Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@danka89 ahoj. Tak lieh kúp 60%-tný, ja som s ním malej ošetrovala pupček a takisto som jej s tým potierala za uškami, pod pazuškami, aby tam nemala zapareniny - to mi poradila pediatrička. Sudocrem som nekupovala, podľa mňa zbytočne predražené, ja kupujem obyčajnú rybilku a úplne super, aj bepanthen môžeš dávať na zadoček aj na bradavky - na tie môžeš aj z DMky masť Babylove alebo homeo masť Cicaderma. Ale zo skúsenosti dlhokojacich mamičiek je najlepšie vlastné materské mlieko, ktorým si po každom kojení potrieš bradavky - najlacnejší a najúčinnejší recept 😉
@dominika_sk dobreeee 🙂 tak som sa uz davno nenasmiala 😀 aspon vidis, sme vseliake 😉
@danka89 ja som kupovala lieh v lekarni - len som si pytala lieh na pupcek a ona vedela, aky mi mam dat (60%) a na bradavky mam aveo mast, kamoska mi ju odporucala, ze je dobra a tiez sa nemusi zmyvat pred kojenim, Sudocrem mam, jeden som dostala ako vzorku v kufriku a velky mam domu , ten som mala kupeny uz davno, manzelovi sa urobil na boku opar, tak na to sme ho kupovali a ostal nam, tak som teraz usetrila 😀
@majoslava tak aby som bola presná...mne dr. predpísal 30.08.2011 Sorbifer Durules a Acidum folicum, tieto tabletky musím brat 2x denne ..tak ja som ich spokojne brala až jedneho dna som si isla do lekárne pre dalšie balenie Acidum folicum a + som kupovala vitamíny Femibion400+ DHA, ktoré beriem od začiatku plánovania až po ten den... a lekárnička na mna pozrie a hovorí, že to nesmiem v žiadnom prípade brat spolu 🤐 že sa môžem predávkovať kyselinou listovou.. a ja sprostá som povedala že ich aj tak vezmem lebo mi to kázal dr. brat....ale bála som sa zjest.....tak od toho dna ich už vobec neberiem ..myslím ten femibion ale najhoršie na tom je , že mám doma úplne celé nenačaté balenie a v lekárni mi ho nechceli vziat naspäť, lebo som zahodila bloček..a nemám ho ani komu predať..a to som zan dala 22,40 Eur tak ma to mrzí...
@danka89 Dostala som zelezo 2tbl denne v baleni na 2 mesiace...Logicky by aj mna zaujimalo, ci sa uz tie hodnoty upravili alebo nie...Nebudem sa predsa zbytocne dopovat liekmi, ked to uz mozno vobec nie je potrebne (ani to nerobim, ale o tom potom)..zial, toto je nas uzasny system, namiesto toho, aby priebezne sledovali, ako sa situacia vyvija, radsej predpisu stopat liekov na super dlhe obdobie, cim spravia zdraveho cloveka akoze chorym..a potom tej pseudo chorobe niektori pacienti aj naozaj uveria 😝
@zvedava17p pevne verim, ze aj moja slecna je hlavickou dolu, ale radsej by som mala dokaz, ze je tomu naozaj tak, ako verit imaginarnej predstave o tom, v akej polohe sa asi tak nachadza, kolko asi tak vazi atd...
@drobcek801 inak aj mna drobec kope okolo pupka a do boku, myslis teda ze moze byt dole hlavickou? pod pravymi rebrami ale citim nieco tvrde ale neviem rozpoznat ci hlavicku alebo zadocek ☹ ale obcas ma nieco poriadne stuchne do laveho bedra, tak mam v tom vsetkom chaos
@danka89 ja som kupila cicadermu na bradavky cca 4€ , rybacia mast na zadocek do 2€, lieh (2€) som pytala rovno na pupcek 😀 sterilnu gazu a este porodne vlozky
@henrieta44 prajem úprimnú sústrasť ☹ ☹ ☹ ☹ teraz musíš byť silná
Ďakujem baby za vaše rady ...no uvidím čo mi v tej lekárni odporučia ..aj ked v každej je to iné...potom vam napíšem čo som kúpila..
@danka89 sudocream je dobrý ale zbytočne drahý, skus rybaciu masť používam ju dodnes a som moc spokojná 🙂 a lieh 60% používala by som ho na okolie pupka ale aj to uvidíš ako bude vyzerať a gázu nie vatu
@mysti chcem sa spýtať : tebe dal Marko nejaký balíček??? všetky ste dostali nejaké prenatal boxy či čo a ja som este nedostala absolútne nič ...a ani od vlastného gynekológa.. ☹ ☹ ☹ ☹ 😠 😠 a to vraj aj v porodnici niečo budeme dostávať a aj s poistovne kam prihlásime naše bábätká...tak som zvedavá...lebo ako vravím ja som zatial nič nedostala a niektoré už spolu s tehotenskou knižkou cca v 12tt ...tak ako to je..?? či to len niekomu dávajú alebo na mna moj dr. zabudol 😀 😀
baby ja som vôbec netušila do teraz čo je to pálenie záhy...no teraz ku koncu tehu ma zvykne dost často pálit...dá sa to vydržať ale miestami je to dost nepríjemné... aj vás tak páli??
@kiribaby @danka89 ja beriem zelezo, ale teda mohla by som aj poctivejsie... a urcite netreba prestat, lebo babo si nijako nevie vytvorit a tak cerpa z maminy, je to potrebne na dobre okyslicovanie krvi, takze nestopnite si to... posledne tyzdne a prve tyzdne po porode su dolezite... ked pojdete na kontrolu po 600nedeli, tak nech vam vezmu krv a potom vam doc povie, ci brat alebo nebrat dalej... 😉
@danka89 a aku ma expiraciu ten femibion... ved po porode by si ho mohla dalej pouzivat, ci... ja som tak dopadla s antistaxom, na zily... kupila som najvacsie balenie a potom som si precitala, ze zatial nie su robene testy na tehotnych a dojciacich zenach, tak ho neodporucaju.... takze ide tamtam... 🙄
a k tomu liehu, vraj sa uz nic nema na pupcek davat, povedia v porodke, ale je prakticky na dezinfekciu teplomera ho napr. pouzivam...
@lucka33 mne pediatricka odporucila vytierat zarezy - pod krkom, za uskami a pazusky oliv. olejom a odsat zbytky, pouzivam na to stvorceky gazove 5x5 cm... lebo alkohol podla mna velmi vysusuje, ci...
@danka89 to su len vselijake prospekty a par vzoriek, takze to nie je taka tragedia... niekedy prihodia cumel, niekedy okusavatko... tak neboj... urcite dostanes v porodke, k tomu to este aj podpisovat budes... 😀 aj od poistovne dojde... ja som u svojho doc tiez nedostala... a to si platim riadne poplatky... 😠 😀
ste sa inak rozbehli a ta vianocna atmosfera... ja dufam, ze sa mi aspon podari pripravit veceru, napiect medovniky a upratat... 😅 a vyzdoba samozrejme... musim len vymysliet, do akej farby budeme tohto roku odievat stromcek... 😵
a ked zima, tak poriadna so snehom, nie tie plackanice... 😝
@danka89 problemy s palenim zahy mam aj ja posledný týžden, mne pomaha studené mlieko,............................ ja som na pupček nepouživala nič naš mal pekne zahojený a odpadol mu ešte v nemocnici, ale ak by trebalo tak použijem detol a na zadoček som najprv použivala sudocrem ale tiež sa mi zda prehnane drahy tak potom som začala kupovať z madarskej dmky gaby krem a som nadmieru spokojná 😉
@lenica81 mne po posledných odberoch...teda ked som bola na glukózové testy ..prišli na cukor ukážkove hodnoty ale bohužial mi zistil nízke hodnoty Hb zo 130 klesli na 108 a to je vraj málo..a preto my nasadil železo ..lebo vraj to už nebude stúpať ale aspon sa zabráni dalšiemu znižovaniu...tak som zvedavá či to má nejaký zmysel..kedže mi už od vtedy krv nebral.. dúfam že sa to už neznižuje...
a ten femibion je do 04/2013 tak ho možno predsa využijem po pôrode ...ak už nebudem musieť brat železo...
no ja som lieh tiež nič moc nepoužívala akurát je ho dobre mať keby náhodou hnisalo očkovanie , alebo keby niečo 😀
@danka89 povedz Dr, či dostaneš balíček možno povie ah áno skoro som zabudol 😀 ja som dostala aj v pôrodnici aj od poisťovne aj od miestneho úradu dáke korunky
@stellamiapiccola 😀 no ked ja som taká hamblivka a ja nenaberiem odvahu si sama vypýtať... 😀
@stellamiapiccola ešte aj od úradu korunky?? wáááw tak super..no my s priatelom niesme manželia a tak musím zajst na úrad koli potvrdeniu otcovstva...neviete náhodou niektorá čo budem potrebovat ??
baby ja dnes asi odpadnem.... 😀 😀 😀 😀 sedim len tak v obyvacke a cumim do bedne sak ako vzdy 😀 a za chvilu pribehne mala s krikom ze " mami mami mami vratil sa nam skrecok on je v klietke s morcatami" (skrecok nam umrel asi pred pol rokom ale malej sme povedali ze usiel) hovorim jej ze to neni mozne a ona ze hej je tam maly skrecok 😀 tak som sa postavila horko tazko a bezim ku klietke kde mame 2 morcata. baby skoro som chytila zradnika 😀 po klietke behaju dalsie dve malinke morcatka 😀 ta svina morcacia porodila este skor ako ja.ja sa na to mozem vykaslat. 😀 no konec kolko radosti.ked som kukla na net ze kedy sa asi tak mohli narodit tak to vychadza tak ze vcera cez den alebo vecer. len teraz neviem co s nimi budeme robit 😀
@danka89 ja som dostala od Marka, asi tak okolo 15tt prenatal box, boli tam brozurky, vzorka Sudocremu, cumlik, jedna plienka-pamperska, detsky prasok na pranie-persil sensitive a detska avivaz-vzorky. Takze celkom fajn, hlavne ten cumlik, lebo zatial ja nejdem kupovat ziadny, mozno drobec nebude chciet a ked, tak bude mat tento (NUK), takze celkom fajn...

@danka89 v lekarni ti urcite poradia,ja som tiez kupovala sudocrem 125g a stal nieco cez 4€ myslim a na bradavky som si kupila dermazulen,pouzivala to este moja sestra pre 14 rokmi a mne tiez jedine toto pomohla,mala som a j bephanten,ale aj tak som nakoniec kupila dermazulen,ako pri prvom,musi sa vsak umyvat a mnoho lekarnikov ani nevie,ze to ma na bradavky dobry ucinok,ale mam odskusane 😉 len je nepohodlny koli umyvaniu,ale ked mne pomaha iba tento 😵