icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

harper
2. okt 2011

Dobre ranko vsetkym.
My sme tiez davali nausnicky nastrelovat asi az v pol roku.

lucka33
2. okt 2011

Ahojte 🙂
Neviem, ako je to s nastreľovaním náušničiek, ja som malej dala prepichnúť u pediatričky asi v 3-4 mesiacoch a bol to najhorší zážitok v mojom živote 😢 Malá tak hrozne plačkala až sa triasla (a ja som plakala vonku v čakárni) a ešte pár dní potom si nechcela dať ušká chytiť... Keby som teraz čakala dievčatko, tak určite jej to dám urobiť v pôrodnici, to ešte toľko nevníma to bábo a aj má tenší lalôčik, ja by som to takto neskoro už určite nikdy nedala urobiť 😒
@micicka ja som mala asi výkyvy tlaku, lebo celé tehu som nepila kávu a včera som si ráno dala, akože fajn, postavila ma na nohy, ale celý deň som mala tie mierne závraty a v uchu mi pískalo, takže asi to bolo niečo s tlakom. Dnes som si kávu nedala, som síce oťapená ako každé doobeda, ale radšej to vydržím, poobede už býva lepšie.
Akurát rozmýšľam, žeby som si išla dnes zbaliť tašku do pôrodnice... Ešte mám čas 6 týždňov do sekcie, ale ja už som taká nervózna ako pes 😖 Už by som najradšej išla a mala to všetko za sebou..

dadda02
2. okt 2011

Ahojte kočky. Snažím sa vás čítať pravidelne, pár dní som vynechala a zrazu: strana 475 😀
Ja som čítala pár článkov o prepichovaní ušiek a je to také nejednoznačné: na jednej strane sú tí lekári, ktorí tvrdia, že v nemocnici je priskoro vzhľadom na nízku imunitu dieťatka, a na strane druhej netreba čakať ani veľmi dlho, lebo potom si bábätko bude ušká chytať a liečenie sa predĺži. Viac menej mi z toho vyšlo, že tak medzi cca 3 - 6 mesiacom a rozhodne dať nastreliť. Aj kvôli rýchlosti zákroku, nižšej bolestivosti a tiež kvôli tomu, že dierky by nemali byť krivé.
No a zaujíma ma váš názor na antikoncepciu po pôrode. 😒 Rozmýšľali ste už nad tým? Lebo pre mňa je to dosť dilema - HAK brať nechcem, veľmi tomu nedôverujem, zvlášť popri kojení, ale aj pre možné komplikácie a finančnú náročnosť. *Čo vravíte na náplaste, prípadne spermic. gély v kombinácii s ochranou pre tatka? 🙂 Otehotnieť sa mi podarilo neuveriteľne rýchlo, tak sa toho dosť obávam...

lenka1108
2. okt 2011

ahoj baby. uz som to sem raz pisala o tom prepichovani usiek. ja som dala malej v 2 mesiacoch nastrelit a bola to sekunda placu.nikdy by som jej nedala v nemocnici prepichnut ihlou.si predstavte prepichnutie a potom do tej rany este vkladat nausnicku.jooj musi to byt riadna bolest. to nastrelenie je naozaj okamih a robia to asi od mesiaca babetka.keby som mala znova dievcatko urobim to iste. 😉

lenka1108
2. okt 2011

@dadda02 ja som mala mirenu a urcite si ju dam aj po porode.mala som ju rok a nemala so najmesi problem.

anicka87
2. okt 2011

dobre "ranko"maminy 🙂 ja som teraz vstala, staci vam? kvoli drobcovi sa mi podarilo zaspat okolo 5 rano stale som sa prehadzovala a maly len kopkal a kopkal 😒 a k tomu tie sny co sa mi snivali, normalne zacinam mat obrovsky strach z porodu, uz dlho sa mi o tom sniva a veru nic prijemne ☹

dominika_sk
2. okt 2011

@dadda02 ja som brala hak a nemala som najmenši problem. mala som kvalitnu nizkohormonalnu antiku, vyšlo ma to 13 eur mesačne, ešte sa mi aj upravil cyklus a nemala som žiadne bolesti. navyše z 6 dňoveho menzesu, som mala trojdňovy, čo si myslim, že je super. keď si predstavim ten gel+ kupovanie kondomov, myslim, že to vyjde cenovo tak isto, a ešte treba na to aj myslieť, kondom sa može roztrhnuť, ak ich nahodou doma nemaš, musiš si sex odpustiť...a napalsti su tiež hak, len podavane cez kožu a nie peroralne. takže je buď si aj ja dam mirenu, alebo zostanem verna hak, kondomy určite nie, keď si predstavim tie procedury okolo kupovania, použivania, nasledneho vyhadzovania a neviem čo, ďakujem neprosim 😉

kukina79
2. okt 2011

Ahojte dievcata, ako ste sa vyspali, ja celkom ok, len ma uz mataju kadejake cudesne sny... ☹ Vcera by bolo pekne na h...o ☹ doobeda som mala nejaky nizyk tlak a ani kava nepomohla, tak som len lezala jak zdochlina, kym som sa nejak nevyburcovala k vareniu 🙄 Uz som si konecne pobalila tasku do nemocnice, clovek nikdy nevie, ale este musime min.2 tyzdne vydrzat. Treba este toho pozariadovat....kocik este nedosiel, na matriku otcovstvo vybavit, kurnik to nas bude 50 € stat 😠 ....auto kupit a este nejake veci poprat a prichystat, dokupit....no tie 2 tyzdne by na to mohli stacit... 😉 Vcera vecer som som dostala take strasne bolesti v pravo v podbrusku, akoby my niekto trhal vajecnikom....drahy sa zlakol a ze so sa tak strasne ksichtim, ja ze ci by jemu bolo prijemne, keby mal pocit, ze mu niekto trha vnutonosti 😠 no nastastie to pochvilke preslo a zistili sme, ze sa maly kompletne presunul z pravej strany na lavu...Dievcata mam panicky strach, ze ani nezistim kedy to na mna dojde...ja nejak tie pocity a bolesti neviem nikdy poriadne zaradit, ci to je tvrdnutie bruska, abo co...vzdy to zhodim na moje travenie a na pocasie, alebo vsak to je normalne telo sa chysta... 😖
A chcem sa sa vas opytat na nazor ohladne potom na osetrenie zasivania po porode, aby sa to hojilo rychlejsie...sestricka mi dala naposledy letak so zoznamom co do porodnice a na nom je reklama na ROSALGIN roztok na hojenie porodnych ran,ci s tym mate nejake skusenosti, alebo vy co uz mate deti a rodili ste prirodzene, ako ste si tu ranu potom osetrovali.

kukina79
2. okt 2011

@dadda02 no som zvedava ako to aj ja poriesim, bo HAK uz nemozem brat, pretoze mi teraz v tehotenstve zistili, ze mam leidenovu mutaciu, cize zvyseny nabeh na trombozu, co HAK tiez sposobuje a moja dr. mi ju uz nepredpise ☹ tak budeme musiet tiez riesit, ze ako inac.... 😖

kukina79
2. okt 2011

@dominika_sk @lenka1108 dievcata ked sa tak blbo mozem opytat co je to ta mirena?...ja som doteraz brala len hak a s inymi sposobni som sa doteraz nejak moc nezaoberala... 😕

woman04
2. okt 2011

@micicka ..som prekvapená,že ti povedali,že po 35 automaticky sekcia,ja som sa kvôli tomu pýtala na prietokoch ,že keď mám skoro 42,či hrozí sekcia kvôli veku,vraj vôbec nie,ak je všetko v poriadku..+ mám výhodu,že som druhorodička,ale vraj im práve porodila 42 ročná prvorodička úplne v pohode prirodzene... 🙂
@anicka87 ..ja som také pocity mala pred týždňom a dosť som sa vyplašila,ale prešlo...
@kaia .ešte že čakáme chaloša a nauškami nebudeme trápiť drobca...my sme 3 sestry a všetky sme si dali prepichnúť až na základke..mamina to nechala na nás,nech sa rozhodneme,či chceme...🙂
...mojej Lucke som dala tiež asi v polroku,ale vtedy to robila iba detská,teraz by som asi tiež nedala,iba nastreliť...

..inak táto noc bola divná...nespala som zle,ale toľko snov a rôznych sa mi snívalo,mm tiež vravel,že sa mu bludy snívali a suseda sa tiež sťažovala..bola snová noc 🙂

dominika_sk
2. okt 2011

@kukina79 je to vnutromaternicove teliesko. pojdeš na gyndu, ona ti to zavedie a maš pokoj. stoji to myslim okolo 200 eur, ale neviem ako dlho to možeš mať zavedene, neviem či dva roky, či tam vobec nejaky čas je 😕 to neviem.

mymimi
2. okt 2011

Ja som svojej prvej dcerke dala prepichnúť ušká v pôrodnici a neľutujem. Ona to dokonca prespala 😎 . A kočka bola hneď od začiatku.

dominika_sk
2. okt 2011

jeden obed v chladničke, druhy uvareny u mamy, ale nieeee, milostiva si musela dať krupicovu kašu ! plny velky tanier, pol krabice granka, cukor a niekolko lyžičiek masla !!! nech sa pači, bodaj by ma roztrhalo, keď som taka pažrava !!! 😠 😠 😠

dominika_sk
2. okt 2011

no ale čo sa mne, kočky, robi v bruchu po tej sladkej kaši 🙂 ja tam tie deti mam snaď tri a hraju bowling 😀

karap
2. okt 2011

@dominika_sk mirena ma dobu ucinnosti 5 rokov 🙂 Aj ja by som ju chcela,no neviem ci sa moze zaviest ked budem kojit,alebo az ked sa mala odstavi...

ajvetka
2. okt 2011

aj ja si dam asi to vnutromaternicove. Povodne mal ist mm na vasektomiu, no ked sme kukali video, ako sa to robi, povedal, ze tam nepojde 😀 bojko 🙂
Uz som pribrala 14 kil ty kokso...
A strasne mi voni eukalyptus a mentol.
Vy ste na tom ako???
Pripajam fotku bruska aj s tatikom z minuleho vikendu.

karap
2. okt 2011

@ajvetka si riadne ,,siroka,, 🙂

stellamiapiccola
2. okt 2011

ahoj Holky ja som dala včerajšiu fotečku do albumu kuk 😉 zajtra mám poobede poradňu no som zvedavá čo poriešim.

@dominika_sk len si daj keď ti chutí si tenučká aj ako tehulka 😉
@ajvetka pekné brušenko ako ho máš pekne hore ešte 🙂

ja som zaspala okolo cca 5.ráno a sa mi snívalo, že mi volal gyndoš ako sa mám , to už čo je to mohol byť tak akurát sen 😀

kaia
2. okt 2011

@stellamiapiccola, pristane TI to 🙂. Vzhladom k tomu, ze mame rovnakeho lekara, tak to naozaj mohol byt iba sen 😀

stellamiapiccola
2. okt 2011

@kaia 😀 😀 😀 😀 😀 a ďakujeeeeeeem

henrieta44
2. okt 2011

no ja už antikoncepciu nechcem, brala som kedysi a po jej vysadení sa mala problémy s cyklom...nemala som menzes 12 mesiacov a potom trvalo vyšej roka kým som mala opäť ovuláciu, takže ja antikoncepciu určite nechcem, budem si merať BT a sledovať plodné a neplodné dni a skombinujeme to s prerušovaním sexíkom.....no a keby sa nám náhodou zadarilo, tak čo vychováme aj ďalšie 😉

henrieta44
2. okt 2011

inak ja dám malej prepichnúť ušká v nemocnici, lebo v našom okolí nikde nenastreľujú ( teda myslím že tu v okolí nie je žiadne zdrav.zariadenie kde by to robili a niekde v zlatníctve jej to urobiť určite nedám ) a pediatrička to tiež nerobí, takže radšej nech jej uška prepichnú v nemocnici a bude mať moje naušničky, čo som mala ja ako dieťa.

dadda02
2. okt 2011

@henrieta44 Ja mam tiez velmi zle skusenosti s HAK. Nie vlastne,a by som to uviedla na pravu mieru, ale 3 velmi blizke priatelky si s tym prezili svoje, nehovoriac o jednej znamej, ktora sa roky snazila o mimco po tom, ako 8 rokov brala HAK.

Tak neviem, uz som z toho jelen. Hadam do januara vymyslia nieco nove, ucinne pre panov 🙂

veronika1417
2. okt 2011

@lucka33 Ahojky, Tebe uz stanovili termin sekcie? Podla coho? Podla velkosti a vahy mimi? Nevies nahodou?

lucia2312
2. okt 2011

ahojte babenky my sme boli min. tyzden na poradni to som bola 32. tyzden a uz nam na 100% potrvdil dievcatko a vazi 1800 ,kolko vazia vasi drobci?inak my sme aj prvej de erke dali uska v nemocnici a teraz dame tiez nech to mamme hned za sebou

micicka
2. okt 2011

@corinno
@dena
@harper veď uvidím babule ako to nakoniec dopadne, fakt možno nestihneme sekciu, necháme sa prekvapkať 🙂

@kaia práveže kvôli veku, lebo dr. sa ma pýta a koľko máte rokov? hovorím 35 - no tak to je automaticky sekcia. ako to naozaj bude, budem vedieť až po pôrode 😉

micicka
2. okt 2011

@kukina79 ja tašku ešte nemám pobalenú, ale chcela by som pre istotu čo najskôr.
chcem sa spýtať, prečo budeš platiť na matrike 50,-? nie je to bezplatne: ja sa tam tiež chystám, nie sme zosobášený, ale myslela som, že to je zadara 😨

micicka
2. okt 2011

a čo sa týka HAK, ja veru už nebudem brať! nepočula som na to nič dobré, aj doki mi povedal, že keď už som brala HAK, treba pravidelne robiť sono prsníkov a sledovať!! lebo je tam väčšie riziko nálezu!
no a okrem toho mám aj trombofíliu, takže nehrozí!

lucka33
2. okt 2011

@veronika1417 ešte nemám stanovený presný termín, ale malo by to byť asi týždeň až 10 dní pred termínom. Tak mi hovoril môj gyn., keď som sa ho pýtala na poslednej poradni, takže náš malý príde na svet okolo 14.11.
Ja som sa tiež dnes čiastočne pustila do balenia tašky, lebo už mi to čakanie lezie totálne na nervy, už som z toho nervózna, najradšej by som to už mala za sebou 😝 Tak som také základné veci pobalila a už len doložím drogériu, čo používam každý deň a nejaké drobnosti...