musime dat vsetky same 😀 ja uvidim, co mi odporuci lekar a podla toho sa zariadim, ine mi ani neostava ☹ vsetko ma nejake pre a proti tak ale kazda to vnimame inak. Som sama zvedava ako nakoniec dopadnem 😀

veronika1417
19. sep 2011

@drobcek801 ja cakam len prve mimi no ked som mala tlaky, lahla som do postele a nesla k doktorke lebo mala dovolenku. Isla som az po troch dnoch kedy robila moja gyna a ta ma teda dodzubala ☹ keby sa ma vtedy niekto opyta ako sa volam tak ani neodpoviem, strasne ma vystrasila ☹ vraj sa mohlo cokolvek stat a ze na co som vlastne cakala,... nikdy by som si neodpustila keby sa malej nieco stalo. Ja som nemala ziadne bolesti len tlak z nicoho nic v bruchu az som si klakla na zem lebo som sa zlakla, ze mala mi vypadne a tvrdnutie brucha. Ked som sa dvihala z postele na WC tak som si drzala brucho lebo akonahle som menila polohu z lezacej uz aj som citila tlak. Radsej skoc nech ta doktor pozrie.

drobcek801
19. sep 2011

@veronika1417 to vazne? a z coho to moze byt,nepovedala ti,vysetrovala ta,bolo vsetko ok?
ja to mam uz asi take 2 tyzdne,ale,inac sa citm dobre aj maly sa mi zda,ze je dost aktivny,na to ze cim dalej by som ho mala citit menej 😉
no a nemavam to kazdy den a dnes a zajtra oddychujem tak pockam do stredy a asi sa budem musiet postazovat 😉
dakujem za radu u mna to neni az take strasne,ja sa aj postavim aj prejdem,sice trosku obtiaznejsie,ale da sa,este mam problem s platnickami,tak si myslim,ci to nemoze byt aj z toho
no uvidime,co sa dozvieme v stredu,pre istotu do stredy oddychujema j ked pri mojich detoch sa to velmi neda 😉

veronika1417
19. sep 2011

@drobcek801 hned ma vysetrila a povedala, ze nastastie je vsetko ok ale mohlo ist o predcasny porod. Ja som bola v malom tt tak by tam mohli byt nasledky katastrofalne, zrejme by miminko neprezilo ☹ nastastie odvtedy sa to uz nezopakovalo. Byt Tebou radsej idem asi male nalieha by si sa nezacala otvarat.

drobcek801
19. sep 2011

@veronika1417 dnes uz nestim,ale tak podla tvojho odporucania,tam hned zajtra zajdem,len este musim vyriesit,kde odlozim malu,ale nieco poriesim,este raz vdaka 😒
netusila,som,ze to bude nieco take vazne,do porodu este minimlne mesiac,ale tak snad mna nevystrasi a ukludni,ale urcite zajdem

veronika1417
19. sep 2011

@drobcek801 ja som len rada, ze tam skocis, budes si aj Ty istejsia ale hlavne sa setri! Ostan v klude ved uz mas pekny tyzden keby nieco da sa to este pekne riesit. Drz sa a ked budes moct daj vediet ako si dopadla. Drzim place.

nela1122
19. sep 2011

@dianka3 naozaj s tebou súhlasím. My sme sa o dieťatko pokúšali vyše 10 rokov! A skutočne som si prešla všeličím... Teraz ďakujem Bohu aj lekárom, ktorí nám k tomu dopomohli. Stálo nás to nemálo predovšetkým psychického úsilia a o financiách ani nehovoriac. Som však neskutočne šťastná, že sa to podarilo 🙂 .
minule sme mali na predpríprave prednášku o odbere pupočníkovej krvi. Stále sa neviem rozhodnúť ... vlastne aj viem a keby to nebola opäť otázka financií neváhala by som ani sekundu ☹ . Viem, že každý dobrý rodič sa snaží urobiť pre svoje dieťa aj nemožné. Ja by som preň tiež spravila čokoľvek ale beztak máme teraz strašne veľa výdavkov... Baby vy ste už rozhodnuté?

drobcek801
19. sep 2011

@veronika1417 urcite dam vediet 😉

zvedava17p
19. sep 2011

@nela1122 ja som bola presvedcena, ze si dam pupocnikovu krv oborat, ale po pozreti relacie reporteri som sa rozhodla, ze nie....tusim tu aj niekto uz davnejsie dal link na uvedenu relaciu, ak chces pozri si to

stefie
19. sep 2011

@kiribaby ja som na tom tiez tak a to som druhorodicka 🙂) tiez malinku citim podstatne viac ako bianku...aj je t bolavejsie.. 😒 uz aby to bolo za nami, tu na ulici sme boli pat tehotnych, uz som zostala len ja, od polovice leta sa to nejako rozbehlo, ale rada by som sa pridala k nim, kocikujucim.. s vahou som na tom tak ze po nemocnici som kilo schudla, teraz je podla maminej vahy naspat, uvidime ci aj podla dokiho vahy tak bude..ale strasne zvraciam..ja zjem tolko co mala a aj tak to ide von..to som pri biake nepoznala... 😖 a porodu sa bojim tak, ako vsetky...hrozne... 🙄 a este teraz ked mam pocit ze sa mi mala zvrtla zadockom dole, lebo uplne naopak kopka ako dteraz, aj sa mi snivalo den predtym ako sa tak zvrtla ze sa otocila na KP a ja ze som doktora prosila a plakala mu nech mi urobi cisarsky...tiez som utla ako @lianka7 a bianka bola dost velke dieta na mna, a porod bol teda tazky, som zvedava co ma caka teraz...

lucka33
19. sep 2011

@zvedava17p ja som o pupoč.krvi uvažovala aj pri prvom aj pri druhom dieťati. Prvýkrát sme odobrať nedali, a nedám ani teraz. Čítala som článok v časopise Zdravie a tam písali, že sa neuskutočnila ešte ani jedna operácia s vlastnou pupočníkovou krvou. Keď tak má význam súrodenecká, alebo aj cudzia z verejnej banky. Že má väčší význam dať si odobrať pupočníkovú krv do verejného zoznamu a nie pre svoje vlastné použitie... Ale keď som čítala, aké všelijaké vyšetrenia a kontroly treba s dieťaťom absolvovať, tak som od toho upustila, predsa len budem mať dve maličké deti a behať s nimi po doktoroch navyše mimo poradne, to nie je pre mňa...

majoslava
19. sep 2011

ahojky 🙂
dnes som mala poradňu... za dva týždne som pribrala 2kg 😒 spolu je to už 14kg ☹ maličký je už otočený dole hlavičkou a stále mi tlačí na mechúr... hrúza... ale neotváram sa (klop, klop)
podľa dnešných meraní sa mi termín pôrodu posunul na 4. novembra ☹ som kukala na dokiho... že ja už chcem porodiť a in mi posúva termín 😠 😠
od zajtra som na MD.... dnes som si všetko obehala a ledva že som došla domov .... nohy mám ako slon... ☹ a topánky ma tak otlačili že asi budem chodiť bosá 😀

včera ma bola navštíviť švagriná aj s malým má dva mesiace... celý čas len plakal... 😠 😠 tak ma to rozčuľovalo..... bože čo ja budem robiť ked malý bude tak vystrájať.... celú noc som kvôli tomu nespala

bubina76
19. sep 2011

@drobcek801 Tak nieco vtomto zmysle ja mam uz od 5. mesiaca. Mam pocit akoby mi vsetko chcelo zvnutra vypadnut,take tlaky, intenzivnejsie je to ked idem na malu. Dr. ma uz x-krat pozeral,dal aj nejaky krem,ale ziadna ulava. Moc mam v poriadku,ziadny zapal. Tak ze to bude pravdepodobne naliehanim babetka. Minuly rok som mala operovany krcok,teraz som aj zasita,takze u mna to asi ide jedno s druhym 😉 Kazdopadne daj vediet,co na to tvoj Dr.,viac hlav-viac rozumu 🙂 Drzim palce,papa

lenka1108
19. sep 2011

ja mam poradnu zajtra.som zvedava co mi povie doktor na to ze mam stale iba 1 kg naviac.mozno je to tym ze malo jem lebo mi vobec nechuti.a ked chuti tak rozky so salamou, bageta a podobne.teply obed do mna vojde malokedy.dufam ze maly pribera ako ma.v 30tt vazil 1392g.co je podla mna fajn.

harper
19. sep 2011

@majoslava niekde som citala ze termin porodu by sa mal urcovat len podla prveho sona, potom neskor ze uz by sa nemal upravovat.

majoslava
19. sep 2011

@harper podľa PM mám 1.novembra... podľa tohto dátumu mi vypísal aj MD... a dnes ked mi robil sono a premeriaval malého tak mu to vyšlo na 4.11 .... ale ja cítim že to bude aj skôr... malý sa tlačí dole aj ked sa neotváram...

majoslava
19. sep 2011

@lenka1108 len kilo!!! ani mne nechutilo jesť.... iba rožky s maslom a paradajkami 😀 berieš nejaké vitamíny??? ja som mala problémy... chýbali mi vitamíny a že vraj som bola podvýživená... tak som začala brať vitamíny femibion a upravilo sa mi to... aj jest mi chutí... až moc 😀

zvedava17p
19. sep 2011

@majoslava
@harper aj ja som pocula, ze len miery v prvych tt su urcujuce, potom to uz ovplyvnuje genetika a ine faktory a nie je to presne, co sa tyka terminu porodu

drobcek801
19. sep 2011

@bubina76 urcite sa vam kocky ozvem ak budem vediet,co to vlastne je a dakuj za info a rady 😉

lenka1108
19. sep 2011

@majoslava no mam naviac iba kilo.stale to nechce ist hore.dnes som sa vazila po viac ako tyzdni a furt kilo.vitaminy neberem , chcela som ze zacnem na konci leta ale kedze mam ovocie kazdy den nechcem to dopovat liekmi . podvyzivena niesom 😀 to som bola asi pred 5 rokmi. 😀 mam dost kil preto si myslim ze si maly bere zo mna. no uvidim zajtra co povie dr.

anicka87
19. sep 2011

Baby aj vam sa niekedey stane akoby vas spichalo vnutri v posve? Nejak som to neriesila, ale mam taky pocit ze to je cim dalej tym castejsie... 😒 Nie je to prave najprijemnejsie, ked to pride ostanem ako z kamena ani pohnut sa mi neda, inak je vsetko ok, ale celkom ma to vylakalo

duplinka
19. sep 2011

@anicka87 ahoj. Tak ja to mám zhruba dva týždne. Predtým to začalo iba takými tlakmi, ako by bol malý už úplne dole, ani chodiť sa mi nedalo. Potom sa to začalo prejavovať aj tým spomínaným pichaním. Presne ako píšeš, na chvíľu ťa to paralizuje. ☹ Musím vtedy vyzerať divne 😀 Vraj to môže byť aj polohou maternice a samozrejme naliehaním bábätka. Snaž sa vtedy viac oddychovať. Mne sa už začínajú prejavovať aj kríže. Ale už také dosť silné bolesti. Včera som dokonca takmer nezvládla cestu autom, manžel musel zastaviť pri jednom obchoďáku, až pot ma oblieval od bolesti. A vyžarovalo to až po bruško.
Takže moja relax, relax, relax 😵

broskilinka
19. sep 2011

@drobcek801 presne kvoli tomuto som sem teraz prisla.... tiez citim taky tlak dole v podbrusku, mam niekedy pocit ze si stale musim brucho drzat... najhorisie je to ked vstavam a tiez ma bolia kosti pri vnutornych stehnach, ako keby som mala svalovku (ale to moze byt zevraj roztahovanie panvy).... o bolesti v krizoch ani nehovorim, to uz si ani nevsimam...
stredu idem na kontrolu tak sa opytam co to moze byt, pretoze nemozem ani dlho chodit ani stat, musim si stale sadnut a k tomu aj chudokrvnost a malatnost.... uz ani neviem ake je to citit sa normalne 🙂
daj vediet ako si dopadla u doktora, som zvedava co ti povedal.....drzim palce

majoslava
19. sep 2011

@duplinka @anicka87 ja to mám asi týžden... som si myslela že som prechládla ale ked som citila aj tlaky a potom takú bolesť ako keby som mala dostať menzes som hned vedela že to nie je prechladnutie... dnes ma doky upokojil tým, že sa neotváram... strašne ma bolia križe a kosti vnútoených stehien... ani chodiť sa mi poriadne nedá...

anicka87
19. sep 2011

@duplinka
@majoslava a cim to moze byt? Ja som bola tyzden v nemocke nedavno, lebo som sa zacala uz otvarat, tak som sa balaa aby to nebolo opat to otvaranie 😒 nikdy by som nepovedala ake je to tehu obdobie tazke, dokonca sa mi spravili hemoroidy, o ktorych som dovtedy ani nepocula, uz by som sla najradsej rodit 😒

majoslava
19. sep 2011

@anicka87 ja som si myslela tým že sa otváram ale krčok je pevne zatvorený.... o hemeroidoch ani nejdem písať...tak to bolí... tiež by som už najradšej porodila... už stačilo trápenia....

dianka3
19. sep 2011

@anicka87 aj ja som predchadzajuce tehu bola hospitalizovana kedze v 33tt om dostala kontrakcie a uz bola otvorena na 3,5 cm ☹ ale nastastie mi to udrzali do 36tt. ale ked som bola minuli pondelok v poradni tak sa mi zase krcok skratil ☹ bohvie co bude dalej,nechcem uz lezat v nemocke,chcem si este uzit tehulkovanie a nie ho cele prelezat v nemocke ☹ velmi sa bojim.
A ty si uz otvorena? a to ta pustili domkov? 😕 ci ako

dianka3
19. sep 2011

@majoslava ahoj, vies to ze je teraz zatvoreny to neznamena ze aj bude, jedna znama co somnou lezala bola zhruba v tom tt co ty bola v poradni a krcok zatvoreny jak lusk a behom 3 hodin sa jej otvoril na 5 cm.
A mne moj dr mi vzdy vravi ked ma pozrie ci sa neotvaram citujem ,, teraz mozte byt zatvorena a behom pol hodinky ci hodinky sa moztte otvorit ,cize to neznamena ked ste zatvorena tak to aj tak odstane,, cize ja mam preto uz strach,aj ked mi povedal ze je zatvoreny ale skrateny tak sa bojim jak pes 😒 ☹