icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dianka3
10. okt 2011

@ninka23 Coze? Pockaj sak panvovym koncom je KP nie? sak to je zadockom, ved to iste mam aj ja, mam napisane ze poloha KP. Och cize ja si to ani neviem predstavit ako to rodia 😒 boze, ale mne nic doki zo sona nevravel o cisarskom, ale hlavne ze mi napisal doporucenie predoperacne vysetrenie.Co to znamena?
A ake mas komplikacie ? teda ak nechcstak nepis, pochopim.Prajem ti hodne stastia,ab to dobre dopadlo, ale je uz ista ta sekcia? 😕

dianka3
10. okt 2011

@anulicek Ani mi nevrav ☹ ja nechcem cisarsky, ked som sa pytala doktorov tak oni povedali ze viacrodicky normalne rodia aj KP ale ja si to neviem predstavit je to hrozne ☹ Ty to mas super, hadam aj moja sa uz spameta a otoci sa tak ako treba. Boze ja nechcem kliestovy porod

ajvetka
10. okt 2011

@harper no ja som este nebola, buduci tyzden si idem este pre vysledky a potom mam volat na Kramare. Ja som na nete nasla toto:
http://www.fnspba.sk/Nemocnica-Kramare/kramare/...
Poradňa pre tehotné v poslednom mesiaci gravidity, tam najdes aj tel. cislo

ajvetka
10. okt 2011

@harper
http://www.fnspba.sk/Nemocnica-Kramare/kramare/...
hned to prve cislo: objednávať na tel.č.: 02 / 59 54 27 94

micicka
10. okt 2011

@zvedava17p ja chodím do rizikovky, ale na pásy aj tak neposielajú. proste je to normálna poradňa - urobia sono, niekedy ani nemerajú celé bábo, len prietoky a potom sa ide k dr., ktorý sa spýta ako sa mám. no a moč + tlak. to je všetko, žiadne špecialitky. obvodný dr. tam posielajú pacientky ak sú nejaké problémy a posledný mesiac pred pôrodom tak chodia asi všetky mamičky

ninka23
10. okt 2011

@dianka3
KP je koniec panvový. Predoperačné vyšetrenia by mohli byť kvôli tej sekcii,ale to Ti najlepšie vysvetlí tvoj lekár.
(Ja budem múdrejšia o tie 2 týždne po rizikovej poradni...)
A o tých ďalších komplikáciách, ktoré ohrozujú pôrod ( inak som mala bezproblémové tehu), som Ti napísala do IP.

zvedava17p
10. okt 2011

@micicka mne to tak dr. hovoril, ze je prikaz na gynegologii, ze mozu posielat do nemocky do poradne iba zeny, co su na rizikovom, ine nie....

micicka
10. okt 2011

@lucka33 mali tam na dverách vyvesené, že je tá možnosť. ale ako píšeš, neviem ako by to chceli dodržať! ale určite by som im potom už nezaplatila. ale to by ti bolo aj tak prd platné, keď sa potrebuješ rýchlo vybaviť. tak ešet porozmýšľaj. ale keď krpca nemáš kde nechať, tak sa asi oplatí tých 50,- EUR investovať.

micicka
10. okt 2011

@zvedava17p aha, tak to som nevedela. lebo som počula, že mesiac pred sa tam chodí. ale aj tak si myslím, že je lepšie ak sa chodí k svojmu dr. až do konca, lebo ja zatiaľ fakt nevidím žiadne výhody v tom, že sa chodí do nemocnice.

zvedava17p
10. okt 2011

@micicka sak ano, len musim zaplatit tych 50 Eur...ale beriem to tak, ze aspon nebudem cely den sediet v cakarni, ved peniaze som vyhodila aj za menej dolezite veci

harper
10. okt 2011

@ajvetka vdaka takze cislo sa za tich pat rokov nezmenilo, zajtra tam asi skusim zavolat.

ajvetka
10. okt 2011

@harper potom daj vediet, co si vyzistila 😉

milek
10. okt 2011

No mna dnes tak strašne páli záha až no, podla tej povery by mal mat malý vlasy po plecia 😀

slavocka144
10. okt 2011

Ahojtee... máme termín 15.11. a chystáme sa rodiť v Topoľčanoch 🙂 Chystá sa tam ešte niekto?? 🙂

dianka3
10. okt 2011

@ninka23 Takze ty ides do poradni za 2 tyzdne? 😕 Mna teraz uz kontroluje kazdy tyzden koli skracovaniu krcka, este do 32tt som chodila kazde 4 tyzdne a odkedy zistil ten krcok tak ma kuka kazdy tyzden.No ja mozem kedykolvek porodit.Boze aj ja budem mudrejsia o 2 tyzdne kedy pojdem na sono- no ovsem ak vydrzim

stellamiapiccola
10. okt 2011

@dianka3 ja ju mám ešte neotočenú , ale mám sekciu tak mi je to v podstate jedno 🙂

slimme
10. okt 2011

@slavocka144 Ahoj, ja mam termin 7.11 a budem tiez rodit v Topolcanoch🙂

stellamiapiccola
10. okt 2011

@dominika_sk drž sa a nech ti všetko dobre dopadne 😉

henrieta44
11. okt 2011

@veronika1417 haha toto poznám, môj chlap je tiež z dediny zvyknutý na maminkinu kuchyňu a tiež má najradšej všetko domáce, ja som v piatok robila domáce parené buchty, aj cestovinu si robíme doma sami, ale zase ja sa môžem pochváliť tým, že mlj mm mi aj veľmi pomáha, napr.rezance robieva len on a každú nedeľu varí tiež len on a ja prídde k stolu na hotové. teraz v sobotu sa chytili a urobil čalamádu...takže je šikovný, nemlžem si sťažovať 😉

perlaoceanu
11. okt 2011

Ahojte. Da sa vam celu noc spat? Vcera mi pisala kamoska, ake to mam super, ze nemusim vstavat do prace. no co z toho, ked som uz o piatej rano hore? Co robite. aby vam ubehol rychlo den /myslim mamicky, ktore sa este nestaraju o dieta. Vdaka za rady 🙂

trinka
11. okt 2011

ahojte dievčata, tak aká bola noc? Ja mam posledne noci strašne... mala v brušku sa pretača hore dole a ja mám pocit že mi vystrelí brucho- krče, záha... 😒 Nič moc...

kaia
11. okt 2011

Dobre ranko, u mna bola noc fajn, sice chodim spavat neskoro, ale spi sa mi dobre 😉.
Syn ma vyhnal o siedmej z postele, vsetci sme prechladnuti a tak rozmyslam, co s nacatym dnom...

lenka1108
11. okt 2011

dobre ranko babule.ja som dobre spala celu noc.ani sa mi rano nechcelo vstavat.chrbat zatial neboli tak som rada.dnes mam poradnu tak som zvedava co sa dozviem.potom va dam vediet 😉

henrieta44
11. okt 2011

ahojte babule, tak ja som dnes hore od 3.15, lebo sa mi malý pocikal a kým som všetko poprezliekala tak som sa úplne prebrala. je chorý tak spí pri nás v posteli. teraz čakám u dokiho na poradňu, chcem sa mi spať, páli ma záha a som už hladná, a žien je tu na boha aj trochu, hurááááááá a ešte k tomu aj super upršané počasie 😠 , to bude dnes skvelý deň .....a ešte mi tu je zvedavá striga stále pozerá do ntb že čo píšem, asi jej niečo ,,milé " poviem 😠 😠 😠 😠

lianka7
11. okt 2011

Dobre ranko kočky,u mňa noc bola tiež fajn,celú som ju prespala,až na 3 cikpauzy,ale na to som si už celkom zvykla.Ráno vstávam spolu s mm 6.45,pripravujem mu desiatu,pozerám teleráno a tak,ale cítim sa svieža,uvidíme,čo prinesie deň 🙂

henrieta44
11. okt 2011

inak väčšinou tu píšete že už zle spávate a ja práve naopak, ako som na začiatku tehu spávala zle tak teraz sa celkom vyspím, teda až na výnimky ako napr. dnes 🙂

lianka7
11. okt 2011

@henrieta44 Ja som spala zle len minuly tyzden,ked som kaslala celu noc,ale tiez sa ZATIAL radim k tym stastnym,co cele tehu spia ako v bavlnke...az na tie navstevy WC-ka 😀 😀 😀

dominika_sk
11. okt 2011

@denis006 večer mi robili pasy, maly spal, tak mi ich opakovali a zaznam bol zly, tak ma v noci ťahali na prodny sal a tam mi ich robili znova, ale tie už vyšli ok. celu noc som od sttresu nespala, a teraz mi pasy robili znova a už tiež vyšli v pohode, musim si zaklopať(klop klop klop ), teraz pojdem na sono aby mi pozreli prietoky a naobed zase pasy, tak dufam, že všetko dobre dopadne. budem sa hlasiť.

lenka1108
11. okt 2011

@dominika_sk drz sa moja. aj keby sa uz malinky narodil urcite bude v poriadku a bude dost velky.drzim palce aby vsetko dobre dopadlo , hlavne klud skus sa nestresovat.

lenka1108
11. okt 2011

baby naco su tie pasy a to sa robi kazdej tehotnej? a v ktorom tyzdni?