icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

woman04
24. sep 2011

@veronika1417 ...práve že nič nezaberá..ja som to mala aj pred tehu sem tam,ale to som sa aspoň na brucho mohla otočiť,to ešte ako tak,neskôr do stabilizovanej polohy,ale teraz studená sprcha,alebo si niekedy silno masírujem..a väčšinou s nimi furt hýbem 🙂

woman04
24. sep 2011

..ono to balenie na široko bola výsada myslím iba strednej Európy...v každej časti sveta ľudia majú k niečomu sklon,tak tu to boli nevyvinuté kĺbiky,generáciami sa to asi zmiernilo a druhá vec,voľakedy nebolo sono a dalo sa to zistiť až röntgenom v 3 mesiaci,to by bolo na liečbu neskoro...🙂

stefie
24. sep 2011

@woman04 jeeezis aj ty si tu? ani ty nevies spat? 😎 boooze, tri hodiny, ja som docitala poslednych 20 stran, co baby za tych par dni popisali, teraz opat jem / ryba s kasou co bola vcera na obed/ 😀 a spanok nikde..ja som cula, ako keby bolo 10 dopoludnia...ze co ja idem robit netusim... 😕 😕 😕 😕

harper
24. sep 2011

Dobre rano, tu to dnes vyzera na pekny slnecny den.

milek
24. sep 2011

No mne dnešný den nezačina akosi dobre, boli ma chrbat a je mi na zvracanie a moj mm sa ma pýta že či som zbalená , haha mu vravím ja este nejdem rodit ešte nemám postielku a nemám este poprané a on sa začal smiat že to si vyrieš tam dole s kamošom 😀 Tak dnes ak sa mi polepší idem poprat veci do prodnice keby niečo.Ale to mi asi preto neni dobre lebo som este včera bola na seminari a celý den sediet a počúvat som mala nohy ako kláty. Už len tento týžden a začína mi volno 😀

abutkova
24. sep 2011

@stefie chcem ti vyslovit podporu ohladne mena..krasne,slovenske.Ja keby som cakala dievcatko tak dam tiez -ale Hanku,tak volali moju milovanu babku-aj ked bola krstena Anna.Ja mam doma Jurka a chcem v tejto "ludovej "tradicii zotrvat-vyhrava u mna Janko a tiez to nikto nechape🙂)Moja mama tiez stale nieco vymysla🙂)Ale myslim,ze uz sa s tym zmierili

lianka7
24. sep 2011

@harper
@milek Dobré ránko kočky...ani mne toto ráno nezačína najlepšie..Od včera ma bolia kríže,večer sa k tomu pridalo podbruško,také slabučké bolesti,akoby som mala krámy dostať-v noci v pohode a dnes ráno zase-kríže a podbruško..no,dúfam,že sa to nebude zhoršovať ☹ ☹ ☹

dianka3
24. sep 2011

@lianka7 ahoj,lianka tak krize ta bolia z tehotenstva, a podbrusko moze pobolievat aj preto ze sa ti roztahuje maternica kedze maly v nej rastie, v tehotenstve je to normalne aj ja to obcas mavam a hlavne ked som bola nizssi tt. Ale pozor ,treba rozoznat bolest ako bolest, lebo keby to boli kontrakcie tak mas skutocne silne bolesti bruska+nasledne tvrdnutia a bolesti v krizoch lebo ak sa toto vsetko kombinuje tak su to kontrakcie. Ale pokial to neni spolu, a je je to len slabsieho typu a netrva to v pravidelnych intervaloch tak neboj nic ,je to len to roztahovanie. Ale keby to trvalo cely den a nepreslo ani po odychu, tak zajdi preistotu do nemocky aby si bola v klude 🙂 Skoda ze si prvorodicka a nevies to rozoznat.Ja ked som tiez bola prvorodicka a vobec som to nerozoznala ked som dostala kontrakcie a tak v 24 tt som aj porodila ☹

harper
24. sep 2011

@abutkova aj my budeme mat Hanku.
@lianka7 tak ziadne upratovanie, lahni na gauc, pusti telku a relaxuj.
Mne je teda dnes dobre, horsie to bolo vo stvrtok, to ma dokonca z prace pustili o dve hodiny skor, ze mam ist spat, tak mi to dobre padlo. Ja uz mam poprane okrem novej supravy do postielky a mojho zupanu vsetko, uz. mi len zostava ozehlit asi 50 plienok.

karap
24. sep 2011

Ahojte,po viac ako tyzdni[ci dvoch?]som konecne nazad.Par kamosiek si uz myslelo,ze som snad v nemocnici,ked sa neozyvam,no nastastie som v poriadku.Nemali sme zaplateny net [financne sme na tom teraz horsie nez zle]tak som sa nemohla pripojit.
Za tie 2 tyzdne ste toho popisali velmi vela,takze nemam sancu to spatne precitat 😉 Dufam,ze ste vsetky este 2v1.Mna uz pomali zacina trapit tuhnutie brucha,par raz som mala aj dost bolestive krce v oblasti krizov...Inak vsetko ok.
Miluly pondelok[bola som 32+1tt]som mala poradnu,pribrala som 7kg a Simonka mala vtedy rovne 2kg.Konecne sa otocila dole hlavickou,tak som uz pokojnejsia.Dufam,ze mi vyjde prirodzeny porod.
Inak,ked sme teraz na tom financne tak,ako sme,neviem sa na malu ani tesit.Uz som aj olutovala,ze som sa na to dala.No co uz.Mala sa na svet nepytala a ja som rada,ze je aspon zdrava.Ostatne sa vyriesi ,,za pochodu,,

lenka1108
24. sep 2011

@abutkova ahoj ano idem tam rodit.nebudem vymyslat.ja asi pojdem cisarom tak to je v podstate jedno.mozno sa tam stretneme 😉

dianka3
24. sep 2011

@karap Ahoj moja, chapem ta v akej ste situacii, u nas je to podobne 😒 manzel je tiez momentalne bez prace a tak peniazky chybaju to dobre poznam.Ale tak neboj ako pises urcite sa to u nas vyriesi 😉
Inac aj mna trapi ten problem co teba, ja som bola na sone ked som bola 30+5 den a mala bola dole hlavickou, no dalsie sono mam zhruba za 2,3 tyzdne tak dufam ze sa mi uz otocila,popripadne otoci 😕 a my sme mali vtedy vahu 1420g 😒 tak neviem je to malinko ci akurat? ked to aj dr vravia ze to neni presne tak neviem.

lianka7
24. sep 2011

@harper
@dianka3 Ďakujem krásne za info,pomohli...podľa toho čo si mi napísala,kontrakcie to nie sú-lebo nemám to v pravidelných intervaloch a nemám tvrdnutie bruška...sú to len také slabé bolesti.A mám pocit,že keď oddychujem-je to trošku lepšie. No v pondelok som objednaná k dr.tak uvidíme čo povie...určite dnes nič robiť nebudem.Popratané máme,aj navarené-dnes idú nohy hore...

dianka3
24. sep 2011

@lianka7 nemas zac.A kedze ty nemas nijake problemy ja by som na tvojom mieste sla na prechadzku kedze dneska je tak krasne 😵 a slniecko sa na nas usmieva 😵 lenze bohuzial mne hrozi nemocka koli tomu moju krcku tak sa musim snazit viac polihovat ale kedze uz mam deti tak sa to moc neda a navyse ja musim este navarit 😒

harper
24. sep 2011

@karap ahoj, zase mas take divne myslienky, neblazni, ako hovori jeden moj byvaly kolega - vsetko sa na dobre obrati 🙂 Tes sa ze mas doma dve pekne zdrave deticky a za kratko k nim pribudne dalsia zdrava krasna slecna. A co sa tyka toho ci sme vsetky este 2v1, tak aby si to nemusela cele citat, tak Leslyelee v pondelok uz porodila, tusim cisarskym slecnu Larissu, ak chces pozri jej blog 🙂

luppita
24. sep 2011

@karap co sa financii tyka u nas je to napodobne, mm musi splasit bud tyz prasule, bo mi tel odpoja 😠 vzdy ma vykolajja take seky ako poistka za byt , auto (kedze je to raz za rok), no este som sa nenaucila mysliet na to a vzdy ma to prekvapi.... a kadeco ostatne. Nastastie pre malinku mam uz vsetko pripravene, mm vcera dosiel dom a doniesol novu sterilizacku a odsavacku na mlieko.... pri malom som nemala, bojovala som s hrnacmi a vyvarala flase , ostavacku som mala od kamosky a uple na figu, asi aj preto sa mi podarilo kojit len 4mesiace, mne maly spal celu noc a mne sa preplnali didi.....
Inak citila si ked sa ti babatko otacalo dole hlavou? ja som este necitila nieco take, asi by som to spoznala, ved uz je dost velka a keby sa cela prekotulavala... hmm? asi je stale dole nozickami 😝

trinka
24. sep 2011

@lianka7 ahoj moja bola si včera cvičiť? tie kríže a podbruško môžu byť aj z toho, mne je vždy po cvičení kusok horšie... malej sa cvičenie nepači, tak ma kope - tvrdne mi bruško, ale postupne to prejde...
@karap @dianka3 máte moj veľký obdiv žienky! Ja mam doma len jedno a ledva fučím... všetko zvládnete, držím vám palce.

Mne bolo predvčerom strašne blbo celu noc a celý deň som mala krče... bola som tu sama... strašne príjemne.... ☹ včera už prišiel domov manžel tak som konečne poležala a trochu som sa dospala po dvoch nociach. Dnes išiel do roboty, ale svokrovci zobrali na doobedu malu, tak som poupratovala a poobede si lahnem trochu s malou- už mam toho fakt dosť... 😉 ale v utorok ideme k fotografovi tak sa teším, že konečne nejaka spoločná rodinná aktivita...

dianka3
24. sep 2011

@luppita takze aj tvoja malinka je dole zadockom? lebo moja je ,aspon myslim ani ja to nemam jak rozoznac ci je hlavkou dolu abo hore,ked je kadejako poprekrucana 😕

dianka3
24. sep 2011

@dianka3 neboj,aj ty by si to zvladla, pretoze mi zeny zvladneme toho viac nez muzi 🙂

dianka3
24. sep 2011

@harper inac ty nevies preco sa lesley tak skoro narodila? mala nejake problemy tiez ci? 😕

luci66
24. sep 2011

@dianka3 Aj moja je este zle otocena,lebo kopanceky citim stale v nizsich castiach okolo podbruska a pod pupkom a vobec nie pri rebrach. Tak dufam,ze sa otoci :(

luci66
24. sep 2011

@luppita Baby a o financiach by som mohla rozpravat...to je osobitna kapitola..Budem mat 1.babatko a chcela by som mat vsetko pekne nove, ale neda sa to..vsetko je straaasne drahe a tak som si v klude nakupila aj z MK aj kamoska mi dala nejake vecicky. My mame hypoteku na byt co nas totalne zoziera a ani sa mi nechce rozmyslat nad tym ako to bude ked budem mat ten smiesny rodicovsky prispevok..Rozmyslam,ze pojdem pobehat banky a zistit si,ci sa nam oplati prefinancovat hypo na nizsiu..ale vobec sa nam neda setrit ani 1 mesiac, no otras proste...ale stale sa snazim mysliet pozitivne,ze nejako to zvladneme, snad aj rodina nam pomoze, pri najhorsom predame byt a pojdeme k nasim byvat...

luci66
24. sep 2011

@dianka3 No mne moj doktor povedal akurat,ze mam lezat a nestresovat sa a ked som sa opyatala ako je to vazne povedal,ze na porod to zatial neni, to by ma uz poslal do nemocnice...tak proste neviem co si z toho zobrat..Ale mam pocit,ze za ten tyzden co som bola u neho sa to zhorsilo..Takze moj momentalny plan je,ze uvidim ako sa to najblizsie dni vyvinie a ked sa to neukludni tak volam sestricke a pojdem tam nech mi krcok skontroluje, ci sa to nezhorsilo..A ked mi na rovinu povie,ze treba do nemocnice tak pojdem. Zoberiem casaky, pocitac a pojdem. Ja by som straaaasne chcela vydrzat aspon do konca oktobra, ale teraz mi to pripada ako vecnost. Ved dnes som akurat 32+0tt.

dianka3
24. sep 2011

@luci66 Presne aj ja to tak citim, A AJ TEBE TO DR ZISTIL NA SONE?

dianka3
24. sep 2011

@luci66 No sranda, pretoze aj mne take nieco dr spominal a to co ti povedal ze na porod to este neni ma viacej zmyslov, aj keby sa ti krcok skracoval tak to neznamena uz uz mas ist rodit ono keby si uz bola otvorena tak by ti to asi povedal.No ja som bola otvorena na 3,5 cm tak mne v nemocke povedali ze zeny s takymto nalezom uz idu rodit ,cize asi takto tvoj dr myslel,ani moj nepovedal nic len ma chce v nemocke aby to nedospelo na ten porod.Cize je to 50 na 50 si myslim. A ako sa citis? A jasne preistotu si daj skonrlolovat ten krcok a opytaj sa ho ze nakolko je skrateny alebo ci ti doporuci nemocku. A inac ja som dneska presne 33+0 cize presne 1 tyzden je medzi nami rozdiel sranda rovnako zaciname novy tt 🙂

luci66
24. sep 2011

@dianka3 Mne to zistil len beznym rucnym vysetrenim, zospodu mi sono nerobil.Mas pravdu snad vie co robi a povedal by mi..inak ked si bola otvorena tak to uz je o inom potom, to ano. Kazdopadne nemocnice neznasam,ale ak to bude treba dam si poradit, hlavne aby bolo babo v poriadku. Ja dnes len sedim a lezim na lavom boku pred telkou a o 15tej mam ist kamoske na navstevu, bo sme sa rok nevideli tak uvidime. Ked som takto v klude tak je celkom ok, ale ked dlhsie chodim je to horsie. Manzel isiel na orechy 🙂 tak som sama, ale ked vidim kolko je tu riadu, prachu a zehlenia....no neviem, potrosku a neskor 🙂. Inak sranda jak sa to pocitaju tie tyzdne na MK, ked obe mame 33tt a ty uz zacinas 34tt.

dianka3
24. sep 2011

@luci66 on ti zistil rucnym vysetrenim ze male je dole zadockom 😲 a to sa ako da? mna poslal na klasicke sono ,to co ti robia na brusku a ne to spodne sono,to sa robi v prvom trimestri.Ani ja neznasam nemocky ☹ aj tam sa nestaraju tak ako by mali a chovaju sa k tebe jak k dobytku,si im tam nepriec 🙄 A inac aj ty niekedy pocitujes take pichnutie zospodu? to co je? v zivote som to nemala 😒 ja som bez muza len detmi siel na dva dni prec s bratom do ciech no dufam ze nedelu abo pondelok pridu ,sak vie ze mam rizikove a pojdem asi od stredy do nemocky.
Inac nie, ja nezacianam 34 tt ale 33tt ja som si to naschval tak nastavila,aby to sedelo presne s mojim tyzdnom, ja to pocitam podla pm a aj podla tehotenskej kalkulacky a tam to pekne vychadza na 33+0 co som teraz, cize ziaden 34 ale 33 tt aj podla sona som 33 zacala

leslyelee
24. sep 2011

Ahojte, tak tu sa vám ukazujem =) Toto som ja malá Larisska pozdravujem všetkych...

luci66
24. sep 2011

@dianka3 Sme sa nepochopili 🙂. Mne skrateny krcok zistil klasicky zospodu. to,ze je mala zle otocena zistil na klasickom utz co mi robil po brusku. A aj ja casto citim,ze kope dole. Mna tiez obcas tak pichne dole, ale nejako to neriesim, mozno je to tym,ze mala tam niekde pritlaci, neviem, ale snad to neni zle..Ja uz to pocitanie tyzdnov nechapem, tiez to ratam podla poslednej menstr. Termin ma 19.11, podla dokiho aj neskor, ale teda momentalne budem rada ak vydrzime mesiac 🙂. Idem papat, drzte sa 🙂 a nohy hore.

luci66
24. sep 2011

@leslyelee Jeeeej aka je krasna a tie vlasky 🙂. Este raz moc gratulujem, dufam,ze ste v poriadku, hlavne tie plucka, ked sa vypytala na svet skor 🙂. Aka je srandovna ta plienka na nej, je taka velika,ze a pritom je to urcite najmensia velkost. Vela zdravicka prajem. Ty sa ako citis ked mas take drobatko?