icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

luppita
24. sep 2011

@stellamiapiccola ja len dufam, ze mu to nezatecie na priedusky (ako naposledy).... ja nastastie neodsavam, uz vie pekne fukat, mam totiz taku odsavacku, co sa vlastnym dychom taha.... kym bol babo bolo to OK, ale teraz sa vzopre, kope, reve (uz na neho nemam sama silu, naposledy este nefukal a museli sme s nim dvaja bojovat) plus to tahanie je na tocaky akurat a este ma z toho aj napina ked na to pozeram.... som happy, ze si sam fuka a bez problemov. Skore uzdravenie malemu 🙂

stellamiapiccola
24. sep 2011

@luppita no môj už fúkal, ale sa rozhodol že nebude tak som vďačná že existuje odsávačka na vysavač, lebo keď bol malinky tak som mu ťahala aj ja s mužom tiež s tou čo píšeš a skoro mi popraskali bubienky...
aj ja vám prajem skoré uzdravenie 😉

kukina79
24. sep 2011

@dianka3 maly je od 32tt otoceny hlavickou dole nizko a tlaci na krcok. krcok sa mi skratil na akurat hranicu 3cm a lekarka ma vtedy vystrasila a pohrozila mi nemocnicou, ked sa nebudem setrit. 😒 no ono sa nedalo moc, bo som este 2 tyzdne musela chodit do roboty, ale nastatie len na nejake 4hodky a mam sedave zamestnanie (teda mala som,vsak uz som na materskej 😝 ). no a na poslednej poradni pred necelymi 2 tyzdnami sa nastastie krcok neskratil a drzi, takze zatial vsetko ok. uz na buduci tyzden idem 1x do porodnice na poradnu, tak som zvedava co a ako. no a tvrdnutie bruska veru to nejak neviem odhadnut, niekedy ma zacne strasne pichat okolo pupku a tlaky na krize a este predtym ako mi zistila, ze sa mi krcok skratil som mala ako pred menstruaciou tlaky a pocity. no a ked mne stvrdne cele brucho, tak su to u mna skor vetry, na ktore teraz casto trpim, takze feniklovy a kamilkovy caj su u mna denne a potom ked sa mi ulavy aj brusko je uz makke.
no len dufam, ze to ostane len pri tom nabalovani tuku, co sa zhodit a nie ze pred porodom popukam ako pukanec 😅

dianka3
24. sep 2011

@kukina79 ma 3? mne na 1 -az 1,5 ☹ cize mam to ja horsie, no nic pojdem ja tu stredu do poradne a poviem definitivne ano mojmu dr na jeho otazku ,, radsej vas poslem do nemocnice aby sa to udrzalo a nezacali sa uz zase otvarat,, Uz ma chcel poslat teraz vo stvrtok ale dohodli sme sa na tu stredu ze tam padne definito verdikt ked ma este raz skontroluje. och, kiez by som bola aj ja 35 tt ako ty, uz by som nesla do nemocky lezat uz len porodit. Ale bohuzial ☹

luppita
24. sep 2011

@stellamiapiccola odsavacka na vysavac je super, len ja mam taky divny vysavat, ktory neskutocne huci....maly sa ho boji aj vo vypnutom stave 🙂 🙂 🙂

kukina79
24. sep 2011

@dianka3 no moja asi by som to neriskovala, ked uz takto na male mas a este aj tie predosle tehotenstva si porodila skor ☹ no veru uz od zajtra som 36tt a zacinam 9.mesiac, ani sa mi tomu nechce verit ako to ubehlo 😨 ked mam pravdu povedat vobec by mi nevadilo, keby drobec chcel ist aj skor na svet, uz teraz to neni ono a moja vitalita rapidne klesla. ako sme dnes isli z drahym na nakupi, tak uz l en pri obliekani som normalne bola hotova. mam pocit, ze dnes bol nizky tlak, boa j ja som dnes bola nejak mimo 😖

dianka3
24. sep 2011

@luppita 😀 😀 😀 😀 si ma rozosmiala jak nikdy 😀 skoro som sa pocikala, kedze moj mechur uz neni to co pret tehu. Inac moj najmensi synator ked bol este babatko tak som mu mohla s vysavacom aj okolo hlavy behat a spal jak drevo no teraz ked ho zapnem rozplace sa 😀 az mi je to smiesne

dianka3
24. sep 2011

@kukina79 hmm,pojdem teda, no dufam ze to vydrzim do tej stredy a neskoncim uz v nemocke skor ☹ to dufam ze nie och uz nechcem, radsej tam pojdem dobrovolne nez utekat na poslednu chvilku. Inac to je blbost co pises ze az teraz zacinas 9 mesiac, ono ty si uz 9 m to sa rata 10 lunarny mesiac,

eviiinka
25. sep 2011

@lerenard Ahojček 🙂 máme sa dobre .... ja sa budem sťahovať do Lamača, takže vybavím Dr.tam ....ale možem sa ti opýtať kamošiek na tu Sustekovu 🙂 Budeš rodiť na Antolskej ?

eviiinka
25. sep 2011

Dobré ránko babulky 🙂 ako sa dnes máte ? ja som už asi hodku hore, Maxim v brušku robí, čo sa mu zachce, tak už asi trenujeme ranné vstávanie.Chcem sa opýtať je tu niektorá, čo bude rosiť na Antolskej ? Ja sa už celkom začínam báť aj porodu.Chcela som sa ešte opýtať na klistír 😖 robia to asi každej to už viem, noje to veľmi nepríjemná záležitosť ? 😢

karap
25. sep 2011

@moka066 ja rodim v TT,13-ho 🙂
baby zacinam mat stresy,co budem robit,ked ma ,,to,,chyti doma,ked budem sama z detmi.Vcera vecer sa mala nejak divne natahovala a kopala jak besna,az mi zacalo tvrdnut brucho a take strasne bolesti krizov som mala...Vystrelovali mi az do bokov brucha a trvalo to celkom dlho[cca 20minut]Deti sedeli vyplasene pri mne,syn ma hladkal po ruke....Preslo to,no ja neviem co spravim ked to prechadzat nebude.Kym sa muz doteperi z roboty,trva to aj hodinu.....No,uvidim ako to nakoniec dopadne,lebo aj pri detoch som si predstavovala ako v noci pride sanitka z hukackou a tak....a nakoniec som oboch prenasala a do porodnice som prisla ako na prechadzku,v uplnej pohode a bez bolesti.S dcerou som 3 dni lezala popredu v nemocnici,kym sa rozhodla,ze teda dobre idem von.A syna,toho mi vyvolavali.Takze ,,domace,, kontracie som zatial nezazila 😀

zvedava17p
25. sep 2011

@eviiinka ja som teda nerodila, ale klystir mi uz robili a nebolo to nic hrozne...ale mne doktor hovoril, ze ked je ti to neprijemne, alebo z ineho dovodu sa bojis, kupi si yal a ten si daj aplikovat, je to chemicky klystir....je to taka chcemicka pena, zavadza sa v takej tubicke a, ci ze nie hadickou a je to ovela mensie mnozstvo

lianka7
25. sep 2011

@eviiinka Ja kedze mam uz niekolko laparoskopii za sebou,klystirov som si uzila az az...a mozem povedat,ze to nebolo nic hrozne-pokial nie si velka citlivka,ze ti vadi aj pichanie injekcii...No je to urcite cosi ine,ked mas pred sebou kilometrove brusko a este do teba pchaju neviem kolko tekutiny...Ale klystir bude to posledne coho sa pred porodom budem bat 😀

stellamiapiccola
25. sep 2011

ahojte @eviiinka mne dali 2ks čipiek a poslali ma na wc a nič 😀

mackoxxx
25. sep 2011

@eviiinka Ahojte dievčence. Neboj klystír nedávajú každému. Mne ho nestihli dať a nadajú ho ak si to nepraješ. 🙂,:,🙂

micicka
25. sep 2011

ahojte babulky 🙂
@eviiinka no ja som klystír ešte nikdy nemala, asi to nie je nejaké žúžo, ale myslím, že sa to dá v pohode zvládnuť. radšej klystír ako keby sa mám po.... na sále 😀 😀

zvedava17p
25. sep 2011

@micicka presne po...... by som sa bala viac a naozaj to nie je nic coho sa treba bat 😀

lenka1108
25. sep 2011

ja som pri malej klystir nemala a vsetko bolo ok.nepo... som sa 😀 teda myslim 😀 a teraz si ho chcem kupit sama.uvidim vlastne ako co s tym cisarom.ale maly ma stale hlavu hore...

micicka
25. sep 2011

@zvedava17p
@lenka1108 😀 😀 😀 snáď sa žiadna z nás nepos.... 😀

@lenka1108 ja tiež neviem čo s cisárom, naša je rovnako riťulkou dolu, zajtra idem na rizikovku, tak uvidíme, či sa od štvrtku niečo zmenilo.

charlottte
25. sep 2011

@cucovia veru áno čaká ma to isté, termín mám 10. novembra a skúškové mi začína 5. decembra, tak budem musieť zabrať a plus písať do toho bakalárku,ale hádam to nejako zvládnem...budem musieť noo

luci66
25. sep 2011

@harper To je fakt len krajna moznost s tym bytom, dufam, to nebude treba..U nas poznam tiez par poradcov tak skusim najprv par bank a potom ked tak financ.poradcu, lebo to je fakt rozdiel ako vidim aj u vas, hlavne ked treba kazdu korunku..

luci66
25. sep 2011

@dianka3 Ja som mala 12.februara 🙂. Ja zajtra asi zavolam sestricke a uvidime. kazdopadne sa drz a oddychuj, uz to nejako stastlivo dobojujeme.

balumi
25. sep 2011

@moka066 ahoj, ja mam termin 7 novembra a zatial sa chystam do Trnavy, aj ked som si vzdy hovorila, ze tu rodit nebudem🙂

luci66
25. sep 2011

@moka066 Ja budem rodit v TT,sice mam termin 19.11,ale budem rada ak to vydrzim do zaciatku novembra 2v1 🙂.

luci66
25. sep 2011

@lenka1108 Mozem sa spytat,ked mas maleho hlavickou hore,v ktorych castiach citis pohyby?

moka066
25. sep 2011

@balumi jeeee ja mam tiez v ten isty den ternim.. 😉 ale doktor hovori ze mozno pride o 2 tyzdne skor bo maly sa uz od zaciatku javi väcsi o dva tyzdne, tak uvidime...a ako sa citis? uz mas aj tasku zbalenu? bo mne to pripada ze mam na vsetko este cas 😀

moka066
25. sep 2011

@luci66 tak drzim palceky 🙂

moka066
25. sep 2011

@karap tak drzim palceky 😉
no tak aj ja som premyslala ze co urobim ked to na mna pride a nikto nebude doma,bo sa to stava dost casto..a manzel pracuje v hlucnom prostredi takze to je zazrak ked mu volam a aj to hned dvihne..a nie vzdy ide do prace autom, tak no uvidime...a kedze som prvorodicka tak neviem si kedy je uz ten vhodny cas ist do porodnice bo by som tam nechcela byt o moc skor..

kaia
25. sep 2011

@eviiinka, ides si niekoho zazmluvnovat na Antolskej? Mozem odporucit zo svojej prvej skusenosti 🙂. Klystir som si kupila 'Yal' v lekarni, je to len taka mala ampulka, ktora ma rovnaky urcinok ako ten standartny, ktoreho objem je podstatne vacsi (si pamatam zo slepaku a prijemne to teda nebolo ani nahodou)... 😝.
Ale urcite by som klystir chcela, pretoze inak hrozi nehoda 😝 😝

karap
25. sep 2011

jaj,muz je na fuske,takze neprepina telku,deti prave zaspali,nebiju sa a nerevu,tak je tu bozske ticho....Najkrasia cast dna [okrem noci] 😀
Neviem co je z tym mojim dietatom,no uz par dni furt len kope,kope a kope.Da si 20 minut pauzu a zacne nanovo.Ze ju to bavi 😠
Tasku do porodnice mam uz zbalenu,len musim este sobasny list,obcanku a zdravotnu karticku dat prefotit,hodim to navrch do tasky a mozem ist....