Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417 aj mne to pri lehatku uplne staci, ja som nasla na MMB presne take, ktore splne tieto kriteria, bolo nove a ta baba ho ma za 26€. Iste ho aj ja z buducej vyplaty kupim (z buducej a poslednej 😀 ), ale uz nebudu take vydavky, lebo vsetko potrebne uz mam a drobnosti sa dokupia aj potstupne.... 😒
@veronika1417 tak to je dobre, ale hadam nam nehrozi ten hlad.
@dena Verím, že sú aj také pôrody, kde sú bolesti výraznejšie. Ja to porovnávam len so svojou (zatiaľ jedinou) skúsenosťou a s tým čo zažili moje 2 sestry (jedna rodila dvojčatá). Ani jedna z nás nemala tie tzv. pôrodné bolesti. Každý sme však iný. Prajem Ti aby si tento prežila oveľa rýchlejšie a bezbolestnejšie. 🙂 🙂 😉
Čo sa týka migrény. Tak u mňa je tá ozajstná, s vracaním (až do bezvedomia a potom aj ležaním na JIS-ke). Brala som aj imigran (do nosa) no kedže som plánovala bábätko tak som musela vysadiť. Takže ozaj sa to nedá porovnať. Pri pôrode sa aspoň môžeš tešiť na výsledok (krásne malé uplakané klbko) no po migréne máš akurát tak kruhy pod očami a o 2 Kg menej ☹ . Vraj sa to po pôrode upraví. No po prvom sa neupravilo nič, tak snáď sa dočkám teraz.
Ináč mala som aj minulý týždeň (našťastie menší) záchvat migrény a už sa Dr. bal pichnúť aj magnezko. Neviete babenky do kedy sa môže brať?
@broskilinka ano mne povedali dokonca ze lieky proti kontrakciam mi mozu podat len do 34tt potom to uz nema vyznam kedze dieta je zdrave 😒 A kebyze zacnem ajj rodit v 34,alebo 35tt tak mi to uz nebudu zastavovat lebo je to uz zrely novorodenec. A ked sa mi maly narodil 36+0 tt tak bol komplet zdravy az na to ze vazil menej 2280 g a 46cm a nevedel si udrzat telesnu teplotu a preto bol 4 dni v inkubatore.Cize pustili nas domov 11 dni po porode. Tak neviem ako to maju ty doktori. Vravim kebyze ma chytia kontrakcie uz v 34 abo 35 tt tak normalne uz porodim a aj keby som ako kolvek prosila aby mi to zastavili tak nezastavia.
@dianka3 @broskilinka ono nie vzdy je vhodne zastavovat porod. Lekar musi vediet, kedy je pre babatko lepsie porod zastavit, alebo porodit. Niekedy sa caka prilis dlho a potom je zase problem. Tak asi preto uz v 34tt radsej porod nezastavuju.
Podla noveho je uz ochranna doba 8 mesiacov. To znamená, že ak Vám v období tehotenstva zanikne pracovný pomer napr. preto, že dáte výpoveď, so zánikom pracovného pomeru zanikne aj nemocenské poistenie, avšak z dôvodu, že zaniklo počas tehotenstva, bude sa na Vás vzťahovať 8-mesačná ochranná doba. Ak najneskôr v tejto lehote splníte podmienky vzniku nároku na materské (trvanie nemocenského poistenia v posledných dvoch rokoch pred pôrodom najmenej 270 dní), bude Vám materské patriť. Takze narok na metersku bude mat.
@blackrose ale sak je to este skoro nie&, sak len do 34 tt sa vyvijaju plucka tak co vymyslaju 😠
kamaratke sa narodili dvojicky v 34 tt a bola tam dve mesiace lebo mali problem s papkanim, kedze presedavali pri piti ☹ skoro sa zadusili, tak potom nechapem.
Vies ked som bola presne pred rokom v nemocke a bola som v 33tt a podavali mi lieky gynipral-na zastavcanie konrtakcii a ked som uz zacala 34 tt tak mi dokori na vizite povedali ze mi uz liek vysadia, ze uz nema zmyslel podavat ich, a na moju otazku co ked sa mi zase rozbehnu kontrakcie odpovedali ,, tak uz pojdete rodit,, 😠 bola som nastvata ako pes
@broskilinka Bola, ale o pichanie zacalo az teraz, ale k dokimu idem v pondelok aj na kontrolu mojho neposlusneho krcku tak uvidime..Ked sa to nezlepsi, pojdem skor. Ja mavam take tlaky v podbrusku pripadne tvrdnutie ked dlhsie chodim tak sa snazim hlavne lezat na boku.Drz sa🙂
@bambula799 mne ale nazanikol pocas tehu ale ja som dala vypoved a o tri mesiace som otehotnela, takze mna sa to asi netyka ☹
to s epi je na kazdej... ja som mala dobru skusenost preto odporucam.ale samozrejme sa kazda rozhodne sama.
chcela som sa spýtať to tlačivo na materskú pre zamestnavateľa a sociálku vám dala vaša doktorka-gynekológ, nemuseli ste si ho nosiť vy?
@veronika1417 nadherne lehatko 🙂
@zlamal.i jeeej vazne? som rada, ze sa niekomu paci. Nie je to asi najnovsi model tak ale pre dievcatko sa hodi 🙂 si uz predstavujem ako si malu supnem v nom pod stromcek a len fotit budem 🙂
V nasej porodnici apson co ja viem sa Epi ani nepodava...neviem sice ako je to teraz, ale pocula som ze nie, takze myslim, ze velmi na vyber nemam... 😒 ale hadam t zvladnem, malemu dohovaram kazdy den, ze ako bol dobrucky cele tehotenstvo, ze som nemala ziadny problem, ze musime spolu zvladnut a porod a ze ma nema dlho trapit 😀 tak snad na mna da a "spolu" to zvladneme 😀
uz ked sa tu bavite o epi a o porodoch,tak vam poviem moju skusenost,obe deturence som rodila po 4 dnovom vyvolavani,prve som prenasala a druhe bolo v ohrozeni zivota,tak som este nezazila prirodzeny porod,ale vraj je jednoduchsi,snad do tretice budem mat s cim porovnat 😉
porody prebehli velmi rychlo,kontrakcie boli dost bolestive,az ked mi prepichli vodu,ale netrvali dlho,maly sa narodil po hodine a pol a mala do tristvrte hodiny,takze rychlovky,mne by nepomohla ani u jedneho epi,tak neplanujem ani teraz,kedze hovoria ze prirodzeny,je menej bolestivy,hoci trva dlhsie,ale zase to je individualne 😉
snad zazijem aj prirodzeny 😉
este ste sa tu bavili,ze mate poniektore nizko mimca,tak to by mal byt riadna vyhoda pri porode,v dobrom zavidim 😉
ja som sa pri oboch pekne otvarala,ale som mala problem s tym ze mimca boli velmi vysoko,tak to neslo tak rychlo 😖
prajem kazdej super porod 🙂
ja mam uz teraz strasne sny 😔
@veronika1417 velmi sa mi paci.ja mam tiez ale zelenkave s pasikmi som kupila od znamej.ale tvoje sa mi paci viac hihi.no co uz ticho zavidim {samozrejme v dobrom}
@zlamal.i 🙂 tak uz nelutujem, ze som kupila. To som totiz cela ja, najprv chcem, kupim a potom frflem 😀
ahojte kocky.dnes som bola u dokiho.ultrazvuk mi nerobil,iba sme sa porozpravali co a ako.mam prist o tri tyzdne.poradil mi lanove semienka na zapchu(lyzicku denne) zapit z dostatocnym mnozstvom vody,a ze su aj dobre pri hemoroidoch to treba urobit odvar a ze vraj pomahaju zvysit hlien v posve takze kazda zena by mohla tieto semienka od cca 34 tyzdna jest a diatako lahsie vylkzne 🙂 takztiez som si uz kupila caj s ostruziny malinovej a ten az po ukonceni 34tyzdna.povedal mi ze mam vydrzat este aspon 4 tyzdne a potom aj keby to na mna prislo tak by nemal byt ziaden problem. 🙂
@dianka3 neviem, ja tomu nerozumiem, mne to hovorila znama, ktora je neonatologicka a vravela, ze niekedy sa viac ublizi babatku, ktore sa v brusku necha ako keby sa porodilo... ale to zalezi asi aj od toho ako prijima ziviny apod.
@drobcek801 fuuuha ☹ nie je ti co zavidiet... a nemas uzku panvu, ze boli drobci stale vysoko??
@broskilinka tak sa drz a pekne oddychuj! 😉 u nas v bj je to tak,ze za donosene pokladaju babo,ktore sa narodi v 38tt,aspon pred 2 rokmi to tak bolo...
mne pri malej najprv porod zastavovali,lebo som sa otvarala a chceli,aby som vydrzala do 38tt,ale tak mi ho museli vyvolat,lebo som mala patologicke prietoky,vyvolavanie trvalo 4 dni a mala sa narodila 5 min po 12,placenta uz by ju nevyzivovala ani den navyse,takze poblaznili ,cele telo,vratane malinkej,ale nastastie vsetko dobre odpadlo,takze neprijemna skusenost a chcem sa s nou podelit,aby ste sa mohli mamicky,takemu niecomu vyvarovat 😖
drzme sa maminky 😉
inac som sa docitala,ze dozrievanie pluc konci v 34tt,tak neviem preco nas tak stresuju 😠
@blackrose nie, som dost siroka 😀 neviem,preco sa im dole nechce 😉
ja uz teraz stresujem,co sa zase skomplikuje,aj ked porodit uz musime 😉
Ahojte. neviete mi poradit? Som v 33 tt plus 6 a mala je stale otocena KP. Je este nejaka sanca, ze sa otoci? Da sa tomu nejako pomoct?
@drobcek801 ale tak mozno ta toto babo prekvapi a porodis "normalne" 😉
@perlaoceanu da sa cvicit ale neviem ci to pomaha... das sa na styry a robis macaci chrbat, stiahnes ako keby zaludok dovnutra k chrbtici a vtedy sa v brusku urobi viac miesta a babatko sa moze otocit.
Skus ti to najs niekde na webe, presny popis si nepamatam, kedze ja som to nepotrebovala.

@dianka3 pustili ma pretoze tie injekcie mi zabrali a brusko mi netvrdlo ani som necitila tlak a ziadne zmeny na krcku neboli..... tak naco by ma tam drzali....
a v 35 tyzdni uz by si mohla rodit??? lebo mne povedali ze minimalne mesiac mam vydrzat to znamena do 38.tyzdna...potom to je bezproblemov a malo by to byt vsetko vyzrete...