Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417 pozriem ci tu ma aj nejaky taky fotoblog a dam vediet.
@veronika1417 Uff nika moja ,ja to tu nestiham citam 😅 nemam kedy chodit na net, v skratke popis o com ste sa tu bavili?
Halooo maminky je tu nejaka co mate babiku este dole zadockom? Ci som tu jedina? ☹
@dianka3 joooj moje toho bolo 😀 nevies o co prichadzas 😉 ja tiez kolkokrat citam aj desat stran dozadu aby mi nieco neuniklo lebo cez vikendy sem nechodim. To boli len take kecy ale ved vies ako vsetko tu rozoberieme, pordime si, podporime sa,... a hned je nam lepsie 🙂
@veronika1417 jaj, mozno ze stihnem tak precitam, fakt mi vcera bolo blbo a tak mi cely den tvrdlo brucho ze som si myslela ze uz je koniec ☹ a ja porodim. Boze tak sa bojim
@veronika1417 mas v ip link aj tu na fotoblog ale tam nic nema a aj link na fb
@harper Ahojik, mňa doktor poslal na kardiotokografiu (CTG) idem túto stredu. Treba zavolať skôr (číslo je 02/59542583) a objednat sa.. (ranné termíny okolo siedmej sú voľnejšie, aj sa lepšie parkuje) . Po tom, ako Ti urobia CTG, tak by Ťa mala sestrička poslať na "popis" ku doktorovi, ktorý zhodnotí, či je to v poriadku. Podľa odporúčaní mojej kolegyne, čo rodila v auguste, si treba dať kocočku čokolády pred vyšetrením, lebo vraj bábätká sú z toho vyšetrenia nervózne a potom sú výsledky "na figu". Jej to poradila sestrička priamo z ambulancie.... 🙂
Po vyšetrení "zahlásim" čo a kde.. Ideme rovno aj na psychoprofylaktickú poradňu pred pôrodom 🙂
@dianka3 Moje bolo dolu hlavičkou ale min. mesiac sa otočilo panv. koncom. 😒 Práve dnes som bola na poradni. Celé tehu bezproblémov a teraz nastali komplikácie a dr. ma poslala do rizikovej poradne. ☹
Vraj 90% pôrod sekciou. ( Hlavne že muž chcel byť pri tom, lebo pri prvom nemohol a celé tehu sme chodili na príporavu.) O 2 týždne kontrolné sono a potom sa uvidí.
@anulicek Ano? to je super, a aj si to citila kedy sa ti otocila? Lenze u mna je to riziko ja som uz zaciatok 36tt rodila .Tak hadam ze teraz vydrzime dlhsie a mala sa otoci 😒 a coked sa neotoci? ako budem rodit? zadkom je to tazsie a horsie nie? Bozinku mam nervy, asi si ju sama otocim 😝 A ozaj mas uz meno vybrate?
Baby, ešte stále nemáme kočík. ☹ Neviem sa rozhdonúť : Espiro Atlantico 2011, GTX, V-MAX alebo S4 ☹
Najhoršie je, že ich nikde nemajú všetky pokope, aby som si ich mohla odskúšať a porovnať.
Chceme kombinovaný + autosedačku. Polohovanie v hlbokej aj športovej verzii. Ľahký a nie príliš široký.
Poraďte, inšpirujte ma, prosím. Pre aké kočíky ste sa rozhodli vy ?
@dianka3 Som v 34 tt, TP 27.11.2011. Od 30 tt je panvovým koncom dolu 😒 O 2 týždne mám kontrolné sono. Pridružili sa aj iné komplikácie ...Inak ja by som bola radšej asi pre tú sekciu, kamarátova manželka rodila panv. koncom klasicky (asi pred 2 týždňami ) a bolo to pre ňu aj bábätko veľmi vyčerpávajúce a malého museli oživovať.
... a jeden náročný ,aj keď vcelku rýchly pôrod ,už mám za sebou (našťastie hlavičkou).
@dianka3 Pretáčanie som necítila (teda malá sa hmýrila, len som nevedela, že sa práve komplet otočila)... až ráno som zistila, že mi bruško inak "trčí" a že malinká ma kope inde...Keď sa neotočí, tak dokino bude vedieť, čo s tým.. niekedy je to cisársky.. niekedy vraj rodia koncom panvovým.. (ale to viem len od kočiek z koníka..)
Malinká vie, čo treba.. a ak je pre ňu a pre Teba bezpečnejšie prísť na svet cisárskym, tak to "zabezpečí".... 🙂
@majoslava moja, co Ta tak trapil doky? Ja idem zajtra na prietoky aj na sono, tak sa "strasne" tesim. Dufam, ze bude vsetko OK. Ide so mnou ocino, berie si dovolenku, tak aspon to som rada, ze nemusim ist busom 😀 Som zvedava, ako sa vybavim, dufam, ze tam nebude strasne vela ludi...
Takze Ti to predpovedali uz za tyzden, moja, dufam, ze sa Ti podari vydrzat dlhsie 😉
@micicka to som ani nevedela, že sa tam dá objednať, ale silno pochybujem, že by to dodržali, veď chvíľu tam dr. je, potom odíde, potom sa zas vráti iný, alebo tam aj 2hod. nikoho neni... To by určite nedodržali a boli by to vyhodené peniaze, u môjho gyn. by to aspoň bolo ako-tak dodržaný ten čas... Neviem sama, čo mám urobiť, ale už keď sa rozhodnem pre jedno, nemôžem to zmeniť, vieš? Ak začnem chodiť do nemocky, tak tam musím už pokračovať do konca...
@dominika_sk moja, drz sa, dufam, ze bude vsetko dobre, drzim Ti silno palce moja 😅 😵
@dominika_sk neboj Dominika, všetko dopadne oki....so mnou tam boli na izbe dve kočky pre zlý záznam....dali im infúsku a po nej mali záznam už dobrý...bola som na izbe č 5. a chýbal tam televízor, bol v oprave...inak jednu pustili po dvoch dňoch domov a druhá mala aj zlé prietoky, tak v 38tt jej ráno vyvolali a po obede porodila...Držkaj sa!!! Keby som mala tento týždeň rizikovú, tak by som ťa prišla pozrieť...ale mám len u obvod. gyn.

@harper a ma dobre ceny??? poriesime cez IP? ale ved nech aj baby ked budu chciet sa obratia na Teba 🙂