Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@ mysti ahoj... ja som kupovala v Lienke poštolky 2ks.... ale neviem či ich budem používať... dnes mi prišli AIO nohavičkové plienky a namiesto vkladačky sa dá použiť aj štvorcová plienka tak môžem malého baliť na široko 🙂 najlepšie na nich je to, že nepotrebujem vrchné nohavičky 😀 veľkosť je univerzálna tak sú vhodné aj pre novorodenca 😀 😀
prídu mi lepšie ako poštolky lebo okolo nožičiek je gumička....
@mysti neboj tá hadička je úplne skvelé riešenie a zaberie to sa hneď naučíš 🙂 jasne , ke´d bude treba sa ozveš 😉 😉 😉
neviem možno som divná, ale neviem otom, že deti plačú lebo sú na široko balené 😅 ja budem uuuuuurčite baliť na široko!!!
@dena no skvelé, že je úplne nádherná, ja mám postieľku u maminy lebo si nechcem zaberať už teraz miesto v spálni , ale mám nutkanie ju doniesť a už to nachystať mám to poprané a vyžehlené! 😀
Dnes som bola u gynda a malá váži 1930g , všetko ok ! od zajtra materská ...
Ahojte, dneska som si tak na polovicu zbalila tasku do porodnice. Zacala som balit do takej mensej cestovnej a nemala som ani stvrtku z toho co je treba a taska bola plna, tak som to vybalila a nabalila do vacsej🙂 a to som zbalila zatial len jedny vlozky 20 plienok jednorazovych...proste zo vsetkeho po troche,postupne mi manzel bude nosit podla potreby.Este musim oprat zupan a latkove plienky, nocne kosele a budem mat vsetko zbalene...ani ked som isla na dovolenku som toho tolko nemala...
ahojte baby... clovek tu nakukne iba tak narychlo a vy tu litanie napisete... ake ste sikovne, vsetko nachystane, pokupene kociky, postielky... pobalene do porodky... 😵 ja este nic... 😅
@majoslava ja som pri malom nepouzivala postolky a dufam, ze ani teraz nebude treba... 😉 uz sa to neodporuca, iba ak nevyjde ten manever, co robia pri prepustani baba z porodky...
k matracom, urcite nejaký pevnejsi je lepsi, po prve sa skoro nevylezi a ked sa babo zacne stavat, tak bude mat pevne pod nozickami a nebude tym padom padat a buchat sa o postielku... 😉 my mame s kokosom, teda ale maly v postielke velmi nespal... 😅 a teraz ma z nejakej peny, tvrdy...
@lucka33 mne v poslednej dobe trpnu ramenne klby... sak ked clovek len na boku moze lezat, tak sa nedivim, je to teda fakt neprijemne a to bedro ani nevravim... 🙄
ozaj, vcera asi, ste preberali, co beriete pre babo do porodky, teda ved tam davaju erarne veci, tak iba na cestu z porodky si pripravte tasku, nie... 😕 teda isto to tak funguje v BA... sice tie veci su niekedy fakt obrovske, ale kamoske v KE sa stalo, ze mala mala na sebe nejake vlastne pyzamko a aj ciapocku s rukavickami a tie sa pri kupani nejako stratili... teda to mozno zavisi od porodky, ale co ja viem, tak taka je situacia... 😕
@mysti setri sa, nech maluje mm... ja chodievam s malym doobeda na prechadzky a furt sa taka dobita vraciam, ze som rada, ze si sadnem... 😒 ale Matko sa hybe z casu na cas, tak sa nebojim... hadam sa neotvorim tak skoro... ved mame este furu casu... a mm zehli... sikovnik... moj tiez vyzehli, ale to tempo, ked na nho kukam, tak mne by to polovicku casu trvalo... 😀
tak som si popisala a mozem ist hajde do perinoch...
cez vikend sa krotte... lebo zas nebudem stihat, od zajtra sme mimo... ideme do bojnic na vikend... tak nech sa vas drobcovia drzia a mate co najmenej problemov... 😉 pekny vikend dievcata a babatka v bruskach a jedno uz vonku... 😵
ahojte babule, ste toho dnes ale popísali, ešte som všetko nestihla prejsť, ale všimla som si, že riešite matrace, ten ja ešte nemám, tak si rada prečítam názory a už musím objednať! no najvyšší čas, nie?! 😀
dnes som mala zase poradňu, malinká zatiaľ otočená KP, tak uvidíme. od pondelka do rizikovky, tak budeme ostro sledované 😉
...som prekvapená,že poštolky..mňa by to nenepadlo kúpiť,všetci mi vravia,že sa už na široko nebalí,iba ak je sono zlé...nebolo to neviem čo,moja malá bola vždy prečuraná až po bradu 🙂 ..spávala na bruchu..ono pred 22 rokmi boli iné teórie 🙂...ale keď si spomínam na matrac ,bol veľmi tvrdý...mám pocit,že vtedy bol len jeden druh .-),ale čo v ňom bolo neviem,lebo ani prateľné poťahy nemal...ale na omak to bola ako slama 😀 ...smejem sa každý deň,keď mám dilemu,čo by som mala kúpiť,vtedy bola jediná dilema,že kde to kúpiť🙂...látkové plienky som zohnala v Trnave a prací prášok v Lamači 🙂...to len na pobavenie .-)
Dobré ránko kočky,
no dnes som sa po dlhom čase zobudila s miernymi bolesťami a dobre si nadávam...včera som stála pol dňa za žehliacou doskou-žehlila som si plienky,zavinovačky,košielky-bolo toho veľa a ja som to chcela naraz-trúbka...a teraz ma tak príšerne bolia kríže,že neviem sedieť ani ležať ☹ ☹ ☹
@lianka7 ja som tak zehlila v sobotu a vecer som pri kazdom, aj malilinkom pohybe plakala, tak ma kostrc, ci nieco tam bolelo
@zvedava17p Ja kostrc vobec necitim,ale tie krize-otras...pomohlo ti nieco,alebo to preslo?
@lianka7 len oddych, ale mna kostrc boli casto, ked dlho sedim, alebo sa premaham, niekedy neviem ani z coho....a teda riadne
všetky periete pripravujete no ja ešte stale čakam ani neviem načo asi by som tto mala začať brať važne aj ja 😉. Ja veľa veci nekupujem kedže mam množstvo po malom tak len nejake drobnosti a malinke vecičky poprať a požehliť. Asi kvoly tomu žehlenie sa mi do toho vobec nechce 😠 no ked sa pozriem k oktobrovkam že sa to tam už rozbehlo tak by som si mala švihnuť lebo nakoniec nesttihnem všetko pripraviť
@veronika1417 dakujem Ti velmi pekne za ochotu, si velmi zlata, ale pisala tu Majka, co je od nas, ze ona ich kupovala tu v jednom obchode, ze ich maju, tak skusim este pozriet tam...az by nemali, dam Ti vediet, este raz dakujem 🙂
@mysti nie je zac 😉 pokojne sa ozvi keby daco 🙂
krasne ranko prajem 🙂
@mysti ja mam z cisla 1 a 2 po 2 kusy z kazdeho... a ja som ich kupila v drogerii tusim 101 drogerie ci ako sa vola. Taku u vas nemate?
@veronika1417 ja budem balit na siroko... tak ako vravis, aj nas mamy balili a radsej budem balit ako potom lutovat...
@lenica81 slubil mi, ze buduci tyzden namaluje, ja s mamkou len vypraceme izbu-pride mi pomoct. Tak sa tesim.
Inak baby, neviem ci ste poculi o tej vrazde ucitelky, co ju udajne zabil priatel...vcera u nas lietal vrtulnik a hladali ho, ze sa pravdepodobne zdrziava niekde v nasej oblasti. Aj policajti prehladavali zahrady a stodoly...juuuu, neprijemny pocit, ze sa tu moze niekde pohybovat vrah... 😕 😕 😕
@mysti fuuu to je dobre na psychiku toto 😲 sa pozamykaj ked si doma sama a pozatvaraj okna 😨
@veronika1417 no, je to o drzku...moja segra chuda sa bala dnes ist aj do skoly
akoze fakt neprijemny pocit 😕
@veronika1417 esteze byvam az na 8.poschodi a dnes sa nikam sama nechystam 😀 len snad do obchodu, ale ten mam nastastie oproti cinziaku, co je niekedy faaakt velka vyhoda 😀
@denis006 no aj my sme sa bali, pretoze prve som porodila predcasne v 24 tt ,proste z nicoho nic som dostala kontrakcie a uz to slo , potom som prisla o babatko v 19 tt ☹ tiez som ho musela porodit ,ale mrtveho 😢 a do tretica dalsia rana ☹ potrat v 9 tt no a tam ma aj cistili a zrejme tym mi poskodili ten krcok koli ktoremu mam teraz problem donosit babo ☹ no a po 3 neuspesnych tehu mi moja ,,skvela,, 😠 gynda povedala ze uz nebudem moct mat deti,aby som sa s tym zmierila,hlavne ze hodila vynu na moju dvojrohu maternicu ale to ONA bola ta koli ktorej som potratila pretoze moj terajsi gynekolog zistil ze mam trombozu a tak uz pri tychto tehu si picham injekcie do bruska .A navyse aj ked som mala zapal tak mi nedava ziadne cipky ani ma nevysetrila, 😠 😠 😠 vies co mi na to povedala? ze to prekonam a prejde to 😠

@mysti Ja myslím že tie poštolky ti vkaždej lekárni zo dna na den objednajú , tie na suchý zips su vraj lepšie a na zaciatok ti stacia 1 a 2 k trojkam možno ani nedojdete ked bude mat dobre jadierka na nožkach.