icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

mackoxxx
30. sep 2011

@lenka1108 Debil lekár. Ako by nevedel, že v tehu sa bojíme všetkého. ☹

tinika
30. sep 2011

@lianka7 no mne obaja tlačia od začiatku dost na močovy mechur a teraz ten druhy clekovo ale vraj ma hlavku este vysoko tak neviem, drzim ti prsty, ja som sa z 2 na 4 len otvorila po tych vyvolavačkach

lenka1108
30. sep 2011

@mackoxxx neviem co mal za naladu.telefon mi zobral asi po 5 minutach asi niekoho vysetroval.a bol nervozny ako pes... ked porodim tak pojdem urcite ku inemu gyndovi.

stellamiapiccola
30. sep 2011

@lenka1108 plne s tebou suhlasim , ani ja už nie , toto tehotenstvo prežívam zle a som hrozne nervózna

lianka7
30. sep 2011

@tinika mne povedal,ze mam hlavicku uplne dolu,tak uvidime....ale ako prvorodicka zase neplanujem,ze porodim za 2 hodky 😀
@lenka1108 Zial,aj taki lekari existuju 😠 😠 😠

lenka1108
30. sep 2011

@stellamiapiccola pri malej mi nebolo nic.chcela som byt tehotna aj 5 rokov vobec som nemala taketo myslienky ako teraz.kazdy vecer sa modlim uz aby som bola aspon 38tt a porodila.som z toho na prasky ☹ ☹ ☹

tinika
30. sep 2011

@lianka7 no ja ani pri druhom neverim kedze to bude akoby prvykrat :D takze lahky porod ja mat asi nebudem hihi jedine ze este tretikrat

karap
30. sep 2011

ahojte,je len 11 hodin a ja som uz zrela do postele.Dnes som si bola vybavit u zenskeho papiere na matersku a ja krava som nemala zo sebou knizku [myslela som,ze staci karticka poistenca]a lekar,ze on to potrebuje na vypisanie tych papierov.Ved sa mohol pozriet do pocitaca!!!Takze:rano 2,5km do skolky-2,5domov pre tu knizku.Nazad 2,5km k lekarovi-2,5km domov.A poobede ma to caka este raz,kedze musim ist pre dceru do skolky.Ja to uz totalne nezvladam ☹
No a citim sa strasne nahovno.Rano je to este take vselijake,no poobede a hlavne k veceru som uz taka vycerpana...a Simonka je vecer hrozne nepokojna a okopava mi pupok,az sa musim skrcat a tlacit si ho proti nej,lebo ma to hrozne stipe a mam total tvrde brucho.
Ja to uz naozaj nezvladam ☹ ☹ ☹
Dnes som chcela urobit vatsie upratovanie[prach,okna,podlaha]lebo zajtra mame oslavu,no seriem na vsetko a radsej si pojdem cez obed lahnut z Adamkom.Trochu prachu nas nezabije.Aj zajtra je den

luci66
30. sep 2011

@pimpa Ja som bola pred 2tyzdnami, mala som bioparox a cajiky s medom a zabralo a este morsku sol do nosa.

mgurnak
30. sep 2011

@dominika_sk no pekne..to koho mas za doktora? aj ja sa pomaly chystam, ze ma posle na buduci tyzden niekedy...uvidime

anicka87
30. sep 2011

@dominika_sk prepana to co mas ze lekarku? ved si mohla kvoli jej nezodpovednosti prist o porodne ... ja by som ju asi zmenila 😒 este ze si si to vsimla 😉

stellamiapiccola
30. sep 2011

jaaaaaaaaj od samej radosti som včera zabudla mi došiel papier , že šéfka podpísala materskú normálne mám šok tak friško 😀 😀 😀 😀

dominika_sk
30. sep 2011

@anicka87
no čo Vam poviem, vykašlať sa na peniaze, ale ako som mohla ohroziť maleho?! veď na pasy sa chodi kvoli srdiečku, a keby mal zle ozvy alebo čo, tak mi hneď robia cisarsky!!! a ja by som si sedela doma a myslela si, že je všetko ok...ach jaj 😒 inak chodim ku oravcovej, a ty @mgurnak?

miriamapeter
30. sep 2011

Ahojte, čítam že preberáte chodenia na pásy (ozvy), môžete mi prosím napísať k tomu bližšie, od kedy by sa malo chodiť a tak? Lebo mne lekár tiež zatiaľ nič nehovoril. Ďakujem Vám...

mymimi
30. sep 2011

Ani mne môj gyndoš nič nevravel o pásoch... Poradňu mám až desiateho. Ja som z toho jeleň. Však on má vedieť, čo treba kedy robiť. Mám ho naháňať? Inač aj ja sa dievčence moje cítim hrozne. Brucho ma bolí, štípe ma pokožka na ňom... A malinký mi neustále kope do rebier, prípadne sa mi o ne zapiera a tlačí sa dole. V noci ma to veľmi bolí, som hore každú chvíľu a neviem sa uložiť. A ku všetkému sa mi vrátili ranné nevoľnosti, takže fasa total ☹ Už chcem mať odrodené, no už len tá predstava pôrodu....ach jaj. Tak a pekne som sa posťažovala... 😝 , ale aspoň viem, že v tom nie som sama.

stellamiapiccola
30. sep 2011

@mymimi no poznám mne je tak podobne ☹

kukina79
30. sep 2011

@luppita ahoj, hej som z BA a bola som na Antolskej, tam chcem aj rodit. No a z tou pamatou si nic nerob, ako som ostala tehotna, tak mi pernamentne vypadavala a v robote chudatka kolegyne sa niekedy odo mna dozvedeli veci co sa tykali robotky aj az po par dnoch, ked sa ma na to opytali, ci nahodou neviem co s tym je...co uz so mnou...vyhovorila som sa na tehotensku demenciu 😀 😅 nastastie mam zlate kolegyne a chapali ma....😉

janulkan
30. sep 2011

@dominika_sk a nepotvrdzuje nahodou to tlacivo prave tvoj lekar? takze ked si sam nespomenie ake veci treba urobit, mal by to potvrdit, nie? naozaj skor slo o drobca ako o papiere 😖

inak mi mame prvu poradnu aj CTG teraz pondelok v nemocnici (budeme 35tt+6), na papieriku je napisane, ze 36-37tt, takze tak nejako by vas mali objendat na prve vysetrenie do porodnice a potom uz sa chodi len tam, tym si vas preberaju do starostlivosti - a uz sa chodia cca 1x tyzdene az do porodu, teda ak sa nemylim 😀 predsa len aj mna to caka len 1x 🙂

dominika_sk
30. sep 2011

@mymimi mňa zase strašne bolievaju nohy, boli ma to od slabin, cez bedrove klby až po stehna, ale tak že večer už krivam, čo ledva chodim. 😢 v noci nemožem dojsť na wcko, musim to najprv trošku rozchodiť, tak že sa chytam nabytku a tak pomaly idem a rano detto...doteraz som sa v noci budila len na to, že ma bolia bedrove klby ale už tri dni mam strašne krče v lytkach a to ako mi maly tlači na rebra, tiež dôverne poznam, ale len cez deň, v noci pekne spinka 😝 dufam, že bude taky aj ke´d sa narodi 😀

dofrasa, mne sa taaaak nič nechce, teraz som umyla jedno okno a už nevladzem 😒 kapustnica na sporaku, priatel v robote, no kto to dovari, netušim 😔 😠

kukina79
30. sep 2011

@lenka1108 ahoj, no ja by som asi skocila do nemocky...ja som teraz v 36tt a maleho citim teda poriadne ako si to tam rozdava s mojim rebrom 😀 ale fakt aj pravda, ze boli obdobia, ked sa moc nehybal, hlavne, ked som ja bola viac v pohybe, ale aspon chudacisko ma stikutku. nechem ta znervoznovat, ale pre tvoj klud by som skocila za dr.

dominika_sk
30. sep 2011

@janulkan neviem. ja som si zavolala do porodnice, vysvetlila situaciu a ona mi to vyratala a povedala, že mam prisť v pondelok 10.teho, o potvrdeni nehovorila, tak neviem 🙄

janulkan
30. sep 2011

@dominika_sk no podla toho co mam ja na papiery, tak mate termin tyzden po nas a aj CTG tyzden po nas 🙂 tak by to malo byt v poriadku 😉 este ze si iniciativna
co sa tyka potvrdenie vypisujes az 28 dni po narodeni, na ten druhy prispevok a to sa myslim nesie k ku gynekologovi, kde si chodila cele tehu - takze on ti potvrdi, ze si mala prehliady OK alebo nie

lerenard
30. sep 2011

@mymimi Ahoj🙂 minule ked som cakala u gaza,bola tam tiez jedna s bruskom a som normalne rozmyslala ci to nie si ty🙂 ale to by bola asi velka nahoda..inak co sa tyka tych pasov,tak to by malo byt to ctg vysetrenie nie? a ja mam na tom papieri s rozpisom vysetreni, co mi dal este na zaciatku tehu, ze prietoky a ctg bude v 38.-39.tyzdni v nemocnici..co sa mi zda neskoro..
ale tiez som sa ho na to nepytala,ved doteraz vsetky vysetrenia robil ako mal..a budeme k nemu chodit az do konca tehotenstva,ci tiez potom do nemocnice? no ked som u nho, nikdy ma nic nenapadne sa popytat🙂 a poradnu mam tiez az 19.. a dcerku si tiez rodila v bojniciach?

mymimi
30. sep 2011

@dominika_sk aj mňa bolia slabiny, stehná, bedrové kĺby, som celá nejaká "rozheganá". A ešte mi včera ten môj zapotil, že vraj "nejako sa ti šuška zvačšila a roztiahla". No idem sa ja dať radšej vystreliť na mesiac... 😀

maca244
30. sep 2011

@harper ahoj ja som bola na skoleni a nam hovorili, ze popri materskej mozes robit na dohodu,ale nesmie to byt ta ista napln prace ako si mala predtym na pracovnej zmluve a ze je to nejak financne obmedzene, ale to uz neviem kolko mozes zarobit

mymimi
30. sep 2011

@lerenard vieš, že aj ja obzerám všetky tehuľky, keď som v čakárni? Ale mne sa vždy zdá, že majú oproti mne malé brušká... tak neviem. Ja som taká malá, chudá / no teraz to asi nie je vidno 🙂 / dlhé svetlohnedé vlasy. Minulé tehotenstvo ma poslal na pásy asi v takom 37tt a to do Handlovej, keďže som tam išla rodiť. A sranda, že hneď si ma tam na týždeň nechali, vraj výrazná a rozbehnutá kontrakčná činnosť. A tak ma týždeň presviedčali, že rodím. Ale nič z toho nebolo a rodila som až v 41tt. A teraz neviem či nás pošle do Bojníc skôr, či neskôr. Ale však on hádam vie, čo robí. A ten ster sa kedy robí? A kufrík si dostala?

kukina79
30. sep 2011

jaaaj baby ten nas je dnes nejaky hyperaktivny....som poupratovala, teraz varim a ako lezim pri laptope tak sa mi brucho vlni ako dive... 😀 no a vcera drahy 1x pocul maleho srdiecko, ked si dal ucho na brucho, sa tesil jak male decko, ze jeee ja ho pocujem.... 🙂

karap
30. sep 2011

ahojte,mala som v plane ist si pospat,no taka som unavena,ze sa mi to neda 😠
Pozeram teraz do materskej knizky a ja som bola vlastne len 6x na poradni doteraz.Neviem ci sa mi to mari,no nieje povynnych 12 poradni[ratam uz aj tie,co budem chodit do nemocnice]Ved tolko ich ani nestihnem 😲 😲 😲

lerenard
30. sep 2011

@mymimi tato pani bola taka vysoka s ciernymi lasmi,takze to si asi nebola ty🙂 ster mam napisany 36.-37.tt.. no ved tiez sa spolieham ze hadam vie co robi,zatial nic nezanedbal..len ako sa blizi koniec,uz rozmyslam, zeby aj mohol nieco spomenut o zaverecnej faze🙂 nabuduce sa ho popytam,ked on je niekedy ako taka kamenna tvar 😀 a kufrik som nedostala,tak som myslela ze az nemocnici ked doteraz nic..
inak ty si chodila aj na predpripravu s tou porodnou asistentkou?

harper
30. sep 2011

@karap ja mam tiez len tolko, a bola som 3.8 a potom 30.8 a to mi doktor povedal, ze on to musi vykazat ze som bola az v septembri, lebo by mmu to poistovna nepreplatila.

@maca244 dakujem, ale u mna by sa dalo asi napisat len to co naozaj teraz robim.