icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

cucovia
23. sep 2011

@drobcek801 dakujem! 😉

woman04
23. sep 2011

@drobcek801 ...u nás si všetci mysleli,že to bude dievka,ale ako nám potvrdili chalana,tak prišla dilema...išli sme vylučovacou metódou..každý mesiac sme určili 3 mená,ktoré sa nám obom páčili a ďalej selektovali..najväčšia sranda je,že sme skončili pri Tomášovi -muž je Tomáš🙂 a to som nejak stále odsúvala,lebo som si myslela,že nech má meno originál a nie po niekom 🙂...ale už sme sa rozhodli......mali sme aj my v talóne Gregora,hlavne ja...potom Šimona-to je v zime a nech nemá všetko nakope..dcéra je Lucia a narodky má 27.12.,chúďa,vždy sa jej sviatky zlievali aj s Vianovami..ešte sme váhali nad Michalom,Jakubom ,Jurajom a Normanom 🙂

dianka3
23. sep 2011

@drobcek801 no tak ked si tamto prenasala tak sa neboj, aj toto urcite prenosis alebo pojdes na porod,ale je divne ked ti zaznami ukazovali kontrakcie ze ta nevysetrili,inac taky je standartny postup aby sa zistilo ci tie stroje blbli alebo naozaj sa skracuje abo otvara krcok.Ved ja som mala kontrakcie,zavolala sanitku a hned ako spravili to ze hned ma vysetrili a az potom napojili na zaznami. Lenze mne sa este nikdy nepodarilo donosit dietatko do termina ☹ a kde to este prenasat, taka slovo ja nepoznam 😢 ja som rodila v 36tt a druhe tehu som uz skoro porodila v 33 tt kebyze mi to nacas nestihli zastavit a aj to bola bieda lebo hned zaciatok 36tt som porodila ☹ takze ja mam s tym problemy, no ty nie

dianka3
23. sep 2011

@woman04 fíííha tak ty uz mas riadne dospelu babu,sak ona moze byt kludne uz maminou 😵 mala si bezproblemove terajsie tehu?

drobcek801
23. sep 2011

@woman04 my sme tiez zvazovali kadejake metody,aj tych mien bolo vela,ale okruch sa kratil,kedze vela mien ktore sa nam pacili mame v rodine skoncili sme pri michalovi a gregorovi....ale zoznam bol riadny a kedze syncek uz ma meno po tatinovi,tak sme museli vyberat ine....tomas,martin,marek,tibor,simon,ales...no bolo ich strasne vela,vyhrali tieto dva,u mna uz len gregor,mm este zvazuje,ale asi marne,kedze som mu splnila sen u prvorodeneho 😀

jaruska7
23. sep 2011

@cucovia vitaj medzi nami
🙂

kukina79
23. sep 2011

@lucka33 no tak podobne mi to opisala kamoska, ako to u nej pocas dna prebieha. tiez mala vyzaduje stale, aby pri nej bola 😉 a vcera si vybrala mna, kto jej bude robit spolocnost...heh a ked potom prisiel este drahy z roboty domov, tak ma vystriedal. mala sa namotala na neho a chudak aj tu kavu co som mu urobila zacal pit az potom co od nas odisli 😀 no mala sa proste u nas citila dobre, ani dom nechcela ist a sa mi pacilo, ze drahemu ukazovala obrazky so zvieratkami a chcela aby jej ich pomenoval a chudacisko on po slovensky nevie, takze ja som mu to povedala a on ako papagaj zopakoval, tak sme sa nasmiali 😀 , ze dostal prvu lekciu slovenciny a ze takto podobne to bude potom neskor u nas, ked bude maly vacsi, bude tatka ucit po slovenky... 😝

drobcek801
23. sep 2011

@dianka3 no uvidime,ako sa to vyvynie 😉 ja uz by som len chcela rodit konecne prirodzene 😖 syna som prenasa a to mozno ja kvoli tomu magnesku,brala som ho pri nom od 6 mesiaca a pri dcerke som uz v 8 mesiaci bola otorena na 4 cm,takze mi porod zastavovali,ale nato sa skomplikovali prietoky a tak mi ho museli vyvolat,takze sa narodila v 37tt,ani ja nechapem preco ma nevysetril,ked sa mu nieco nezdalo,ale ma len vystrasil 😒 no ale snad bude vsetko ok a my stastne porodime nacas zdrave babatka 😉 drzkaj sa,nech aj moje tretie aj tvoje tretie je uz podla nasich predstav 😉

woman04
23. sep 2011

@dianka3 ...no prvé bolo bezproblémovejšie...to bolo v 89...mesiac pred pôrodom som behala po Viedni-otvorili hranice 🙂 a 2 týždne pred pôrodom som hrala ping pong ...toto prišlo ako jasný blesk z neba..vôbec som neplánovala mať už deti...ale teraz sa veľmi tešíme...som na PN..mala som vcestnú placentu a musela som zo začiatku len ležať ,teraz mám vychádzky...nevoľnosť som nemala ani pri jednom..ale teraz obrovské bolesti podbruška a krížov,ako kudlu pichnutú...teraz je dobre..klop klop..sem tam kríže a panva a pri sedení na tvrdom kostrč,ako tu už veľa báb písalo...najviac ma trápi syndróm nepokojných nôh,to sa nedá zaspať🙂...ale to je nič,hlavne ,aby bol malý zdravučký a šťastný,že sa k nám vypýtal 🙂)))

stellamiapiccola
23. sep 2011

@dena no podla možnosti sa chcem tomu vyhnúť a chodiť môjmu dr. on spadá pod Kocha a ordinuje v Ružinovskej poliklinike .

@luci66 asi by som to pranie nezvládla , ale bohužial asi to je mudrejšie lebo deti pri pampers sa dosť ťažko odnaúčaju od plienok ak má mokrú normal plienku to musí ísť na nervy ale tie dnešné im nevadia 😒
@zuzu166 ja som odsávačku mala od začiatku a jedna bola aj v balíčku čo som dostala v nemocke malý bol v 3 mesiacoch chorý a ďakujem, že taká vec existuje sme mu stále odsávali a cca od 7 mesiacov už som používala odsávačku na vysávač super vec!

drobcek801
23. sep 2011

@woman04 jeeee,takze tomu sa hovori syndrom nepokojnych noh,ja som to mala pri kazdom a mam to aj teraz a ked som sa pytala na to dokiho,tak mi to vysvetlil tak,ze to je babom,ze mi tlaci na nejaky nerv,ze to je z chrbtice....ja to mavam,ked si lahnem hlavne vecer a nezaspim kym sa z toho neunavim,nohy mi tak ako keby trpli a ked s nimi pohnem,tak to prejde a tak sa to opakuje,az kym sa fakt neunavim,je to to?

dianka3
23. sep 2011

@drobcek801 ozaj a ty si pri malej uz od 8 mesiaca lezala v nemocke ci doma? a ako ti to zastavovali?
Ja som lezala v nemocke a davali mi lieky na zastavenie kontrakcii. A teraz ma tam dr chce poslat zase, tak neviem mam ist? 😒 a co bude s muzom a detmi? Juuuuj velmi sa bojim 😢 ja by som uz tak velmi chcela to babetko aspon v 37tt porodit a ne skor. Som asi jedina ktorej sa este nepodarilo vynosit babo 😢 😢 😢 som ako zena nanic!!! nedokazem ani to babo vynosit 😢 stale cosi a v zivote sa mi takiusto nedari

dianka3
23. sep 2011

@drobcek801 a si teraz domka? ako sa citis , ano hadam sa nam to podari, kiez by

dianka3
23. sep 2011

@woman04 no ale hlavne nemas ine problemy a to je hlavne, velmi ta obdivujem , na 41 rokov a vsetko je ok 🙂 mas maternicu ako mlada kocka 🙂 zato ja mam 23 rokov a moja maternica sa chova jak uz 60 rocnej stareny ☹ nedokazem vynosit babo uz teraz a nie to aby som mala 41 rokov, ved vtedy uz ani zit nebudem

zvedava17p
23. sep 2011

@veronika1417 inak moja mamina je zase Veronika a vsade si hovorila Vierka, znami ani nevedeli, ze oficialne je Veronika.....a na toto meno si zvykla az ked sestra dala dcere meno Veronika 🙂

drobcek801
23. sep 2011

@dianka3 ale neprehanaj,ved si porodila dvoch chalanov,aj ked prisli na svet trosilinku skor,ale su tu a su zdravi,to je zaklad 😉 mne tiez davali nejake lieky na tie kontakcie,potom magneziove infuzie a tiez nieco na plucka pre malinke,ale nazvy si zial nepamatam a lezala som v nemocke,teraz sa mi uz doktor tiez vyhrazal nemocnicou,aj ked nechapem,sak ma ani nevysetril,ale slubil,ze ak spomalim,tak bude vsetko ok a o 2 tyzdne ma pri odobrani vyteru vysetri a tak sa uvidi,co dalej,len aby to do dvoch tyzdnou neprislo 😉 snad nie,snad to zvladneme a neboj nesi jedina,su aj take ktore o detickach mozu iba snivat,tak bud rada,ze si to tak daleko dotiahla 😉 drz sa
a citim sa niekedy na porod a niekedy,ako keby som ani tehu nebola,najhorsie je to poobede a vecer,to je mi uz dost zle,ale da sa 😉 aj ja sa bojim tej nemocky,ved co s detickami,ale zvladneme 😉

zvedava17p
23. sep 2011

@lucka33 vorvanom ma vola aj mm....minule sme boli u svokrovcov a zrazu mi povedal, no vorvan vstavaj ide sa domov...ale viem, ze to nemysli v zlom....mu to prislo vtipne 😀

ajvetka
23. sep 2011

mne sa paci meno Oskar najviac, ale manzelovi nie... Dalej meno Juraj, bol by po tatovi. A mojej dcerke sa paci meno Matko, to je jej frajer 🙂

woman04
23. sep 2011

@dianka3 ďakujem..neboj,presne ako píše drobček...hlavu hore...a keby si mala ísť znova skôr do nemocky,neboj,muž sa hádam postará..my sme boli 3 sestry a mamina tiež často v nemocke a zvládol to s nami .-)

..ja som nejaká celá pozadu..keď vidím ako máte všetko všetky poprané a ožehlené...ja ani kúpené 🙂..je fakt,že kamarátky ma zásobili niečím,ale je to ešte v taškách ...akurát postieľku som kúpila a matrac objednala 🙂..jaj,aj hniezdo som v Brendone kúpila s vankúšom a paplónikom....mala by som kopnúť do vrtule 🙂...kočík tiež stále dilema..doma totiž total Saigon...včera nám odišiel stierkar a treba penetrovať obývačku a maľovať a upratovať ...všetky financie idú do prerábky a v tom prachu sa mi nechce niečo chystať...stále mám pocit,že je to ďaleko 🙂

kukina79
23. sep 2011

akurat si chystam, ze idem poprat vecicky pre maleho co som nakupila...ehm, len teraz ako si pozeram tie stitky na kolkatke sa peru, tak na niektorych ma, ze na 40° a niekde na 60°, tak teraz neviem... ☹ som myslela, ze to vsetko na 60° vyperiem...viete poradit... 😕

monculik5
23. sep 2011

baby zajtra ma čaka perny den! idem na svadbu kamaratke a neviem ako to zvladnem 😒 aj sa tešim aj nie lebo budem len sediet ako taky túk ☹ a to preto lebo ma pobolieva v podbrušku tak aby som niečo nezvrzala ☹

kiribaby
23. sep 2011

@kukina79 ja by som to vsetko supla na 40°, vo vseobecnosti periem doma oblecenie na max. 50°, iba uteraky, utierky atd. na vyssich teplotach 🙂

kukina79
23. sep 2011

@kiribaby no ja tiez max.na 40° a uteraky a postelne pradlo na 60°, ale som myslela, ze pre babtko to treba na tom vyssom.

pimpa
23. sep 2011

ja som tiez oprala na 40tke a potom vyzehlila, teraz som docistila sterilizator na flasky, vycistila kocik a oprala jeho textilie..a narychlo mam zbalenu tasku do porodnice, keby nieco

kiribaby
23. sep 2011

@kukina79 ja mam celu vybavicku novu (nepodedenu), tak som ani neuvazovala, ze by som prala na vyssich teplotach, ta 40° sa mi zda ok 🙂 V podstate ani neplanujem robit nejake super sterilizacne zakroky, jedine pokial by mala malicka neskor nejake zdrav.problemy.

kukina79
23. sep 2011

@kiribaby no asi to poperiem na 40tke bo sa mi to nechce zvlast a skoro naprazdno pustat pracku sa mi nechce...no vsak ani ja nechcem nejak sterilne....ani prasok som nekupovala extra detsky.ja aj pre nas pouzivam Persil sensitive, tak v tom budem aj pre maleho pravat, len oddelene od nasich veci a bez avivaze.

kukina79
23. sep 2011

@pimpa sikulka, tak ja tasku som zvedava kedy budem balit. pre maleho mam uz v podstate skoro vsetko, len drobnosti a cakm kedy nam konecne zavolaju, ze objednany kocik uz dosiel. no a tasku este do nemocnice nebalim, bo nemam este ani nocnu koselu a zupan, fu len zupan sa mi nechce extra kvoli porodu kupovat. ja ho uz potom nikdy viac nepouzijem... 😒

luci66
23. sep 2011

@dianka3 Ahoj moja, no ako s krckom netusim, lebo na kontrolu idem az 5.10, ale brucho mi stale tvrdne, az mam z toho obavy. dnes som bola po dlhom case v praci, som cestovala do BA vlakom a ta cesta bola vecna..este ked som sedela sa to dalo, ale ta chodza a nadskakovanie v trolejbuse....no comment. davam si magnezko raz denne a ked som doma a lezim tak pohodka tak uvidime. Tebe sa ako dari, uz si bola na kontrole? drzim palce 🙂 , inak neviem ci tvrdnutie bruska a skracovanie krcku nejako spolu suvisi, to by ma celkom zaujimalo...

veronika1417
23. sep 2011

@zvedava17p aka nahoda 🙂 mame toho dost spolocneho 😉

veronika1417
23. sep 2011

@woman04 na ten syndrom nepokojnych noh mas aj nejaku osvedcenu metodu ktora zabera? 😕 Lebo ja manzela zachvilu vyhodim z postele ako mi ide na nervy co vecer vystraja z nohami 😀 ale je z toho chudacik strasne nestastny a nervozny ☹