Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Ahojte
ked to takto pojde dalej, budem sa hlasit len raz zan 2 tyzdne. furt volaco. My sme si teraz trosku polezali v nemocnici - zavrate nakoniec aj s vracanim. Povysetrovali, nic nezistili...Mozno nizky tlak, mozno chrbtica.
Ozaj baby nitrancanky mate skusenosti s dobrym neurologom nejakym? diky
a este mam aj pruh, takze ma byt cisarsky
dufam, ze vy sa mate lepsie
@luci66 ano kedze ti tvrdne brusko tak by ta mal dr vysetrit lebo to automaticky znamena skracovanie ba az otvaranie krcka.Ja ked som bola u dr a som mu povedala ze mi tvrdne brusko tak automaticky ma vysetril a v nemocke to iste.Boze to u nas v mt su takyto dr a vasi to maju na haku? 😒
@janulka.ok v pohode,preto tam bola aj ten smajlik,neberiem sa az tak vazne...ako v inych profesiach su odbornici a "odbornici"rovnajko aj medzi lekarmi akolekarnikmi,ale mam pocit,ze to moje povolanie je niekedy hodne podcenovane.. a zaznavane. Ja si myslim,ze dobry a hlavne stale sa vzedalavajuci lekarnik-je osozna studnica informacii,ktoru malo ludi vyuziva naplno))) a sdoverou 😉
Ahojte baby, ja si inak tiez myslim, ze aj nas maly sa narodi kus skor, lebo aj mna uz poriadne tlaci dole...ale chcela by som, aby vydrzal aspon do 1.11. aby bol novembrovy ako sme my dvaja...tak uvidime. Ja buduci tyzden uz tiez podokupujem vsetko, co mi treba do porodnice a pre istotu zbalim tasku. Aj moj muz mi povedal, ze nech si radsej uz propravim, ze kde mi bude on potom zhanat veci. Nastastie vecicky pre maleho mam vsetky nakupene aj oprate a a vyzehlene. Aspon nieco....ja som si objednala tie poporodne vlozky, maju mi prist v pondelok a dokupim aspon 3 obycajnych bavlnenych nohaviciek a budem mat uz asi vsetko. Este zobrat a vyprat zupan od segry,pride mi zbytocne kupovat na par dni novy.... 😀
@luci66 ahoj aj ja chcem používať látkové plienky... kúpila som si tie AIO novhavičkové plienky (nepotrebujem vrchné nohavičky na plienku) a tam mi stačí vložiť len jednu látkovú plienku... je to ako pamperska ale látková a môžem to prať aj v práčke... veľkosť je univerzálna tak môžem ich používať od narodenia...
@lenka1108 Ides rodit v PB?Ja som sa rozhodla,ze tam skoncim asi aj ja.Zvazovala som Cadcu,ale zda sa mi to daleko,predsa len treti porod-moze to ist rychlo.V PB so absolvavala obidva predvhadzajuce porody-mala so gyekologa tam aj som tam pracovala v lekarni na poliklinike.Do ZA sa mi moc nechce nepoznam to tam.
@drobcek801 to mávam aj ja a už dosť dlho... celú noc neviem spať čo mi trpnu nohy... stále s nimi musím hýbať ☹
Caute, tak dnes rano som sa obliekla a pytam sa manzela, ze ci v tom oblecku nevyzeram ako sud (som si tak pripadala kvoli strihu toho tricka) 😝. No, ale tuto odpoved som fakt necakala: " ved Ty vyzeras ako sud "... 😕. Tedaaaaa....
@eviiinka Ahoj🙂 ako sa mas mate),vsetko v poriadku predpokladam🙂..u nas tiez,tento tyzden sme boli na sone a vsetko ok..
chcela som sa ta spytat, kedze byvame nedaleko od seba,ci planujes malemu vybavit pediatra na poliklinike na sustekovej a ci nemas nahodou dobre referencie na niekoho tam? lebo je ich tam asi pat tak neviem koho si vybrat🙂
@stellamiapiccola ja keď sa obzerám v zrkadle a hovorím, no riadne brucho mám, tak sa zľakne, že sa mi niečo nezdá a hneď, že veď aké je krásne a tak 😉
mňa veru také ani nenapadne, že som tučná, lebo mne fakt asi všetko sádielko zmizlo - alebo som taká nekritická voči sebe 😀
@stellamiapiccola, ked mam niekedy pochybnosti, tak aj on ma doteraz "podrzal", ale dnes rano...?? Ale co, ja sa citim fajn a to je hlavne 😀.
@stellamiapiccola awoj 🙂 pozeram ze tvoj syncek sa vola Leonardo 🙂 aj mne sa paci to meno a chcela som ho dat mojmu drobcovi,no zial vzdy rozhodol manzel 😅 kedze bol aj pri porode,Moji synovia sa mali volat Nikolas a bud Leo-ako tvoj, abo Alesandro abo Claudio a tak sa volaju Adrianko a Matej 😅 no co uz on povedal ze pre chlapcov vybera on a pre dievca ja a kedze to bude teraz dievka tak ja zas neviem 😝 a ked aj nejake typi mam tak sa jemu zase nepacia. ach ja neviem stale ake jej ma dat meno, ty to mas ako?
@dianka3 Ved to, na 1 strane viem,ze je to lepsie lebo tam ma prinutia lezat, ale na 2.strane to neni jak doma a to prostredie, lekari atd...Uvidime a este k tomu musim ist v piatok do BA do prace odovzdat vsetky papiere a zial to musim ist osobne. najviac ma stve,ze cele tehu bolo maimalne bezproblemove az teraz posledne 2tyzdne sa to nejako kazi. Musime nejako vydrzat ale samoska nie za kazdu cenu. Drzim palce!
stellamiapiccola @micicka
@kaia no a ja som si dnes na moju staznost, ze sa citim ako velryba na suchu od mojho draheho vypocula, ze co sa stazujes, ja som ti to hovoril na zaciatku, ze si mas davas pozor a neprehanat to s jedlom... ☹ doteraz to ale nebolo az take strasne, ale za posledne 2 tyzden mam pocit, ze som sa ztrojnasobila 😠
@kukina79 ale jaj neber si to k srdcu, mala by si byt rada ze mas velke brusko a ze dietatko je zdrave, a uzi si to pretoze po porode uz take nebude cize nechapem preco si z toho smutna ved take brucho ti neostane na cely zivot.Ja by som brala aj mega brucho, pretoze mne sa to fest paci 🙂 a bola by som nan hrda 🙂
@dianka3 no brusko mi az tak nevadi, je zatial pekne bez strii (dufam, ze to tak ostane az dokonca),aj ked ma uz zacina tahat dolu, lenze mne sa strasne obalili boky, stehna a teraz aj ramena...proste sa citim taka spuchnuta ☹ jasne hlavne je, ze maly je v poriadku a napriek tomu, ze uz by mal mat menej priestoru v brusku, tak je to zive dieta a dava mi pekne niekedy zabrat kopancami do praveho rebra 😀
@kukina79 ano,cize aspon vies ze maly je dole hlavickou, no moja bola v 30 tt dole zadockom tak dufam ze sa uz otocila,no uvydime 😒 a to ked vravis ze sa ti boky aj ramena a stehna obalili to je nasledok tehulkovania, vies niekomu sa urobia strije jak hrom a niekdo zase priberie na miestach kde necakal, take su nase obety pre babetka 😅 Ale zase neboj to po porode zhodis , zatial co uz strii by sa sa nezbavila 😖 a aj moja stale sintri, ale som rada aspon viem ze je v poriadku 🙂 a tvrdne ti obcas brucho? 😕
@veronika1417 vejka, nedaj sa!! 😉 melania je rasne naozaj netradice meno a ked sa paci vam dvom, ostatni nech idu do prdele! ja mam tento isty problem...ale u mna nie svokra, ale mama moja...s cele celucicke okolie..kazdy dookola "a ty si tehotna? kolko?co to bude, ake meno?"ja uz ked pocujem tieto otazky, jezia sa mi chlpy este aj tam, kde nerastu...ver mi..a ked poviem ze mala bude anicka, by si videla tie kysle pysky!! uz mi je z too zle..nam sa to meno paci a uz ked pocujem."Ančáá?? si normalna? kazdy ju tak bude volat.." porazit ma ide! bude to anicka a hotovo!!a ked ju tak budeme volat my, bude sa aj sama tak predstavovat..a ked bude v jej okoli nejaky debo,co ju aj tak nazve anca, nech sa mala nauci ako vyzadovat ako ju volat.. mna tiez volaju stefi- stefania som, ale ked ma niekto nazve inak, štefka, števka, nebodaj!!!! števa, ani sa neotocim, nereagujem..a ked sa predstavim stefie a ludia hned zacnu vymyslat obmeny na moje meno upozornim ze vyzadujem aby ma volali takto..a toto budem ucit aj anicku nasu..nie je tak?
a este som chcela k tym postolkam, co ste sa tu bavili...
ja som malu nebalila nasiroko..v porodnici chceli rovno papmersky, o sirokom baleni nepadla ani zmienka, nikto mi neukazal ako sa to robi..ani pediatricka na poradni..ta si myslela asi ze malu balim nasiroko a len do poradne chodim s pamperskou alebo co...potom ked uz slo malej na treti mesiac, mali sme ist na to sono klbikov, vtedy sa ma niekto pytal ci tak balim, reku a ci mam... tak ma nakoniec suseda ucila vecer pred sonom ako to robit..este aj ked som na sono sla, tak mi ju rpisla zabalit ona, bo ja som to nevedela...a doki na sone ma vychvalil, ze ako vidno ze malu balim nasiroko, ze ma klbiky uplne v poriadku ze uz ju viac na siroko balit nemusim...takze mala bola dokopy zabalena nasiroko ani nie dve hodinycakom-prask 😀 a ak to nebude naozaj nevyhnutne, nebudem balit ani teraz..sice postolky mam po bianke, vsetkych druhov a velkosti, oprate, nachystane, ale ci ich pouzijem, veru neviem...
@mysti moja, bianka ma v skolke sebastiana, velmi krasne meno... a volaju ho sebik..aj doma aj v skolke..alebo sebinko...
@dominika_sk juuuj to mas aj ty super svokru 😀 😀 😀 asi by som ju vyodila zatvorenym oknom...
ja tak ako som sa stazovala na tu moju, tak teraz cusi..pre istotu sa uz ani nepozdravi, ked sa stretneme na ulici..normalne otoci hlavu inam 😀 😀 ale to mne neprekaza..nech mi cumi do ...r... 😝

ahojte babenky. tusim ze tu este ziadna z nas neporodila. no myslim ze do mesiaca sa to pohne,ved aj moja mala prisla o 2tt skor a niektore babenka sa vedia poponahlat aj o mesiac skor. ja uz sa citim na porod,poriadne nespavam a maly uz riadne tlaci dole. ale zas na druhej strane nemam este nic oprane, ani pokupene do nemocnice. rozmyslam,ze zacnem uz od bud.tyzdna. len stale este makam v robote a som z toho vycerpana a nemam na nic ine energiu. chuda moja dcerka,ktora si ma teraz moc neuzije... 😖