icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dena
21. sep 2011

@henrieta44 ty to mas na lavej a ja zas na pravej strane 😒 nieco mi po porode zmizlo a nieco zostalo ☹ k tomu sa mi este pridruzili take male popraskane zilky na pravom lytku a tahaju sa mi dole az ku kotniku 😠 hroza, keby ma aspon tak neboleli...

kiribaby
21. sep 2011

Krasne rano dievcata! Prave citam, ze nasa novembrova spolubojovnica @leslyelee porodila v pondelok dcerku Larissu! Tak uz aj novembrovky maju prve dietatko na svete 😉 Gratulujem 😵

veronika1417
21. sep 2011

@kiribaby jeeej cozeee??? aha uz pozeram v jej fotoblogu 🙂 vies aj nieco viac? preco tak skoro? 😲

veronika1417
21. sep 2011

@kiribaby to je neskutocne mne sa este nechce verit, ze je to tak blizko a ze sa to uz vlastne tyka aj mna!!!! 😝

kiribaby
21. sep 2011

@veronika1417 Ja som to tiez objavila vo fotoblogoch, a trochu ma to zaskocilo, navyse jej TP bol o 4dni neskor ako moj, takze pomaly si uz aj ja zacinam uvedomovat, ze hodina porodu sa nenavratne blizi 😅 i ked momentalne mam v hlave uplne ine starosti..snad si tie nase deturence este pekne pockaju! Dufam, ze je ona aj babatko v poriadku, predsa len bola len v 32tt 😲

stellamiapiccola
21. sep 2011

Ahojte @dena po pôrode odporúčam sklerotizáciu žíl, ja som si to už dávala a určite dám zase v Biskupiciach je svatový lekár, ja mám zdedené krčove žily a počas tehotenstva no tie žilky hrôza!

veronika1417
21. sep 2011

@kiribaby no veru len 32 ale myslim, ze ked to dala sem na MK tak su vporiadku 🙂 len by ma zaujimalo co sa stalo, ci sa jej rozbehol porod alebo co. Ved sa dozvieme 🙂 len nech su oki

veronika1417
21. sep 2011

@stellamiapiccola prosim Ta to je co? Ja som citala, ze sa daju nejako odstranit a aj tie cervene male zilky - metlickove ale neboli to? 😲

dena
21. sep 2011

@stellamiapiccola uz som to raz absolvovala a mala som to naplanovane aj tuto jar, ale kedze som otehotnela tak som to samozrejme nechala tak, ale po porode si to necham urobit zas 😉 a ako sa ten lekar vola? mas s nim skusenost? ak je taky dobry tak by som sla k nemu ak by sa dalo

mysti
21. sep 2011

Ahojte baby, ako sa dnes mate? Ja som vcera konecne objednala malemu matrac do postielky, este mi treba objednat tu plachtu a hniezdo asi objednam len z buducej vyplaty, teraz nejako uz nevychadza... 😀 asi som to tento mesiac s nakupami prehnala... 😀
dnes som bola v lekarni, nechala som tam 12€, sa mi skorpo hlava zatocila. Kupila som drobcovi lieh na pupcek, caj pre tehotne a kamoska co tam robi, mi poradila, ze maju v akcii sadu Teekane - su tam 2x caj pre kojace maminky, detsky cajik+poharik avent-ten s tym sosacikom a vsetko to bolo za 4,96€...dobra cena, ked si predstavim, ze jeden taky caj teekane stoji skoro 2€. Tak to odlozim, budeme mat na potom 😀

mackoxxx
21. sep 2011

Ahojte dievčence. Po dlhšej dobe sa konečne dostávam za PC. Trochu nás miatli choroby. ☹ No aspoň som sa dozvedela pri kontrole, že drobček sa otočil hlavičkou dole. Huráááááá.

Dnes sme konečne na materskej - žiadne obmedzenia a vychádzky. Od marca som sa toho doma nasedela viac ako dosť.

Ako pozerám čo ste postíhali. No šikovné ste dievčence. Pripravené vecičky, zbalené do porodnice, jedna stihla už aj porodiť. Vaaaau. 🙂 🙂 🙂.

@lianka7 Maličký je prekrásny. Ja som bola na 4D ale drobček nechcel spolupracovať. Tak už sme to s mm nechali tak. Idem ešte do poradne 28 - meho tak si dám urobiť zopár fotiek do albumu zo 3D/4D. To už budú asi posledné. V pôrodnici sa už asi nebudú chcieť hrať s fotečkami. ☹ ☹ ☹

dena
21. sep 2011

@veronika1417 sklerotizacia sa robi ambulantne...ja som prisla do ambulancie, lahla som si a dr. mi injekciou vpichoval do krcovych zil neaku latku...potom som normalne odisla, ale musela som nosit stahovacie podkolienky....ale mam pocit, ze sklerotizacia sa da robit len pri krcovych zilach a nie pri tych malych, popraskanych zilkach. to sa tusim robi laserom...

micicka
21. sep 2011

@veronika1417 @kiribaby tak už máme prvé bábatko?! tak v prvom rade gratulujem @leslyelee k drobčekovi a prajem veľa zdravíčka 😉
baby to sme už tak blízko 😕 fú, no už by som mala teda dokúpiť aj posledné čo mi chýba a možno si aj nachystať veci do nemocky 😅

micicka
21. sep 2011

@stellamiapiccola
@dena baby aj mne praskajú žilky na stehne ☹ a teda na jednom mieste je ich dosť a nevyzerá to veľmi pekne 😠

veronika1417
21. sep 2011

@micicka veru moja uz chystaj 🙂 pre mna je to tiez este nepredstavitelne, ze to co ma kopcuje ma byt vonku a bude to moje Melinka 🙂 ale ona mala do porodu este 58 dni tusim takze stat sa zrejme moze cokolvek 🙂

lianka7
21. sep 2011

@zvedava17p
@lenka1108
@luci66 Kočky ďakujem,áno dr.si dal záležať,ale aj malý krásne spolupracoval-od dr.sme dostali videá a my sme si nastrihali z toho fotky.Určite budú v rodinnom albume. 🙂
Práve som vrátila od kaderníčky,kúpila som Lovelu,Jaso a naložila som do práčky plienky-tak sa z toho vytešujem 😀
Včera mi dr.naznačil,že malý príde na svet asi trošku skôr,lebo veľmi tlači dole a ešte sa len bude,ako bude rásť,lebo má malo miesta...Kiežby to tak bolo,lebo keby som mala rodiť 4,5 kg ako mal manžel-tak neviem neviem...bože,prečo ma chytá taká panika? ☹

lianka7
21. sep 2011

@mackoxxx Uvidíš,že bude spolupracovať 😉 ako náš...celý čas sa zakrýval a na poslednom 4D sa krásne ukazoval-herec malý 😀 To už bude mať aj peknú podobu,keď to už bude len pár týždňov pred pôrodom-máš sa načo tešiť 😉

micicka
21. sep 2011

@veronika1417 pre mňa je to tiež ešte nepredstaviteľné a ešte potrebujem čas, aby som sa pripravila 😀 ale to by som potom asi nikdy neporodila 😀 😀

veronika1417
21. sep 2011

@micicka Ty na mna vzdy posobis takym pokojnym, vyrovnanym dojmom 🙂 ja som zmatkar a panikar 😀 keby sa mam na to pripravit tak tiez sa do toho asi nikdy nepustim, no ked uz su v nutri musia aj von lebo inak budu stale vacsie tie nase bambulky 😀 vzdy ked s Tebou kecam alebo si na Teba pomyslim vracia sa mi meno Natallka jaaaaj sa neviem rozhodnut ☹ Ty mas aspon v tomto jasno 😉

stellamiapiccola
21. sep 2011

@veronika1417 to ti napichajú tie žily a vstrekuju ti do nich to vážne neviem čo a potom musíš nosiť pančuchy sťahovacie asi 4tt ale nebolí to ,treba to natierať Lioton gélom , potom to trolino pobolieva ,ale pomôže . na tie malilinké žilky vejáriky tie sa nedaju napichnuť.Ja mám žilky aj na tvári , ale to je zase o inom to som zatial akosi moc neriešila aj keď ich mám dosť.

veronika1417
21. sep 2011

Baby v com budete deticky prenasat po byte z izby do izby? Je treba kupovat tie lehatka a kresielka? Niektore maminy to velmi chvalia ale ja sa neviem rozhodnut. My mame poschodovy dom takze by sa mi nieco na prenasanie hodilo a vajicko nie je idelne aj kvoli chrbticke aj kvoli tomu, ze sa mi to nebude chcite stale trepat z auta. Lehatka sa daju dat aj do vodorovnej polohy takze by to malo byt oki, ste tu uz skusene maminy tak poradte prosim.

micicka
21. sep 2011

@veronika1417 😀 to tak klamem telom 😀 pokojná veru nie som, ale asi nestíham až tak panikáriť, lebo stále niečo riešim. ale keď je kľud, tak keby si videla, čo sa mi deje v hlave 😅 a ešte mi dr. povie, že mám právo na sekciu - no a ako sa mám rozhodnúť, no mišung mám z toho riadny 😅
Natálka 😉 tak vieš, to je zase o tom, že my ako rodičia nemáme čas špekulovať na inými možnosťami a tým pádom zostáva Natálka ale samozrejme sa nám aj páči to meno 😉

veronika1417
21. sep 2011

@stellamiapiccola ja som to videla raz v TV v Ba to robia v jednom peknom zdravotnickom zariadeni ale ani som si nezapamatala nazov ale aj tak to este nejdem riesit pockam, co to bude cca rok po porode a uvidime. Kokooos cim vsetkym my zeny musime prejst a pritom to je uplna prkotina ale ked sa nazrataju tieto malickosti k tomu vsetko okolo tehu a porodu,...mame toho dost 😅

jaruska7
21. sep 2011

@veronika1417 dík za pripomenutie. inak to by aj mna zaujimalo, ako to maličké prenášať po dome, hlavne na začiatku, keď čo to treba porobiť a nemôžem sa zdržiavať v jednej izbičke s maličkým.

veronika1417
21. sep 2011

@micicka ja som na tom rovnako tiez moj doktor naposledy zavahal nad sekciou a mam tam prist v 34tt a vraj sa definitivne rozhodneme ale urcite to necha na mna a ja netusim co spravit ☹ stale o tom citam, co je lepsie no jedny tvrdia tak iny tak a vyber si 😖 a u Teba hrozi sekcia kvoli tehu cukrovke, ci je tam este nieco? Ak kvoli cukrovke tak to len aby mimi neblo velke nie? Ci je tam este nejake riziko?

ajvetka
21. sep 2011

@veronika1417 My mame byt, ale vyuzila som to na 100%. Mam lehatko Fisher Price, s vibrovanim, a ma to aj hrazdicku, kde sa zavesuju hracky, Malej v nom bolo dobre, aj tam spinkala niekedy, da sa to aj hojdat, alebo dat na pevno. Teraz to ma pozicane sestra, no a ze nevie si predstavit, ako bude bez toho lehatka fungovat. Jej maly ma 6 mesiacov. Inak a zmesti sa donho este aj moja starsia dcerka a to uz ma 5 rokov a je dost vysoka 🙂

micicka
21. sep 2011

@veronika1417 no tak to si na tom rovnako ☹ a ako sa my máme rozhodnúť, keď sa v tom nevyznáme? ja som sa dr. pýtala, že čo by odporúčal on a on mi na to povie, že to je ťažká otázka. zajtra mám poradňu, musím s ním detailne predebatovať všetky pre a proti. u mňa kvôli cukrovke + ževraj vysoký vek 😀 ale keď je medicínsky nárok na sekciu, tak predpokladám, že to má nejaké odôvodnenie.... no som z toho jednoznačne jeleň 😠 keď čítam o tých ľahkých prirodzených pôrodoch, tak je to krásne a som za, ale čo ja viem, čo všetko sa môže stať!

veronika1417
21. sep 2011

@ajvetka pozerala som ich na nete a je pekny vyber a mam pocit, ze sa to veru zide. Ked pojdem varit, na terasu, dole na poschodie, vyhriat sa na slniecku,... neviem si predstavit v com inom by som ju preniesla a trepat vanicku od kocika je podla mna tiez hlupost. Navyse takto budem mat malinku stale na ociach a aj ona mna 🙂 a ked zaspinka tak ju prenesiem v tom do postielky alebo cca pol hodku az hodku jej v tom vraj neublizi byt. Dakujem za nazor

veronika1417
21. sep 2011

@micicka ved to, vtedy si uplne odkazana na lekara a na jeho spravne rozhodnutie kedy on povie oki teraz ideme radsej na cisarsky ale ja po tych vseliakych skusenostiach, co baby maju moc neverim lekarom ☹ a ked si predstavim, ze cudzi clovek ma rozhodnut o mne a malinkej... radsej bud zazmluvnit lekara o ktorom si co to pozistujem alebo ho poznam alebo priamo dohoda na cisarsky tiez s konkretnym lekarom.

micicka
21. sep 2011

@veronika1417 presne ako píšeš - to sú moje najväčšie obavy! neodvážim sa spoliehať na nejakého doktora, ktorý sa tam objaví. keď ani oni jeden druhému nedôverujú, tak potom ako by som mohla ja. aj ja si radšej zaplatím nejakého, aj keď je mi to proti srsti, pretože je to ich robota a už peniaze za to berú. no ale riskovať dva životy, tak to teda nie!