icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

blackrose
22. sep 2011

@mysti @lianka7 ved hej, preto chcem do neho investovat aj ja a chcem kupit kvalitny matrac (lebo nie vzdy podla ceny zistis aj kvalitu) ale co je kvalitne? Matrac za 30 Eur, za 50 alebo 70 Eur??? Co je len reklama a co naozaj kvalita. Niekde to je aj obodovane, ale inde zase nie... hmm

dianka3
22. sep 2011

@lenka1108 noo,oni tam boli preto lebo si nevedeli este udrzat telesnu teplotu,a keby boli v postialkach tak im hrozilo podchladnutie a k tomu kopec inych problemov.a navyse obaja boli hypoglikemicky .A problem mali aj s pitim z prsnika aj z flasky no nastastie ich nesondovali

veronika1417
22. sep 2011

@kiribaby no veru je to dost penazi len ci nezdvihnu ceny ked bude sezona 😲

slimme
22. sep 2011

@blackrose @mysti @lianka7 baby nechcem nikoho presviedcat ohladom matraca ale my ked sme kupovali tak nam ten predavac hovoril ze kokos a vselijake hakybaky medzi matracom nemaju ziadny vyznam ze to len vyrobca stale vymysla novinky aby sme si mysleli ze vau!ze bud kvalitny molitanovy alebo co su z tej lenivej peny su dobre.kokos vraj tak akurat je dobry na to aby smrdel a mnozili sa tam roztoce.

kiribaby
22. sep 2011

@veronika1417 prave naopak, kedze novu kolekciu priniesli zac.augusta, v zime uz budu pomaly vypredaje! 😀 Preto sa obavam, ze za peknym tovarom sa len tak zaprasi 😒

kiribaby
22. sep 2011

@drobcek801 tak potom je to v pohode, ak je to sposobene len polohou babatka 🙂 U lekara by som to urcite neriesila, len som myslela, ci dake cviky na uvolnenie alebo caj mozu pomoct..

mysti
22. sep 2011

@slimme neviem, my mame aj s muzom v manzelskej posteli tiez matrace s kokosovou vrstvou a sme spokojni...jasne, je to na uvazeni kazdeho, 100 ludi 100 nazorov 😀 ja som len pisala, aky sme kupili my, je lahucky a zda sa mi naozaj dobry. Neviem, ci ste pozerali v Reflexe tento tyzden davali o syndrome nahleho umrtia dojciat a tam tiez davali ako jeden z rizik makky matrac, preto molitanovy obycajny neodporucali, lebo sa hned vylezi. Tak aj to ma v mojom rozhodnuti utvrdilo a je pravda, ze dietatka nam budu priberat a cim budu tazsie a budu mat makky matrac, tym viac sa budu do neho "prepadavat"...to si aspon myslim ja. Ako vravim, mym mame kokosove odskusane, preto som aj malemu objednala taky. Inak maju aj drahsie s tou pohankou, ale to som zase citala, ze ta vrstva je dost nepriepustna... 😒 je to zacarovany kruh a na vsetky matrace by sme urcite nieco nasli. Je to ako s kocikmi, je ich milion a kazdej sa nam paci nejaky iny... 😀

woman04
22. sep 2011

...tak my sme dnes objednali práve ten pohánkový,10cm, ale tá strana sa používa až po 3 mesiaci a viac..dovtedy kokosová strana..videli sme ho aj za 40 €,ale na nete ide tak 21-27..molitán som nechcela,moc prehrieva... http://www.perinbaba.sk/dojcensky-tovar/do-post... ...tak uvidíme...🙂

lucka33
22. sep 2011

Ahojte 🙂
Riešite matrace? Ja mám pre dcérku molitanový. A ja si teda neviem predstaviť malé bábo, ako by sa zaborilo do matraca 😕 Po prvé leží na chrbte a nehýbe sa, a po druhé keď je už väčšie a pretáča sa, tak ten molitan zas nie je ako pena, že si tam zaborí tvár... Ja si to osobne neviem ani predstaviť a to mám dieťa šidlo, čo sa vkuse mrví, krúti, ale tak v noci toľko pohybov nenarobí... A ani sa v spánku nikdy nepretáčala, až teraz keď mala okolo roka, tak začala spávať aj na brušku, ale to sa ona sama tak otáča...

A to tŕpnutie, čo ste spomínali, tak mne v noci tŕpnu ruky 😖 Je to hrozne nepríjemné, stŕpnu mi aj niekoľkokrát za noc, mala som to aj pri prvom tehotenstve... A potom v noci nerobím iné, len si rozcvičujem ruky 😝 😖 Čo na to užívate? Či nič? Ja som to zabudla spomenúť doktorovi, tak neviem, čo s tým, ale asi nič, po prvom pôrode mi to prešlo...

denis006
22. sep 2011

@dianka3 iste to rýchlo drobci dobehli...xi... 🙂

denis006
22. sep 2011

@dianka3 po pravde je ich prvé dieťatko, ale prešla si všeličím....prvé si nechala zobrať v 26 tt, resp, vyvolali jej pôrod...malý mal niečo s obličkami a nevedeli filtrovať plodovku, tak dávali 1 % nádej na prežitie...druhé chudák potratila na zhačiatku a do tretice sa im podarilo...už majú krásneho synčeka a čoskoro bude mať 2 roky....báli sa už pustiť do ďalšieho tehotenstva ale oplatilo sa 🙂

veronika1417
22. sep 2011

@lucka33 ja to mam tiez 😕 tiez mi z nicoho nic strpnu ruky a zobudim sa na to ako ich mam cele zmeravene a len cvicim ako blazen a sucham nech sa prekrvia. Som myslela, ze bud male na nieco tlaci alebo od chrbtice. Nemavam to kazdu noc ale dost casto, najcastejsie ked lezim na chrbte.

veronika1417
22. sep 2011

@mysti my s manzelom tiez mame matrace s kokosovou vlozkou a ja si chvalim ale moj hundre, ze je makky 😀 ale uz ich mame nejake tri styri roky aj ich otacame tak ale moze byt, ze by mu viac vyhovoval este tvrdsi. Babatko nema velku vahu takze podla toho, co som si ja nastudovala o matracoch som sa rozhodla pre ten z polyuretanovej PUR peny bez kokosovej vlozky. Deticky hlavne potrebuju taky kde sa nemnozia bakterie, roztoce, plesne a toto presne splna poziadavky. Tvrdost podla mna vyhovuje babatku kym je v postielke potom ked uz je vacsie je aj tak uz vo vlastnej velkej postielke. Ked sme kupovali pre seba tak sme sa nachodili 😖 a ja som studovala o tom ako blazon lebo nikde nevedeli poriadne poradit, uplne otrasne 😝 venovala som tomu hodiny a hodiny ale myslim, ze sme spravili spravne.

veronika1417
22. sep 2011

@denis006 joj to je aky tazky osud ☹ este, ze to skoncilo zdravym syncekom. To preto, ze to nevzdali a bojovali dalej.

mysti
22. sep 2011

@veronika1417 veronika, ako vravim, tych nazorov na matrace je tisice, ja si myslim, ze na vsetkych co sme si vybrali sa nasim drobcom bude spat vyyyborne 🙂

lolinkamaminka
22. sep 2011

Ahoj kocky 🙂 uz som sa tu na to pytala, ale zabudla som na podrobnosti, onedlho idem na prve CTG-cko a zaujimalo by ma ze ako to bude vyzerat, ci si mam obliect nieco specialne aby som si to ulahcila (ako ked si davate ku dr. suknu..) a teda ze co konkretne sa pri tom robi ...dakujeem 😉

mysti
22. sep 2011

pocujte baby, inak kupovali ste "postolky" c.1 pre babo - kolko kusov, ja si myslim, ze dvoje stacia, az sa aj babo nahodou po boku precika tak aby malo na vymenu, co poviete? ja c. 1 este nema, mam len od kamosky dvoje ale c.2. Ja mam normalne strach, ze som na nieco zabudla a az by ma nahodou teraz manzel mal odviezt do porodnice, tak mam pocit, ze este polku veci nemam... 😒

veronika1417
22. sep 2011

@mysti hlavne, ze uz nebudu skrcene v nasich bruskach 😀

lucka33
22. sep 2011

@veronika1417 no ja to mám práveže pravidelne každú noc a je jedno, v akej polohe ležím, ja spím na boku a ruky nemám ani hore ani priľahnuté, ale aj tak mi vždy stŕpnu. Mne sem-tam ruky stŕpli aj mimo tehu, ale to len z času na čas, ale teraz je to fakt brutál, každú noc niekoľkokrát to mávam...

@mysti ja som mala podedené, neviem, aké číslo, ale podľa mňa č. 1 ti budú stačiť 2 ks na výmenu. Dcérku som balila naširoko, ale mala som z toho akurát nervy, lebo ona mala problémy s prdíkmi a keď mala nožičky naširoko, tak si ich nemohla pritiahnuť k brušku a uľaviť si, tak som to vždy nadránom po masírovaní bruška hádzala do kúta spálne 😝 😀
A neboj, určite máš pre bábo všetko potrebné 😉 Ostatné by si dokúpila aj potom 😉

mysti
22. sep 2011

@lucka33 no, musim tie c.1 kupit...najhorsie je, ze my tu taky obchod speci pre babatka nemame a ked aj objednam z netu, tak ma dva kusy vyjdu na cca 4€ a za postovne dam dalsie 4€...dokelu.... 😠

lianka7
22. sep 2011

@mysti Ja mam zatial 3 postolky-z toho 1xč.1,2xč.2

lucka33
22. sep 2011

@mysti hmm, tak to je nafigu s tým obchodom... 😒 A v bazári si nepozerala? Či nechceš riskovať, v akom stave prídu?

luppita
22. sep 2011

@mysti ja mam dvoje, neviem ake cislo, ale ja som napr syna balila len na noc, on ked mal nozky nasiroko stale plakal, aj ked bol v pernke hulakal, nemal rad, kd sa nemohol hybat uz ako tyzdnovy, tak mne stacili 2kusi na cele balenie a ked nam vyslo sono klbov Ok, tak som uz nebalila 🙂

stellamiapiccola
22. sep 2011

@mysti kľuuuud ak ti niečo zachýba dokúpiš, chlapci mávajú problém s vetrami ja som aso pol roku aby sa vykakal musela používať hadičku a to mu pomohloooooooooo moc moc

veronika1417
22. sep 2011

@mysti ja som citala, ze stacia dva kusy z 1ky a dva kusy z 2ky ale ja som zatial nekupovala lebo dnes vraj lekari tvrdia, ze netreba na siroko pokial doktor nenakaze inak ale vazne nad tym rozmyslam, ze na siroko budem davat tak ci tak a az ked sono ukaze ze je to oki tak prestanem, Nase mami to tak robili a vlastne do nedavna to tak bolo a bolo dobre 🙂

dena
22. sep 2011

@stellamiapiccola dnes mi konecne prisla suprava do postielky 🙂 je nadherna 😉

mysti
22. sep 2011

@lianka7
@luppita
@stellamiapiccola joj, tej hadicky sa bojim aj ja, potom az k tomu pride, tak Ti iste napisem, aby si mi poradila, ako tp praktizovat, aby som malemu neublizila....
@veronika1417
ja chcem tiez balit nasiroko az to malemu nebude prekazat a nebude mi velmi plakat, uvidim, co povie doki...akoze aj ich aj objednam, len je to take divne, ze za postovne dam este viac ako za postolky... 😒 lae co uz narobim...

veronika1417
22. sep 2011

@mysti tak kasli na to ja Ti kupim a poslem Ti to ako list to je tenulinke a postovne bude nejaky 60 centov 😀 co Ty na to??? Ale som to vymyslela 😀

marvis
22. sep 2011

@mysti Ja som tie postolky kupovala v 101 drogerii,po jednom kuse z kazdej velkosti zatial.Ale mali by ich mat aj v lekarni,skus sa spytat aj tam.Je zbytocne tolke peniaze za postovne davat.

veronika1417
22. sep 2011

@mysti kludne mi napis do IP adresu a kolko kusov z akej velkosti potrebujes, jo??? 😉 ja si pojdem tiez kupit tak kupim aj Tebe 🙂