Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@slimme ja beriem skoro od zaciatku calibrum mami,odporucil mi to gynekolog..a tiez som mala nizsie zelezo tak mi predpisal aktiferin ale z toho mi byvalo tak vselijak od zaludka,tak som ho moc nebrala 😅 v tom calibrum je tiez isty podiel zeleza a snazila som sa jest stravu bohatu na zelezo a myslim ze sa to upravilo.. ale ja mam cely zivot malo zeleza, tak babatko si hadam vezme co potrebuje a moje telo je na nedostatok zvyknute🙂
@mymimi ahoj🙂 ja mam presne toto, ze ma strasne bolia rebra..hlavne ked lezim na boku mam pocit ze mi prsia prepichnu🙂 ja si normalne podkladam malym vankusom nie brusko ale prsia,a to mi skoro vobec nenarastli..na jednej strane som rada ze mi uz na minulom sone povedal ze je maly dole hlavickou, ale ked zacne kopcovat do rebier,no nic moc🙂 a to ti tak doktor povedal,ze musis este vydrzat? drzim palce nech male pocka🙂 tym padom sa asi nestretneme v nemocnici ale aspon mi povies ako to tam chodi..aj ked jedna znama tam pred mesiacom rodila a chvalila si..
inak baby, vcera porodila jedna kamoska sekciou..maly mal 4,6 kg a 55cm!! no ja som zostala v soku aky valibuk🙂
@lerenard ahojky, tak ako potom ležíš, keď na boku bolí. Ja sa len prehadzujem a skúšam, ako to bolí menej. A keď už funím od bolesti, vstanem idem sa prechádzať okolo postele, pozriem z okna, idem sa napiť, vycikať a pritom hopsám a skáčem, aby sa drobec posunul nižšie a tak netlačil. No blbé je, že sa úplne preberiem. Nebola si včera u Gaža?
@drobcek801 jj v poslednych tyzdnoch tehotenstva je 100 az 110 celkom normalna hodnota podla hematologov 🙂 a napr mne moja zenska povedala, ze 110 je malo, pridem na kontrolu do nemocnice a tam ze aky pekny hemoglobin, to aj jete este zelezo? 😀
@kaciatko81 viem, ze hemoglobin nezodopoveda zelezu 🙂 ale povacsine na zensom nerobia na zelezo, iba hemoglobin..napr moj poslendy odber bol hemoglobin 114 ale zelezo pod normu...heh a ja sa cele tehotenstvo vyhybam kuracim pecienkam a to by som si raz za cas aj dala 😉
@dominika_sk držkaj sa... neboj všetko bode OK možno je len bábo zle otočené...tie prístroje sú nejaké divné.. každý pristroj má inú citlivosť... mne ukazovalo také kontrakie... a nič som necítila... chceli si ma tam nechať... že už budem rodiť....
@mymimi nie nebola,mam krv a poradnu az 19teho..sa vzdy miname kvoli tym 2 tyzdnom,ktore mame rozdiel v termine🙂 a lezim prave na tom boku ale s podlozenym vankusom pod prsiami🙂 aj hlavu musim mat tiez vyssie co ja som nikdy nemala rada vysoke vankuse.. rano je maly vzdy posunuty nizsie,a cez den stale viac lezie a lezie k rebram🙂 obcas mi pomoze ked sa trochu pogulam po fitlopte, aj na krize je to super..
@mysti tak to si mala super 🙂 ja som tak minulý týžden bola rýchlo vybavená.... včera mala nenormálne veľa ľudí.. hlavne na príjem do nemocnici... na sono ma Nagy zobral hned... aj môj doky mal strašne veľa ľudí že sestrička už zobrala papier aby sa nezapisovali... zajtra idem zas k nemu ale mám prísť skoro ráno a pre istotu zbalená...
ahojte baby... som spat.... tak nas maly sa OTOCIL...neviem preco som taka sklamana a nestastna z toho asi preto ze som sa uz prpravila na cisara.no tak mi zrusil dr.predoperacne a vsetko.nepovedal kolko vazi nic.len ze hlavu ma dole.a ze to preto ma tak boli ten chrbat ze sa cela roztahujem.vahu mam furt taku istu takze necele 2kg hore.hlavna vec ze brucho durchom popraskane.
poslal ma aj na tie pasy budem tam chodit kazdy tyzden.prve mi vysli zle odozvy tak mi hned robili dalsie a tie boli ok tak ma poslali domou.
dal mi lieky na zelezo a dalsie cipky.a pred porodom mi daju atb na toho streptokoka.
tak a teraz idem rozmyslat ci zazmluvnit doktora ci nie a k tomu vobec neviem koho, dalej epiduralka a podobne co sa tyka normalneho porodu. ach to je dnes den...
@slimme Bolo 17: 30 ked som prisla do porodnice, najskor ma prijímala sestrička, kázala sa mi prezliecť do mojej košele. Nohavičky som nemala- aj tak ťa každú chvíľku niekto zdola obkukuje, tak načo. Dala ma monitor a potom ma vyšetril lekár. Kedže som sa neotvárala, tak povedal, že príde pozrieť o hodinku a ak sa začnem tak ma prijmu. Ja som vyhlásila, že už domov nejdem a dnes rodim aj keby neviem co. Chodila som hore dole, skakala na lopte. O hodinku som bola na prst. Takže ma prijal. Vypisali sme lajstra a s malou dušičkou som mu odovzdala aj porodny plan. Tak si ho preletel a potom sa ma spýtal, či ten pán co caka vonku je manžel a ja že ano, či može byt so mnou a hned som vychrlila,že mam aj epidurálku vybavenú... A on, že nevidí problem- že mi daju cipky na rozpustenie krčka a medzitým, že maju porod a ked ta pani odrodí, tak može manžel príst. Bol mu to aj vonku povedať. Takže mi dali čipky, sestrička ma doholila, kedže som nemala dokonalo hladký strih 😀 , ale u nas maju jednorazove žiletky, takže pohodka. Potom mi dala klystír. V pohode, nič prijemne ale ani strasne. Chodila som asi 20 min- a sa ma pýtaju a Vam netreba na wecko? A ja ani nie, ale pojdem skusiť... bola som len dvakraát- a hned pri vecku bola sprcha, takže som sa vysprchovala a prisiel manžel. To bolo okolo pol deviatej. Sedeli sme v "obývačke" ako volaju sestričky vzdycháren, ja som hopkala na lopte a predýchavala. Bolesti som nemala veľke ako pri silnejsej mrche. O pol desiatej ma zobral doktor na salu a praskol mi vodu (vobec som to necítila), či sa to nerozbehne a už ma nechali na sale. Dali mi loptu k stolu porodnemu a na brucho pas. Manžela poobliekali, musel popodpisovať nejakke papiere. Do pol jedenastej som zase hopkala, a potom prisiel doktor, že mi daju infuziu, lebo sa to pomaly rozbieha...
Ako nahla mi pichli infusku, tak som dostala take tie poriadne kontrakcie. Naozaj sila, ale trvalo to do pol dvanastej a som si pýtala epiduralku, takže doktor volal na Aro , ale anesteziolog mal nejakeho pacienta, tak nemohol prísť.A o polnoci a potom mi povedali, že mi nestihnu dať ´, lebo som otvorena a ideme tlačiť...
A ja som tlačila, a tlačila a mala nikde... 😒 to preto, lebo mala obtočenú šnuru okolo krku... a ťahalo ju to naspať. Medzi tým ma nastrihli- citila som, že ma nastriháva doktor, ale bolesť vôbec. Nakoniec na poslednu kontrakciu (doktor už chce isť na cisarsky) sa ju podarilo vytlačiť. To mi už na bruchu sestrička takmer ležala- chuďa mala presilenu ruku...Lilinka sa narodila o 0:50 s váhou 2950 a dlžkou 48 cm 😀
Najnepríjemnejšie na celom pôrode bolo vyberanie placenty, lebo doktorovi vklzla spat... vyberal ju teda ručne... 😖 auč... sestrička ma celý čas držala za ruku. A potom ma zašili, to som naozaj necítila. Možno prvý vpich.
A potom už nasledovali samé príjemné veci... doniesli mi malú a sme sa mohli s manželom tešiť a tešiť... a ja som bola na seba strasne hrdá, že som to zvládla všetko... 😀
Juj ale som sa rozpísala... 😅 prikladam foto z prvých momentov...
@mymimi no inak neviem co to tam je v cakarni v poslednej dobre,strasne vela ludi..predtym ked som prisla okolo 12 skoro hned som sla dovnutra..a minule som rano len vzala poradovy listok,ked som videla kolko je tam ludi ze pridem neskor..prisla som o hodinu a pol a poradie bolo dalej len o 2 cisla! aspon ze ta sestricka je zlata,ked som bola vtedy na glukozu rano,hned ma poslala sa vyzliect ze ma doktor vezme tak som nemusela cakat na poradie🙂 ale tiez ma to uz boli ked ma vysetruje zospodu..
a nespominal kedy pojdes na vysetrenie do nemocnice alebo ako to potom prebieha? ja vlastne neviem ci potom normalne pridem na prijem ked sa to rozbehne alebo co🙂 musim sa ho popytat..
@majoslava vidis, ja som bola rada, ze som sa dnes tak skoro vybavila, vobec nebolo vela ludi, ako pises, asi bola natresk vcera. A na sona som mala noveho doktora "MUDr.Vredík 😀 , taky mlady, este som ho vobec nevidela, neviem, co bol zac 😀
O tyzden kontrola, takze v utorok zase cely kolotoc nanovo 😉 dufam, ze bude vsetko v poriadku, zatial bolo, aj maleho srdiecko, vsetko OK, tak som velmi rada 😵
@janulkan v pohode, bola to len reakcia ked si sa pytala, ze aky ma hemoglobin. ja mam hg uz nejaky mesiac 116, co je vraj na tehu v pohode, ale ked hematologicka videla vysledky neviem akeho zeleza, tak moc potesene nevyzerala... takze mi kazala jest vsetko to, co som pisala a buduci tyzden mam kontrolu, tam sa rozhodne, ze co dalej. ja som sa tiez vyhybala pecienkam, ale ked sa ukazalo toto zelezo, tak som sa pytala gyn a povedala, ze mozem akekolvek maso len musi byt dobre upravene. neviem, ci pecienka nie je problematicka kvoli vit a hlavne na zaciatku...
@drobcek801 Mne sa to stalo pri prvej - pôvodný termín bol 23.11.1999 a bola som s lekárom dohodnutá, že ak sa malé do 7.11. nevypýta na svet, pôjdem do nemocky na vyvolávačku. Tak som sa tešila, že sa malá narodí 11.11.1999 ( a bol to zároveň deň, kedy mi zomrel dedko, tak som v tom videla symboliku, že jeden život skončil a začína druhý...). Ale na potvoru sa malá vypýtala na svet o 1 deň skôr - 10.11.1999 - a to presne v deň narodenín mojej svokry 😒
...No a pardox teraz nám po dlhých 12 rokoch čakáme druhé bábo a termín je 27.11.2011 ( dátum narodenia mojej segry) a podľa lekárov to môže byť aj skôr a staršia dcéra šomre, že nechce aby to bolo na jej narodky. ( Osobne sa mi najviac páči dátum 20.11.2011 😀 )
@atima nie som numerologicka, ale niekde som citala (ked som syna cakala a spekulovala, ze by bol fajn datum 9.9.2009), ze vela rovnakych cisiel v datume nie je dobre znamenie, to by si mala 3 x 11stku.... co je na tom pravdy netusim 🙂 moj drobec ma 2 x 9tku a zatial som nepostrehla ziadne negativne vplyvy 🙂 🙂 🙂

@majoslava a dnes ti je lepsie, upravilo sa to?
no ja to nastastie nemam daleko k lekarovi, ale poviem uprimne, ledva som dosla domov, ako sa hovori po psej biede, a stale to boli, normalne mam strach sa postavit