icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lianka7
20. sep 2011

@veronika1417 veru nevidel...video mam na USB,ale musim pockat na neho,lebo ja to neviem zmensit-je to velky subor!Zatial som mu poslala len fotky a napisal mi,ze mu vysli slzicky,ked ho videl 😵

veronika1417
20. sep 2011

@lianka7 joooj teraz mu to bude luuuto ☹ sprav pre neho vecer ked pride z prace prekvapko a mrknite si video spolu v objati 😉 sviecky, papanica,...nieco co mate obaja radi

kaia
20. sep 2011

@gab, mojej vadia obidva boky. Cely den o nej ledva viem, ale akonahle si lahnem na bok, koniec 😀. Bola som zvyknuta spavat na bruchu, takze si zvykam zase na chrbte... no pohodlne to zrovna nie je 😉

lianka7
20. sep 2011

@veronika1417 No asi mu musim nieco vymysliet,aby nebol smutny...ale verim,ze nebude,ked uvidi tie rozkosne videa 🙂

gab
20. sep 2011

@kaia, ja som tiez spavala taaaak sladucko na bruchu, teraz sa trapim, kde a ako nohy, ruky polozit, na boku sa neda, maly sa hneva, ked pridlho lezim na pravom, tak mi stuhne krcna chrbtica, tak som potom taka rada, ked najdem nejaku pokrivenu polohu na spanie, ktora nam obom vyhovuje.... 😵

veronika1417
20. sep 2011

@lianka7 veru mrkne video a ved malinkeho ma hned vedla seba u Teba v brusku 🙂 jaaaj ja by som si spravila taky pekny vecer. Jurko bude ale ako vzdy dlho v praci ☹ a to je vzdy narobeny tak len spracha a spat 😒 navyse vy mate narok na taku malu oslavu, ze je malinky vporiadku.

slimme
20. sep 2011

@veronika1417 no slnko sice nesvieti ale dusno je hrozne, mne teplo stale teraz, myslim ze pokym nebude nejakych 10-15 stupnov vonku tak mi bude teplo....a to som vecne zamrznuta 🙂

slimme
20. sep 2011

@kaia Mna zacne automaticky kopat ked si lahnem na lav bok, skoro vzdy a nepaci sa mu ani ked sedim, to ma kope tak, ze mi dviha kosticu z podprsenky🙂

veronika1417
20. sep 2011

@kaia ja som spavala vzdy na chrbte ale teraz sa snazim na lavom boku lebo tak nam na predporodnej hovorili. Na chrbte sa bojim kvoli tomu zatazeniu zil a mdlobam ale aj tak sa v noci zobudim a lezim na chrbte 😀 ked sa snazim dat na lavy bok tak mala vyvadza ako besna take kopceky mi robi na boku ze hruza, niekedy tak jednoducho nemozem byt potom skusim znova, zase kopcuje ale nejako sa uprace a je pokoj 😉

veronika1417
20. sep 2011

@slimme ja som tiez zmrzlos a ani prilis teplo nemam rada ale dnes je u nas tak skredo ☹ normalne od rana na depku. Teraz uz aspon je viac svetla ale tu normalne mrholilo ako na dusicky. Ten sviatok mam rada a nevadi mi vtedy to pocasie ale to sa palia sviecky a spomina sa takze to je ine.

blackrose
20. sep 2011

@veronika1417 ja som ju nezaznamenala, teda bolo to ako normalne stvrdnutie brucha... len dr. ma zrovna vnutri vysetroval a skusal krcok a vtedy citil, ze malinka ma velmi nizko hlavicku, a krcok bol nejaky iny... aj to nejako nazval, ale fakt netusim co to bolo za vyraz. Ked to ustupilo, tak bola hlavicka zase vyssie a vyzeralo to dobre.

@kiribaby @veronika1417 no ku kojeniu treba pristupovat hlavne s pozitivizmom... ked to necitila vo vnutri, tak zjavne ani nemala preco bojovat so svojou nervozitou...
verim, ze kojenie nie je jednoduche, ale uz teraz sa snazim co najlepsie na to pripravit a viem, ze sa budem snazit urobit vsetko preto, aby som kojila... ale asi nie kazda to tak citi...

veronika1417
20. sep 2011

@blackrose jooj tak hadam sa to nezopakuje, mne tvrdne sme tam mavam take blbe dni a vcera bol jeden z nich 😒

blackrose
20. sep 2011

@lianka7 malinky je krasny 🙂 ja uz sa velmi tesim, ked nasu malinku uvidim na zivo, kedze sme neboli na 3D/4D ultrazvuku...
@blackrose hadam sa to uz upokoji, zda sa mi, ze dnes je to uz o nieco lepsie... predpisal mi aj guajacuran, co je liek na uvolnenie svalstva, 3x denne 1 magnezium a odpocinok, tak snad to po case prejde a budem moct aj trosku nieco robit

lenka1108
20. sep 2011

tak uz som doma z poradne.maly je stale kp.za dva tyzdne idem znova na poradnu a ak sa neotoci tak mi idu robit predoperacne vysetreniea naplanuju cisarak.bola som aj na prietokoch a vsetko je ok. dr povedal ze nevadi ked nepriberam ze maly rastie a to je hlavne.no uvidime co bude za 2 tyzdne. ale vraj je poriadne zakliesneny zadckom tak si dr. mysli ze sa neotoci.ale ja mu dohovorim. zase mam tu mikozu tak mi dal dalsie cipky.inak vsetko po starom.

veronika1417
20. sep 2011

@blackrose ked beries to magnezko trikrat denne neznizuje Ti tlak? teda nie si ospala? Ja mam tiez trikrat denne ale davam si len na noc ale ked mi tvrdne tak by som chcela si dat castejsie no bojim sa, ze sa zlozim s tym mojim tlakom.

blackrose
20. sep 2011

@veronika1417 ja mam tiez velmi nizky tlak, ale na stastie pri magnezku sa necitim horsie... ani kavu nepijem, skor ten guajacuran ma teraz uplne oblbuje a z neho spim... jedine pri vstavani si musim davat pozor, aby som vstala pomaly, inak sa mi zatoci hlava...

veronika1417
20. sep 2011

@blackrose nepijes? ja ano ☹ tak kazdy treti den

lucka33
20. sep 2011

@zlamal.i tak to potom fakt skús dať ešte raz oprať v čistej vode 😉 Možno sa vyperú tie fľaky. A nemala si veľa prádla? Vtedy sa zvykne zle vyprať prášok...
@veronika1417 no veď hovorím, že každý má iné nároky, každému vadí iné, a hlavne reči sa vždy poprekrúcajú, ja som tiež na môjho počula veľa negatív, ale ja osobne s ním nemám zlú skúsenosť..

veronika1417
20. sep 2011

@lucka33 ja som sa obavala aby som ho nechytila na porod ale ked o nom pises uz sa bojim menej 😉

lucka33
20. sep 2011

no babule, bola som na poradni, tak vy ste tu riešili váhy od 1500-1800 g a mne doktor zahlásil, že 2200g 😀 😀 Ale že zodpovedá 32tt, a nehovoril, že by bol väčší než by mal byť 😉

lucka33
20. sep 2011

@veronika1417 no ja som napr. počula naposledy, že keď ho mala žena pri pôrode, tak jej dal hneď bábätko na hruď ešte s pupočníkom a povedal jej, že je teraz ako v americkom filme 😉 Tak neviem, aký je pri pôrode, ale na mňa nebol zlý nikdy 😉

lucka33
20. sep 2011

@andrejkag no aj ja to štikútanie takto cítim, je to taký pravidelný pohyb a u mňa teda aj dosť silný, hovorím, že mi je to niekedy až nepríjemné, keď to dlho trvá..

veronika1417
20. sep 2011

@lucka33 jaaaj moje ale tie vahy boli v 30tt 😉 moja mala hned v prvy den 30tt 1800 gramov a teraz v 32 tyzdni je priemerna vaha babatka : 1998gramov a normalna vaha babatka : od 1278 do 2986gr. Od sona ubehli dva tyzdne takze ratam, ze moja mozem mat tak cca ako tvoja 😀

lucka33
20. sep 2011

@veronika1417 myslíš, že za dva týždne môže pribrať toľko??

veronika1417
20. sep 2011

@lucka33 no ja tak ratam lebo aj mne sa dost pohla vaha za tie dva tyzdne. Dovtedy som mala asi mesiac stabilnu vahu. V nasom tt uz babatka az tak nerastu len priberaju tak ta moja asi poriadne 🙂 mne sa tak aj videlo na bruchu, ze za tie tyzdne sa dost zvacsilo takze z toho vsetkeho vychadzam.

alama
20. sep 2011

@lucka33
@veronika1417 ahojte, vidim, ze sa bavite o vahach. Moja mala mala pred 2 tyzdnami (30+3) odhad.hmotnosti 1560 g a dnes (bola som na prietokoch, ale dr. skontrolovala vsetky miery 🙂 ) mala odhad 1800 g (32+3 tt.) Takze naozaj priberaju dost 🙂

Moj maly sa narodil 31+2tt a vazil 2100 g, takze @lucka33, myslim, ze Tvoj maly je naozaj v norme (aj ked nasa mala vazila pri narodeni (tiez 31+2tt) iba 1440 g).

zvedava17p
20. sep 2011

@kaia aj moj maly nema rad polohu na lavom boku, hned sa hmyri a kope ako divy 😀
dnes sme boli na 4Dsone a maly vobec nespolupracoval, stuchali do nho z kazdej strany aj mm a aj lekar, ale uplna ignoracia, tvaricku nam neukazal, ani sa skoro nepohol, ked tak len, aby ho bolo vidiet este menej 😒

zlamal.i
20. sep 2011

@lianka7 Patko je nadherny gratulujem,az ma dojali tie fotecky 😉

anicka87
20. sep 2011

Juchuuu, konecne je doma kocik pre maleho princa 🙂

veronika1417
20. sep 2011

@alama aj vedia preco si tak predcasne rodila??? 😕 teda ak sa mozem opytat 😅 musi to byt krasne take babiky malilinke 🙂