icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

luci66
21. sep 2011

@veronika1417 Ja som si na MK kupila to lehatko, myslim,ze to vyuzijem aj kamosky mi to doporucovali,ze je to prakticke. Ide len o to, ake budes mat babetko, ci v tom bude chcet byt alebo nie. kamoska ma 2 deti, 1.syn jej v tom vobec nechcel byt a pri 2.dcere to vyuzila skoro do 9.mesiaca, malej sa tam velmi pacilo.

stellamiapiccola
21. sep 2011

@dena Ja som bola tiež objednaná vo februari, ale som zistila že som tehotná .Určite pôjdem dako v januári , februári zase. je super ten lekár volá sa Žernovický
http://www.zzz.sk/?profil=1193

veronika1417
21. sep 2011

@micicka aj mas nejakeho vyhliadnuteho? Ja ked som lezala tu v NR tak somno bola na izbe jedna baba co cakala dvojicky a ona si vyhliadla jedneho lekara, ze si ho zazmluvni aj ked to stoji 200eur a on jej na to medzi styrmi ocami povedal naco by ste platili ked cisarsky mozeme naplanovat ked mam sluzbu 🙂 a tak aj bolo. Po porode mu nieco supla 😉 tak ale aspon nepodporovala tento blby system aj ked moznost vybrat si lekara je fajn.

stellamiapiccola
21. sep 2011

@micicka pokiaľ su to len jemné varixi tak si to mala povedať gyndovi a dal by ti lieky na zastavenie, ale moc to nepomôže ,no teraz už nie .úplne jemné žilky sa tuším nedajú napichovať len tam kam sa dá vopchať ihla

micicka
21. sep 2011

@veronika1417 ja by som najradšej toho môjho - Oberta, ale s ním viem dohodnúť len cisársky, ak by som sa rozhodla pre spontánny, tak musím niekoho iného vybrať, možno primára, no ale to ešte neviem.
Ale pozor, ešte je rozdiel medzi oficiálnym zazmluvnením, čo stojí tuším 250,- a neoficiálnym, kedy sa dáva 400-500,- EUR.
Počula som, že pri oficiálnom môže dr. aj neprísť - proste bude v takej situácii, že sa mu skutočne nebude dať, alebo sa mu nebude chcieť, ale potom tie prachy ževraj vrátia.

lianka7
21. sep 2011

@micicka
@veronika1417 Kočky,keď sa bavíte o zazmluvení dr.-ja idem podporiť tento chorý systém a idem si zaplatiť pôrodníka,i keď mi je to proti srsti...no keby som v mojich bolestiach videla dr.z ktorého mám panický strach už len keď ho vidím,asi by som utiekla priamo zo sály...a môj gynekológ pozná môj stav najlepšie,dôverujem mu,tak verím,že si dá záležať....a ja budem mať lepší pocit... 😖

micicka
21. sep 2011

@lianka7 je to trošku choré, ale zase je výhoda, že tu je tá možnosť, ktorá doteraz oficiálne nebola 😒 ale pri ich chamtivosti asi uprednostňujú neoficiálny spôsob, predsa len je rozdiel či dostane 100,- alebo 400,- EUR. lebo z toho poplatku pri oficiálnom zazmluvňovaní ide časť nemocnici a len časť doktorovi.
bohužiaľ je veľmi smutné, že sa nemôžme spoľahnúť na hociktorého lekára, ktorý bude mať službu! nad tým by sa mal ale asi niekto iný zamyslieť!
ja sa rovnako obávam, že ak by som to nechala na náhodu, tak tam bude doktorka, ktorá bola pri oboch mojich potratoch a neprišla sa na mňa ani pozrieť, keď som dostala bolesti. ja by som asi ušla z nemocnice, keby ju tam vidím 😠

veronika1417
21. sep 2011

@lianka7 toto su dovody, ktore uplne chapem a preto som aj napisala, ze moznost vybrat si lekara je fajn. Ja si tiez neviem predstavit, ze by nadomnou ked ja budem mat bolesti mal stat clovek z ktoreho mam strach a zly pocit 😒 navyse to, ze pozna tvoj zdravotny stav je na nezaplatenie, velakrat som sa stretla s lekarmi ktory vela diagnoz dokonca nepoznaju alebo neovladaju ako cloveku vtedy pomoct!!! To je podla mna vrchol no stat sa moze ☹

lianka7
21. sep 2011

@micicka To su nenormalne ceny 😠 😠 😠 u nas to stoji 200 eur a nie je rozdelene na oficialne a neoficialne...Musi byt strasne,co i len pozriet na taku dr.-urcite mas z nej traumu na cely zivot ☹

veronika1417
21. sep 2011

@micicka Neskutocne! Tak ale hadam ked doktor vezme prachy - nemocnica tak sa snazi dobehnut asi musi mat vazny dovod ked nepride a ked len zhrabne pre seba aj ked je to viac tiez sa moze na pacientku vykaslat joooj neviem uz ludom len tak neverim ☹ este si neodpustim ale musim TO JE KRAVA!!! - ta doktorka myslim

lianka7
21. sep 2011

@veronika1417 Ved prave,je velkou vyhodou mat porodnika vlastneho gynekologa,ku ktoremu chodim do poradne a vie o mojom stave vsetko.Takze nemam nad cim uvazovat...len tie ceny 😠 😠 😠

micicka
21. sep 2011

@stellamiapiccola to som nevedela, že sú na to lieky. som mu to fakt nespomínala, ale myslela som že sa s tým aj tak nedá nič robiť 😒

micicka
21. sep 2011

@veronika1417 veď ani ten nemusí prísť, to je jasné, počula som aj také prípady, že zobral prachy a jednoducho neprišiel. ale tak ja by som dala až po pôrode, určite nie dopredu!
ja verím, že doktor pri zazmluvnení príde, ale ja som taký pesimista v týchto prípadoch, tak si ma radšej nevšímaj 😅

@lianka7 určite aj u vás funguje neoficiálne platenie doktora, veď úplatky tu sú, boli aj budú. určite sa aj u vás dalo dohodnúť s doktorom, že bude dozerať na tú ktorú mamičku a ona mu doniesla peknú obáločku 😉

veronika1417
21. sep 2011

@lianka7 ja mam moju gynu rada ale neviem, ci by som ju chcela pri porode 😒 nemam v nej doveru, zda sa mi ze nerodi tak casto

micicka
21. sep 2011

@veronika1417
@lianka7 no a k tej doktorke, fakt škoda slov. nehovorím, že by pomohla, ale čo keď áno. pri prvom nebola šanca, ale bola nepríjemná, taká zdutá. pri druhom mi ešte doktor na príjme povie, že ak vám záleží na tom tehu, tak tu zostaňte!! len to by muselo záležať aj iným! potom prebrala službu táto doktorka a len ráno na vizite na mňa kukla, ešte keď som hovorila, že krvácam, tak no tu je ten hematóm, ja že nie nie je, potom ticho. sestričky chceli stále len vložku vidieť a keď sa mi pohoršilo, tak pani doktorka dávala pokyny cez telefón, čo mi majú pichnúť, ani sono, ani opýtať sa čo a ako ma bolí, no nič. až v pondelok sa ma ujal môj doktor, ale už nebolo čo riešiť ☹
no túto keby stretnem, tak asi utekám a porodím radšej doma! a pri mojom šťastí by to tak určite bolo!

micicka
21. sep 2011

@veronika1417 tvoja chodí k pôrodom? inak ona mojej švagrinej porodila všetky tri deti, ona si ju nevie vynachváliť, ale ja som od nej odišla 😀 ale mám pocit, že už nechodí rodiť, no ale neviem to na 100%.
a ty už aj máš vyhliadnutého niekoho?

mackoxxx
21. sep 2011

Aj ja si zazmluvňujem. Mala som aj pri prvom pôrode a vrelo odporúčam. Ten pocit istoty je k nezaplateniu. Kašlite na 200 €. Stojí to za to. Ináč v prípade, že nepríde k pôrodu (stáva sa málokedy, prachy sú prachy) tak vám vrátia celú sumu. Aspoň tu to tak funguje. Keď som si dohadovala pri dcérke tak sa nič neplatilo a prišla bez zaváhania. Išla som sa jej poďakovať po pôrode a nič nechcela. Teraz som rada, že sa jej čosi z tej sumy újde.

mackoxxx
21. sep 2011

@micicka micicka aj ja mám takú smolu na jednu lekárku. Vraj to bude potrat (nechala ma krvácať 5 týždňov!!!) a bla bla bla. Potom sa ma ujala jedna fajn doktorka (po známosti) a môj potrat má dnes 8 rokov.

veronika1417
21. sep 2011

@micicka otrasny pristup vybavovat cez tel!!! to oni su lenive vyst na poschodie ked maju sluzbu lebo sedia dole na prijime a piju kavicku to poznam som to videl na vlastne oci. Oni to ale na zaciatku tehu beru tak, ze bud sa babatko udrzi alebo nie, vraj sa to velmi ovplyvnit ani neda aj ked Ti davaju tie lieky od spodu je to vraj na prirode ... juuuj velmi som sa vtedy bala ☹ mne povedali, ze ked ma na razitku gynekolog porodnik tak ano a ta moja ma. Vraj keby tam ma len gynekolog tak nerodi. Nehovorila som s nou o tom lebo neviem, ci by som ju chcela a vsagrina ma uz veke deticky? Kvoli casovemu rozpatiu by som chcela vediet, ci uz tato moja nepozabudala 😉

micicka
21. sep 2011

@mackoxxx ako píšeš, nech to stojí čo to stojí, oplatí sa!
sa teším, že pokladík sa prebojoval a už má 8 rôčkov 😉 niekedy sa ten prístup nedá kometovať, je to na zaplakanie, ale ešte som nepočula, že by to nejaký doktor zlízol, ani pri horších prípadoch 😠

micicka
21. sep 2011

@veronika1417 no posledný má už 10 rokov, takže to bolo dosť dávno, ale neviem kedy na posledy rodila. ale keď si neni na 100% o nej presvedčená, tak radšej niekoho iného - no a daj nejaký typ, na koho máš dobré odporúčania 🙂

dianka3
21. sep 2011

@veronika1417 ved to ale mozno zeby aj ona casom prisla o mlieko, ktovie mesiac je len kratka doba.

dena
21. sep 2011

@stellamiapiccola super ďakujem...len som rozmýšľala, keď budeme baby kojiť, či to môžme absolvovať

micicka
21. sep 2011

baby lúčim sa s vami, idem na diabetológiu na kontrolu. dúfam, že nezažijem šok, keď ma postavia na váhu - ja ale asi opačný ako každá iná - aby som nemala menej ako naposledy, lebo doma sa už radšej ani nevážim 😨

zvedava17p
21. sep 2011

@micicka
@veronika1417 aj ja chcem odorucenie nejakeho porodnika ...ja nastastie taketzo skusenosti ako vy nemam a preto sa zatila nedesim.....a inak aj moja gyndoska bola predtym Cellarova a mama k nej chodi dodnes 😀 ...a viem, ze volakedy porodnicku robila, ale teraz som si nie ista

veronika1417
21. sep 2011

@zvedava17p na razitku ma este gynekolog porodnik tak asi este ano, ja asi poriesim toho Mudr. Lajtmana

zuzka051
21. sep 2011

@kaia u mna je to to iste malinka je tiež oproti synovi kludnejšia,v noci ani neviem že je v brusku ale ako nahle sa dam na bok hoci ktorí tak začne tak kopať že ma to až bolí niekedy, 😉

stellamiapiccola
21. sep 2011

@dena ja som pri malom nemala mlieko, tak uvidíme a zistíme či sa to dá alebo nie aj keď bude mlieko 😉

zvedava17p
21. sep 2011

@veronika1417 ja neviem co mam spravit, ked som zacala chodit mojmu dr. bola som s nim velmi spokojna, ale odkedy som tehotna, je ako vymeneny....teda az na poslednu poradnu, vtedy bol po dlhej dobe ok, ale aj tak rozmyslam, ze mozno ho mat pri porode by bolo fajn, som jeho pacientka...... som total zmatena

veronika1417
21. sep 2011

@zvedava17p ja som si teraz zacala citat aj forum o TO porodnici lebo o nej som pocula vela dobreho, skoc pozriet tam. Mozno, ze by sa oplatilo rodit v TO