Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@stefie tak ten moj nie je taky velky chlap a vzdy s preto trapil 😀 ja ked si dam vysoke topanky - som vzdy rada nosila 😉 tak som vysoka ako on, jemu to samozrejme vadi vraj chlap ma byt vyssi ale ja som taky tlk, ze som do neho zalubena aj po tych dlhych 11tich uz pomaly 12tich rokoch 😀
@dena ved toho sa bojim najviac,ze sa to rychlo rozbehne a ja nestihnem prist ani do porodnice.Dnes poviem muzovy,ze si beriem mobil nazad.Nech si zozenie nejaky,to je jeho problem...On je stale kludny,ze ved uz som 2x prenasala,tak co ,,trtosim,, no cert nespi.Moze sa stat,ze rano pojdem v pohode z detmi do skolky a kym sa so synom vratim domov,odtecie mi voda a co? 😲 Z uterakom medzi nohami budem zvonit po susedoch?Ach jaj......
@anicka87 ..ja to mám už 2 týždne,nohy ako tuleň,ruka ,hlavne pravá stŕpnutá,že mám problém nožík udržať...mám takú knihu "Som tehotná,ne nemocná ",inak veľmi dobre napísaná a vtipná...a píše,že je to normal...zdržiava sa tam tekutina..teda dúfam🙂..tlak zatiaľ nestúpa,tak nestresujem...
@moka066 to poznam (to fucanie) 😀 hlavne ked sa treba zohnut k niecomu, najradsej teraz asi varim, take najjednoduchsie 🙂
termin mi stale prehadzuju ale podla poslednej MS mam 30.10.2011, ale na kazdom sone sme boli na 1.11.2011, ale dr vravia ze je to jedno v podstate tie dva dni 😀
@karap inak preco si nekupi nejaku SIM na kredit iba? zase to nie je tak velmi nakladne a pre teba je ten mobil dolezitejsi ako par €
@karap jaj moja veru ti nezavidim co vsetko musis riesit, zatial co by si v klude mala byt a nie nervy , ze co bude ked bude.... Ale verim, ze vsetko dobre dopadne, ale ten mobil si naozaj vezmi spat, bo nemusis riesit len seba (to by nebol problem, zavolat si 112), ale musis vyriesit co so synom, co s dcerou.... to fakt nie je sranda.
Moj muzicek by za mna tiez aj cikat isiel, len pri prvom tehu, teraz to berie uplne inak, pohodicka pohoda a co funim, pritom teraz mi to pride o to tazsie, ze nemozem oddychovat kedy potrebujem, ale musim lietat okolo maleho 24hod denne. Strasne sa tesim, ako si oddychnem v nemocnici a ako si oni dvaja budu doma hospodarit, ako poprace, kym ja pridem s miminkom, ako mu bude varit, nakupovat..... este spolu tak dlho nemobi sami.... moja mama si chce brat dofcu, ze ona si vnucika zoberie kym ja v nemocke budem, ale zakazala som jej to, ze bude mat drobca, len kym rodit budeme a kym to tatik zapije, ak bude chciet, ale potom, ze si ho on berie a budu spolu doma..... mm to berie uplne OK, ze on to zmakne...ja o tom nepochybujem, ale viem ze to nie je vobec lahke, len kym drobca naobliekam tak som spotena (stale mi uteka).... jaj jak sa ja na toto tesim 🙂 sice viem, ze akonahle domov pridem, mozem zacas upratovat a prat a a a , ale mozno ma sokne a naozaj to zmakne 🙂 🙂 🙂
babenky, idete niektora rodit s epiduralkou? zorientujte ma prosim vas... volala som do anesteziologickej ambulancie v porodnici, kde budem rodit, objednala som sa na predporodne vysetrenie a poucenie... a povedali mi, ze mam prist uz aj s vysledkami odberov... ake su to odbery a kto mi ich spravi? moj gynekolog alebo obvodna?
znie to blbo, ja viem, ale bojim sa, ze na gynde nebudu mat paru o tom, co treba... uz ked som prisla s tym ze chcem epi, tak na mna gyndos vyvalil ociska, ze to od neho este nikto nechcel, pol hodinu hrabal v sufliku a nakoniec iba vytiahol tel cislo na tu anestezologiu, ze si to mam vybavit... na tej anesteziologii tiez sedela taka truba, ktora sa na kazdu moju otazku musela ist specialne niekoho vypytovat, tak ma iba objednala...
baby ja som sa pytala dr na ten caj a sa zasmial a povedal ze to su iba vymysli.ze ten caj nepomaha.ze mam jest a pit co doteraz... tak ja ho kupovat nebudem...
no prave som vydrhla celu kuchynu.mne dnes asi sibe.komplet vyupratovana , chladnicka umyta, dvere cifom vydrhnute, mikrovlnka,sporak, kavovar vsetko... zem som poumyvala v rukach v drepe bez mopu zevraj to pomaha 😉 aby som sla rodit 😉 este okno a kuchyna ku sviatkom upratana.ak sa tam urobi bordel tak kaslem na nu.viac ju drhnut nebudem 😉 joj co je to za den...
ja budem rodit s epi urcite.teda chcem ju ale neviem o tom ze sa pred tym robia nejake vysetrenia.v irsku sa ma opytali ci ju chcem povedala som ano a uz som ju mala pichnutu v chrbte.a tot vse...
@luppita moj muz to uz ma vybavane.Deti odvedie k svokrovcom a v pohodicke dalej funguje,ako by sa nic nedialo.Mamicka sa o neho ten tyzden,co budem v porodnici postara.Ved nenecha synacika umriet od hladu 😠
Musim mu nakazat,aby aspon vytrel podlahu a umyl riad,kym pridem domov.A snad budem mat aj nieco navarene 🙄 nie ze hodim malu do postielky,vyhrniem si rukavy a podme varit.......
@lenka1108 nie je dokazane ze pomaha ale ani ze nepomaha 🙂 proste kazda zena ma iny porod a nikto ti nepovie, cim je sposobne ze jedne trva 48h a niekto porodi za 4h...ale vsak samozrejme je to tvoje rozhodnutie, nik ta nic nenuti jest ani pit...a mimo to, ten caj moze byt aj o psychike, ked si myslis, ze pomoze, tak pomoze 😀
baby,nieco na pobavenie ,,od mojeje dcery,, 😀 ZApotila to vcera:
,,Maminka ja sa strasne tesim na vianoce,ked uz bude Simonka s nami.A kde bude sediet?,,
Ona nebude sediet,bude lezkat v kociku a pozerat sa na nas.
,,Aha.Ale mozes ju postavit aj k stene,aby lepsie videla na nas.No nemoze sa opierat,lebo bude mat biely chrbat.A co bude papat.Rybycku?,,
Nie,ona bude este velmi malinka,nebude ani vediet stat a papat bude len mliecko z cecuska.
,,A maminka,Ty budes mat dost mliecka v cecusku,aby nebola hladna?,,
No to dufam! 😀
@karap Aj mojsa veru potesil, ked mu svokra (moja mama) navrhla, ze ona bude mat drobca, ale ja som to zatrhla, nech si to uzije aj on.... zivot nie je len o tom pretiahnut ma nabuchat a potom pohodicka pohoda, ved on robi dost on predca zaraba.... musim ho to naucit kym do prace pojdem, lebo potom budem predsa aj ja zarabat ale to neznamena, ze ked pridem domov vylozim nohy a hawai 😠 S varenim to bude mat vpohode, moja mami nam aj teraz vyvara a vzdy len zavola a mm to prinesie domov, takze predpokladam, ze v tomto ohlade sa o nich postara. Moj musik je super, ale napr nic neurobi doma sam od seba, musim stale dokola tocit ak chcem aby nieco urobil.... Ked som bola v porodnici s drobcom, chcela som aby mi navrtal 3 policky, zvladol jednu aj to uplne na zlom mieste a s takou dierou v stene, ze sa divim, ze tam drzi.....
napr plastove okna mame uz vyse pol roka a uz ma veru prestalo bavit stale dokola omielat aby vymaloval stenu okolo nich, radsej som dala zaclony aby som sa na to nemusela kukat a raz ked sa uz fakt nastvem tak si to vymalujem sama.... asi to ani nebude dlho trvat, lebo maly ma novu uchylku a uz stihol 3steny pocmarat, tak aj to chcem aby sa vymalovalo, ale ked si to neurobim sama tak asi nikto......
Ahojte, tak ja idem zajtra na kramare na ten monitor, tak som zvedava do kedy tam budem trcat. Dnes ma ale straaasne bolia nohy. Ale jedna znama mi poradila ze si mam dat do vody ale dve lyzicky soli a v tom ze si ich mam vecer vymacat tak skusim, snad to pomoze.
@luppita moj muz je robotny,to nemozem popriet.Okolo domu porobi vsetko.No starost o deti-nulova.Sak on chodi do roboty a ja som ,,furt doma,,tak co by som robila cele dni?
No uvidim ako to dopadne tentoraz,lebo ked som prisla z porodnice so synom,svokra [aj svokor]prisli autobusom zarovno mnou z dcerou[bola u nich kym som bola v porodnici],sadli si do obyvacky a cakali,cim ich pohostim 😲 Ja,co som prisla prave z porodnice.Keby bola svokra normalna,tak pride uz rano k nam,poprace a navari aby som JA mala co jest,ked pridem domov,nie?
Tentoraz nebudem taka sprosta.Uz som jej povedala popredu,ze nechcem,aby mi deti dovliekla hned v den prichodu z porodnice.Az na druhy den.Ked to s nimi vydrzi 4dni,tak ten jeden ju nezabije.A ja sa dam cez noc do akej-takej ,,rovnovahy,,
@karap Možno si mu ukázala, že všetko vždy zvládneš (a to ty určite zvládneš) tak sa tak zariadil. No teraz by mal mať na zreteli, že si tehotná.
Ináč nemysli, že keď máme doma takých pomocníkov, že je to super. Môj mm ma pri včerajšom žehlení kontroloval, či som dosť ďaleko od žehličky a či neprehrievam bruško 🙄 . Som čumela či je normálny. Niekedy je lepšie keď sa nestará. 🙂 🙂 🙂 .
Tiež zbožňujem detské zmýšľanie. Tvoj mužíček ani nevie o čo prichádza a takéto krásne "kecačky" nezažije. 😉
@lenka1108 mne sa doktorka pred rokmi zasmiala Wobenzymu a iny lekar ho doporucuje vsetkym pacientom, aj svojim sportujucim synom pri hojeni a regeneracii, dokonca krasne s nim pomohol kamoske pri zraneni ked mala zodretu kozu z tvare na strku...tento tvoj lekar s cajom isto skusenost nema (kde by ju vzal, ze), ale je nad sily niektorych priznat, ze nieco nevedia alebo sa s tym este nestretli.
Mas syndrom hniezdenia s tym upratovanim 🙂

@zlamal.i a kedže ja som už 38tt myslíš že mám pit len jeden denne????