icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

10linduska10
29. sep 2011

ja som mala tiež horúčku asi tak 20t a v lekárni my neodporúčala že je to tam aj písané a vravela jedine že by som mala nad 39 že v tedy to ohrozuje bábo že si mám dať ale iba polovičku a radšej sa poradiť z lekárom 🙂

10linduska10
29. sep 2011

baby opúchajú aj vám nohy ???? lebo ja ich mám dnes ako nafúknutá gumová rukavica 😢 neviete niekto z čoho to môže ???? a čo by na to bolo dobré????

mackoxxx
29. sep 2011

@10linduska10 Skús v staršej debate na https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/opuchnut... . Spomeň aj Dr. pri poradni. Mňa sa stále opýta či nepuchnem. Je tu aj jedna lekárnička tak možno poradí. 😉

dominika_sk
29. sep 2011

@10linduska10 asi sa nerozumieme, lebo to iste ti cely čas hovorim aj ja.prideš do porodnice, porodiš a tvojmu dieťaťu daju take meno ako maš ty automaticky. ine mu daju len v pripade, že ukažeš potvrdenie z matriky, že s tym suhlasia obaja rodičia, aby malo meno otca. lenže ak to potvrdenie nemaš, z porodnice pošlu potvrdenie o narodeni dieťaťa, a keď prideš na matriku pre rodny list, na ktorom bude tvoje priezvisko a povieš, že to chceš zmeniť na otcove, zaučtuju ti poplatok za zmenu mena a to kvoli tomu, že si predtym do porodnice nedoniesla to potvrdenie o suhlase a teraz ti to zaučtuju ako dobrovolnu zmenu mena.

dominika_sk
29. sep 2011

@luci66 pretože mi bola taka podozriva, ťažky osud, dve deti, medzi ktorymi je rozdiel rok a 4 mesiace, stihla dvakrat potratiť, ale nepiše, že by chodila na rizikovu poradňu. o všetkom vie, všetky choroby mala, vždy ma priznaky, ktore spominaju ine baby, ale na vela banalnych veci sa pyta... 🙄

dominika_sk
29. sep 2011

@leslyelee ahooj, ja neviem, či som to prehliadla, alebo si ešte nepisala, lebo cely čas čakam, že nam opišeš ako to prebiehalo 😉 a čo sa vlastne stalo. dufam, že nie som dotierava, ale dosť ma zaujima, čo možeme očakavať 😕 a toto bude info z prvej ruky 🙂

luci66
29. sep 2011

@dominika_sk Spomina to v jej internych spravach, pozri si jej blog.

karap
29. sep 2011

@stefie vcera vecer,pri umyvani som sa aj ja zlakla,lebo zo mna vysiel vatsi ,,slizovy zhluk,,sfarbeny do ruzova.Kukala som jak puk,ze co to 😲Inak,citala som,ze uz par tyzdnov pred porodom moze zatka odist....
Ja sa utesujem,ze ako ,,tretiacka,, budem isto rodit skor,no kamoska mi dnes povedala,ze ked som uz 2x prenasala,tak to bude aj dotretice 😖

karap
29. sep 2011

Inak,baby,nepozerali ste teraz Reflex?Bola tam rodina z 8-mimi detmi 😲 😲 v dvojizbovom dome,muz nezamestnany a jeho zena na MD.Viete si to predstavit?Ja sa tu stazujem,ze to financne nezvladam z 2 detmi a muz robi a tam 8 deti!Vraj ked sa vychovaju dve,tak sa vychova aj 5,6 aj 8deti.Tak z tymto ja nesuhlasim.Chudatka deti,vsak zivoria....[6 ich spi v jednej izbe]

dominika_sk
29. sep 2011

@luci66 je samozrejme, že som mohla niečo prehliadnuť.

niki_lv
29. sep 2011

@10linduska10 Opuchali a poriadne trvalo to cca tyzden, potom som zacala menej solit, prestala som pit mineralky, uz len cistu vodu a robila som si kupel so solou, nie horuci len taky akurat, do vody sol, vydrzat tak cca 15-20 min a potom do postele pod perinu, a zacnes sa odvodnovat 😉 😉

jedinecna
29. sep 2011

@10linduska10 aj mne velmi opuchali nohy, ked boli tie neuveritelne horucavy ..... tiez som prestala pit mineralky, ale len cistu vodu popr. dzusy - a snazila som sa pit co najviac, vtedy som si uvarila aj caj - a taky studeny je fajny a dobre mocopudny. Kazdy vecer kupel pre nohy - v soli regeneracnej, no a mm mi pekne kazdy vecer od vtedy masiruje nohy - dobra masaz - znamenala aj 4-5krat ist v noci na wc, ale rano som mala nozky ako baletka 🙂

luppita
29. sep 2011

@10linduska10 ja som pri malom isla na matriku pred porodom s drahym, podpisali sme papier , ze suhlasime s jeho priezvyskom a to sme ukazali v nemocnici matrikarke ked prisla na izbu zapisat maleho.... sekundova vybavovacka na matrike a zadarmo 🙂
@pimpa aj ja som chora, veru sa bojim cokolvek si dat, paralen sa v 3 trimestri moze, minule som mala mega bolesti hlavy a dala som si..... teraz soplim a kaslem a zle nedobre, babatko sa na mna veru riadne jeduje ked zachvat kaslu chytim a natriasam ho, potom ma riadne okope kym si polohu najde.... zle je aj to, ze svaly tam dole ma neposluchaju a pri kazdom zakaslani , alebo kychnuti si ciknem, co je fakt neprijemene ☹

jedinecna
29. sep 2011

@pimpa ja ked som bola u doktorky - na preventivke, tak ma hned upozornila, ze nahodou ak ochoriem tak, ze nemam nic ine davat len a len paralen....

pimpa
29. sep 2011

@luppita
@jedinecna
ste ma potesili, ze teda s tym paralenom to dobre dopadne..mne dnes bolo tak zle, ze som ficala na jeho max. davke..aj moj Paťuško sa musel hrat sam, ale zvladal to dobre, chodil ma do postielky tulit 😉

harper
29. sep 2011

@pimpa ono v podstate je uz drobcek kompletne vyvinuty, takze uz by mu to nemalo uskodit, horsie by bolo, keby si uzila nejake lieky ktore sa nemaju v prvom trimestri. Ja inak ak mi nieco je ficim na homeopatikach, ci uz na nadchu alebo na palenie zahy. 🙂

leslyelee
29. sep 2011

@dominika_sk Nie, v pohode... Len ono by to bolo asi na dlho, ale tak v skratke.. Ono to prebehlo všetko tak rýchlo... Proste večer strašné bolesti hneď sme leteli na Antolskú a tam mi hned povedali že som otvorena na dva prsty že rozbiehajúci sa predčasný pôrod..A nemali tam volný inkubátor tak ma museli previest ešte v ten večer sanitkou na Kramáre. Tam som ležala s čakateľkami, ktoré išli čoskoro rodiť 🙂 Tam mi davali infúzky aby sa malinka udržala v brušku čo najdlhšie. Pokiaľ mi tielka infúzka žiadne bolesti ani nič a akonáhle dotiekla bolesti zase ako hrom, som naozaj myslela že tam porodím, nevládala som ani kričať na sestričku nakoľko tam niake zvončeky neboli a ani nefungovali 😀 A tak mi dali dalšiu a dalšiu.. Na druhý deň ráno vizita, a tam už to vyzeralo všelijako , už som mala aj ja strach..A doktor vravel že to každú chvílu rupne a že už som otvorená na tri... Neskor za mnou dosla primarka že o 15:00 to budu musieť prerušiť, že lepšie teraz skôr v 7 mesiaci ako v ôsmom... A o 15:00 ma odvliekli na salú pichli mi injekciu a zachvilku mi uplne strpli nohy a uz to prebiehalo ...Celkom som to zvládala 🙂 Tak ako všetko si pametám ale najkrajší moment bol keď mi sestrička oznámila "Už to prichádza, práve rodíte. Áááá už to máte za sebou". A v tom véééľký plač malej Larissky =* ... (takto to asi prebiehalo :D)

harper
29. sep 2011

@lianka7 my sme na tom pri prvom boli tiez dost biedne, teda netvrdim ze teraz mozeme nejako velmi vyskakovat. V septembri sme sa brali, v den svadby som zistila ze som tehotna, to sme teda chceli babatko, do januara sme byvali u nasich, v januari sme sa prestahovali do bytu, ktory sme kupili samozrejme cely na hypoteku plus jednu pozicku, kedze hypo nam nevyslo na cely byt. no a ked som si mesacne spisovala do zosita, lebo pc a internet mame asi tak styri roky, vsetky prijmy a vydaje, ktore nas v danom mesiaci cakaju som si zoparkrat aj poplakala, ze mi chybalo par korun aby sme poplatili len vsetky seky. No casom sa to trochu zlepsilo. Medzitym sme ten byt predali, ked si moji rodicia postavili maly bungalov a nam nechali velky rodinny dom, ale aj tak - peniaze z bytu isli na vyplatenie hypoteky a poziciek a aby sme mohli vyplatit moje sestry z rodicovskeho domu sme si museli zobrat novu hypo, ktoru teraz splacame, ale mame viac miesta a teraz som uz vedela aj o dnp tak som sa stihla dopredu pripoistit, tak snad to uz bude len lepsie. 🙂 Drzim palce aby sa to velmi rychlo zlepsilo aj u vas. 🙂

stefie
29. sep 2011

@pimpa booze zas som zle klikla...rozhodne sa mi nepaci, ze si chora 😕 dufam, ze ta to coskoro prejde... ja len k tomu paralenu...minuly tyzden som bola v lekarni, voli migrenam som nieco zhanala /samozrejme u nas nic/ tak som sa pytala, ci aspon paralen mozem... tak mi povedali, ze v poslednom trimestri V ZIADNOM PRIPADE!! nic na zaklade paracetamolu sa vraj nesmie... mne na migrenu akurat tak studenu handru odporucili 😠 ze nemam uz nic riskovat s liekmi, ked uz som na konci, ze vsetko prechadza do babulka...

lenka1108
29. sep 2011

@stefie presne na paralen som sa aj ja dnes v lekarni pytala a hned ma zvozili ze na konci tehu urcite nie.

ja strasne kaslem az ma nadrapuje.hrdlo ma neboli len to kaslanie. dnes mi dost casto tvrdlo aj brucho aj teraz vecer , boli sme v lidli na nakup a pri pokladni mi tak stvrdlo ze som sa az nemohla nadychnut.a ked si zase sadnem tak mi strasne tlaci hlavicku pod rebra.
baby v nejakom 20 tt mi prislo cakat mesiac na dalsiu poradnu ako nic a ked si predstavim teraz ze este mesiac byt tehotna tak ma ide slaktrafit.ja uz to chcem mat za sebou.zajtra som uz 35tt. som zvedava co mi povie v utorok na tej poradni ci mi urci termin toho cisara az uz viem na com som.

kukina79
29. sep 2011

Ahojte, takze prva poradna v porodnici za mnou, dalo sa a cakala som len asi hodku 🙂 Dievcata som tak troska zmetena, lekarka mi naordinovala opat magnezium 500mg 3x1tabl. som uz 36tt a nejak sa mi to nezda, ale podla utz som jeden tyzden pozadu, cize 35t. a co som si nasla v sprave tak je, ze krcok skrateny, branka zatvorena a maly stale tlaci hlavickou dole. Myslela som si, ze troska posunul vyssie, kedze ho citim pekne kopat do praveho rebra, ale asi len tak podrastol 🙂 teraz neviem uz sa mi krcok definitivne skratil, abo no nejak som uplny blbec z toho a mozno pre skusenejsie aj tak zniem... ☹

karap
29. sep 2011

@leslyelee to Ti lekarka povedala,ze je lepsie porodit v 7-mom mesiaci ako v 8-mom?To co je za somarinu 😲 Ved kazdy tyzden naviac ,,sa rata,, k dobru,nie?Nech uz je too okokolvek,najdolezitejsie je,ze ste to obe zvladli 🙂

harper
29. sep 2011

@karap je to preto, ze v osmom sa potom vyvijaju plucka a ten proces tam uz zacal a takto ked sa narodi v siedmom, tak davaju nejake injekcie na urychlenie, alebo nieco take. Ja som to uz tiez vela krat pocula ze je lepsie ked sa babo narodi v siedmom ako v osmom.

karap
29. sep 2011

Inak baby,posielam foto torty,co som upiekla dcerke k 4.narodeninam[oslava bude v sobotu]Nieje to ziadna slava,no dcerka sa iste bude z nej tesit.A to je najdolezitejsie 😀

harper
29. sep 2011

@karap super, to by som sa aj ja tesila 🙂

lianka7
29. sep 2011

@mackoxxx Ja sa na teba vobec nehnevam,nemam dovod,len som chcela vyjasnit urcite veci...myslim,ze tak ako ja som to vnimala citlivejsie,tak aj ostatne kocky,ktore sa na svoje deticky tesia aj napriek nepriaznivej financnej situacii...a rozhodne to nie je o tom,ze sme neplanovali. Babatko sme planovali a isli do toho s tym,ze sa radi uskromnime pre to jedine-pre to velke pozehnanie mat dietatko.Keby sme s mm planovali tak,ako si to opisala ty, mala by som 50-bola by som zbavena hypoteky,zabezpecena....a SAMA a vtedy by som si povedala,huraaa-konecne mozeme rozmyslat o dietatku...Takze tak,viac sa k tomu vracat nebudem,mam rada vo veciach jasno a teraz mozno zvlast nakolko sa mozem vyhovorit na tehotenske hormoniky 🙂

gab
29. sep 2011

@karap jeeeej ta je krasna

niki_lv
29. sep 2011

@karap mne na poslednej poradni tiez dr. povedala ze je lepsie porodit okolo 30-32 tyzna ako potom 34-36 vraj sa dietatko lepsie aklimatizuje. ale nerozumiem tomu preco

lianka7
29. sep 2011

@harper Kazdy nejako zacinal a tak to beriem. My sme vo faze,kedy sme sa s mm pred rokom vzali, po tom ako sme obaja pokoncili VS, ja pracujem uz 3 roky,mm 2.rok-a rozbiehame sa-jednak ako rodinka,jednak po financnej stranke...ale sme stastni a to je hlavne 😉 A s tym spisovanim prijmov a vydajov doverne poznam-robime to spolu s mm a kolkokrat sa nasmeje ako si piseme zoznamy,co este kupime tento mesiac pre maleho,lebo sme usetrili 🙂

lianka7
29. sep 2011

@karap Waaaau,ty si sikulkaaaa!!!A nechces sa tym zivit????