Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@mysti no aj ja som bola vcera na poradni...doktor povedal ze ked do tyzdna neporodim tak sa mam prist ukazat opet utorok..sono ok,maly sa vrtil ako spirala a hovoril uz je je pomenej plodovej vody a aj pupocnik sa mu nezdal tak to este aj meral a hovoril ze je to furt v tom limite ok...tak neviem..som pripravena ze keby to na mna nahodou prislo-comu by som uz bola najracej 🙂
@hori ahoj, no hlavne musis mat krvne testy spravene a ty nechodis na poradnu uz do nemocnice v ktorej budes rodit? Tam by to mali vediet. Mne robili aj ultrazvuk a EKG ale to neviem ci je potrebne k epiduralke, ale urcite potrebujes tie vysledky z krvi. A tu krv ti berie gynekolog, alebo teda porodnik, nie obvodna.
@dianka3 Nie zo začiatku mala sondu lebo jej dávali presne dávku a lieky....A otvrala som sa na poslednej poradni a vecer ked som cestovala s priatelom tam ma chytili strasne bolesti...Vecer sme isli na pohotovost jeden den ma drzali na infuzkach a na dalsi den povedali ze to musia ukoncit tak o tretej ma zobrali 🙂 Hej stihli mi pichut.. No uz sme doma od pondelka, malinka rastie má už 48 cm a 2310 gramov =) Pekne spinka a zvyka si pomalicky 🙂
ahojte babule prosim vas možete mi poradit neviem sa rozhodnut ktory komplet do postielky teda jeden už mam zeleny ale chcem ešte jeden a neviem ktory ☹ http://www.postielky.com/7d-suprava-srdiecka-pr... http://www.postielky.com/7d-suprava-srdiecka-ze...
@eviiinka neni zac 😉 no neni to malo, ale zase ked taka moznost je ulahcit si situaciu preco nie... 🙂 ja uvidim ako sa situacia vyvinie a podla toho rozhodnem. bola by som rada, keby som ju nemusela vyuzit a vsetko by pekne priroda zariadila, tak ako ma a bude to rychly porod, ale to si ako prvorodicka moooooc fandim.... 😝 😀
tak ako nasla si to?
žienky a ďalšie novembrovčatka su na svete 🙂 pozrite si fotoblog iwka3 má dvojčata 😵
ja dnes v poradni všetko o.k. len tak skoro to ešte nebude 😖
@dominika_sk neboj sa zvladnes to a vsetko bude vporiadku!!! Drzime palce! Ja idem zajtra rano na posledne sono 36tt tak by som chcela malinku velmi vidiet, nikdy sa poriadne neukaze ☹ vypytam si aj fotku ale aj minule som pytala ale ked ju nebolo vidiet tak ju ani neodfotil ☹ ale doktor sa ani nesnazil ☹
No mna asi už slak trafí, ak mne sa narodí kludne dieta tak budem stastná ale myslím že to bude iný nervák vdaka jeho staršej sestre ktorej sa nechce rátat slovne ulohy a inak ako krikom ju k tomu asi nedonútim 😖
@hori ja rodim v TT a tiez budem az do porodu u mojho lekara....
@dominika_sk nestresuj sa tolko,nerobis dobre ani sebe,ani malemu....povedz o svojich obavach lekarovi,nech Ti nieco predpise,nieco na upokojenie....
@leslyelee Jaj ale uz ju kojis normalne ci nie? a vypije si tolko kolko potrebuje? ja som musela maleho matka krmit flasou lebo s prsnika si nevladal vytiahnut a chudol ☹ a tak som si odstriekavala a davala mu z flasky.To ma mrzi, mna tiez v 32 tt chytili kontrakcie v noci no a na sale mi povedali ze som otvorena na 3,5cm, ale nastastie to zadrzali a zaciatok 36tt som porodila.No a ttak pekne vazite a meriate 🙂 ze je to take chutne ked je taka malilinka ako babika 😅 nez uz bnejake 4 kilkove dieta.Ja som vzd chcela take babatko najviac do 2,5 kila
@veronika1417 Nika a naco ides na sono? tiez je mala kp? Inac mne povedali ze na fotku je uz velka, no samotny 35tt je uz velke babo
Ja idem zajtra do Tn nemocnice do rizikovej poradne ohladne polohy maleho , stale KP , som zvedava co nove sa dozviem, asi nič akurat to že ako ho porodím sa rozhodne až ked ma to chytí 😢
Ahojte kočky,som doma z poradne...a mám zmiešané pocity 😒 Zase sú Paťkove miery príliš veľké...už je vopred 2 týždne!!!Taký má priemer hlavičky...takže akoby sme boli v 37.tt 😒 Dr.povedal,že rodiť by som mohla aj skôr...ale ja sa začínam obávať veľkosti bábätka,bože,veď naposledy bol už v norme a zase je veľký ako sloník ☹ Ako ho ja porodím???Spomínala som mu aj tvrdnutie bruška,tak mi predpísal vaginálny gél s aplikátorom,lebo to môže spôsobvať tá slabučká infekcia,ktorú mi pri streptokokovi zistili. Robil mi aj prietoky,všetko je ok...ale nadšená nie som vôbec...najbližšia poradňa o 2 týždne 😒
ahojte maminy.tak mne povedali dnes xe mala vobec nepribrala tak ako ma ze ma stale tych 2,5kg takze to uz nebudu predlzovat a ze asi v piatok to ukoncia.ze ma aj malo plodovej vody,a ze teda nerastie.no nechcem tomu verit ze v pistok ma budu operovat bo x krat uz dali tuna babam terminy a zakazdym ich presunuli o tyzden ☹ ja by sim bola aj rada len nech jej nic nie je,a neviem ci nebude musiet ist do inkubatora ☹ neviem ci ju potom vudem moct vidiet...☹ @leslyee gratuljem vela vela zdravicka 🙂
@veronika1417 ahoj a teba už poslal tvoj gyn. do rizikovky do nemocnice? lebo ja som dnes bola u môjho na poradni a povedal, že už to tak neposielajú, tak budem chodiť teraz každý týždeň k môjmu gyn. Keby som chcela, môžem si zaplatiť tých 50 eur za sono a prietoky. Ale odmietla som to. Bud. týždeň tam idem, bude robiť sono a potom tam pôjdem už len 2x a idem do nemocky. Tak načo platiť toľké peniaze za 3 kontroly. A dnes som si bola dohodnúť už aj termín na cs - tak mám to 15.11., deň predtým hospitalizácia už ráno, tak som z toho trocha na nervy, že tam strávim jeden deň navyše a v podstate zbytočne 😖 A neviem si ani predstaviť, ako to vydržím bez mojej malinkej.... ☹
Ahojte, dneska som mala poradnu este u svojho a bud.tyzden uz budem chodit do nemocky, vsetko je ok, vravel ze krcok mam skrateny ale ze sa este neotvaram. No a velmi milo ma prekvapila sestricka zlata, dala mi rozpis homeopatik, ktore sa beru pri porode, vsetko mi vysvetlila, doporucila mi aj caj z malinnika, ten mam uz doma a pijem ho a este caj z alchemilky, vraj maju s tymi homeo mamicky dobre skusenosti, urychluju porod a tlmia bolesti, tak som rada, lebo som o tom aj vela citala ale nevedela som ake kupit... Tak uz mozem ist pomaly rodit, uz sa na to tesim 🙂 Cvicim doma aj s epino tak sa spolieham na to ze ma nastrih obide, chodim na diskusiu o epine a vzdy ma tam povzbudia prispevky prvorodiciek, ktore rodia bez nastrihu...no este keby sa mi splnili vsetky moje ocakavania 🙂
@woman04 to uz je druha znacka zeleza Tardyferon co mi predpisala, pretoze to predosle ma tiez strasne ucpavalo - Maltofer, ze bez cipku by som ani 1x za tyzden na wc neisla ☹ bola som vzdy lahko anemicka a nejake vazne problemy som nepocitovala. predpokladam, ze teraz kvoli tehotenstvu na tom tak lekarka baziruje.
@dianka3 neviem myslim ze ked su take malucke babatka ze asi ich tam davaju,neviem ake podmienky su aby boli normalne von,ci je stanovena vaha,ci rozmery,ci ako..ja pojdem sekciou /jedine ze by sa otocila za 2dni/ a potom nebudem mat asi hned mlieko tak aby nehladovala.alebo cim ich krmia a ako neviem.ja praveze som rada nech ju vyberu a nech je jej len dobre ked v mojom brusku sa jej nepaci ked nepapa ☹

zajtra mam poradňu aj ctg...keď ma minule hospitalizovali, mala som tri dni predtym zle sny, a teraz?! mala som zle sny aj včera aj predvčerom-uvidime čo bude dneska 😢 ach bože, tak strašne sa bojim ☹ mam tam byť 7,15 takže opakovačka z minuleho tyždňa-ak sa neozvem do 10,00 som zase v nemocnici, pripadne na psychiatrii.držte palce 😢