icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

stefie
15. okt 2011

@veronika1417 ved ja by som aj, ale povedz anicke 😝 a tedaze my uz na nu teraz nestihame a to je v brusku, mozme jej dohovarat...mne a drahemu odpoveda kopancami, ked sa jej prihovara sestricka, vypuci ritku 😀 😀 spekulantka je to, este ani na svete neni, co myslis... 😎 asi ma super priklad zo starsej sestry 😝 bianocka je teraz taka svojhlava...bola par dni pri babke, aby som si oddychla, plus nastupila do skolky a prisla domov ":besna" 😢 dnes uz od tatinka aj po riti veru dostala...

dena10
15. okt 2011

@zrzulienka Počas materskej sa neplatí, platí sa po pol roku, keď prejdeš na rodičovský....

lucka33
15. okt 2011

@luppita akože baby to čo budeme mať za deti???? 😕 😲 Každé jedno je živé, kope, vrtí sa, veď to čo budú aké živé striebra preboha??? ja mám normálne z toho obavy, som dúfala, že toto dieťa bude kľudné, spokojné, bude veľa spinkať - lebo veď som doma, nechodím do roboty = žiadne stresy, proste kľud, pohoda a že teda sa to prenesie aj na dieťa, ale ako tak kukám, tak sa s týmto snom môžem rozlúčiť 😖

janulkan
15. okt 2011

inak aj moj drobec je akcny, pokial nie sme na CTG, tam cusi, a ked sme na sone, tam zase odkopava sondu 😀 no cakame malych skorpionov, takze uz teraz su silne a energicke tvory 🙂 a ich zivel je voda 😝

gab
15. okt 2011

@luppita
@lucka33
@stefie, tak trochu na pobavenie a zamyslenie, preco su take ake su......
citujem z knihy Slnecne znamenia: kompromis nepatri k ich cnostiam, a akonahle sa dozviete, ze bocian prileti v novembri, kupte si velku a hodne pevnu ohradku na hranie.Ked malemu skorpionovi zakazete na nieco siahnut, bude sa na vas vzpupne divat, , usmejte sa cez zatate zuby a povedzte hlasito a dorazne NIE.Toto dieta potrebue mnostvo prilezitosti k uvolneniu obrovskych zasob energie.nech sa stane cimkolvek, vo zvolenom odbore bude najlepsi.........ja natolko odhodlany dostat, co chce, a natolko silny, ze vo svojom usili vytrva.... 😀 😲 🙂 😉,
to je len kratky vycuc z knihy, tam je toho samozrejme viac,
takze mile zienky, mame sa na co tesit...........

lucka33
15. okt 2011

@gab no díky 😝 😀 Ja už mám doma malú levicu, do toho príde ešte menší škorpión, tak to bude super kombinácia, to mi teda fakt vyšlo 😝 Moja malá je strašne zlatá, už teraz je to s ňou v pohode, dá sa s ňou hocikam ísť (čo do takého cca polroka nešlo), len je príliš zvedavá, vnímavá - to už od narodenia, a to ju poháňa vpred, čiže donemoty opakujeme, čo nesmie, aj keď jej pokušenie je silnejšie a často nedokáže odolať 😀 Cez deň toho teda moc nenaspí, už spáva len 1x a posledné dni jej stačí 1hod. 😝 Potom šlape do večera. Neobsedí sekundu, stále sa vrtí, chodí, vylieza a zlieza. Proste dieťa v pohybe. Ja som na ňu zvyknutá, iné dieťa nemám, takže ja neviem, čo je to sedieť u kamošky na káve hodinu s dieťaťom na kolenách 😀 Ja ju musím stále sledovať, aby niekam neodišla, aby na seba niečo nestiahla... Takže v podstate som pripravená na takéto dieťa, mám dobrý tréning 😀 Len ja som tak tajne dúfala, že toto dieťa by MOHLO byť predsa len kľudnejšie a spavejšie 😀 😀 😀 Ale už z jeho aktivít v bruchu sa s tým lúčim a mala by som si pripraviť ešte pevnejšie nervy a viac energie 😀 Pretože to šidielko, čo mám doma, vyzerá byť teda kľuďas oproti tomu, čo o pár týždňov príde 😀

stefie
15. okt 2011

@gab nooooo, presne taky je aj moj sused...je narodeny 12.11. ja mam terin 13.-teho... tiez som vravela, susede-jeho mame, ze ked bude Anicka taka ako on, idem si radsej hodit maslu hned teraz, nech je pokoj...jedno spupne, papulate, tvrdohlave decko, bude mat 22rokov na mesiac, ale radsej bude hladny, akoby si mal sam nabrat jest.. furt mu vykrikujem, ze mu budu pomaly aj predzuvavat 😀 😀 a nahorsie na tom je, ze vedeli, aka to bude tazka povaha podla znamenia a nemiernili ho a teraz aj lutuju...no ale prvorodeny...darmo...

stefie
15. okt 2011

@lucka33 luci, ja mam pannu, ale tiez je taka, ako tvoja sabinka 🙂) v brusku to bolo jedno nzlate babatko,vlastne kym nezacala choti, tak to bolo super, teraz ju nevieme zastavit 😀 dnes som ju volala duracelko 😀 tak drahy povedal, ze je to sice mozne, ale bianka je 4x vykonnejsia etse 😎

gab
15. okt 2011

@lucka33 ja mam neter - strelkynu a moja sestra mi povedala, ze ked ten nas maly zazrak bude len z polovice ako ona, mozme si gratulovat 😝 😀 , pretoze ona neobsedi, dokonca ani pri obede nevie sediet normalne a kyve nohami a ona sice hladna je, ale pre behanie nema kedy.... to nam vysvetlila, ked som sa jej pytala, ze preco nevie normalne sediet, ona je fakt v kuse v pohybe, neviem neviem, ci aj v spanku nekyve nohami.A to v bruchu sa skoro vobec nehybala, lebo to som sa sestry hned vyzvedala, ze aka bola .... vraj len ked sa najedla, trochu sa mala pohla a bolo...........
a toto nase sa vrti v kuse...........
A vraj aj moj manzel bol takyto - vrtula v zadku- tak si mozem fakt gratulovat, ak to maly podedil po nom, jedine pozitivne, co ma z toho napada je, ze pravdepodobne zhodim nabrate kila, ked ho budem nahanat a obhanat....... a ja som si priala kludne babo, ze mu dam do ruky knihu 😀 a bude si sedkat a kreslit a mozme sa v klude porozpravat.... 🙄

lucka33
15. okt 2011

@stefie tak akože prvorodený, aj naša malá je prvorodená, ale žeby mala všetko povolené, to nie. My sme na ňu prísni, proste keď raz poviem nie, tak to platí a môže na mňa trikrát pusinku vykrútiť a krokodílie slzy púšťať (jasné, že mi pritom srdce trhá, ale jednoducho nemôžem jej niečo zakázať a vzápätí to povoliť). Horšie je to s babkami a dedkovcami, tí by jej samozrejme povolili všetko, čo my zakazujeme, ale našťastie je ešte malá, tak k nim nechodí na prázdniny alebo tak, takže mi ju nerozmaznávajú. No a v takom istom režime bude vychovávaný aj malý škorpión, plus keď viem, že si bude chcieť presadiť svoje, tak duplom budem naňho prísnejšia. Veď by som zošedivela pri nich, keby všetko povolím, hneď by mi po hlave skákali a navyše nechcem z nich vychovať arogantných rozmaznaných ľudí...

gab
15. okt 2011

@stefie, vsak to prave, ze bude treba na toho drobca riadne prisnu ruku, ono od mojho chlapa to cakat nemozem, pretoze ten je mäkksi ako roztopene maslo, on vobec nevie kricat, ani byt nejaky prisny, tuto ulohu budem mat ja, prisna mama, co zakazuje, prikazuje 😠
a otcovi necham ulohu na sportovanie, vrcanie s autickami a kocikovanie..........

lucka33
15. okt 2011

@gab no moja malá bola v brušku taká, že som vedela kedy spí a kedy je hore. Dokonca ani keď som vnoci šla na wc, sa nezobudila. Kopcovala nohami, to áno a to jej aj ostalo po narodení, s nohami donemoty trepala a teraz furt chodí 😀
A tento?? Len sa prevrátim v noci na druhý bok, už kope, cez deň mám dojem, že fakt nespí, donemoty kope a vystrkuje nohy a ruky. Takže keď to fakt platí podľa toho, aké je bábo v bruchu, tak to ani nechcem domyslieť, čo sa narodí 😖
BAby ja mám fakt z toho obavy, lebo dcérka bola dosť náročné a nepokojné bábo, s ňou sa nedalo nikam ísť, cudzí ľudia a cudzie prostredie boli pre ňu pohroma, akékoľvek vybočenie z denného režimu ju vyvádzalo z rovnováhy, bola citlivá na hluk, ťažko zaspávala... Trvalo to tak 4-6m. presne si to už nepamätám, ale keď by toto dieťa malo byť ešte horšie, tak ja fakt neviem, ako zvládnem dve takto maličké deti 😕

stefie
15. okt 2011

@lucka33 noooo s tym vykrucanim pusinky to poznam...aj nasa bia take veci robi...lenze doteraz ja som zakazala a tatinko dovolil 😖 "lebo ona je este dieta a musi si detstvo uzivat, lebo je kratke a bla bla" teraz si uz uvedomuje ze robil zle, ze ked som povedala, ked mala rok TREBA ju vychovavat, bola som zla len ja, teraz je problem a necham to nanho, nech ho riesi...ale s druhou uz nepovolim a moze sa tatinko aj na mihalnice postavit a odzemok tancovat..odmalicka pekne nakratko a snad si aj bianka vezme prilad z anicky...

lucka33
15. okt 2011

@stefie juuj toto je najhoršie, keď jeden zakáže a druhý povolí... U nás to zatiaľ funguje tak, že stojíme obaja na jednej strane, aj keď s tým možno nesúhlasíme, ale jednoducho nepodkopávame si autoritu. Dieťa nevie, čo je dobré a čo zlé, musí sa to naučiť a inak sa to nenaučí, len výchovou, v opačnom prípade bude domotané a nebude si samé vedieť vybrať...

stefie
15. okt 2011

@lucka33 presne toto tvrdim aj som tvrdila, ale na tatinka to nezaberalo 😠

kaia
15. okt 2011

Caute maminy, dnes sme mali taky pekny den 🙂. Boli sme s Arturkom prvykrat v cirkuse (a my s manzelom asi po 30 rokoch). Trochu som sa obavala, ako to Artas zvladne, kedze predstavenie trvalo 2 hodiny, ale bolo to naozaj super 😎. Hudbu mali dost nahlas a prvych desat minut som myslela, ze mi mala vyskoci z brucha, potom zrejme zaspala 😎. Uz taketo spolocenske aktivity asi necham na neskor, ale tato posledna bola paradna 🙂

dianka3
15. okt 2011

@stefie ozaj pocuj moja, ja som sa pytala na ten buscopan mojho znameho porodnika tu od nas z nemocky a on vravel ze je to zvlasne,lebo oni ho podavaju zenam prave nato aby sa im zmekol krcok a mohli lahsie porodit 😒 ze to nema taky ucinok ako magnesko, tak ho radsej neber alebo ja neviem je to na tebe, oni ho zevraj davaju pred porodom zenam ktore sa nejako neotvaraju abo im krcok stale drzi

dianka3
15. okt 2011

@veronika1417 Tak to sa tesim 🙂 oki jasne,v pohode tak si uzi.potom sa ozvi ako sa ti dari, a uz ta poslal doki na pasy?

dianka3
15. okt 2011

@kaia Awoj,no ano babetkam vadi silna hudba,to som citala, dokonca aj to ked kricis ty alebo niekdo pri tebe.ja to viem podla seba,ked mi najmensi place pri mne tak mala sa hned vzoprie az mi stvrdne bjusko 😒

trinka
16. okt 2011

@dianka3 @stefie Buscopan je spazmolitikum- teda na potlačenie krčov- pochybujem, že by ho v porodnici dávali na ľahší porod... 😒 skor na potlačenie kontrakcii- teda má podobný účinok ako magnezko...

trinka
16. okt 2011

bre ránko kočky, ja som takáááá unavená, vcera som celý den bola na nohách, normálne mam svalovku... 😒 celú noc som sa budila lebo som sa nemohla od bolesti ani pretočiť a malá celú noc nič... už som bola nervózna... že som premýšľala, že rano pojdeme na pohotovosť, ale o šiestej vstala Lilinka a začala štebotať, tak mi Isabelka okamžite uštedrila tri poriadne kopance pod rebro a hned som bola spokojná 😀 😀 😀 😀

stefie
16. okt 2011

@dianka3 ahoj di, mam jedno cele a jedno nacate balenie, takze mam este pribalovy letak..vypisujem z neho:liecivo buscopanu je spazmolytikum. spazmolytika su lieky, kto. uvolnuju krce /krcovite kontrakcie/ vnutor. organov, napr. zaludkovo-crevnych, zlcovych mocovych alebo zenskych pohlavnych organov a preto zmiernuju bolest......./bla bla bla/.....buscopan sa pouziva na podstranenie krcov hladkych svalov v traviacom trakte, moc. a pohlav. organoch. moze byt pouzity pri zlcnikovej a oblickovej kolike, krcoch traviac. traktu rozneho povodu syndrome podrazdenia criev alebo bolestivej menstruacii..
ja viem, nie je to presne na liecenie, resp. uvolnenie tvrdnutia brucha v tehotenstve, ako magnezium, ale ten ja nemozem, lebo sa mi z neho strasne toci hlava, mam dost nizky tlak aj bez toho..preto sa doki rozhodol liecit to takto... ja som tiez namietala, ze to nie je prave na to, ci ozaj nie je nieco ine a tak, branila som sa tymto liekom, povedal mi: svalstvo to uvolnuje, spazmolytikum uvolnuje, cize posobi tak, ako magnezko, ale na vsetko svalstvo v brusnej oblasti...a maternica je co? tiez sval... to ze tvrdne brucho je napinanie svalstva maternice a to my potrebujeme uvolnit..a ostala som cusat...ja viem, na letaku je aj to napisane ze sa nesmie uzivat viac ako tri dni u tehu, ale bez neho by som uz asi porodila...na jednej strane risk, na druhej strane...zisk? takze tlko...moj gynekolog je tiez porodnik, ma prax viac nez 20 rokov v porodnictve, takze myslim, teda dufam, ze to nie je tak nahovno lekar ako bol ten predosly a doktorka pred nim...ti dvaja aspon tu vymluvu mali, ze boli LEN gyndosi, porodnikovia nie...

pfu, ale som sa rozpisala a to som este nenapisala, aku straaaaasnu noc som mala... 😔

stefie
16. okt 2011

@dianka3 , @trinka dakujem, nebrala by som nieco, keby mi to nemalo pomahat 🙂 len som necitala dalej, tak som tvoju odpoved nevidela, nebola by som sa asi az tak rozpisovala 😀

stefie
16. okt 2011

...a teraz k dnesnej noci... baby, poviem vam, pocitala som minuty dnes... a cakala, ci sa to nejako spravidelni, alebo ci voda neodtecie a doslova som anicku prosila, nech uz nieco robi, zeby sa uz nieco dialo, len nech uz tolko netrpim.. vecer som zase dostala bolesti, ale vsetko od pupka dole spredu- zozadu, az do kolien to vyrazalo... nijak som si nevedela poradit, nic nebolo dobre ☹ v noci som len lezala, a rozmyslala a pocitala... ale raz to bolo 10minut, potom 6 a tak sa to rozne striedalo...potom na chvilku pokoj, aj som zadriemala, ved som uz bola komplet znicena z toho a cca za polhodiku to zacalo zas...zaspala som o piatej, ked drahy vstaval do roboty...samoska o pol osmej to zacalo zas...tak som vyliezla z postele, zavolala drahemu, ze nech je pripraveny, keby daco, volam mu nech ide domov... a teraz cakam zas, ze co ide byt dalej.. zas tie jej "narazy" hlavickou tlak v bedrach, kolena bolia jak keby som vysla na lomnicak, no des.... ale pravidelne to nie je...zatial...inak uz som dostala aj hnacku...nie casto, ale vyleti to zo mna tak, ze takmer nestihacky... myslite ze je to od bolesti, alebo mi to robi babuliatko? taketo stavy som az pri bianke nemala... ☹

trinka
16. okt 2011

@stefie mňa preháňa ke´d sa malá snaží pretočiť, neviem či ma tak pomačká alebo čo, ale tiež mávam kŕče... ale to čo opisuješ, môžu byť začínajúce kontrakcie... ťažko to takto posúdiť, možno by bolo dobré keby ste zašli na pohotvosť, nech ťa niekto pozrie, či sa niečo začína diať...

stefie
16. okt 2011

@trinka no ba, nejdem nikam...zas ma tam nechaju 😖 preto cakam, ci sa to spravidelni nejako...aj drahy mi rano vycital, ze co som ho v noci nezobudila, ale on by ma hned odpratal do nemocky, ako ho poznam a nechali by ma tam..a kazdy den v nemocke navyse by to vsetko len zhorsil...takto si doma pockam a ked to bude nejako pravidlene pojdem...sak raz som si tym uz presla, tak snad to spoznam, nie? 😉
a co sa tyka toho prehanania, moze byt, bo ako to vyjde von, mala stuchne veselo zoparkrat, akoby sa tesila, ze ma viac miesta 😀

trinka
16. okt 2011

@stefie no ved jasne, ja by som asi tiež nešla 😅

karap
16. okt 2011

@stefie vydrz este aspon tyzden.Aj ja by som uz najradsej porodila,no az ukonceny 38tt sa povazuje za ok.Takze ja by som ,,mohla rodit,, druhu buducu nedelu 😀 To uz zacnem 39tt.
Dnes som sa zobudila okolo 3,30 a ani za svet zase zaspat.Tak som zobudila manzela,nech ma radost[viete,co myslim]Taky bol milo prekvapeny 😀 chudak,ved to uz nemal vyse tyzdna.....
No,decka su najedene,oblecene,tak ich idem vyhodit aj z tatom von.Chcem tu poumyvat podlahu,riady od ranajok a zacat varit,ved je najvyssi cas.
Tak koncim.....

stefie
16. okt 2011

@karap mne doki vo stvrtok povedal, ze uz by som aj mohla ist..aspon by to nebol velmi takzky porod, kedze malinka ma par gramov pod 2700.. a veruze by som uz aj sla...

joj ozaj, baby, mam pocit, ze sa mi zmensilo brucho teraz nejako...inokedy ked sedim v tejto polohe, mam brucho az na kolench dobreze a teraz vyzeram ako ked som bola v takom siestom...

tasiko
16. okt 2011

@lupitta @mymimi @evane diky baby za podporu.revers by som aj podpisala ale po dnesnej vizite som znicena a neviem co si mam mysliet.prisiel mlady doktor a povedal mi,ze ma urcite nepustia ani v pondelok,a nevedia ci tu nahodou nezostanem do porodu ☹ povedal ze nieco moze byt s babom zle ked je take male ☹ zostala som v soku,nechcem aby mu nieco bolo!bojim sa :( morfolog utz som mala v poriadku,nic nenasvedcovalo tomu ze nieco zle.neviem co si mam mysliet a som nestastna ☹ este vravel ze moze byt kvoli tomu ze je otocena KP ale vzdy som mala nejaku odchylku,tak ze neviem.co mam robit tu urcite nepriberie ☹ spolubyvajuca tu uz schudla kilo.