Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@zlamal.i to pridavam ja 🙂 mam namrazene zo zahrady a je to mnam 😉
@micicka hoooo ja nemam trpezlivost vobec! Ked som sa zlakla na zaciatku tehu, ze prichadzam o mimi tak ma tam nechali cakat pol hodku a este to aj sestricka tak nahlasila, ze zrejme potrat bola som s nervami na dne!!! Normalne do placu z tej bezmocnosti.
@micicka no veď toto ich odbiehanie, akoby tam nemohli jedného doktora nechať na celý deň... nechápem tento systém, ja som sa tam minulý rok načakala aj 3 hod. každý týždeň. Tento rok rozmýšľam, či budem chodiť tam alebo k môjmu gyn. - len uňho sa za to platí asi 50eur, čo sa mi zdá dosť na nejaké 3 návštevy... Preto som sa ťa pýtala, ako to tam teraz vyzerá. Lebo si už nemôžem dovoliť ísť tam na celé doobedie,mám malé dieťa..
@veronika1417 mi hovor o tej bezmocnosti! a nechápem ako môže sestrička povedať, že zrejme potrat! ako si to môže dovoliť, čo je ona jasnovidka 😠
a to čakanie na výsledok, to je hrôza. juj, ale už ste v 35tt 🙂 krásne, no nie 😉
@lucka33 fúúú, 50,- EUR tak to je dosť. ja by som preferovala vlastného dr., predsa len, ma sleduje od začiatku, ale keď ma poslal do nemocky neprotestovala som, aj keď vôbec v tom nevidím nejaké výhody!
no ja som bola doteraz 3x na rizikovke, čakala som 2hod, 2,5hod a dnes tiež cca 2hod. chodím tam tak na 9,30 - 10,00. uvidíme o týždeň ako to bude.
@micicka to ma tam poslali z pohotovosti, ze ak mam nejaky problem rovno na priijem a nie na pohotovost tak ked som prisla zazvonila som a tam ma vzala sestricka. Ked zbadala, ze maly tyzden a krvacanie tak len oznamila do telefonu svoju diagnozu ☹ skoro som z noh spadla ☹ naozaj som si myslela, ze sme o babatko prisli ☹
@micicka no ja som tam tiež takto chodila, lenže som bola sama, to sa dalo. Lenže teraz nemôžem odísť od malej na pol dňa... Len zapaltiť môjmu gyn. je tiež dosť prachov, tak neviem, čo urobiť... Ale asi zaplatím, lebo on ma zoberie na konkrétnu hodinu, iné mi asi ani neostáva... Akoby tých výdavkov nebolo málo... 😒
@veronika1417 ja som to zažila pri Lili- tiež som krvacala v 6 tt. Ale musim povedať, že doktor na pohotovosti bol velmi milý. Vysvetlil mi, že je to hroziaci potrat a že uvidia čo sa bude diať. Ešte prisiel za mnou vecer na izbu, že musim vela oddychovať. Bola som milo prekvapená pristupom. Skor ma zaskočilo, že ked som cakala na výsledky z HCg ci stupa- tak na mna zabudli a ja som celé doobedu bola v strese a ako na ihlach ci je vsetko ok. A ked som to nevydržala a bola som sa pýtať sestričky, tak ona- jaj- ja som na vas zabudla- idete domov! Ten kamen co mi spadol zo srdca museli počuť až doma 😀
@veronika1417 ja keď som sa rozkrvácala v nemocke, tak mi dr. hneď povedala, to je z toho hematómu - a ja žiadny hematóm, ale ani potom som ju nejako netankovala, ani sono neurobila! prístup niektorých je na zaplakanie!!!
@lucka33 veď to, že 50,- EUR je veľmi veľa podľa mňa, ale zase keď nemá človek na výber, tak čo urobí! alebo si zavolaj do nemocky, čo sa dá objednať na presnú hodinu, mne sa zdá, že tam mali napísané, že sa dá zaplatiťi prednostné vyšetrenie, tuším okolo 6,- eur to by teoreticky bolo o polovicu menej. ale zase ako tam tak odbiehajú, neviem, či by to dokázali dodržať! skôr si myslím, že nie ako áno. no uvidíš ešte, prípadne 1x vyskúšaj nemocku a potom sa rozhodneš
Ahojte.. práve som prišla domov... od rána od 8:00 do 14:30 😠 😠 všade dnes bolo kopec ľudí.... na príjme mala 11 ľudí... a to bolo len 10:00 jedna baba vola v 34tt a odtiekla jej plodová voda!!! hned ju brali na ssálu.... na CTG mi ukazovalo také kontrakcie... ale necitila som ich... doky na sone sa ma aj pýtal že čo to má znamenať... že mám ešte čas...
v poradni ked ma doky vyšetroval som kričala od bolesti... ešte nikdy ma to tak nebolelo... malý je už tak dole že podľa neho už nevydržím ani týžden... uvolnila sa mi aj hlienová zátka... tak v stredu mám dalšiu poradnu.... ak vydržím tie dva dni... chcel ma už dnes poslať do nemocnici ale nechcela som... že ak niečo tak pojdem na pohotovosť...
rozprávala som sa s ním o tom ako budem rodiť... že cisársky sa naplánovať nedá... že mi ho spravia ked budú musieť... tak neviem....lebo sa vôbec neotváram.... ☹
teraz ma všetko boli od spodu po tom vyšetrení... normálne som cítila že tlačí na malého...
@majoslava no tak oddychuj čo najviac ,ale aspoň ešte 1tt vydrž 😉
ahojte
@eviiinka ty sa chystas na antolsku, vsak? mas aj vybrateho dr? ja som bola na poradni v nemocnici minuly tyzden prvy krat, idem zasa buduci tyzden
@veronika1417 ani pri cukrovke nemusi byt babatko vacsie 😉
@zlamal.i prosim ta tie lanove semienka maju aky vyznam?caj uz mam doma, ale vraj mam pockat kym ukoncime 35tt, ako sa to ma pit? co som citala tak prvy tyzden 1 denne, dalsi 2 denne, a potom 3 denne? a to az do porodu?
@majoslava drzim palce 🙂
@majoslava chudatko skus si dat najky obklad dole alebo nieco.joj boli ma to aj za teba. kazdopadne drzim palce nech tam danko este skusi vydrzat...
mne dnes baby strielaju bolesti do chrbta ( ako vzdy) ale aj do brucha.je to take divne.bola som v tescu a musela som utekat na zachod co som si myslela ze porodim tak mi stvrdlo brucho. takto moc mi este nestvrdlo. zajtra mam poradnu tak som zvedava co mi povie.
@kaia,no ja určite nechcem rodiť KP.Ale každý doktor mi vraví že sa to dá 😔 ,že to neni indikácia k sekcii..Jedine že bude veľká,nad 3,5kg.Zajtra idem na utz,kde ju zmerajú a potom povedia čo a ako. 😒 Nezazmluvňujem doktora,aj som chcela ale momentálne nám to finančne nevychádza 🤐 .Som z toho smutná,že cez peniaze všetko vybavíš/podľa mňa/,a keď ich nemáš,môžeš ísť do péčka akurát 😢 😢
Neviem síce ako to funguje v ružinove,ale ak by som sa dohodla s doktorom,aj tak mi musí prednosta podísať sekciu.Neviem čo je to zač,ten Holoman,vôbec./Bojím sa že keby som zazmluvnila z posledných peňazí,že aj jemu bude niečo treba.. 😕 fakt neviem.A na to nemáme,ani sa netrúfam odhadnúť aká výška je dnes eur čo "šupneš do vrecka" 🙄 🙄
@veronika1417 a preco si ju nezoberies hned celu? budu ta nohy boliet od tolkeho behania do kuchyne 😀 😀
@veronika1417 ja som v zaciatku tehu[bola som 7+1tt] tiez bola na pohotovosti,lebo som zacala krvacat.No chvalabohu,sestricka bola velmi mila,utesovala ma,ze babatko je este malinke a nemam sa bat...Kym som cakala na lekara,sedela som na chodbe a revala,vsetci tam na mna pozerali jak puci.Lekar bol tiez velmi mily,pozrel ma utz,ukazal,ze srdiecko bije...takze ja som zazila velmi dobry pristup lekarov.
@zlamal.i Ja som mala vcera cajikovu premieru 😀 Cely den som sa na neho chystala, samozrejme vzdy som si nasla inu pracu, tak som si ho pripravila az vecer, asi hodinu pred spanim, a spala som lepsie ako obycajne, takze na spanok asi negativny vplyv nema, budem ho tak pit aj nadalej.
@miriamapeter ahoj, riadim sa odporucanymi davkami - 1 salka denne prvy tyzden, 2 salky denne druhy tyzden...V niektorych zdrojoch radia zacat uzivat od ukonceneho 34tt, v inych od 36tt... v lekarni upozornili iba na respektovanie odporucanych davok,, ako hranica sa udava max.1 liter denne 😉
Tak dievcata, ukoncim strastiplnu cestu mojho zimneho fusaku...Vivat fusak! dnes som sa ho skutocne dockala! Este stale to sice nie je ten fusak, ktory som si objednala - namiesto olivovej mi poslali svetlulilinko pistaciovu - ale vyzera pekne, je naozaj vyrobeny z fleecu a je predovsetkym novy, nepouzivany.. Mimochodom, firma ho poslala v tej istej kartonovej krabici, ktorou som im ja vratila jeho skaredeho spinaveho predchodcu z ovcieho runa..Kiezby sa ta ich minimalizacia nakladov premietla do kvalitnejsich sluzieb 😎
@majoslava Moja,len pekne este vydrzte v kope kym sa da...hlavne pekne oddychujte a naberaj sily na porod!
@veronika1417 Pridavam sa k nazoru @harper naco behas do kuchyne,ved si ju zober k sebe a kludne papkaj 😀 Co sa tyka pohl.styku ako si to ty nazvala🙂,my nepraktizujeme uz dooost dlho,nakolko sa obaja bojime...velmi by som si vycitala,keby sa nieco stalo a ked sme aj skusali davno niekedy v 6.mesiaci,mala som neprijemne pobolievanie,tak sme ostali len pri mojkani...ale su to muky-to je veru pravda... ☹
Ja som dnes uz konecne dokupila vsetky veci do porodky,mozem zacat baliiiiit-huraaa 😀 Len kym sa k tomu dokopem,aj porodim 😉
@kaciatko81 hej, chcem ist na antolsku rodit, idem tam prvy krat v utorok na bud.tyzden, na ktorom poschodi je tam poradna ?ty si si akeho Dr.vybrala ?
@eviiinka ja som bola na prizemi na 26 myslim. chodim k dr.malovej. ja idem zasa v stredu
ona je dobra Dr.? 🙂
@kaciatko81 ano prvy tyzden 1denne potom 2 denne atd.ja jem lanove semienka kvoli zapche leb pomahaju no odporucaju ich jest aj pred porom lebo zvysujeu sekret v posve takze babatko sa lepsie klze,s tym sekretom je to pravda lebo sa my zvysil odkedy jem semienka.ale tie staci zacat neskor.

@veronika1417 super prístup!!! 😠 ale už mali podľa mňa po vizite, lebo iný doktori tam pobehovali o 106, len do rizikovky nemal kto prísť 😒
ale tak, už tam pôjdem 3 max 4x tak to nejako vydržím, zase nie je to až aká hrôza, len keď viem, že by to mohlo ísť aj rýchlejšie, tak ma to znervozňuje, keby vidím, že to ide, tak som kľudnejšia - trpezlivosť nie je moja silná stránka 😀