Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dianka3 Drzim palceky,nech vsetko dobre dopadne!
@veronika1417 Tie s potlacou stoja u nas jeden kus 2,20 eur, mali aj take osuskove,ale nepozerala som kolko stoja,lebo tie mam od svokry..
v oktobri som cital,ze na privolanie porodu je dobre jest ananas,poculi ste o tom niektora? 😉
este mame cas,ale tak keby hrozilo prenasanie,tak skusim 😀
@dianka3 drzkaj sa,nech je vsetko v poriadku a hlavne nech nemusis do nemocnice,tam je to o drzku,stres,doma je aspon klud 😉
inac,ako som pisala,tak asi sa mi male zosunulo trosku nizsie,kedze ma uz zaha nepali a kazdy pohyb citim,takym tlakom dole,ako keby mi chcelo rucku podat 😉
Aj ja som bola na urade,na policii zmenit obciansky,nahlasila som zmenu u zamestnavatela /ale tam este potrebuju cislo OP,ked bude hotovy/, v zdravotnej poistovni,v banke a u mobil.operatora. Do zdravotnej poistovne aj do Orange som pisala len mail.
@monculik5 ja ked som si menila trvaly pobyt tak som musela nahlasit zmenu u nas na obecny urad a oni cca do tyzdna posielaju take vyhlasenie policajtom takze az po tom tyzdni som isla k policajtom zmenila som si vodicak a aj obciansky, ked som mala v ruke novy obciansky zbehla som do poistovne zdravotnej, do banky a bolo 🙂
baby ste tu niektore čo nie ste vydate a chcete aby babetko malo otcove priezvisko? už ste boli na matrike pre papiere na priznanie otcovstva? vraj to treba priniest pri porod aby neudali že otec neznamy 🙂
@veronika1417 Teraz to potvrdenie davaju uz hned,mne to dali a hned som isla aj na policiu.A staci vybavit len obciansky-vodicak nie,ani pas.
@lianka7 ja som si vtedy menila aj meno 🙂 tak aj vodicak zmenili a konecne po dvoch rokoch od ukoncenia studia aj titul 😀 ja som musela tyzden cakat 😕 menila som to minuly mesiac mozno preto, ze sme na dedine v meste je to mozno hned
dobre ranko, kočky, ani som sa nepochvalila, od pondelka som na materskej, teda na rd.doktorka mi vypisala papier a povedala že ho mam zaniesť na urad prace, tam si ho ta pani pozrela a vratila mi ho, tak som sa opytala, že čo s tym mam robiť a povedala že nevie, keď idem rovno na rd, že to mam skusiť zaniesť na socialku, že či nahodou nemam narok,ale ja to mam skoro 30 km, lebo byvam inde ako mam trvaly pobyt. poradte, čo s tym? nechce sa mi tam bežať, ak to tam netreba. 😒 inak, už dva dni mam asi posličkov, teda ak je to ono, lebo neviem 😀 večer mam ako keby menštruačne bolesti, trošku mi tvrdne bruško a dva-tri razy citim ako keby take sťahy.ale vôbec to neboli, len sa citim tak divne, zle sa mi chodi a dosť ma to unavi 😖 cele to trva tak do pol hodiny a potom je všetko v pohode.myslite, že je to ono?
@veronika1417
@lianka7 baby dakujem za info
@dominika_sk mrkni si cislo na nete a zavolaj tam, naco by si tam behala? to uz pre Teba nie je dobre behat hore dole 😒 navyse ona si to bude zistovat, overovat a poradi Ti ci sa tam musis trepat alebo nie 😉
@veronika1417 Tak ja som uz pomaly 4 roky po skonceni skoly a titul stale nemam uvedeny,ani teraz som nedala 😀
@monculik5 za malinko 🙂
@monculik5 nenapišu ti, že otec neznamy, ale babatku daju tvoje priezvisko a potom to možeš zmeniť, ale je tam poplatok ako keď si svojvolne meniš meno a to je nejakych 200e myslim. najdi si čas a zbehnite tam, je to rychlo. trva to asi 5 minut. zoberu si občiansky, ona to všetko vypiše, a da vam podpisať 4 tie iste papiere, dva pre nich, a dva pre teba, z toho jeden daš v porodnici.
@dominika_sk ano to viem že daju moje priezvisko ale nenapišu mi priatela ako otca lebo on musi suhlasit že chce byt udany ako otec a to sa vraj chodi na matriku vybavovat
@monculik5 ja neviem, to som nepočula. nehcem kecať, ale toto mi povedali na matrike.
@lianka7 mna prekvapili lebo ked som tam prisla, ze chcem zmenu mena a trvaleho bydliska tak si to naklikala v PC a zrazu ma oslovila aj s titulom a opytala sa : "ten titul nechcete???" a ja ze jaaaj no tak aj ten 😀 ja som si nedala ani Bc a ani Mgr 😀 moji spoluziaci hned na druhy den riesili 😀 aj ked si ho vazim samozrejme. Niekto tu le raz spominal, ze vetdy sa lepsie k tebe chovaju aj v porodnici tak nech ho radsej mam 😉
@veronika1417 No ja ho mam tak akurat na karticke poistenca 🙂
@lianka7 ved to by malo stacit 😉 aj ked urcite to bude uuuplne jedno 😀 😀 😀
Kosice Rastislavova.... Okolo 17.11 s kym sa stretnem??? :P
Ahojte baby, ja sa idem v prvom rade najest, lebo od rana som to este nestihla 😀 mame konecne vymalovane, tak dnes chcem poriadit izbicku, dat do nej vsetko, co tam patri a idem dat oprat malemu do postielky - obliecky, baldachyn a tak.... su to take prijemne veci. Zajtra pride mamka a ideme poumyvat okna, aby som uz potom nemusela, som rada, ze mi pride pomoct, lebo sama by som ich uz neumyvala 😕
@veronika1417 ja som si ako uteraciky a podhlavickove kupila tiez farebne, mali v tesku v akcii pred nedanom a plus som si kupila v ikei a plus este jednu flanelovu , obycajne som dostala od kamosky, tak ich uz viac ani nebudem kupovat
ahojte tehulky.dnes som straaaasne unavena,celu noc som mala napnute brucho islo mi prasknut,ani otacat som sa nemohla bola som z toho taka nervozna ze som nemohla spat.teraz uz je to ok len dufam ze sa to nebude opakovat ☹ zaha ma zacala palit hned z rana tak som vyskusala mandle a sama som tomu nemohla uverit ale pomohlo to 🙂 dokonca aj tie lanove semienka na stolicu mi pomahaju 😉 cim dalej tym viac som unavena.dnes som sa vazila pribrala som dohromady 9kilo no citim sa akoby sto.nevladzem ani po schodoch chodit a fucim ako lokomotiva. 😝
@veronika1417
@lianka7 ja som si titul dala do dokladov po 6 rokoch od skoly, aj to len preto, ze som si musela menit doklady kvoli svadbe a preto, ze mi to vsetci vrelo odporucali kvoli lekarom a aj policajtom....a musim povedat, ze to naozaj funguje....jedna fakt hnusna sestricka, bola ku mne po zapise titulu do karticky mila ako med... 😀
@mysti to áno aj ja som si kúpila ale či sa zídu ??? šak potom uvidíme
baby mne je totalne na ho...o.som chora.stale by som len spala , z nosa mi tece a som totalne zahlienena.uz ma boli brucho z tolkeho kaslu.som totalne na skapanie a to doslova. neviem co si mozem dat... je to ako naschval ked v utorok mam ist na predoperacne...

@dianka3 joooj no jasne!!! Drzim, palce moc moc moc! Nech vsetko dobre dopadne a urcite daj vediet budem cakat 😉 jo?