icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

anicka87
19. sep 2011

@dianka3 no ja som mala strasne krce, vraj to boli kontrakcie a zistili ze som na pol prsta otvorena, tak som si tam cez tyzden polezala na infuzkach a preslo to tak ma pustili s kludovym rezimom, ale povedali mi ze asi pojdem pred terminom, tak uvidime. Len nech tam pekne Matko este vydrzi 🙂
@majoslava no ani mi nehovor, mne sa to za posledne tyzdne dva tak zhorsilo ze az... strasne to boli, ani sadnut si niekedy nemozem 😒 co ti na to pomaha? mne nezabral Avenoc ani Preparation H, teraz mi predpisal Detralex tak sa modlim aby mi to pomohlo 😒

gab
19. sep 2011

@majoslava, boze tie hemoroidy, niekedy mam pocit, ze hadam take mozu byt aj porodne bolesti 😒 , uz tyzden natieram, kus sa to zlepsilo ☹

majoslava
19. sep 2011

@dianka3 joj nestraš... ja už som aj pobalená keby náhodou .....

dianka3
19. sep 2011

@anicka87 uha 😕 a to si kedy mala? lebo ja som mala tiez tie kontrakcie a ako vravim ja som uz bola na 3,5 cm a domov ma uz veru nepustili, dali mi len jednu infuzku a to priamo na sale ked dotiekla dali ma na izbu a uz som uzivala lieky, ale len do konca 34tt vraj uz sa potom nepodavaju a aj keby ma chytili zase kontrakcie tak uz pojdem rodit. no u nas v martine by ta domov veru nepustili, len na reverz aj ja malej vravim ze nech tam este vydrzi ☹ tak hadam nas ty nasi chrobacikovia posluchnu 😅

majoslava
19. sep 2011

@anicka87 ja mám avenoc masť aj čípky.... zo začiatku pomáhalo ale teraz nie... chcem vyskúšať dubovú kôru

@gab ak by také boli pôrodné bolesti tak to idem rodiť aj teraz 😀 už som na to zvyknutá 😀 len aby som už mala pokoj...

ja sa už cítim ako stará babka... všetko ma boli... stále sa len sťažujem....achkám.... jojkám...nevládzem... všade sa len mocem a každému len zavadziam... 😖

dianka3
19. sep 2011

@majoslava prepac, nechcela som ta vystrasit,len som ti chcela napisat ako to funguje vies? kedze som si to sama zazila na vlastnej skusenosti aj z rozhovorov inych maminiek. ano aj ja sa uz idem balit,lebo fakt priroda je nevyspitatelna 😒

anicka87
19. sep 2011

@dianka3 ja som tam bola posledny augustovy tyzden a bolo nas tam veru dost s tymto problemom, dokonca som musela lezat prve dni na novorodeneckom, pretoze na rizikovom bolo plno. mne pichali infuzky kazdy den dvakrat a preslo to nastastie

anicka87
19. sep 2011

@majoslava no ani mne nic nepomaha uz, ani ta kora mi nepomohla. dufam ze po porode to zmizne, lebo ma slak trafi... vraj aj samotny porod je o dost bolestivejsi s tymto, tak mam celkom strach ☹

majoslava
19. sep 2011

@dianka3 ja som zbalená už dávno... ale stále som si hovorila že pokiaľ sa neotváram že je všetko v pohode... nevedela som že sa môžem otvoriť behom pár hodín... 😒

gab
19. sep 2011

@majoslava, tak nejak sa citim aj ja, vzdy som bola rychla, raz dva navarene, poriadene, teraz nevladzem, fucim, ochkam, leziem si hlavne sama sebe na nervy, raz mi jedna kamoska (mala dvoch chalanov - a pytala som sa jej, ci nechceli este dievcatko) odpovedala, rodit pojdem hockedy, ale nechci po mne viac tehotenstvo. 😒 tak som si v duchu hovorila, kriste pane ako toto mozes povedat, ved to musi byt najkrajsi pocit a stastie a radost, no hej to je.......... pokial zena nema problemy, tak je to super, pokial 😲 .. ved vieme svoje, no nie?

dianka3
19. sep 2011

@majoslava a inac ty si uz pekny tyzden, cize aj keby sa ti maly narodil bol by v poriadku len by si nevedel udrzat telesnu teplotu.cize by bol v inkubatore na vyhriatie ale bol by zdravy. Lebo v 34tt sa dokoncuje vyvoj pluc ,cize povedane dietatko ma komplet secko vyvynute a dozrete a uz len pribera na vahe 🙂 cize klud si uz za vodou 😉

majoslava
19. sep 2011

@anicka87 to som aj ja počula že je bolestivejší.... ale budem myslieť na to, že ked vydržím tú bolesť už potom budem mať pokoj 😉 niekedy sa mi to same stiahne... ale ked sa malý tlačí dole tak to boli neskutočne...

dianka3
19. sep 2011

@anicka87 uf, ale sak aj mna to preslo a domou ma uz nechceli pustit az na konci 35tt som sla domov na reverz. a teraz co ti hovoria? mas pravidelnejsiu kontrolu ked si na rizikovom? kedy ides so poradne ja vo stvrtok

dianka3
19. sep 2011

@majoslava no tak to ani ja moja 😒 vobec som to netusila a prislo to tak nahlo ☹ mne to rozprava moj gynekolog a rozpravali mi to aj lekari v nemocke cize uz podla toho viem, ved uz moze byt aj zomna gynekolog ved za ten mesiac co som tam lezala som sa toho naucila ze by si sa cudovala ale sranda bola ze ked som vtedy bola na sale a dr povedal ze mi pichnu kortikoidy( to je injekcia na dozretie plucok dietatka) ta ja som mu hned povedala ano kortikoidy sa podaju 3 davky pocas 24 hodin a doktor nato ,,pani sak vy to tak vsetko viete ze mozte prist po porode robit k nam 😀 tam sme sa vtedy zasmiali

anicka87
19. sep 2011

@dianka3 nie poradnu mam raz do mesiaca ako doteraz s tym ze keby sa mi nieco nezdalo, hned mam prist. No viem o tom ze v MT neradi pustaju aj s tym najmensim problemom, v ZA to ide ako na pase, ked ti je lepsie hned mozes ist.

anicka87
19. sep 2011

@majoslava mna to posledne dva tyzdne boli vkuse 😒 stale sa natieram anic, uz by som sla najradsej rodit a mat po vsetkom a Martinka uz pri sebe 🙂

dianka3
19. sep 2011

@anicka87 fiha 😒 tak to som netusila, tam maju dr vseko na haku ci co?! A ty kde budes rodit? ty si priamo zo ziliny?

dianka3
19. sep 2011

@anicka87 inac ty aj priatel,teda manzel mate 24 rokov? 🙂 jeeej konecne som tu stretla taky par co maju stejne obaja 😵 mi zase obaja mame 23 cize sme natom rovnako 🙂 a ja by som velmi tuzila prenasat babetko, juuuuj je to moj sen 😵 😵 😵 doteraz sa mi este nikdy nepodarilo porodit ani len v termine ☹ tak bodaj by to tentokrat uz vyslo. ja som rada ked mam drobceka priamu v sebe lebo je stale somnou, ci uz spim a ci som hre ci som v sprche a ci na wc 😀 a sme stale spolu takze niesom sama

stellamiapiccola
19. sep 2011

@majoslava urob si čaj z dubovej kôry a natieraj Preparation H , a 100% hygiena stále stále umyvať a strkaj si dnu ak ti to už vylieza mne to pomohlo cca za 1 tt mi to prešlo.no ale čakám že sa to vráti lebo mi mala tlačí hrozne dolu

anicka87
19. sep 2011

@dianka3 nie ze na haku ale hned ako je mozne a zdravotny stav to dovoluje ides domov pokial to nie je nic vazne 😉 ano, manzel je len o 4 mesiace starsi ako ja 😉

harper
19. sep 2011

@majoslava no mne tiez lekari pri prvej hovorili este rano v den porodu po tyzdni prenasania, ze na porod to dnes nevyzera a mala sa o pol siestej vecer narodila 🙂

harper
19. sep 2011

@majoslava @stellamiapiccola ja tiez natieram avenocom, uz to mam vonku od minulej soboty ale aspon prestali krvacat, takze teraz to ani neboli ale je to vonku.

dianka3
19. sep 2011

@anicka87 jaj no ale u nas by ta nepustili a hlavne ked si otvorena co i len ma milimeter.A ides rodit v ziline teda? si priamo otial? a ako vypada u vas porodnica? u nas je krasne vynovena a preto je v nej tak plno v kuse ze zeny uz nemaju kde davat 😖
A inac ja som starsia presne o 2 mesiace od svojho muza.Ja som 5 januar a on 5 marec 🙂

dianka3
19. sep 2011

@harper ze je to tak? vravim ze nic neni na 100% krcok sa moze kedy kolvek otvorit a ty to nijako neovplivnis ci uz lezis abo chodis

stellamiapiccola
19. sep 2011

@harper chvalabohu mne to nekrvácalo , začala som si to natierať hneď ako som cítila svrbenie a to som pred prvým pôrodom nemala nikdy hemeroidy ufff čo musíme všetko vydržať, no ja mám teraz trolino klud dúfam

kaia
19. sep 2011

@lucka33, nie nie, sekciu a normalny porod nemozem porovnat, zazila som len jedno 😝. Len som pisala o svojej skusenosti, ktora bola v mojom pripade horsia potom ako pocas porodu 😝.
Ale na prijemnejsiu temu, veci pre Carlicku uz mam vsetky a dokonca aj oprate 🙂. Este som sice balit nezacala, ale aj pre seba mam asi vsetko 😉, ale najblizsie dva mesiace by som bola rada este tehotna :O)

dianka3
19. sep 2011

@kaia ahojky moja chcem ta v prvom rade pochvalit aka si sikulka a ze uz mas pre malu aj seba secko nachystane 🙂 no ja este nie 😅 a preto by som sa ta chcela opytat aky prasok si pouzila na jej vecicky? ja som doteraz ich vzdy opravala v lovele a tak neviem ci ju zas kupit alebo aky je este na trhu?

kaia
19. sep 2011

@dianka3, sikulka je pracka 😉. Pri Arturkovi som pouzivala Persil Sensitive a teraz som ho kupila tiez 😉. Avivaz som nepouzivala, tak som ju nepouzila ani teraz.

dianka3
19. sep 2011

@kaia 😀 ale keby nebolo teba tak pracka ich sama nevyperie 😀 a potom aj to zehlenie, no tak sa nepodcenuj 🙂 No persil sa bojim aj ked je sensitiv lebo predsa je to ten agresivnejsi. No a lovela je dobra ale divne vonia 😒 alebo ani moc nevonia a avivaz som pouzila ten silan senzitiv aby pradlo bolo meksie.
A inac aj ja mam take brusko ako ty,neni nejake velke je normalne na chudu postavu, sak neznamena to ze ked som tehotna musim mat brusisko jak pivny sud 😝 a vies co som sa velmi divila ked som bola predchadzajuce tehu v nemocke na udrziavani a bola tam mlada baba ,chudulinka a vysoka,bola v osmom mesiaci a brusko vobec ziadne 😕 no keby si ju vydela povedala by si ze je zhruba v nejakom 3 mesiaci,ozaj tam nemala nic. 😲
A lekari sa najprv smiali tiez jej nechceli verit ze je uz v 8 mesiaci az ked vydely na ultrazvuku tak potom uverili

kaia
19. sep 2011

@dianka3, brusko velmi zavisi od postavy aj od toho, ako sa uklada tuk 😉. Ja som svojmu rada, pretoze som na tom este motoricky celkom dobre 😎. Minuly tyzden som stretla kamosku, ktora mala teda mega brucho... Myslela som si, ze ma minimalne dvojicky a vcera sa jej narodilo babatko s vahou 3.300 g.
U mna by sa to potom zle chudlo. Som taky typ, co ma stale rovnaku vahu uz od strednej skoly a ak som chcela vylepsit postavu chudnutim, tak som nikdy nic neschudla, skratka to mam tak 😉.