icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

kaia
17. okt 2011

@dena, ja mam tiez vo stvrtok poradnu po 3 tyzdnoch, tak som zvedava, aka je mala velka 🙂. Tu dalsiu by som uz rada riesila u Kocha, ale uvidime, co povie Dr...

mysti
17. okt 2011

@stellamiapiccola aj mne prislo minuly tyzden, celkom ma ta vyska potesila 😀 nie je to akoze bohvieco, ale je to lepsie ako nic 🙂

trinka
17. okt 2011

@stellamiapiccola si si platila dobrovolné poistenie, že sa tak vytešuješ? 😀 😀 😀 ja sa toho desím... ☹

janulkan
17. okt 2011

tak aj my mame za sebou poradnu, maly skoro celu prespal 😀 skoro nam chceli robit druhe CTG na dalsi den...dnes nas ale nemerali, ale krcok stale 2 cm, takze asi fakt budem rodit najskro v termine 😀 pred tyzdnom mal cca 2700g, tak dufam ze nebude vacsi ako 3500g na konci 🙂

stellamiapiccola
17. okt 2011

@trinka som mala dobrý plat v práci 😀 tak to mám pieknééééééééé 😀 😀 😀 a to si moja šéfka myslela, že sa ma v januári zbaví aaaaaale nie nie ešte 3 rôčky 😀 😀 😀

stellamiapiccola
17. okt 2011

kokos ,ale tie kŕče už dosť au au au

lenka1108
17. okt 2011

@stellamiapiccola mne uz aj prisli prve peniazky.sice iba za 7 dni ale potesi.buduci mesiac pojdem na riadne nakupy 😀 😀

baby asi mi odisla zatka.na sliovej vlozke som si nasla taky hnedy husty vytok.iba taku trosku.kamoska mi povedala ze ona rodila tyzden po tom ako jej odisla.no musim sa opytat zajtra dr. ze co a ako...joooj keby sa to uz rozbehlo.
najradsej by som porodila tento vikend lebo to bude mm doma.v pondelok odlieta do holandska na 2-3 tyzdne tak ak neporodim cez vikend tak tu na porod nebude ☹ diky bohu ze tu mam svagrovu a kamosky. nejak to zvladnem.

stellamiapiccola
17. okt 2011

@lenka1108 mne zatial rodičovska a ešte čakam za pár dní 😀 potešííí

eviiinka
17. okt 2011

prva materska prisla, sice len za par dni ale prvaaaa 😀 tak ako mi nebolo nic cele tehu, tak teraz ma maly tlaci vsadeeee 😒 take bolesti mavam v nohach, že až ... no ale to nič 🙂 chcem sa babulky poradit, zajtra idem prvy krat na Antolsku do poradne, viete mi niekto poradit kde to tam najdem ? a od kolkej su tam ?

blackrose
17. okt 2011

ahojte 🙂
tak mne uz to seknutie povolilo, este sice pobolieva, ale uz sa aspon mozem hybat, tak sa tesim 🙂 najhorsie to bolo v prvy den, ked som musela ist na wc-ko s mm pomocou alebo s placom ☹
dnes sme boli s mm na prednaske, aby sa mohol mm zucastnic porodu... 2,5 hod. sme pocuvali pani doktorku... ja som sa nove nedozvedela taker nic, mm mozno aspon nieco 🙂 zaplatila som za epi a za sprevadzajucu osobu a hned som lahsia o 166 eur 😒 ale tak najradsej by som bola, keby sa mi peniazky za epi vratili 🙂
@lenka1108 fuuuha, tak drzim palce, aby to vyslo tak ako si zelas 🙂

to sa tu uz tusim zacinaju rozbiehat porody... joj, o chvilu si budeme posielat fotky babatiek 😵

mysti
17. okt 2011

ja som bola dnes u detskej doktorky, bola som jej povedat za maleho a bola som so segrou, lebo je chora (ona este chodi ku nej, to je doktorka pre deti a dorast), takze o nas vie. Inak jej muz je porodnik, mozno ho chytim aj ja 😀

boresko
17. okt 2011

Baby čo znamená krv v moči? Ráno som mala, keď mi brali vzorku.

blackrose
17. okt 2011

@boresko najskor nejaky zapal

zlamal.i
17. okt 2011

@boresko zapal mocovych ciest ☹

zlamal.i
17. okt 2011

ahojte babyzajtra idem na kontrolu tak som zvedava co a ako.teraz chodim kazde 3tyzdne.minule mi ale utz nerobil tak som zvedava a dufam ze mi urobi zajtra lebo by som chcela vediet vahu a polohu malickej.od zajtra zacinam pit cajik z maliny.tuto noc som mala menstruacne bolesti 1a pol hodinovych intervaloch tak som sa trochu zlakala ale potom to uz bolo ok.

teraz trochu od temy 🙂 chcem sa opytat kolko ma byt teplote v izbe kde dietatko spi?vsade pisu inac ale mi sme sa ucili kedysi davno ze od19-22.byvame u svokrovcov a teraz kuria tuhym palivom takze sa to vobec neda regulovat co ma dost sere(sorry za vyraz)takze aj teraz zapinam a vypinam radiator ako sprosta a sledujem teplomer.

kaia
17. okt 2011

@zlamal.i, kurenie by som nastavila aspon na 22 stupnov. Inak, rano je vonku pekna zima... Odchadzala som z domu o osmej a bolo 0 stupnov 😝

tasiko
17. okt 2011

ahojte.hladim sa z tohoto "doupě" Tak dnes ma predsa len zastihla dobra sprava /aj ked sa obavam/ vyzera to tak ze malu nebudem musiet rodit vaginalne,mama bola za prednostom a ten sa vyjadril ze by to mala by automaticky pri prvorodicke s mojou polohou sekcia,tak mi odlahlo...😅. trochu sa bojim ci to naozaj bude tak,no mama mu vravela ze je krpana,ale vravel tak,tak dufam.tak dufam ze mi odlahne zajtra bo je velka vizita,kde mi ma povedat viac.neviete nahodou ci moze byt muz pri sekcii? viem ze v celkovej anesteze asi nie,ale v tej polovicnej moze?

balumi
17. okt 2011

@boresko ja som to mala v 7 mesiaci, liecili ma na bakterie v mocovom mechuri, ktore nie su nebezpecne,
ak sa to podchyti a nerozsiri do vaginy...asi ti na to dali nejaky liek, nie? ja si pamatam, ze som vtedy pila nejaky sirup z lekarne z brusnic, ktory mozu aj tehotne. tusim stale do 10 E

zuzka051
17. okt 2011

@karap tak toto aj mne stale doktorka
tvrdí že budem mať veľke dieťa,a tiež mám z toho strach.no nikdy mi nepovedala kolko váži ,že vraj sa jej to na jej sone nedá to len podla brucha mi hovorí.no tak budeme dve čo budeme mať "sloníkov" nevadí hlavne že budu zdrave tie naše zlatíčka 🙂

blackrose
17. okt 2011

@zlamal.i ja budem mat nieco medzi 20-22 °C v noci.
skor mam dilemu, ze ked budem malinku prezliekat (nie po kupani) tak neviem aka by mala by teplota a tiez, ked bude vonku 0 °C a menej ci sa moze chodit na prechazdky. Teraz som v jednej knihe citala, ze ked je babatko nahe, tak by malo byt v teplota 29°C, ak ma 3 vrstvy na sebe moze byt aj v 20°C izbe. Pri 10°C sa moze ist na kratku prechadzku. Ale ak bude menej tak co?? To s nou nepojdem 3 mesiace poriadne von???

ajvetka
17. okt 2011

Dievcata, uz mame kupeny kocik, nakoniec nie ten, co sme mali vybraty, ale ovela lepsi a krajsi a dokonca za lepsiu cenu. Na fotke nevyzera az tak dobre, ale je priestranny, ma super kolecka na zimu a moje babule ho schvalili a tatinko uz kocikuje po byte a robi pri tom BRM BRM 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

lucka33
17. okt 2011

@blackrose teplotu v byte nerieš, bábo rýchlo prezlečieš, možno zvoľ najteplejšiu miestnosť v byte, ale ja som toto fakt neriešila, jednoducho som rýchlo prezliekla a hotovo, zabalíš do perinky a tam jej bude teplúčko 😉 Ak bude vonku mráz, tak sa môže ísť na prechádzku, ale nie nadlho, napr. na 30-40 min. ak je pod -5 stupňov. Ale sú maminy, ktoré neberú do úvahy teplotu a sú vonku s bábom aj dlhšie, je to asi o názore, výchove atď. Ja osobne vo veľkých mrazoch nebudem chodiť na dlho von. Jednoznačne je dobré, ísť von za každého počasia, aspoň deti otužujú a nebudú choré 😉

lucka33
17. okt 2011

@tasiko môj muž bol pri pôrode asi tak, že bol vo dverách operačnej sály a odtiaľ sa pozeral 😉 Sestrička okolo neho prešla s mojou placentou 😀 To bol preňho fakt zážitok 😀 😀 Ale neviem, ako je to pri plánovaných sekciách, toto bolo po nepostupujúcom pôrode... Teraz budem mať plánovaný cs aj ja, ale nezisťovala som to, lebo muž aj tak nebude môcť byť pri pôrode, takže tak...

janulkan
17. okt 2011

@boresko moze to byt lahky zapal..staci viac cistej vody pit - pripadne su aj mineralky na mocove cesty nejake, brusnice alebo nejaky vytazok su uplne super, u mna zaberalo hlavne v pociatocnom stadiu zapalu a este myslim ze by ti mohol pomoct aj alchemilkovy caj, ten uz sa po 36tt moze a praslicka rolna, ale tam som si nie ista uzivanim v konecnom stadiu 🙂

blackrose
17. okt 2011

@lucka33 dakujem 🙂 ide len o to, ze male cerstvo narodene miminko si nevie udrzat teplotu a moze sa rychlo podchladit. Ked uz je vacsie (napr. 3 mesiace) uz je to zase ine. Preto mam v tom trosku zmatok. Tiez som za to, chodit vela na prechadzky, len zase nechcem aby som jej ublizila.

dena
17. okt 2011

@kaia ved aj ja 🙂 v pondelok idem uz do poradne Kochovi a som velmi zvedava ako to tam bude, kedze som citala negativne ohlasy na ambulantnu starostlivost...

dena
17. okt 2011

@kukina79 ...v sobotu ste mali ist pre kocik... boli ste?

mymimi
17. okt 2011

no baby, bola som na prietokoch, odbili ma asi za 12 sekúnd, pásy mi nedávali,,, 😲 Ale je to asi dobre, lebo som stále tvrdla 😀 . Ale vraj všetko v poriadku. Bolia ma všetky stoličky...ach jaj.

kiribaby
17. okt 2011

@dena @kaia ja idem do poradne o týždeň v utorok, tiež som už zvedavá, ako to bude prebiehať a hlavne sa už neviem dočkať ultrazvuku a informácií o bábätku 🙂 Keďže som tam ešte nebola, netrúfam si súdiť, až po vlastnej skúsenosti si utvorím názor, avšak k tým negatívnym referenciám tu na fóre by som len toľko, že ich už dosť dlhú dobu šíri stále tá istá osoba (veď vieme kto 😝 ) a napriek tomu všetkému zostáva ich pacientkou..vraj kvôli celoročnému poplatku, hmm trochu trápny dôvod. No a zopár ostatných dám len opakuje, čo kdesi od kohosi počuli alebo si prečítali, takže hodnovernosť ich príspevkov je fakt minimálna 😒 Osobne si týmito referenciami nelámem hlavu, omnoho väčšiu vypovedaciu hodnotu majú pre mňa príspevky týkajúce sa pôrodu, hospitalizácie a novorodeneckej starostlivosti 😉