icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

kiribaby
20. sep 2011

@veronika1417 ved aj ja som len nechapavo pozerala, ked to vravela...urcite nemala ziadne problemy, s pokojom anglicana vysvetlila, ze ju to uz nebavilo, tak ho odstavila...Osobne si tiez neviem predstavit, ze by som tak male babatko svojvolne odstavila, ale hold kazda mame ine priority 😝 (pre vysvetlenie - hned zacala fajcit, dietovat atd..cize asi tam bol pes zakopany)

janap24
20. sep 2011

@dadka_11 Ahoj my sme kupili casualplay s4..nie je novy ale vyzera tak..to bol moj sen vzdy tak som neodolala.. Zase kamoska mala cam cortina a bola tiez velmi spokojna..no mne sa dizajnovo viac pacil a apaci S4..oba su to kvalitne kociariky tak myslim ze ci si uz vyberies CAm alebo S4 tak nic nepokazis..Ja este ale zhanam autosedacku polohovatelnu to je dalsie plus pre S4 🙂 Neviem ci som ti pomohla ale to je moj nazor.

veronika1417
20. sep 2011

@kiribaby jaj tak urcite, sa nevedela dockat kedy si dpraje 😉 no ale kojenie vraj vytvara aj pevnu citovu vazbu medzi matkou a dietatkom okrem ineho - nepodcenovala by som to no poznam tiez take mamicky co vela neobetovali pre mimco j ked v pohode mohli.

mysti
20. sep 2011

@majoslava aj nasmu sa stikuta a poriadne, niekedy vnoci, niekedy cez den, chuda....

Dnes idem pozehlit vsetky vecicky malemu co som prala a pomaly idem balit tasku do porodnice. Uz mi teba dokupit len par malickosti, ale to az z buducej vyplaty, teraz sme vytroveni uz a objednali sme kocik....je toho fakt dost 😉

dianka3
20. sep 2011

@veronika1417 awojcek nika 🙂 no ja vzdy jak naschval len ledva do 3 mesiaca kojim a potom uz nie ☹ lebo to mliecko sa mi uz cim dalej tym menej tvorilo a mohla som robit co som len chcela a nic a navyse tolko co maly vypil som uz nedokazala odstriekat a tak som dokrmovala az nakoniec uplne presla na umele mlieko ☹ lebo za cely den som sa ako kolvek snazila som ledva nazbierala 100 ml ☹ je to podla mna dane geneticky, niektora moze kojit aj dva roky a niektora ledva tyzden

zlamal.i
20. sep 2011

ahojte babulky.dnes je strasne pocasie a to,ze na vychode bude teplo 😠 dnes som isla zehlit poslednu kpou veciciek a bola som v soku.mala som tam aj vecicky od sestry tak som do prania pridala vanish na farebne pradlo.a na vecickach mi ostali svatlunko ruzove skvrny tak neviem ci pracka zle prala ale normalen som z toh zrutena.asi idem dat vyprat este raz. ☹ dufam ze to pusti nakoniec mi vanish urobil skkvrny?ej ale som si poplakala ☹

veronika1417
20. sep 2011

@dianka3 ahojky 🙂 no vidis a niektora moze a len tak si povie, ze nebude. Preto aj @kiribaby spomenula tu sesternicu niektore zeny proste kojit nechcu bud preto, ze sa uz nechcu obmedzovat / strava, cigy, alkohol,.../ ked je to zo zdravot. dovodu tak to viem pochopit niekedy sa napriklad musia brat lieky, popraskane a znicene bradavky,.. Poznam baby co tolko toho prekonali aby mohli mat vobec babatko alebo baby ktore stracali mlieko a robili vsetko mozne len aby ho udrzali alebo take co aj mali znicene bradavky ale snazili sa ... je mi to normalne luto ke niekto moze ale nechce ☹ niekedy to zalezi od povahy cloveka ale aj od psychiky mozno to vazne len nezniesla.

lolllka
20. sep 2011

...ahojte koceny, tak ja sa chystam prave na predporodnu pripravu do nemocky, no som zvedava, co ma tam caka a aky budem mat z toho vsetkeho "zazitok" 🙂

veronika1417
20. sep 2011

Inak vzdy ked si sem sadnem k NTB mala ma zacne kopcovat a natahovat sa, ze by som ju tlacila? Sedim v tureckom sede brucho mam vyvalene a aj tak mi kopcuje nad pupkom ako keby tancovala a aj do boku ma stuchoce potvorka mala 🙂 inak dufam, ze tie stuchy zodpovedaju tomu, ze je hlavkou dole a ze sa nezvrtla 😲

lucka33
20. sep 2011

@majoslava aj môj malý štikúta stále a dosť silno to cítim, mne je to až nepríjemné, lebo mu to dlho trvá 😅 Aj dcérka tak veľa štikútala a aj keď sa narodila, mala často štikútku 🙂
@veronika1417 a ty máš kedy poradňu? Ozaj, ku komu chodíš? 😉
No s tým kojením máš pravdu, ja som od začiatku musela dokrmovať, mlieka som mala stále málo a po mesiaci sme celkom museli prejsť na UM ☹ Ťažko som to znášala, ale keď som znova otehotnela, tak som pochopila, že asi to tak malo byť, aspoň som nemusela dcérku po polroku odstavovať, nemuseli sme si prejsť týmto nepríjemným obdobím... Bolo by toho na ňu veľa, začať s príkrmami a hneď odstavenie...

veronika1417
20. sep 2011

@lucka33 ja mam Mudr. Čellarovu a poradnu az 5.10 😒

lucka33
20. sep 2011

@zlamal.i skús to oprať ešte raz, ale načo si dávala vanish? Ja by som to pre novorodenca nepoužívala... Ja som vanish alebo ariel profesional na škvrny začala používať, až keď sme začali s príkrmami a boli fľaky, dovtedy som prala a aj periem stále len v lovele bez aviváže... a dcérka nemá vôbec problémy s kožou, ani fľaky, ani lišaje, ani suchá pokožka, nič... Skús to znova vyprať ale už len v čistej vode 😉

majoslava
20. sep 2011

baby máte niektorá skúsenost s AIO plienkami???

lucka33
20. sep 2011

@veronika1417 áno? Aj ja som k nej kedysi chodila, ale moc sa mi nepáčil ten jej prístup... A potom som prešla ku Kozárovi, už som uňho asi 5rokov a spokojnosť, ako som ti už spomínala 😉 A zas sme pritom, že každý je iný, každý má iné očakávania a možno aj iné vyžarovanie a tak má aj iné skúsenosti s lekármi 😉

stellamiapiccola
20. sep 2011
veronika1417
20. sep 2011

@lucka33 ja som ju mala velmi osobne rada, vzdy vedela o mojom zdravotnom stave aj ked som len prisla na kontrolo po roku, bola mila a Veronicka sem Veronicka tam,... chodime k nej vsetky tri segry a aj maminka k nej chodievala. Uz som u nej 13 rokov. Zazila som ju aj v zlej nalade ale to bola mrzuta na sestricku ale na mna nie 😉 parkrat ma dodzubala tak ale asi som si zasluzila / mala som prist no ostala som lezat doma,... / nemam s nou zle skusenosti skor na toho tvojho som kadeco pocula aj ked som lezala v nemocke dost bab za neho tam vyplakavalo, ze co im povedal. Tak som sa len modlila aby ma nevysetroval ale vobec ho nepoznam, nikdy som ho nevidela a ked zastupoval moju gynu lebo mala dovolenku tak som radsej k nemu nesla po tych reciach. Je to ale v celej NR lebo pokil som ja pocula na niekoho nieco zle ina s nim moze byt uplne spokojna a zase naopak, vsetko su to len reci co s siria a stokrat prekrutia ... no a potom si vyber 😀

veronika1417
20. sep 2011

@stellamiapiccola skoda, ze to tolko stoji prachov ☹

zlamal.i
20. sep 2011

@lucka33 prala som to s vanishom lebo aj sestra mi dal vecicky a na niektorych som nasla drobne fliaciky tak mi to nedalo a teraz mam velke fliaciky.tak preto inac by som to neprala s vanishom 😒

andrejkag
20. sep 2011

@lucka33 a ostatné baby ako citíte to štikútanie?? 🙂 lebo ja mám pocit ako keby silno bilo srdiečko take previdelné to je 😒 až som sa minule zľakla že čo to je 😖, mám 6 ročného syna aj jemu sa tiež často štikútalo len si to dajak nepamätám ako som to cítila a po narodení štikútal po každom plači 😠 🙂 už som bola aj nervózna

slimme
20. sep 2011

Ahojte holky, chcem sa vas spytat ci este niektore zvraciate? Ja skoro kazde rano...chystam sa uz zabalit tasku do porodnice,len mi este treba vyprat zupan a par latkovych plienok.dufam ze sa konecne ochladi velmi zle znasam tieto horucavy, uz aby bola zima!

stellamiapiccola
20. sep 2011

@slimme ano ja ešte zvraciam , ale kedy kolvek a aj , keď spapam malo je mi na zvracanie a hlavne s mliečnych vyrobkov, ale aj tak ich papam lebo ich lubim.

veronika1417
20. sep 2011

@slimme ahojky vy mate teplo??? To si kde na Marse??? U nas je hnusne ☹

kaia
20. sep 2011

Ahojte, bavite sa o stikutke, nasa mala tiez obcas stikuta, az sa mi brucho natriasa 😉. Oproti synovi je v brusku ovela kludnejsia, ale akonahle si lahnem na bok, tak zacina obrovsky strajk 😝. Vadi niektoremu z vasich babatiek, ak lezite na boku (na ktorom kolvek)?

lianka7
20. sep 2011

Ahojte kočky,sme doma zo 4D-tak malinký riadne vystrájal-aj sa pousmieval na nás-prekrásny pohľad.Doktor nám povedal,že Paťko je už hotové,vyzreté bábätko a že keby náhodou sa mal teraz narodiť,že vôbec nemusím mať oňho obavy,lebo už je už všetko ako má byť!Dokonca mi praje,aby sa narodil trošičku skôr,lebo ozaj je väčší...

adikad
20. sep 2011

@lianka7 Jeeej, tak sa tesim s tebou. Malinky je nadherny a ake uskrny hadzal 😀

veronika1417
20. sep 2011

@lianka7 odpadnem je kraaasny!!! Vidis mala som pravdu, ze sa este aj usmeje na maminku 🙂 to je tak uzasna sprava, ze uz je pripraveny a vporiadku urcite sa velmi tesis to je ta naj sprava pre vsetky maminky.

lianka7
20. sep 2011

@adikad Doktor nam povedal,ze taky herec-vedel,ze ho snimame posledny krat 🙂

gab
20. sep 2011

@kaia, mojmu vadi, ked lezim na lavom boku, to sa vie riadne hnevat,

lianka7
20. sep 2011

@veronika1417 samozrejme,az mi slzicky vysli od stastia...vidiet spokojne usmiate babatko a este ked lekar potvrdi,ze je pripravene a krasne vyzrete...pekne sme sa s drobcekom rozlucili na 4D 😉

veronika1417
20. sep 2011

@lianka7 skoda ze manzel nevidel, mas aj video?