Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@stellamiapiccola ale s malým si stále doma, že? teda ti to počítali z posledného platu? či ako?
Baby a babetkam kedy treba ybavit kartu poistenca ? alebo ako to je ? mozno hlupa otazka, ale dnes ma to napadlo 😖
inak ahojte... dnes rano som bola na krv, tak hadam budu vysledky ok, lebo to zelezo by som aj pravidelnejsie a poctivejsie jest mohla... 😅
stretla som aj @kukina79, tak sme trochu poklabosili...
dnes som unavena, nespala som cez obed a hned to vidno... hadam sa mi podari ist spat normalne... ale konecne som pozehlila, som si povedala, ze zajtra uz tasku pobalim... 😅 nech som ready, postielka sa bude stavat az ked budem v porodke, nech sa na nu neprasi... sak hadam to mm stihne... 😀
@blackrose s babom mozes von aj do -5, ja asi do nuly urcite pojdem, najprv ho musis trochu otuzovat doma, pri otvorenom okne a po tyzdni uz mozete von vybehnut... len by nemalo velmi fukat a metelica fujavica... na tu chvilku, ked malu budes prezliekat to neries... lebo to by si len chodila a kukala na teplomer... 😕 ked budes prebalovat, aj s umyvanim ritky, tak staci vyzliect spodok a prechodit ho cez chrbatik... teda my sme to tak robili... a maly zatial nebol chory nejako extra... a 30 stupnov je podla mna moc... tak ci tak bude v perinke alebo s deckou prikryta...
No ja som dnes ako zbitý pes, do obeda som si konečne umyla okna lebo sme už pomaly cez ne ani nevideli a potom sme sli na prietoky a sono do mesta.Doktor mi sono a prietoky spravil za 2 min. nič nové som sa nedozvedela len to čo som vedela, že malý je stále KP.Váži 2780g a doki sa ma spýtal či si nechcem skúsit porod KP.No moc by som si ho skúsit nechcela, v piatok idem do nemocky na konzilium snad už budem mudrejšia.Tak som mierne naserinkaná , ešte ma aj zuby bolia a ešte aj chlap s malou mi zdvihli adrenalín.
No ja to tiež nemám v úmysle ,preto si chcem vybavit presný termín na cisársky ked nie v Trenčíne , tak v Ilave alebo v Bánovciach uvidíme.
stella,
ako mozes napisat, ze Paralen je neskodny a ma si ho preventivne davat? Co takto precitat si pribalovy letak? Jezis baby, davajte si pozor co radite, niekto vam moze aj verit a uskodit si! 😠
@kiribaby @dena @kaia co sa tyka ohladne ambulantnej starostlivosti v kochu,mam osobne skusenosti kedze som doteraz bola ich pacientkou (este som,len tam nerodim ) tiez som si citala diskusiu.mozem iba povedat,ze neni to tam take exkluzivne /co sa tyka pristupu/,priestory su bohovske 🙂 ale ani stratene.najvacsi chaos maju asi recepcne,kedze sa tam dost casto striedaju,a je pravda ze lekari tam toho maju vela,kedze musia odbiehat aj k porodom a to su tam styria.vacokova,ditte,demecko a mares.oni za to ale nemozu,je to chyba vedenia,a este sa to tam len rozbieha.takze nebudte skepticke,v zasade je to tam do pohody,aj ked za tie prachy by to tam mohlo lepsie fungovat,ale hadam bude.netreba ani tam cakat zazraky a uzasny nadstandart/ambulantne vysetrenia/ale ze vraj porod a sestonedelie je tam na vysokej urovni./aj ked priznajme si,za 1200 az 1500 euro by som to aj cakala 🙂 /
@lenica81 ahojky 😉 ...som na tom podobneno ja som na chvilku zavrela oci a v tom moj priatel mi zacal neico rozpravat, tak bolo po zdriemnuti, tak dne asi skor do postele pojdem. inac ma fasa boli ta zila, z ktorej mi brala krv....mi normalne napuchla a boli jak slak ☹ mam dobre viditelne zili, tak sa divim, ze ju zle napichla 😒 som zvedava aj ja na vysledky...inac ja mam tiez malo zeleza a mam uz poslednu tabletku na zajtra, ale si asi uz nepojdem pre novy recept, pretoze ma to ucpava...vsak do porodu uz neni daleko a chcem si kupim nove balenie kompletnych vitaminov, kde jej aj zelezo.
@trinka áno 2 januára má 3 roky tak mi to dobre vyšlo keby som porodila už potom nemám nárok na matersku ale ja mám 🙂 tak sa teším. pozastavila som rodičovsku a od 23.9 mám matersku
@tasiko ahojky, ako sa mate, este stale v nemocnici? ozaj a kde lezis, nieco sa mi zda, ze na antolskej, ci? no ja som zvedava, co mne v piatok opat povedia na utz, dufam, ze tam bude teraz niekto skusenejsi...sice bol mily a snazil sa aj komunikovat, ale este mu chyba prax... 😒
@tasiko ja nie som ich pacientkou, ale mam s nimi skusenosti...na jednej strane je 1200 eur dost, ale na druhej povedzme si otvorene, keby som chcela rodit v statnej nemocnici a zaplatila by som si vsetko co ponukaju t.j epi, vyber porodnika, manzel pri porode a nadstandartnu izbu, suma by sa vysplahala pomalicky na polovicu toho co budem platit tam. a to nehovorim o kulturnosti priestorov, ochote zdravotneho personalu a pod.
@lenka1108 no ked citam tu vasu kombinaciu, tak je podobna ako bola u nas....mama ryby, tatko vahy a ja lev....mala vas nahodou neskusa troska dirigovat? 😉 no ja som niekedy v rodine prebrala velenie, ale zase som vedela, ze odkial pokial su moje hranice... 😉 nasi mi dali vela volnosti, co pre mna znamenalo, ze mi aj doveruju a ja som vedela, ze to ked ich raz sklamem, tak by boli mnou sklamani, ale nejak dosledky by z toho nerobili a preto som to nedokazala zneuzit,ked viem, ze ma tak lubia, ze sa nedokazu na mna dlho hnevat....len obcas v puberte.. 😝 😀
@veronika1417 no lev je taky lenochod co sa rad na slniecku vyhrieva, ale vie kedy ma makat.... 😀
idem ja, dobru noc... a to som myslela, ze pojdem skor... 😅

@eviiinka ked vojdes do polikliniky je to hned na tej hlavnej chodbe, je tam viacero ambulancii (dvere 25, 26, 27...aj ine) ak nechces ist ku konkretnemu doktorovi, tak si len sadnes pred nejaku ambulanciu, pokial ja viem netreba sa objednavat (ale moze to zavisiet od doktora) ja napr. chodim k doktorke Marekovej na c. 26 na rizikovu a ona ma aj zajtra od 8.00-10.00 aj normalnu poradnu, ale kludne mozes ist hocikam kde ta zoberu, su tam v roznych casoch...snad ti to pomohlo🙂