Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte. pribudlo tu nejake babetko? nejak nestiham sledovat. uz len jeden den mam odrobit a potom budem mat viac casu konikovat. baby,aj vy mate nohy opuchnute? ja uz mam dost dlho,ale teraz ich mam uz enormne spuchnute,neviem ci zajtra obujem topanky. mozno aj preto mi spuchli,ze ich mam cely den v tesnych topankach. ale do roboty nemozem nosit papuce...tak uz sa tesim,ze od stvrtku som domka,mzem sa venovat dcere a dufam ze sa mi bude chciet upratovat,lebo mam velke plany,ze dam do poriadku byt. inak ja som pribrala zatial 13kg. uvidime,pri kolkych skoncim. pri malej som pribrala 15.
@kukina79 aj moja slečna štikúta o106 😀 Je to strašne podarené, i keď niekedy mi to tiež v noci nedá spať, všemožne mením polohy, prejdem sa na toaletu, a ona si stále veselo štikúta! Ale som za to vďačná, presne ako si povedala, už sa nám bábätká až tak často nehýbu, nekopkajú, tiež cítim skôr iba také presuny, takže tou každodennou štikútkou ma ubezpečuje, že sa má v brušku dobre 🙂 😵
@kiribaby no tak to nechapem, ze ked ma na ambulancii sono kde je problem babatko skontrolovat 😕 moja ma vzdy zospodu skontrolovala a potom urobila sono, ze nech sa kukneme ako sa maly ma a aj mi ho vzdy ukazala, bo sme sa na nom vzdy bavili, ze fesak nam ukaze pokazde svoju plnu vybavu 😀 a naposledy som u nej bola 14.9. s tym, ze od 29.9. chodim do nemocnice na poradne. popravde, keby ma neposlali teraz na sono v nemocnici, tak som bola pripravena ist niekde si to zaplatiti na sukromnu kliniku. som troska uz nervozna, bo maly sa uz tak moc nehybe, len prevaluje z casu na cas a ma casto stikutku, tak ma pomaly panika chyta, ci je vsetko ok... 😅
@sonicka07 ahoj, tiež mám zatiaľ iba 13-kilovú nadváhu 😀 Uff tie opuchy nezávidím, ja sa sťažovať nemôžem, ak som v pokoji, nohy mi nenapúchajú, iba ak dlhšie chodím v topánkach..paradoxne mi začali napúchať až keď sa ochladilo, v tých príšerných horúčavách mi vôbec nič nebolo, iba dvakrát mi za celé leto napuchli prsty na rukách 😎
@kukina79 tak to ti úprimne blahoželám, máš určite super lekárku..ja mám na tú moju trochu ťažké srdce, spočiatku som bola spokojná, ale posledné poradne prebiehajú fakt expresne rýchlo a mám pocit, že sa ma už chce za každú cenu zbaviť..pritom ani zďaleka nie som ten typ, ktorý by tam bol varený-pečený, sťažoval sa, alebo predstieral choroby. Som len tehotná a očakávam primeranú starostlivosť.
Idem si vypiť čajík z malinovníku 😀 a hops do postele. Dobrú a pokojnú noc Vám všetkým! 😉
@janulkan ja práveže vôbec neviem či ma chcú nechať rodiť prirodzene alebo sekcia.každý mi hovorí že to nie je problém / traja doktori z troch / a poviem ti že ešte som počula že dovtedy kým nebudeš mať kontrakcie tak sa ani nerozhodnú,lebo vtedy sa ešte môže dieťa otočiť,takže je dosť možné že ja nebudem vedieť ako idem rodiť dovtedy,kým nezačnem 😖 😖 Som z toho parádne na vetvy. 😔 Veď teraz ju máš hlavičkou tak super,nie??Joj,ako ti závidím. 😔
@kukina79 k tým pohybom,ani moja ma už tak nekope.Prevažná väčšina mamičiek vraví že ako kopkajú ich bábätká a to moje sem,tam,teraz asi ako je väčšie tak sa iba prevaľuje,vypúča,štikúta,a občas kopne ale potom to zabolí /až do šušky 😝 😀 / takže podľa mňa je to ok,hlavná vec že cítime ako sa pohybujú a vystrkujú sa do strán.Veď dakde som čítala že máme sledovať pohyby,a keď je ich 10 za deň tak je to v poho.Mne sa to zdá osobne málo, 😒 malá sa vďaka bohu hýbe oveľa viac a už viem kedy má svoje etapy,takže ak by sa jej nechcelo trochu ju poštuchám,alebo poviem priateľovi nech mi natrie bruško,a to sa hneď preberie,lebo sa nechá škrabkať 😀
@slimme ...no neviem,či ti na chudokrvnosť stačia iba tehotenské vitamíny...to by ti mali predpísať normal železo podľa mňa..ja som brala Aktiferin comp.,ale teraz mi zmenili na Ferretab comp.,ten vraj tehotné lepšie znášajú..oba majú aj kyselinu listovú...
anicka87 ..neboj,ja som s dcérou pribrala vyše 25 kg a do 2 mesiacov to bolo preč,ale mala som 20 rokov 🙂 ,teraz mám hore okolo 10 ,tak uvidíme...
..pleť mám v pohode,dokonca som dostala včera kompliment od kozmetičky,vraj mi hádala o 10 rokov menej 🙂...jupííí...
ahojte 😒 dnes vnoci som sa zobudzala kazdu chvilku[asi 8x za noc]na strasnu bolest noh.Nie klbov,ani krc som nemala,len proste cele nohy,stehna,boky,litka...vsetko ma boli 😲 Co sa deje?Nechyba mi nejaky vitamin?Ja nic neberiem,no v pondelok idem na poradnu a pocitam z tym,ze budem mat asi malo zeleza[ako takmer kazda tehula]....No z nedostatku zeleza ma snad neboli ,,cely clovek,,?
Ach,bezim do skolky a vonku je take hnusne pocasie 🙄 🙄 🙄
@dominika_sk dlhšie si sa neozvala!!!! Snáď ste obaja v poriadku.....ako dopadli večerné a možno aj dnešné pásy? 😕
bre ranko baby. no co ako sa hajalo? ja dnes v pohode az na chrbat.ale s tym uz nic neurobim. joooj tak by som chcela dnes porodit.moj manzel ma narodeniny bol by to super darcek.a k tomu neni doma a takto by aspon dosiel. ale to sa mi asi nepodari 😉 ale aspon idem s kamaratkami na kafe tak sa tesim ze vypadnem z bytu...
Ahojte mamičky 🙂 raz za čas si prečítm očom debatujete len som nikdy nemala čas sa zapojit medzi vas lebo som ešte stále pracovala... a k internetu som mala pristup len v práci 🙂 tak hádam sa možem pridat medzi vas a chcela by som sa opýtat ako často po 30 týždni tehotenstva chodíte k doktorovi ?? lebo mna objednal až o mesiac a to sa mi zdá dost dlho ☹ dakujem za odpovede a pekný den vám prajem 🙂
ahojte, potrebujem radu.... vcera som trochu viac chodila ako som mala a teraz ma cela dolna cast brucha boli, podbrusko, bedrove klby.... je to najhorsie pri chodeni.... myslite ze je to ok??? len treba oddychovat?
ahojte kocky 🙂 tato noc bola hrozna...akosi som vobec nemohla spat...az nad ranom ,ale to som musela vsat a odniest malu do skolky. a to si ani neoddychnem, lebo dnes som si naplanovala, vydrhnut kuchynu, vsetky skrinky...co je pozitivne na tomto dni, dnes ideme pre kocik. uz sa neviem dockat 🙂
inak, uz pijete caj z ostruzuziny? a kolko krat? ja tam mam pisane ze sa pije tak dva-tri krat denne...a to sa mi zda dost...
@broskilinka mne ked to prezeniem s chodenim, pomaha oddych...lahnem do postele a lenosim, alebo pri polosede ked pozeram tv tak si vylozim nohy...potom je to uz lepsie 😉
asi viacere sme mali ťažku noc, moj maly spal so mnou na posteli, lebo je chori a ešte k tomu sa budil každu pol hodinu takže tolko čo som zaspala už som bola hore. Ani neviem ako to zvladnem s dvomi maličkými deťmi ☹
tak ja mam termin za 27 dni. uz mi zacina liest na nervy ta dychavicnost a ze sa nemozem normalne najest. ale nemozem sa stazovat na tehotenstvo nemala som ziadne problemi. Som uplne nezodpovedna nemam este prichistane veci pre malu. este prat a zehlit. a o zbaleni tasky ani nehovorim. 😕
@sekynka20 na to ze si v 30tt je to fakt zvlasne, to ta vlastne objednal az ku koncu tehotenstva. ja som chodila kazde dva tyzdne, ale to je sposobene asi mensim mnozstvom plodovej vody. som zvedava kedy zacneme chodit kazdy tyzden,
dievčatá možno je ešte skoro ale už asi niektoré máte alebo už tiež vyberáte stoličky na kŕmenie. Švagrová nám chce kúpiť stoličkú, len sa v nich nevyznám, ak máte niektorá už na svojich detičkách vyskúšanú dajte info na čo sa zamerať alebo ak už niekto si zadovážil pre svojho drobca.
Ja mám zatiaľ vybraté tieto ale možno sú nie celkom vhodné...vôbec neviem na čo si dať pozor a čo preferovať.
biela je caretero magnus classic a červená cam campione.
Chcela by som utierateľný poťah, lebo švagrová má prateľný a vraj to každú chvíľu perie
@denis006 ja mam po malej tu cam v oranzovej farbe a som maximalne spokojna.pred 5 rokmi ma stala 5000sk teraz su lacne.je polohovatelna opierka tak ked bola aj malicka cca 2 mesiaciky som si ju tam polozila ked som umyvala riady.ja som strasne spokojna...a vnutro sa krasne handrickou umyje.
@denis006 ano ma pogumovany potah.lahko sa vybera aj nasadzuje.poloha chrbatiku sa da dat skoro na lezanie a zase uplne na rovne sedkanie.
posuvanie stolicky je super.da sa dat uplne dole tak ze dostiahne urcite.a zase aj dost vysoko.ani raz sa mi nestalo zeby mala od tial vyliezla sama.je tam 5 bodove zapinanie.
Ahojte, tak sa pripajam k nevyspatym zienkam 🙂
V noci priisla najprv jedna dcerka, ta lahla a spala, uplne ma odignorovala, ze si ma ist lazkat do svojej a zachvilku prisla aj druha potvorka. Tiez zalomila a uz som citila ako ma z kazdej strany jedna okopava, plus dotoho aj maly 🙂
Manzelovi som hovorila, nech ich prenesie, ale toho zobudit 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Tak som sa zdvihla a isla si lahnut do detskej.
A rano som babam povedala, ze maju kazda svoju postielku, aby tam spali, ale ze maminka, ale ked my ta tak velmi lubime 😉

@kaia @anicka87 @kukina79 čo vám poviem, ja som mala usg v 14tt, potom mal nasledovať veľký usg v 20tt - vtedy ma ale poslala na morfo k inému Dr., čiže tým som bola odbavená..potom bol usg v 28tt aj s meraním bábätka a v 30tt (pred odchodom mimo SR som sa jej nasáčkovala do ambulancie) som ju uprosila, či by mohla bábätko skontrolovať, vtedy mi povedala iba to, že je ok a je otočená hlávkou dolu..No a teraz ma už odporučila do nemocnice, a tým som odbavená..úprimne povedané, nepáči sa mi to a keďže sa do nemocnice dostanem až o nejaké 2 týždne, aj ma to dosť s... 😠 btw aj moja Dr. má samozrejme v ambulancii ultrazvuk, takže nechápem, v čom je problém..snáď o takú triviálnu vec nebudem žobroniť..alebo budem?!