Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
caj z ostruziny nemoze vyvolat ziadne predcasne kontrakcie 🙂 cajik uvolnuje stahy svalstva,t,j ze by ste nemali mat take bolestive kontrakcie pri porode 😉
http://www.metro.sk/public/SK/uvod/aktualna-pon...
dievčatá, na budúci víkend 8.-9. októbra pampers active baby s DPH 9,59 Eur
Baby, dnes idem konecne k zubarovi, nebola som za cele tehotenstvo...lebo moja stara zubarka je uz dochodkyna a robi si ako chce, niekedy 4 hodiny, niekedy neprisla vobec, tak som sa nastvala a aj mne aj manzelovi som od nez zobrala karty a prehlasili sme sa s inemu. Tak dnes ideme, ja len na prehliadku (aj tak by som si nic nedala so zubami robit teraz v tehu...) a manzel-uvidime. Velmi sa mi tam nechce, ale mame to blizko a ked idem len na prehliadku, tak sa tym nejako nezatazujem. Dam si zapisat aj do tehu knizky, nech mam aspon jeden zaznam od zubara pocas tehotenstva 😉
@10linduska10 ja som to obehavala dnes... takze s papierom, co ti da doki,ten prefotis /je to papier na soc.poistovnu,aj hlavicku ma soc. poistovne/ to odnesies k panej, co sa chodis tam podpisovat kazdy mesiac a ten papier od dokiho-original odnesies na SP..tam ti vysvetlia ci mas alebo nemas narok na matersku, nie rodicovsky prispevok a úodla toho dalej... no a ten rodicovsky sa vybavuje az po porode... to pojdes s niekolkokrat prefotenym rodnym listom dietata/ pri bianke som niesla so sebou asi 4 kopie plus original/ a tvoju obcian ku..to zase úojdes tam kde si sa chodila pdpisovat, odevidovat sa pojdes, potom na urad prace a soc.rodiny prakticky socialku sa to ludovo povie, tam odnesies ten rodny list a OP,tam ti daju milion ziadosti co im bude treba vyplnit, este tam odnesies to rozhodnutie co ti pride zo socialnej poistovne/ak by si rodila skor ako pride rozhodnutie tak vlastne s RL dietata a tvojim OP pojdes na socialku, tam ti daju taky papier, ktory odnesies na SP a tam ti ho potvrdia, ze si si podala ziadost o materske-cize ten papier co ti dal doki,ze si odniesla.... takto mi to dnes vysvetlovali, cize dnes som len niesla prefoteny ten papier co mi dal doki élus original, odniesla som to na UP a SP a to bolo vsetko..tento zvysok mi vysvetlila ta baba na SP..
@stefie no pekne mám radosť 😖 ďakujem 🙂
@mysti odsávačku mám ešte po dcére takú ručnú ale keby nie tak by som si ju určite kúpila lebo som ju používala už v pôrodnici inak my hrozil zápal prsníkov takže to bola moja prvá vec ktorú som si pobalila 🙂
Ahojte, pisali ste o kojeni. U nas s tym ziadny problem nebol, akurat sa maly nevedel prisat a tak som pouzivala dlhsi cas tie silikonove chranice na bradavky. Bolo to super, malemu sa pilo velmi dobre a mna nic nebolelo 😎. Odsavacku odporucam a holenie odporucam tiez doma 🙂. (Obycajne to robia sanitari v nemocnici 🤐 ).
@pimpa určite som za holenie doma 🙂
@10linduska10 ja som uz tiez kukala, po vyplate si ju predsalen kupim
@kaia nad tymi klobucikmi som uvazovala, neviem....asi pre istotu kupim aj tie aspon ich potom nebudem musiet kade-tade zhanat 😉
@jaruska7 keď si tam nevidíš tak si sadni na vaňu a do vani si daj veľké zrkadlo ja sa tak holím keď idem k dokimu a priateľ nie je doma a to mám veľké brucho
Ahojte 🙂 No vidím, že už kompletizujete výbavičky a izbičky 🙂 Môj muž bol tiež minule kúpiť postieľku s matracom, tak ju už aj poskladal. Vecičky som len vytiahla po dcérke, boli opraté, ožehlené, takže od tohto som chvalabohu ušetrená, lebo by som to už asi nezvládla... A kočíky máte aké pokúpené??? Ja budem kupovať len športiak, do kt. dám fusakotašku a poprípade k tomu dokúpim buggypod prídavné sedátko pre staršiu dcérku, ale to uvidím až po prvých prechádzkach, lebo ona už teraz moc v kočíku nechce sedieť..
Spomínali ste to holenie, tiež som za to, oholiť sa doma, predsa len je to hygienickejšie ako v nemocke, kde určite nemajú čisté a ostré žiletky 😀 Mňa pred prvým pôrodom holil manžel, chcel-nechcel, jednoducho musel, ja som si tam nedovidela, takže nemal na výber. A teraz pôjdem cisárskym, tak asi bude stačiť oholiť len okolo jazvy z predchádzajúceho cs. Musím ešte vyzistiť, ale tak je to logické, nie? 😀
Niekto tu riešil spací vak, mne sa to veľmi osvedčilo, dcérka bola v perinke len mesiac, potom spávala v spacáku a fakt super, spáva v ňom doteraz, neodkope sa, takže nemusím mať obavy, či jej nie je v noci zima... A kľudne tam môže byť aj také maličké bábätko, ktoré leží na boku, veď spacák je mäkkučný, prispôsobí sa. Mne sa v ňom dnes dcérka aj posadí, postaví, polozí v postieľke 😀
@trinka jeeeeeej, krasna izbicka...svokrik je sikulo 😉
@karap mne si od zaciatku ako som sem prisla sympaticka, od zaciatku som vedela ze je to take...ehmm, rovnake medzi nami, len pocet deti je iny 😎
@10linduska10 nemas za co moja.. ja som sa tiez na to chystala tyzden, bo som sa baala behaciek, bola som sice v dvoch budovach v styroch dverach, ale s drahym za chrbtom, nech nemusim kvoli "spoluobcanom" cakat..on je taky "malicky", vies, dva metre a dooobre vyse metraka vaha 😀 takze donho sa nepustia...aj som aj pri bianke s nim vybavovala, bo vtedy som raz odpadla, bo som musela vyse dvoch hodin cakat v uzkej chodbe,nevetranej, plnej smradlochov 😖 odvtedy ma samu nepusti, nastastie 😅 a ide so mnou k dveram, darmo je tam kopec ludi, strci ma dnu a buchne dverami a stoji tam ako bodyguard 😀 😀 😀
@pimpa ja som tiez za holenie doma, podla mojich skusenosti odporucam rychlo oholit aj vtedy ked uz dostanes kontrakcie a tak utekat do nemocky...ja som pri prvej aj bola oholena/holila som sa v utorok vecer a stvrtok rano som porodila/ ale aj tak ma sestricka vysukala na kozu, chytila ten klasicky,stary zelezny strojcek s total tupou, bohvieakou starou ziletkou, obliala ma tam dole !studenou! vodou bez peny bez vsetkeho ma "odrala" zase obliala tou studenou vodou a konecna...pritom som sa holila vravim dva dni pred porodom...aj teraz -zrobna dnes rano-som drahemu hovorila, ze prechadzame do rezimu kazdodenneho holenia, nech nedopadnem podobne 😎
Ak sa rozhodnete sa nechat oholit v nemocnici, tak si vezmite jednorazovu ziletku, aspon budete mat svoju 😉.
Spaci vak odporucam tiez, kvoli odkopavaniu 😎
@mysti tie klobúčiky majú aj v tescu a stoja okolo 1.40€ ale samozrejme majú viac druhov tie najdrahšie boli tuším okolo 4€ 🙂
@mysti nemusí byť nejaká špeciálna stačí aj taká obyč. aj s takou sa dá odsávať 🙂
AHOJTE žENY KONECNE SOM SA ODHODLALA SEM PRIDAT. MY CAKAME BABäTKO 24.11,STRAAASNE SA TESIIIIIIIIME ALE TO ASI KAZDA Z VAS
@eviiinka skus sa popytat,to by bolo fajn🙂..ale asi sa prihlasim k tej pediatricke,ku ktorej patrime podla obvodu..skoda,ze sa stahujeter,myslela som,ze sa budeme stretavat na ihrisku🙂
a rodit nebudem na antolskej,ale v bojniciach..s muzom sme obaja z prievidze, mame tam rodiny a ja aj gynekologa,takze sa chystame tam🙂
@ladymacik ahoj, tak to mame spolocny termin 🙂
@blackrose ja som mojej dcerke ukazovala foto malinkej z 3D utz a ona sa ma pytala co to tam je[bola vidiet placenta]Tak som jej vysvetlila,ze Simonka tam plava vo vodicke a placenta,ze je vankus.Takze mala teraz vsade rozprava,ze jej sestricka plava v bazene a ma aj podusku tam....

@kiribaby Tak to je mazec!!!nemam slov!