icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

harper
19. okt 2011

@tasiko myslim ze do inkubatora davaju len babatka, ktore maju menej ako 2000g, co vlastne tvoja slecna ma uz viac a co pisu tak uz aj teraz keby sa moja narodila by bola v poriadku, len by bola mensia ako keby sa narodila v 40tt. a Ty si v 40tt, tak myslim ze nie je dovod na inkubator. Babatka krmili aspon pred piatimi rokmi bud mlieckom od maminiek, ktore mali prilis vela mliecka a odstrekovali alebo ich dokrmovali glukozou.

dianka3
19. okt 2011

@milek No ja chcem normalne rodit, zatial mi nic nevravia doktori o cisarskom,povedali ze viac rodicky bezne rodia aj KP, ale ja si to neviem vobec predstavit 😖 Ja nechcem cisarsky ☹ a ty? co povedali tebe? ale mam is na predoperacne vysetrenie keby nahodou,ale ze to vraj chodi kazda zena 😖

dianka3
19. okt 2011

@tasiko Ale jaj, preco by sa jej v tvojom brusku nepacilo?Keby sa jej nepacilo tak by si uz porodila ovela ovela skor ako ja v 36 tt- to mojim chalanom ani jednemu ani druhemu sa tam nepacilo 🙄 Tvojej sa tam paci 😅 ved potri ako je v tvojom bjusku dlho 😵 Cize mala je stale poloha KP? aj moja 😒 a podla mna sa ani neotoci, ale vies preco je taka malinka? Zevraj preto ze su polohou KP- vtedy byvaju vetsinou deticky mensie-ale vobec neviem preco.Sak pozri ja som bola v 35tt na sone a doki vravel ze nema ani 2 kila 😒 tak co mam povedat nato ja? och,ale zase iny doki povedal ze po 34tt su uz merania hmotnosti babatka nepresne.Napr. pri prvom syncekovi mi dr povedal ze vaho ma 2540 a narodil sa a mal 2170 😖 cize uz ani neverim.
No oni ich tam krmia bebou dokim tebe nepojde mliecko, ale zase babetko po porode nemusi papat celych 24 hodin,kedze bude stale grckat plodovu vodu a este mu ostala vyziva od teba.Ale niekde hned par hodin po porode capnu mlieko aby decko bolo tich,ale aj tak im to vygrcka.

milek
19. okt 2011

@dianka3 Ja som skor za cisarsky ale zatial sa k tomu nik nevyjadril všetci čakaju že možno sa este otočí.

hankahj
19. okt 2011

@milek mne sa maly otočil v 37 tt., prave vtedy, ked mi sla písať gynekologicka, že je pravdepodobný CR

dianka3
19. okt 2011

@harper Vies co to neni tak ,ono davaju deticky do inkubatora preto,lebo si nevedia udrzat stalu teplotu tela, to vobec nesuvisi kolko babo vazi.Aha mne maly vazil 2280g a musel byt v inkubatore 4 dni lebo si nevedel regulovat teplotu a bol by podchladeny. Ale babo narodene v 40 abo 37,38tt je uz povazovane za donosene cize aj keby malo vahu len malicku a vie si udrzat teplotku tak nemusi byt v inkubatore.Ale babatka tam davaju hned po poode ale len cca na 2 hodinky na vyhriatie a potom ich daju hned do perinky a k maminam na izbu- samozrejme ak nie su predcasne porodene

dianka3
19. okt 2011

@milek Aj ja cakam jak puk ze sa otoci ,ale stale citim ze sa neotocila ☹ , preco chces ty cisarak? to neni dobre

dianka3
19. okt 2011

@hankahj to fakt? juuuj super,kiez by sa mi mala otocila a co si urobila preto aby sa ti otocila? a citila si to ako sa ti maly otocil?

hankahj
19. okt 2011

@dianka3 jasne 🙂 vsak to je ako keby niekto s furikom behal v bruchu 😀 no lahla som si na rovne na posteli a zrazu len kotrmelec ale mne sa od 34 tt kazdy tyzden otoci :D tak uvidim aky bude zajtra verdikt na poradni 🙂

Inak mam otazocku: ako zvladas dve malické deti par tyzdnov pred porodom... ja som strasne strasne nervozne, jednak z toho, že mi trpnu ruky a uz som sa pekne dlho nevyspala, no stale na niekoho kricim aj na malu... Som z toho velmi nestastna ☹

kukina79
19. okt 2011

@tasiko neboj moja, asi to tak bude najlepsie, ked uz pojde malicka von a mozno nakoniec ani taka drobna nebude.... 😉 hlavne nech ta dlho nestresuju a nech ten piatok ti vyjde a budes moct malu mat pri sebe. drzim palceky 😵

leslyelee
19. okt 2011

@dianka3 No kojím ju, a presne jak hovoriš tiež mám pocit že si nevytiahne všetko tak odstriekavam a dokrmujem ju flaskou... Tolko kolko vypije vypije... 🙂 No mne mala zatial neschudla vobec,jedien po pôrode schudla z 11750g na 1570g inak hned prvy den co prišla domov práveže pribrala 70 gramov 🙂 Co sa jej nepodarilo ani v nemocnici... Uvidom zajtra si od lekarky poziciame vahu a budeme ju vazit. Lebo doteraz sme nemali moznost niaku zohnat, ci uz kupit alebo poziciat...Ale počula som dačo že ak bude veľa a nadmerne priberať bude potrebovať niaku transfúziu krvi. Musím sa o tomto este s doktorkou lebo o tomto moc neviem =(

janulkan
19. okt 2011

@tasiko neboj, do inkubatora idu babatka, co si nevedia udrzat teplotu alebo co nevedia same poriadne dychat, pripadne potrebuju dokyslicenie, takze u vas by to uz malo byt OK, kedze ste donosene 🙂 a ked si zacnes malu prikladat, mliecko sa spusti a medzitym by ju mali dokrmovat materskym mliekom sondickou: http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn... tu si mozes pozriet co ma nemocnica napisane, ze ked nekojis 🙂

ajvetka
19. okt 2011

@harper ahoj, ja som zajtra objednana na 7 rano na monitor, cislo dveri 221 a potom by som mala ist aj do nejakej ambulancie, tak mozno sa tam vidime. Dufam, ze ta spoznam 🙂

veronika1417
19. okt 2011

@lucka33 srdiecko ja idem do poradne az 25.10 takze neviem ci ma bude niekam posielat a ani neviem rozhodujuce slovo ohladne cisarskeho ale kedze viem tvoj termin budem sa snazit ukecat aj ja na 15.11.2011 a stresovali by sme den predtym spolu 😉 to by bolo supeeer 🙂

zvedava17p
19. okt 2011

@veronika1417 baby, 15.11. chcem rodit aj ja 😀....nam na sone tiez povedali, ze maly je o 2tt vacsi, tak by bolo vhodne rodit skor 😀

lenica81
19. okt 2011

ahojte baby... tolko toho skrabete a ja vas nestiham... 😨 furt musim za malym pobehovat a k tomu bedrovemu klbu sa dnes pridruzila nejaka dalsia vystrelovacia bolest... takze uz len na lavom boku mozem lezat a chodim jak de peyrac... 😖 si neviem predstavit, ze sa to este pohorsi a budem musiet tlacit... tak hadam epi poriesi aj tuto bolest... teda ak mi ju stihnu pichnut... 😀 😝

chysta sa tu dalsie babo tento tyzden... @tasiko... 😕 tak nech mas drobca pri sebe coskoro a bez prietahov v porodke... 😵 uz sa to sype...

idem docitavat...

lenica81
19. okt 2011

@zvedava17p sa da datum vybrat... ja chcem 11. alebo 20... 😀
@leslyelee krasne rastiete... 😵 nech sa dari nadalej...
@hankahj aj ja mam pri malom pocit, ze niekedy to nezvladam, hlavne ked sa mu chce salit a nahanat sa, a na to ja uz nemam, alebo ked sa niekam chystame a on si robi zo mna srandu a uteka mi... 😔 a nervi sa v poslednej dobe, moze citit, ze sa nieco chysta... lebo vie, ze kto je v brusku, ale este je podla mna na to maly, aby to pochopil... dojde mu to az prideme domov s uzlickom... 😅
@dianka3 ale ved chlapcekov KP nerodia kvoli semenikom... je to ine ako u dievcat... tak preto asi @milek caka, co bude... 😕

tasiko
19. okt 2011

@harper @janulkan @dianka3 @kukina79 aha tak hadam bude vsetko ok,dakujem baby,velmi ste ma potesili aj povzbudili. 🙂 konecne sa mozem trochu ukludnit. akurat tu k nam teraz prisla jedna mamina na izbu a uz aj odisla rodit,za hodku 🙂 bude mat dvojicky. som zvedava nech uz je to za mnou,hovorili sice ze operuju aj cez vikendy ale ja uz im neverim. 😅 aj v tu operaciu uverim az ked budem lezat na sale a daco mi budu pichat 😀 len neviem ci to bude spinal ci CA neviem ako sa to tetaz robi bo ja nemam ziadne problemy,mohla by som byt v spinale aspon by som malu hned videla ./ak sa neotoci dovtedy ale uz asi nie/ dianka malu mam KP asi od 5mesiaca.a este aj dnes co ma vysetrovali sa so mnou hadal doki ze on citi hlavicku dole,tak som sa s nim stavila,ze predsa poznam svoje babatko ako mi lezi v brusku,tak iba ziral ked mi robili utz a priznal ze sa mylil,asi citil tvrde/ritku/a myslel ze hlavka 😀 tak som rozmyslala mohla som sa stavit o tu opetaciu ze v piatok na 100% ja tapa 😀

stefie
19. okt 2011

@mackoxxx 😀 😀 😀 😀 ci si neprehrievas brusko 😀 😀 😀 😀 som sa zacala nahlas smiat a drahy sa ma pytal,ze co je..tak som mu precitala cely tvoj prispevok, ale na zaciatku som podotkla, ze som nevedela ze ma dve zeny, ze nas aspon zoznamit mohol, ked este aj termin mame par dni po sebe 😀 😀 😀 just jak ten moj,resp. mi tu zehlicku vezme a zehli on-teda s malinkymi vecami tak bolo, bo ja NEZNAAASAM zehlenie,takze to ani nerobim, kym to ozaj nie je mimoriadne nutne...

@karap, vidis co ti @mackoxxx povedala? presne tak..ma absolutnu pravdu... dnes sme s drahym preberali teba aj tvojho muza a teda ze sa tvaril strasne kyslo na neho, ze ci je normalny...ale tiez sa cudoval, e preco sa na to nevykasles a proste ho neprinutis, aby ti okolo domacnosti pomohol.proste pouzi slova typu: JA UZ FAKT NEVLADZEM, UROB TO!! a strc mu mop do ruky...alebo nieco...zval sa na gauc a NEPOHNES SO MNOU, KED CHCES MAT UROBENE, UROB SI TO, JA SOM MALA DNES FAKT DOST..
ja som sa dnes vecer stazovala, ze aky som zdochliak..moja dnesna cinnost:
rano som vstala s drahym a malou, ucesala som ju, oblecena uz bola, potom som vyvencila psa, prisla domov, pocitala MK, urobila som si kafe, sla do susedov.potom mi volala svagrina ze ide okolo, nech robim kavu aj jej, tak som sla domov. sedela som s nou asi hodinu..potom sme sli s drahym do mesta kupit cibulu a jablka/spotreba vocia u nas je enormna, ja a mala jeme ovocnicky vkuse/, kupila som si kabat taka cena ze ma drahy prinutil vybrat si velkost, prisli sme domov, prinutil ma sediet.potom som sla zase na caj do susedov, prisla som domov, umyla som riad,vyvencila psa, a sla som pozerat seherezadu o tretej..ani neviem, kedy som zaspala, ale zobudila som sa o pol siedmej... drahy siel po malu do skolky o tretej, potom bol s malpu doma,potom na prechazdke a vecer predtym ako som sa zobudila, mi este sli kupit kolacik..ja som vstala dala si s drahym kafe, vyvencila psa a sedim tu pri vas...

stefie
19. okt 2011

baby na discovery science ide relacia o babatkach, od pocatia az po porod...kukajte, vyzera to zaujimavo...

hori
19. okt 2011

@monia_ streptokoka? netusim... asi hej, ak je to standardny postup... a to je tiez treba k tej epiduralke?

lenica81
19. okt 2011

@slimme a co ti odporucili na porod, v akej davke a koncentracii... zeby som mala info... 😕
@lianka7 ja som zvedava na poradnu zajtra, ci ma poslu na utz, aby som vedela aky je velky, lebo tu boli kamosky a ze brutal mi narastlo brucho... tak neviem... a ty si skor taka drobna, ze ta tak tvoj doc strasi... 😒
@milek 😀 mile, ze nervak bude z maleho, lebo sestra nechce pocitat... 😉
@dominika_sk drz sa dievca... mysli pozitivne, i ked sa mi to lahko hovori... 😔

stefie
19. okt 2011

@leslyelee ja som sa to tiez len tu docitala... v ten den jak si ty pisala, ze idete s malinkou domkov 😉 pozeram ze krasne priberate uz, som velmi rada ze larisska sa tak krasne drzi 🙂 🙂

lenica81
19. okt 2011

@stefie si sa namakala... 😀 idem precitat dalej, lebo ste tu dlhsie riesili situaciu @karap a som mimo... ja si tiez pripadam neschopna, robim ale dost, len niektore cinnosti neznasam, tak sa snazim sa ich prehliadat... 😝 a teraz mame umyvacku riadu, to sa teda riad umyva... 😀 dostali sme od svokrovcov peniazky na nu, lebo k narodeniu prveho sme dostali peniaze na kociar, tak ze nam toto vymysleli, aby sme sa detom venovali a nie umyvaniu riadu... 😅 som nikdy nad tym neuvazovala, do toho nasho pidimidi bytu, ale uz teraz ju milujem... 😨 😀

dianka3
19. okt 2011

@hankahj 😀 tak to si citila ten kotrmelec? 😀 ja nic, iba sa mi napne ale je to do sirky, a citim ze hlavku ma pod mojim pravym rebrom ,dole dupka a na lavo nozky, maly ked boli dole hlavickami mi ustedrovali riadne kopance do rebier a tato nic, cize aj podla toho viem ze je stale KP. a uz neverim ze sa otoci 😒 ale velmi by som chcela...
No och, je to narocne, tiez po nich kricim ☹ a hlavne na toho starsieho,lebo robi bordel,vymisla potom ked ideme do mesta nepocuva och.Poviem ti som rada ked spia.Mna uz neskutocne boli chrbat,potom ma picha pri oblickach a ta bolest vystreli az do noh 😒 je to narocne fakt. a co uz sa aj citis na porod? a ako to zvladas ty? odychujes ci ani nie ako ja

dianka3
19. okt 2011

@lenica81 ved hej to viem 😅 , ale zevraj jedna zena tu porodila a je setko ok tak neviem 😖

lucka33
19. okt 2011

@veronika1417 ježiš to by bolo fajn, keby sme sa tam stretli, aspoň by sme sa podporili navzájom 😉 No ja idem presne 25teho tiež k môjmu gyn. znova do poradne. No mohli by sa ti už inak vyjadriť, veď to je na nervy 😠 A nech ti to pekne naplánujú spolu so mnou 😉

leslyelee
19. okt 2011

@stefie Noo tak to je paráda teda 😀 Aj ja som velmi rada že pekne papká a rastie... Ja držím všetkým mamičkám palčeky a teším sa na novebrové bábetká 🙂

mackoxxx
19. okt 2011

@stefie To ja žehlenie milujem a nedám si ho za nič. Ešte aj túto radosť mi chce vziať. Kdesi môj mm čítal, že najhoršie čo pre bábätko môže byť je vysoká teplota (hlavne vo vani). No a on si to transformoval do všetkého. Katastrofa pri varení, žehlení , kúpaní. Pri varení musím mať zásteru. No a to žehlenie skončilo tak, že som mala okolo bruška omotanú frote osušku. Som sa neskutočne spotila. Odteraz žehlím keď nebude doma. Teda aspoň dúfam, že neschová žehličku. 🙂 🙂 🙂

@leslyelee Tak len sa držte. Nie je nič lepšie ako kojenie. Len škoda, že sa musíte teraz trošku trápiť. Hlavne odsávaj. Zvyšné mliečko si zamraz do zásoby.

@tasiko Určite bude všetko OK a ty nám čochvíľa oznámiš že tu máme ďalšie zdravučké a krásnučké bábätko.

zvedava17p
19. okt 2011

@lucka33 aj ja idem 25. do poradne a ty tusim chodis ku koz., tak sa tam stretneme 😀