icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
13. okt 2011

@trinka @lianka7 @lucka33 jaaaj baby ja som tak zle naladena a nechcem Vam tu kazit naladu, dakujem ze ste ma podrzali idem trosku von, prevetrat si hlavu a prejst sa po slniecku so psikom... nejako ma to moc rozhodilo 😒

veronika1417
13. okt 2011

@jaruska7 velmi Ti dakujem, naozaj citim, ze sa ma to dost dotyka neviem ci je to tym tehotenstvom ale nejako neviem za seba zabojovat som nejaka citlivka 😒

lianka7
13. okt 2011

@veronika1417 Ach moja,uplne ta chapem...mas pravdu,chod sa prevetrat,precistit hlavu...a na tvojom mieste by som povedala tvojej gyne,ze na cisarskom trvas,lebo sa bojis komplikaciii!A hotovo!

jaruska7
13. okt 2011

@kiribaby ja som tiež na tom rovnako. v 30 tt som bola vybavená za 3 min na ultrazvuku čo mi robia v nemocnici. moja doktorka mi vôbec nerobí ultrazvuk. dúfam, že keď pôjdem do nemocnice na poradňu tak sa budú správať zodpovednejšie a ukážu mi maličké a povedia mi ako je otočené.

mymimi
13. okt 2011

@lucka33 aj ja mám taký obyčajný sáčkový nejaká ružová krabička. Ale taký úplne stačí. Ten hipp je drahší a nemám ho odskúšaný.

mysti
13. okt 2011

Baby, prosiiiiiim poradte mi, co si mam dat na tie moje dutiny???????? Mam nos tak upchaty ako keby som ho mala zabetonovany, vobec si neviem ani vysmrkat, ani nic...striekala som si Olynth, to mi pomahalo, ale uz to trva presne mesiac a nechcem byt zavisla na tom spreji 😢 😢 😢

trinka
13. okt 2011

@miriamapeter to je označenie pre polohu bábatka KP- koncom pánvovým http://images.emedicinehealth.com/images/health...

karap
13. okt 2011

@ajvetka ten ,,spicak,, na bruchu mam aj ja 😀 a je to take makke[asi tuk]Sranda,ze?
Baby nadavate na ,,rychle odbavenie,, na poradiach,no ja musim pochvalit mojho lekara.Vzdy ma pozorne pozrie utz-kom,vsetko pozapisuje,opyta sa ma ako sa mam....Ja tam chodim vzdy z usmevom a rovnako z usmevom aj odchadzam.Moj lekar je zlaty.Niektore zeny vonku frflu,ze je ,,jak spomaleny,, a dlho sa musi cakat,no mne to vobec nevadi.Aspon si tam oddychnem 😀

trinka
13. okt 2011

@veronika1417 netráp sa niečím čo nemôžeš ovplyvniť, niekedy nám neostáva nič iné len dôverovať lekárom... 😒 Bude s tebou manžel? Teda pokial bude cisarsky, tak asi nemože byť- ale aspon pred tým. Neboj zvládneš a musíš pevne veriť, že sa nič neskomplikuje... 😉

trinka
13. okt 2011

@mysti anticol cukríky na uvolnenie nosa- pomáha to a ešte detský physiomer... je to len morská voda...

drobcek801
13. okt 2011

ja som prave zjedla cely ananas 😵 keby som ho tak mala jest tyzden,tak to by som ho uz asi do smrti ani vidiet nechcela 😉 zevraj vyvola porod,ale tak jeden urcite nestaci a na viac si netrufam 😉 😀 😀 😀

drobcek801
13. okt 2011

@karap no ja sa u mojho dokyho tiez nacakam hodnu dobu,ale na rozdiel od teba nic neviem 😀 asi to bude tym,ze ma vela zien a aj tak kazdu odflakne,venuje sa iba tym,ktore maju nejake problemi, s mrchou,otehotnenim.... ak si tehotna,tak si zdrava,tak ides jak na pase 😉 😀 niekedy 😠

mysti
13. okt 2011

@trinka dakujem za radu, urcite vyskusam. A co preplachovanie slanou vodou? Niektora ste to tu spominali...pomaha to?

majoslava
13. okt 2011

@monculik5 a to ako si mám vypláchnuť slanou vodou?

lucka33
13. okt 2011

@ajvetka no teraz keď si to spomenula, tak som si uvedomila, že aj ja sem-tam počujem prelievať tekutinu, ja som myslela, že črevá sú to 😀 A ten kopec mám aj ja, srandovné je to brucho, keď vstávam napr. z ľahu 😀

lucka33
13. okt 2011

@mymimi no veď tá jedna piskla stojí vyše 5 eur, akože dosť a ešte sa má tuším dávať ale 2-3 kopcové lyžičky do šálky, no trošku drahý špás... Ja som mala len jeden sáčik v prenatal boxe po prvom pôrode, chutil, ale tak bolo to málo...
@mysti skús sa nadparovať nad vodou s cesnakom...

ajvetka
13. okt 2011

@lucka33
@mysti skús sa nadparovať nad vodou s cesnakom...

pri zachode 🙂 🙂 🙂 🙂

stellamiapiccola
13. okt 2011

@miriamapeter no podpísala som tam zmluvu že súhlasím so sekciou to som nechala Demečkovion mi to dal a u neho som bola a chcel mi dať podpísať spinal ale ja radšej celkovu anesteziu tak povedal neni problém vytlačil zmluvu a mám ju doma v utorok mám ísť do poradne za ním a dať mu to. Ja si lekára nezamluvam aj tak budem spať tak mi je to jedno ma odrodí kto bude mať službu.

majoslava
13. okt 2011

@janulkan zálží od prístroja... aj u nás na pôrodnici majú iba jeden prístroj čo ukazuje aj pohyby...

@mysti ja mám len bavlnku zapletenú 🙂

veronika1417
13. okt 2011

@trinka nie nebude zle by to zvladal ☹ ja lekarom zial uz neverim a pri malej v ziadnom pripad riskovat nebudem len preto, ze oni su zbabelci. Uvidim co na to gynekologicka. Keby mam na to peniaze tak ich podplatim a uz by to urcite nebol problem ale zial bez naroku na matersku jednoducho na to nemam ☹

blackrose
13. okt 2011

ahojte tehulky 🙂 ja dnes citim ako keby take slabsie predmenstruacne bolesti... citite to niekedy aj vy? Moze to byt znak ze cochvila porodim? (nemyslim hodiny, ale dni)

anicka87
13. okt 2011

baby ja som mala dnes v noci take stresy ze az. zobudila som sa na take pichanie v bruchu, az stahovanie, ale take silnejsie ako doteraz a trvalo to dlhsie asi 30 sekund a toto sa opakovalo cca kazdych 5 minut, tak som sa zlakla ze to na mna uz ide, ale nastastie som nezobudila muza, lebo by ho asi vystrelo ze uz je to tu a po polhodke to preslo 🙂 tak mi bilo srdce, ze som myslela ze odpadnem z tolkeho strachu 😒 takze si nechcem predstavit co budem vystrajat ked to na mna ozaj pride ☹
A este jedna vec, chcem sa spytat, je mozne "citit" alebo vsimnut si ze sa otvaram? Lebo sa mi zda aj muzovi ze som tam dole nejaka "sirsia" akoby roztiahnuta, neviem ci mi uz sibe alebo je to ozaj mozne vsimnut si. Co poviete?

blackrose
13. okt 2011

@mysti kup si homeopatika na nadchu, manzel ma kazdy rok problem s nadchou a pomaha ma len sprej, ale potom je od neho zavisly, tak mu nasadim tie homeopatika a prejde mu to

blackrose
13. okt 2011

@anicka87 no ani sa necudujem, ze si stresovala, ja keby som mala kazdych 5 min. bolesti, tak tiez asi skolabujem 😀 tiez som zvedava na to, ako to zvladnem ked to na mna pride...

mysti
13. okt 2011

@lucka33
@ajvetka
@blackrose dakujem baby za rady, skusim ten cesnak poobede, ja uz som z toho fakt zufala...mesiac vkuse, to uz nie je mozne.... 😠

harper
13. okt 2011

@ajvetka aj tam mam taky kopec, ked sa idem zdvihnut napr. z kresla, ale ked z lahu vstavas, mala by si sa prevalit najprv na bok a tak si sadnut nie priamo z lahu na chrbte sadnut.

stellamiapiccola
13. okt 2011

@blackrose ja som mala už dosť veliké asi pred 1tt ale stále sem tam cítim , lekár tvrdí že som zavretá tak to su asi falošné kontrakcie

slimme
13. okt 2011

Ahojte baby, len tak ma napadlo, co je so @stefie? uz som ju tu dlho nevidela...

ita78
13. okt 2011

@veronika1417 Síce patrím k januárovkám,lepšie povedané už k decembrovkám,budem mať tiež cisársky kvôli môjmu zdrav.stavu. Chcela som ti napísať,že mňa moja gynekologička poslala za ortopédom,nech mi dá potvrdenie na cisársky kvôli operovanej nohe-kĺbu.Tak som išla,čakala som tam tri hodiny! Pán doktor,starší to muž na mňa kuká,že čo by som rada.Tak som mu začala vyprávať...,neviem či vôbec počúval,lebo mi kázal vyzliecť sa ukázať mu jazvu po operácii. 😀 Potom sa pýtal na doktora čo ma operoval... 😀 Potom som sa vyvalila na ten vyšetrovací stôl,tam mi šermoval mojimi nohami,samozrejme žiadna sláva...Potom mi kázal zliezť a obliecť sa. Keď som si konečne sadla na stoličku ku nemu,tak kukol na mňa a pýta sa ma: A čo vám to mám napísať do toho papiera???? 😨 😨 😨 Tak si vieš predstaviť moje vyvalené oči. Odporučil mi teda cisársky,ale tu je len ďalší príklad z nášho zdravotníctva... A keď si ešte pomyslím,že v LV pôrodnici vraj dali kolekvívne výpovede všetci doktori,tak som ohromne zvedavá kto ma odrodí.Tak samozrejme,že určite tam bude dáky doktor,ale sú to zbytočné stresy. 😖

stefie
13. okt 2011

@slimme tu som neboooj, len nestiham vas ani citat 😉 nieto este prispievat 😝 straaasne vela pisete 🙂 odkedy sme na MD...ale este som tu, cela... akurat som vam chcela napisat..

dnes som bola v poradni, zatka je uz prec, plodova voda zatial bud neodteka, alebo len v malom mnozstve, krcok skrateny na 1cm otvorena na jeden volny prst / podla slov dr. to znamena ze este to nie su 2, ale vela nechyba/ hlavicka je uplne dole, ked mi kontroloval krcok, zacitil ju, takze sa to moze rozbehnut kedykolvek 😉 anicka ma 2680, vsetko je oki, dr. povedal ze keby som aj teraz hjed porodila, uz je to v poriadku a aspon by som nemala velmi tazky porod, skrz mojej uzkej panvy.. a pridavam aj fotecku 😉