icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lenka1108
3. okt 2011

baby precitajte si oktobrovky 2011 je tam prispevok od zuzinka_26 rozpisala svoj porod cisarom.pekne to napisala.

adikad
3. okt 2011

@lenka1108 ano mozes si dat smectu, mne ju v nemocke davali na hnacku, no ale nezabrala, tak som sla na cierne uhlie.

kikina_qqql
3. okt 2011

Ahojte dievčence. lenka1108 a co tam take ta baba písala?

denis006
3. okt 2011

@lenka1108 tiež som si to prečítala, už ich dlhšie čítam...tuším až 14 dievčat rodilo už v 09/2011. Určite aj v našej téme v druhej polovici novembra už tu nejaké miminečko bude 🙂

trinka
3. okt 2011

@lucy109 ja som rodila prirodzene, ale LTT- už to vyzeralo, že to skončí cisárskym, lebo mala mala šnuru okolo krku obtočenú, tiež nastrihnuta a dotrhana, 40 min som tlačila a ju ťahalo stale spať... na poslednu kontrakciu som ju vytlačila. Každý pôrod je individuálny... 😒
@majoslava ja som mala pri malej kontrakcie od 34 tt, aj na záznamoch, ale kým sa neotváraš je to ok 😉

majoslava
3. okt 2011

@lenka1108 som si to prečítala... nevedela som že pri cisárskom pichajú niečo do chrbta... myslela som si že ma to len uspia...a nebudem privedomí

luci66
3. okt 2011

Ahojte babule, tak som spat z poradne. Krcok sa upravil, takze este tak skoro rodit nebudem, teda dufam 🙂. Inak dnes j v Trnavskej nemocnici den otvorenych dveri tak sa tam chystam mrknut, co ma caka. Inak poradna az za 3tyzdne aj s utz, uz nech to je.

mysti
3. okt 2011

@majoslava Majka, bola si v porodnici sa pytat na tie veci, co si mas doniest? To si isla normalne na porodnicu? A za kym? Ja idem buduci tyzden v urorok na pasy aj sono a chcela by som skocit za Nagyom sa ho popytat, ze by mi prisiel k porodu. Len az mi zapoti nejakych 200€ za to, tak sa asi na to kaslem...neviem, co mam spravit, lebo najradsej by som mala jeho...

blackrose
3. okt 2011

Ahojte 🙂
zajtra kontrola, tak som zvedava, ako sa krcok drzi...
uz mame izbicku pripravenu pre nasu Lucku, uz len nejake drobnostky tam chybaju 😵
Fotky mam aj vo vacsej podobe v albume.

blackrose
3. okt 2011

@luci66 super, ze sa upravil, aj ti dr. povedal, ze aky je krcok velky??

anicka87
3. okt 2011

@majoslava a kolko merias ked ti kvoli tomu cisarsky odporucil? to ti dnes prvykrat oznamil, ci si bola ja na nejakych predoperacnych ci?

majoslava
3. okt 2011

@anicka87 mám 160cm... dnes mi to prvý krát povedal... že malý je dosť veľký a neotváram sa tak on to vidí tak, že ešte priberie do termínu a také veľké dieťa neodrodím...že uvidí ako bude prebiehať pôrod a potom spravia cisársky ale to sa budem zbytočne trápiť... na internom mi raz robili EKG aj v nemocnici....a že to stačí..

majoslava
3. okt 2011

@blackrose nádherná izbyčka 🙂 ja som zatiaľ obyvačku predelila a zariadila aby som mala po ruke kuchynu a kúpelku... cez zimu pomaličky budeme na poschodí maľovať a zariadovať izbyčku 😀

janulkan
3. okt 2011

tak a mame poradnu za sebou, vsetko je OK. Inak pre baby, co ste rozoberli ulozenie KP, tak my sme sa v 36tt otocili z hlavicky na KP a to dr povedal, ze sa este moze kludne otocit, ale keby nie tak spravit pre istotu predoperacne. A to bol maly od 28tt hlavickou dole a ako som sa tesila, ze uz je vsetko tak ako ma byt ☹

micicka
3. okt 2011

@gloria9
@kukina79 ďakujem kočky, bola som sa tam dnes pýtať, tak áno, nič sa neplatí. a mne povedala, že len občiansky treba priniesť, o rodnom liste vôbec nič, tak ho radšej zoberieme, aby sme nechodili 2x 😉

micicka
3. okt 2011

@veronika1417 ahoj mojka, no veru, ani ja nechcem nič riskovať. dnes som bola v rizikovke, tak sa nám naša malinká otočila hlavičkou dolu - takže teoreticky si môžem vyberať. ale asi nebudem vymýšľať a nechám to na sekciu, presne ako píšeš, keď mi to tak automaticky povedali, tak nebudem tlačiť na pílu. možno nakoniec sekciu ani nestihnú a bude všetko ok. ale skúšať, či sa podarí a potom robiť akútnu sekciu, tak to veru nie. povedal mi dnes, že termín na sekciu sa stanovuje tak v 36-37tt takže asi o dva týždne budem vedieť kedy 🙂
nechcem riskovať, nestojí mi to za to. musím sa potom rýchlo pozviechať a hotovo 😉

gertka
3. okt 2011

ahojte, budete nietkora rodit na antolskej? uz ste tam boli na poradni? neviete kedy ordinuje Rozemberg?

gab
3. okt 2011

@trinka, suhlasim, mne operovali slepe crevo - sice pred paaar dlhymi rokmi, ale dodnes citim, ako ma jazva obcas taha,
@atima a cisarsky rez je predsa len operacia, rizika s uspanim a narkozou, nie je to sranda,
moja neter rodila prve babo cisarskym, mala bola zle otocena, druhe babo - chlapcek mal 54 cm a 4600 g a rodila normalne a pritom si pochvalovala, ze normalny porod bol ovela lepsi, lebo mohla zobrat babatko na ruky, netahali ju stichy na bruchu, mohla sa poriadne zohnut, vziat ho na ruky, co pri prvom babatku nemohla, lebo ju tahala a bolela jazva este dlho po porode. iste, kazda zena je individualna, ale myslim si, ze normalny porod je daleko prirodzenejsi, aj ked si mnohe zienky nevedia potom sadnut a mnohe veci s tym spojene.
a vraj je lepsie aj pre babatko ked sa narodi normalne, dolezity je aj prvy nadych do pluc a tym, ze ho matkine telo vytlaci, vie sa dieta zhlboka nadychnut a pri cisarskom to tak nie je......... tolko moj nazor

alama
3. okt 2011

@kukina79 ahoj, tak na to hojenie sitia - mne v porodnici dr. co ma zasivala a potom aj sestricky hovorili, ze treba ranu vzdy po pouziti WC osprchovat (aj po malej potrebe) a ze uvidim, ze o par dni ani nebudem vediet, ze ma sili. A naozaj to tak bolo 🙂 Takze podla mojej skusenosti najlepsi prostriedok je cista voda 😀 Nemala som ziadne komplikacie a naozaj som o par dni o rane ani nevedela.

alama
3. okt 2011

@gertka ahoj, skus pozriet sem: http://www.fnspba.sk/Nemocnica-Petrzalka/petrza... , ale neviem, ci je to na 100%. Podla toho Rozemberg je tam na amb.27 vo stvrtok 11.00-12.30. Ale to sa mi zda nejako malo, tak neviem 😒
Ja budem tiez rodit na Antolskej, na poradnu sa tam chystam buduci tyzden.
Inak, pozeram, ze mame skoro presne rovnako stare deticky, nasi maju 2r aj 5mesiacov 🙂

blackrose
3. okt 2011

@majoslava my mame byt cely v podkrovi, takze ja mam blizko vsetko 😉 strasne sa tesim z izbicky 🙂

majoslava
3. okt 2011

@blackrose to máš dobre... ja musím behať po schodoch hore-dole... sa čudujem že sa ešte neotváram....

lenka1108
3. okt 2011

@blackrose prekrasna izba ako z nejakeho katalogu. 😉

@majoslava pichaju ti aby si nic necitila.ak ja pojdem cisarom tak nechcem uspat.chcem byt pri vedomi a maleho hned vidiet.
ja som zvedava co sa zajtra dozviem.ale maly pretoceny neni...

@adikad uz mi nic neni.ale aj tak diky. aj malej sa mi zda ze je lepsie.no dufam ze uz to ustupuje ale vraj je brusna dost rozsirena 😒

majoslava
3. okt 2011

@lenka1108 no koniec .... neviem či by som to zvládla byť pri vedomí... ale doky mi niečo splietal že ma uspia... tak u nás v nemocnici asi nie je taká možnosť...

trinka
3. okt 2011

@blackrose nádherná izbička 😀

lenka1108
3. okt 2011

@majoslava mne ked pichali pri malej epiduralku do chcrbta tak som nic necitila.bol to iba taky pocit ze sa tam nieco stura ale inak ziadna bolest tak toho sa moc nebojim.hlavne nech uz je krpec vonku lebo ked si predstavim este mesiac je mi zle. ☹

trinka
3. okt 2011

@janulkan to naozaj? teeeda, a mne sestrička povedala, že dobre že je mala otočena, že už sa neotočí ... no dufam, že si to babmbulka nerozmyslí a neotočí sa KP... 😒

lenka1108
3. okt 2011

baby ako tak citam a pocuvam kade tade tak sa teraz akosi rozmohli cisarske.co ze sa to robi???

kikina_qqql
3. okt 2011

@lenka1108 bud sa mamicky boja klasickeho porodu, alebo su tam stale nejake komplikacie, alebo sa babetkam nechce otocit správnym smerom 🙂 aj na nas to caka, takže sa tomu vobec nečudujem.... nas drobček sa tiež neotočil aj ked niekedy mam pocit, ze sa kruti stale dookola 😀

woman04
3. okt 2011